Helyesbítek kijött. Nem gondoltam volna ilyen hajlékony vagyok. :) Csavarhúzóval óvatosan ki lehetett feszegetni. Azt hittem menetes valami, de nem. Adtam neki pár sor féktisztítót majd 8 barral kifuvattam pár sorjával ezt eljátszottam és működik ismét. A multkorában nem szedtem ki így ez volt a baj nem tudtam rendesen belefujni a cuccot(nyilván kicsit bátrabban fujtam pár hete a fúrósprét mert nyikorgott a pédál és kicsit bele is jutott a kapcsolóba :) ). Szét is lehetne szedni persze gyors a kapcsolót, de most nem volt kedvem kinlódni vele 4 kis pöcök fogja és szétjön. Na ismét tanultam. :) És persze bebizonyosodott nagy ember kis helyen is elfér. :) Persze ha legközelebb is kinlódik akkor már íves javítás lesz nem gyors... :)
Örömöm nem tartott valami sokáig. Ez totál döglődik. Néha pislan egyet mikor olyanja van, de annyi. Hogyan kell kiszedni onnan ezt a féklámpa kapcsolót esetleg valami tudja? Nem akarnám eltörni. Forog a helyén de nem akar kijönni erőltetni meg nem akartam.
Nagyon megköszönöm ha valaki ebben tudna segíteni!
Szia!
Először a gumis kérdésre a válasz:neten rendeltünk le 4db.új gumit németben!Nem volt drágább,mintha otthon vettem volna!
2.Nekem új közép,és vég van a gép alatt,és már abban is zörög a lemez belülről a középső dobban!Pedig fél éves sincs!Szar utángyártott!
Köszönöm a gyors szervíz infót! :) Tudom hátul szeretnek az érintlezői rohani. Körbenyomtam annó FBS és azóta nem folyik bele a víz és ilyen gondom nem volt. :) Most csak az volt fura egyik pillanatról a másikra féklámpám nem volt. Persze azóta is van de ha hol van hol nincs az nem az igazi így megberhelem pánikszerűen. :)
Ez is olyasmi valami lehet mint az elektromos ablak kapcsolója hol volt hol nem majd inkább már nem működött. Először ütögettem akkor egy darabig birta majd szétszedtük a kapcsolót és a kis pici érintkezőit egyenesre csiszoltuk mert be voltak égve és azóta hibátan... :)
...a pedálnál felfelé a tengely irányába... valószínű az érintkezői vannak beégve ,kiveszed és meg lehet kicsit takarítani és működik tovább... vagy veszel egy újat , nem nagy ősszeg .
De előtte nézd meg a lámpa testben is az érintkezőket mert szeret korrodálódni...
Olyan lenne most vettem észre este, hogy néha nem működik a hátsó féklámpák. Hol van hol nincs. Szerintem a kapcsolója lehet kicsit berohatva vagy nem tudom. Azt hol találom a gépezetben? '97 1,9D beszélünk.
Köszönöm a segítséget. Remélem a legolcsóbb alkatrész ment kakálni, mert az igaz, hogy olcsón vettem a kocsit, de apránként a hibákat kijavítva elég szép kis összeg lesz ráborítva. :-(
Elméletileg (mert 100%-ig biztosat csak alvázszám alapján vagy ránézésre lehet mondani ), van egy rugós automata feszítő, az szeret beállni, elferdülni, az pl. tudja leterelni a szíjat. Esetleg a vezetőgörgő is csinálhat ilyet.
A kettőstömegű főtengely szíjtárcsa is szeret szétmenni.
Az sokat segítene, hogy tudnánk milyen motor van benne, klímás vagy sem. (lehet, hogy van aki emlékszik rá, én pl. nem)
Általánosságban leggyakrabban a feszítőgörgő, ha ferde (mert lóg), az tudja tolni le a szíjat. Jellemző még a főtengely ékszíjtárcsa probléma is. Természetesen más is lehet a ludas, pl. maga a szervószivattyú tengelye is tud elindulni kifelé, de ez kevésbé jellemző.
A szíj levétele után elég jól meg lehet találni a problémás részt.
Sziasztok! Megint egy gond, de ehhez már szerelő fog kelleni valószínűleg. A szervószivattyún látszik, hogy a hosszbordás szíj nem fut párhuzamosan az ékszíjtárcsával, elmászik jobb oldalra, nyalja a szíjat, a bal oldalon már van a szíj és a tárcsa között kb. 2 mm. Semminek nincs hangja és nem látszik, hogy kotyogna valami. Mi lehet vele?
CITROEN BERLINGO I 1.9D 1999 gyártási év. Fűtőmotor 1-2-3 fokozatban nem, 4 fokozatban működik.
A hiba oka a fűtőmotor előtét ellenállás blokk hibája, ami az anyósülés előtti tároló doboz ill. a kesztyűtartó
mögött a fűtőmotor légterelő burkolatára bajonett zár szerűen van felszerelve.
Kihúztam belőle a csatlakozót, majd egy csavarhúzó segítségével az óramutató járásával megegyezően elfordítottam az előtét ellenállás blokkot. ezt nem kellett volna.... beesett az egész a légjárat belsejébe.
Kérdésem: hogyan tudom kiszedni, illetve hogyan tudok hozzáférni a cseréhez? Mit kell leszerelnem?
Csak a tiéd 4évvel fiatalabb!
Holnap keresek lehet vmi gumit a gépre!Nem biztos hogy többe kerül mint otthon!Legalábbis neten úgy láttam!De szétnézek pár bontóban,hátha találok alufelnistől vmi jó gumit,meg csomagtér-roló is kellene nekem!Az nagyon hiányzik/hiánycikk!
Sikerült találnom egy, a kiegyenlítő tartályon lévő hűtőfolyadék mennyiségét mérő jeladót. (1.9 D) A bontósnak fogalma sem volt az eredeti gyári ( utángyártott nincs ) áráról, így ideadta az új árának 7 %-áért.