Keresés

Részletes keresés

sajtoskenyér Creative Commons License 2006.02.05 0 0 520
 Persze. Véletlenül sem azért mennek szakmunkásnak, mert büdös nekik a kétkezi munka. Véletlenül sincs túlprotezsálva kishazánkban a diploma, míg a "melósokat" minden kis sör mellett filozofálgató bölcsész lenézi. Véletlenül sem azért özönlönek a felsőoktatásba, mert Orbán anno többszörösére emelte a keretszámokat (olvasd el kérlek az előző előtti hsz-m, hogy értsd). Véletlenül sem azért, mert az Orbán kormány elhanyagolta a szakképzés támogatását, minden pénzt az egyetemekbe öntött.
Előzmény: tüzes fal (516)
tuutuu Creative Commons License 2006.02.05 0 0 519

sőt a lakások esetében, milliókkal kerülnek többe..:))

Ráfáztál , Maci, ezt Orbán baszta el..:{{ Amikor rászabadult a könnyű hitel a piacra, felszaladt a lakások ára. Kérdezz meg egy ügynököt, 2 éve zúg lefele a lakások ára. Én is 3 millával olcsóbban vettem egyet, mert már 2 éve nem tudták eladni..:}}

Süket dumák nem kellenek. Te mennyivel élsz rosszabbul?

Előzmény: Törölt nick (445)
tuutuu Creative Commons License 2006.02.05 0 0 517

nem is tudom mennyi volt a kötelező ideje.. fél év vagy ilyesmi..
ennek nem hinném hogy sok köze lenne a munkanélküliséghez.

Azért, mert pártízezer ember nem katona. Tök mindegy , milyen hosszú ideig. Amikor én voltam katona 2 évig, akkor 120 ezer nem volt munkanélküli ( csak sorkatonáról van szó).

Elég baj, ha nem hinnéd, hogy köze van hozzá.

Előzmény: adslmester (442)
tüzes fal Creative Commons License 2006.02.05 0 0 516

"Mert nem találok szakmunkást. Egyszerűen nincs szakmunkás."

Ezt hozta a kormányod, mert az emberek azt látják, hogy lopásból, csalásból munkát kerülve keresnek milliárdokat az ügyeskedők, ezért nem akar senki szakmunkásnak menni.

Aki meg jött volna neked dolgozni a határon túlról, arra nemmel szavaztál, mert eleszik előled a kenyeret. Most akkor fizess többszörös bért a szakmunkásodnak, hogy maradjon.

Előzmény: eomer (502)
tuutuu Creative Commons License 2006.02.05 0 0 515

Maci, ebben a topikban a saját problémáidat kell sorolni, a nagyvilág anélkül is szarban van, hogy sorolnád.

Most konkrétan:gázszámlákat szeretnénk látni, Macisajt.

Ellenkező esetben küldünk melléd hajléktalanokat, hogy melegedhessenek, amint égsz.

Előzmény: Törölt nick (437)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.05 0 0 514
Amúgy az egyént kell önállóvá, magáról gondoskodni képessé tenni. Szerintem. Mégha ez liberálisan is hangzik.
Előzmény: lerr (509)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.05 0 0 513
Hát tudod én nem vagyok közgazdász, de például a német cimboráimtól az ottani bankok nem kérnek (elvileg 30 gyakorlatilag inkább 50%) önerőt. Igaz nincs is akkora rekordprofitja minden évben a bankszektornak mint nálunk.
Sajnos hála az átkosnak, meg az azóta dúló "eredeti tőkefelhalmozódásnak" mindenhonnan hiányzik a pénz.

Amúgy ne csak azt nézzéték ti mennyire éltek jobban-rosszabbul nézzétek meg mi újság a hivatalokban fegyveres testületeknél önkormányzatoknál. Rendesen ki vannak véreztetve.
Előzmény: lerr (509)
lesifotos Creative Commons License 2006.02.05 0 0 512
Szegény Orbán is rosszabbul él :(
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.05 0 0 511
Nyugodj meg alfrédó, én megértem a felháborodásodat, legutóbb én is átéltem ugyanezt a szoci szdsz negatív kampány alatt. Ez még amúgy csak a kezdet, a végén egymásba kapaszkodva fogunk rókázni a dunaparton :))))
Előzmény: alfredoo (505)
eomer Creative Commons License 2006.02.05 0 0 510
Azt azért tedd hozzá, hogy a kemény adóztatás mellett tett is a népekért. Pl. megakadályozta, hogy boldog-boldogtalan újraadóztassa a népet.  Azok a kemnény adók összességében alacsonyabbak voltak, mint előtte bármikor...
Előzmény: sajtoskenyér (508)
lerr Creative Commons License 2006.02.05 0 0 509

És mi lenne a megoldás szerinted a problémádra? Mi lenna az az állami intézkedés, ami ezt megoldaná?

Előzmény: Sir Balamber (507)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.02.05 0 0 508
 Mátyás volt a legkeményebben adóztató királyunk, miközben folyton háborúzgatott Nyugaton :o mégis lehetett "igazságos".
Előzmény: tuutuu (503)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.05 0 0 507
Utánam nem dob senki semmit. Ha meg szeretnék venni egy budapesti lakást ahol elférünk, akkor csak az önrész előteremtéséhez hosszú éveken át kellene havi 100.000Ft körüli összeget félreraknom, csak hogy utána mondjuk 20 évre eladósodjak és ugyanúgy fizessem a ezt a lóvét törlesztőrészletként. Köztünk szólva fogalmam sincs mások hogy csinálják. Vagy sokkal többet keresnek mint én, vagy sokkal kevesebb adót fizenek. Nyilván nem valami adókedvezményt igénybevéve..

Ja, és tudtad, hogy már ferrarit is lehet venni BP-en? Igaz arra várni kell 2 évét, de mi ez ahoz képest amit az átkosban lakásra vagy telefonra vártunk? Itt a tejjel mézzel folyó.. :)
Előzmény: alfredoo (504)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.05 0 0 506

ms

miert is kellene 1500 m3-bol kijonni? akkor mar egyaltalan nem jar kompenzaico ha tullepem?

ugyan mar!

Előzmény: Törölt nick (391)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.05 0 0 505

adsl

ha nem a munkanelkuliseg nott volna hanem a realkeresetek csokkentek volna akkor attol harsogna a plakatorszag.

miert nem a realkeresetek alakulasaval dokumentalja ez a hulye fidesz (hulyet irok mert szerintem ezzel veszti el a valasztast de nagyon!) a rosszabbul elunk szlogenjet? azok az adatok is rendelkezesre allnak!

miert jon gyogyszerszamlaval amikor ez a hulye kormany meg az elveit is megeroszakolta amikor befagyasztotta a gyogyszerarakat?

sajat gyogyszerszamlam meg inkabb alacsonyabb mint magasabb. vernyomascsokkento, vizhajto. persze rosszabbul elek mert egyre tobb bajom van.

4 ev mulva MEEG rosszabbul fogok elni ha egyaltalan eletben leszek!

Előzmény: adsl-mester (390)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.05 0 0 504

sb

nem elegseges MAGA az a dolog hogy a lakasra nemhogy varni kell hanem szinte dobjak utanad? valogathasz? az autora nem kell varni 10 evet hanem valogathatsz? a telefonra nem kell varni 20 evet, nem kell belepni miatta a partba hanem valogathatsz?

mirol beszelunk?

Előzmény: Sir Balamber (389)
tuutuu Creative Commons License 2006.02.05 0 0 503

Off

Legkedvencebb királyunk, az igazságos Mátyás kapu-, füst- és egyéb adókból fedezte az utolsó sikeres, ám sajna zsoldos hadsereg költségeit..:}}

On

Előzmény: Sir Balamber (407)
eomer Creative Commons License 2006.02.05 0 0 502

erről én így még nem hallottam.Olyat hallottam, hogy nem kell járulékot fizetnie, aki pályakezdő munkanélkülit vesz fel.

Most vettem fel egy pályakezdő munkanélkülit. Szakképzettség nélül, síma nyolc általánossal. Egy évig 60.000,- HUF-ot fizet a cégnek az állam azért, mert foglalkoztatom. Tudod miért szakképzetlent vettem fel? Mert nem találok szakmunkást. Egyszerűen nincs szakmunkás. Nincs olyan ember ma magyarországon, aki meg tud fogni egy sarokcsiszolót és dolgozni akar. Tudod miért? Mert mindegyik dolgozik. És annyit kér, amennyit nem szégyell, mert a munkaadók rettegnek attól, hogy elveszítik őket.

Jogászból, közgazdászból bezzeg Dunát lehet rekeszteni. Egyetlen irodai asszisztens pozícióra (középfokú végzettséget írtam elő), hatszázötven önéletrajzot kaptam. A fele jogász, közgazdász... A sok diplomás munkanélküli köszönje Orbánnak a munkanélküli létet. Nem xart sem érő diplomára kellett volna hajtani, miközben a szülők eltartják őket, hanem szakmát tanulni, és dolgozni...

Előzmény: adslmester (454)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.05 0 0 501

adslm

mi lenne ha a szlovak bezzeg orszag munkanelkulisegi ratajat emlegetne?

eddig szlovakia bezzeg orszag volt. ott nem problema a 17%-os munkanelkuliseg? CSAK nalunk a 7%-os?

ugyan mar. el akarjak rontani a hangulatot. ennyi az egesz.!

Előzmény: adsl-mester (376)
tuutuu Creative Commons License 2006.02.05 0 0 500
Na végre. Most már csak nyihihi jön..:}}
Előzmény: mibi (406)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.02.05 0 0 499

Hát igen, a felsőoktatásban tanulók létszáma az Orbán-kormány idején kezdett el drasztikusan felduzzadni. Ha jól emlékszem, Pokorni azt vizionálta, hogy a fiatalok 60-70 százaléka tanuljon egyetemen vagy főiskolán. A növekedést az államilag támogatott keretszámok jelentős emelésével, a költségtérítéses képzés engedélyezésével (az egyetemek-főiskolák saját hatáskörben dönthettek arról, hogy az állami kereten felül hány diákot vesznek föl az adott szakokra, vagyis érdekeltek voltak minél több "pénzes" diák felvételében, így a felvételi pontszámok is alacsonyabbak lettek) tudták elérni. A tandíj eltörlése olyan kis tételt képviselt (havi 2-3 ezer ft, ha minden igaz), hogy ez nem tette vonzóbbá a továbbtanulást. A diákhitel bevezetése jóval többet segített, bár szerintem a diákok elkezdték magukat ésszerűtlenül eladósítani, számos olyan embert ismertem, aki pl. a diákhitelt nyaralásra, piázásra szórta el. A diplomás munkanélküliség növekedéséért, a túlképzésért, ha már valakit hibáztatnunk kell, az az Orbán-kabinet, mert túl gyorsan duzzasztotta fel a hallgatói létszámot, nem ügyelve a piaci igényekre.

A ballib kormány tehát kész helyzetet örökölt. Azonban nem vett el semmit a diákoktól, megmaradt a diákhitel és az állami finanszírozás is. A piaci alapkamat azonban nőtt, ezért nőtt a diákhitelé is, a kormány nem növelte a kamattámogatást, viszont növelte a felvehető legmagasabb havi összeget (25-ről 30-ra). A diplomás minimálbér bevezetése ma tisztességes bérezést biztosít minden pályakezdőnek, bár emiatt a cégek kevesebb diplomást alkalmaznak "kuli"-munkákra (könyvelés, adminisztráció). A kétszintű érettségi bevezetése lehetővé tette, hogy a törekvő diákok többlettanulás (emelt szintű érettség-felvételi) többletpontokat érjenek el, a vizsgán elsősorban a készségekre koncentrálnak, nem a tárgyi tudásra. Bár szerintem emiatt pl. az emelt szintű történelem vizsga bűnösen könnyű.

Hibának tartom, hogy a nyelvvizsgákért több többletpontot adnak, mint régen (középfokúért 7, felsőért 10), mert bár nyelvtanulásra motiválja a diákokat, viszont nem veszi figyelembe az eltérő anyagi lehetőségeket (iskolán kívüli tanfolyamok, különórák, külföldi nyelvtanulás) és nyelvi képességeket (a jó nyelvkészségűek akár két-három nyelvvizsgát is letesznek az érettségiig, aztán tarolnak a sztárszakokon, miközben én mehetnék a sunyiba az egyszem középfokúmmal). A bolognai rendszer révén idén kevesebb lett a szak, ez csökkentheti a túlképzést és a munkaerőpiaci igényekhez jobban fog igazodni.

Előzmény: boci boci tarka (481)
tuutuu Creative Commons License 2006.02.05 0 0 498
A távhő a régi lakásomban havonta volt annyi, mint itt az éves..:{{ Ez kormánytól független.
Előzmény: Demim úr (404)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.05 0 0 497

egyenlito

egyaltalan nem biztos hogy azok takaritanak meg akik koltenek. illetve biztos hogy nem.

a megtakaritasnak celjai vannak. ha bekovetkezik az 'esemeny' akkor gond nelkul kolteni kell.

de lehet fagyoskodni a futetlen lakasban es dorzsolni a kezedet hogy nagyobb orokseget kapnak a gyerekek.

Előzmény: egyenlítő (366)
tuutuu Creative Commons License 2006.02.05 0 0 496

Tavaly végzett egy ismerősöm lánya jogászként. Fél évig nem talált munkát. Igaz, válogatós volt és a szakmájában akart elhelyezkedni

A lányom meg harmadikos kora óta dolgozik, mint állat, amúgy eddig cum laude.

Előzmény: hazelnut (399)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.05 0 0 495

32nick/ikdfa

konkret helyen levo lakasrol van szo. a tobbi lakas ehhez merhetoen alakult jobban vagy rosszabbul.

egyaltalan nem biztos hogy ennyit romlott a penzunk. peldaul egy lada azt hiszem 150000 forint volt abban az idoben. az 1500-as. tehat 6 lada aara volt az akkori lakas. most ladabol cca 25 darabot lehetne venni az 50 milliobol. illetve a 2 millios kocsi hasznalati ertekben cca dupla annyit er mint a lada.!

Előzmény: 32nick (362)
tuutuu Creative Commons License 2006.02.05 0 0 494
Maci, azt hittem, neked 1 bitnél több van a fejedben. Márpedig 3000 köbméterig is van kompenzáció. Ami 1500-ig is ketyeg. Namost, légy szíves, mutass 2 számlát, ha ennyire meghaltál: lássuk, mennyivel nőtt az ára a cuccnak.
Előzmény: Törölt nick (391)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.05 0 0 493

idkfa

ugye te is tudod hogy kozben egyszer 10/el osztottak a reszvenyek aarat? azt hiszem 20000 vagy 30000 forintnal.!

Előzmény: IDKFA (359)
tuutuu Creative Commons License 2006.02.05 0 0 492

bad100 olvtárs!

Válaszolj!

Ezek szerint OV idején 4-5 millát sikerült megtakarítani?

Előzmény: tuutuu (486)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.02.05 0 0 491

Szlovákiát etalonnak, példaképnek tekinteni, főleg a kelet-szlovákiai roma nyomorlázadások után, valamint olyan reálbérszínvonal és szociális rendszer mellett, enyhén baromság a Fidesz részéről. Szlovákia azért merte meglépni az egykulcsos adót és a multikat érintő hatalmas adókedvezményeket, mert nem volt más választása, mert sereghajtó volt az új EU-tagok között életszínvonal és GDP tekintetében is. Bejött nekik, a Kína felé kacsingató multik egy része mégis megmaradt Kelet-Európában. Emiatt csökkenhetett arrafelé jelentősen a munkanélküliség, bár a bérszínvonal és az életszínvonal továbbra is krva alacsony. Azt se feledjük, hogy Szlovákia lakossága, területe majdnem a fele miénknek (értsd: hülyeség összehasonlítani Monaco és India egy főre jutó GDP-növekedését).

A Fidesz most ezt a szlovák gazdasági liberalizmust akarja másolni (járulékcsökkentés, egykulcsos adó), miközben azonban kőkemény baloldali retorikát használva újabb és újabb szociális juttatásokat ígér (14. havi nyugdíj, ingyengyógyszer stb.). A kettő együtt nem fog menni. Nem produkálhatunk Szlovákiához mérhető gyors gazdasági ugrást és emelhetjük tovább a reálbéreket (az alacsonyan tartott bérek a szlovák gazdaság egyik titka, míg a növekvő magyarországi bérek is az egyik tényezői a munkanélküliség növekedésének), az életszínvonalat. Csak lassabban, megfontoltan fejlődhetünk. Hiába sulykolja belénk Orbán, hogy minden csak akarat kérdése. A piaci törvények nem akarat kérdései, mintahogy a gravitáció sem.

Előzmény: lerr (466)
horst_fuchs Creative Commons License 2006.02.05 0 0 490

tudjátok, az a gond, hogy NEM CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a kormány tehet arról, hogy  valaki elszúrta az életét, illetve, ha kirúgták...

elősször talán magunkba kéne nézni, és ott kéne elsőként keresni sok esetben a hibát, nem ártana kedves OV-nak sem mindez...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!