Mindkét nap kint lesztek? Mi is szeretnénk kimenni nézőnek. Remélem Dad lába addigra már jól lesz. A másik is elég hamar gyógyult. Most kedden műtik a bal könyökét. A másikat 8 hete mütötték. Rádásul, nekem is be kell feküdnöm az onkologiai intézetbe. Szinte levágják a nyakam.....Most egy időre ezek voltak a közös havas képek:-)))
Hoztam nektek pár képet a kutyusaimról,közölük kettőt viszek a Székesfehérvári klubkiállitásra,remélem ti is ott lesztek,mert várhatóan 10-12 új-foundlandi fog versengeni és sok szép kutyus lesz közöttük.Jó esély van rá,hogy akár 3 extra méretü kan is ringbe száll,ez látványnak sem lenne utolsó.
Hát az én Bobym ma reggel dagonyázott és tetőtől-talpig tiszta sár lett...Még a feje teteje is sáros volt! Hát fésültem egy darabig amíg kijött belőle a száraz sár! Ám hogy hol csinálta foggalmunk sincs:D
Feketepanda ez a kis zebrafundi hány hónapos?:D Szép nagyon
És végre megfútta a szél...megszáradt Joy, a kisbocim!!!:) Eddig...jézusom...egy bőregérnek álcázott rackabirka volt. Macipofa...nap mint nap téptem a hajam a szutyoktól, sártól! Ha kinézek az udvarba a bölény méretű apjára depis leszek, és előre borogatom a csuklóm tőle:) Ez a csibész is inkább vattacukor még a tengernyi babaszőrével mint fundi:)
Eddig rendben velük minden. A kozmetikus 2 napig dolgozott nagymacin , fürdés nélkül.Olyan szép lett , én meg olyn büszke, hogy aznap el is vittem öket sétálni. Persze minden tiszta sár volt, ráadásul elfelejtettem , hogy nálunk agyagos a talaj, Földút. Este csak azt láttam , hogy sárosak, de másnak szikrázó napban , már láttam , gáz van . A sár (agyag) befehéredett. Igy neki álltam az agyagot leszedni róluk. A végén, már azon gondolkoztam, törjön le a kezem, ha kiviszem mégegyszer sétálni öket. Vagy max, beülünk az autóba, elmegyünk velük betonos, száraz helyre....Vagy kemencébe kellett volna rakni öket és lett volna két agyag kutyám:-)))
Magyar Ebtenyésztõk Országos Egyesülete Nagytestû Kutyafajták Szakosztálya
KLUBKIÁLLÍTÁS/CLUBSHOW TENYÉSZSZEMLE
2010. 03. 20. SZÉKESFEHÉRVÁR Alba Dog Center
Nevezési határidõ/Deadline: 2010. 03.07.
Bírói lista/Judging list Dr. Jakkel Tamás (H) Leonberger Sarplaninac Rhodesian ridgeback Dr. Massimo Insoli (I) Dogo argentino Cane corso Tibeti masztiff Petru Muntean (RO) Újfoundlandi / Newfoundlander Landseer Pireneusi hegyikutya / Chien de Montage des Pyrénées Hovawart Dogo canario Dogo mallorquin Thai ridgeback dog Lokodi Csaba Zsolt (RO) Francia pásztorok / French Shepherds Portugál pásztorok / Portugal Shepherds Román pásztorok / Romanian Shepherds Flandriai bouvier / Flandrian Bouvier Holland juhász / Dutch Shepherd Katalán pásztor / Catalonian Shepherd Lengyel alföldi juhászkutya / Polski Owczarek Nizinny Lengyel hegyikutya / Polish Mountain Dog Svájci fehér juhász / White Swiss Shepherd Csehszlovák farkaseb / Czech Wolfhund
Szerintem lehet neki adni, ha marhacsont, bár én nem szoktam. Nyersen adok marhacsontot, átfőzve kicsit sertést.
A coca cuccokat én mindig főzöm, tök mindegy, hogy mi, mert a magyar cocákban lehet Aujeszky féle vírus. Igaz, hogy inkább a gége-tüdő...stb belsőségekben kimutatható, de ki tudja. Kutyára halálos, embert nem érinti. +65 C fokon pusztul, ez alatt akár 30-40 napig is életképes a dög. Namost azt nem tudom, hogy a füstölés hány fokon történik....
Bablevesbe jobban el tudom képzelni, mint a kutyusoknak...de mivel nem adok, így nem is tudok erre tuti tippet adni.
Az Acanából az 500 gr sok lenne, a DogChow nem szuperprémium táp, abból - ha nem kövér - kicsit több kell, de egyedi a blökiknél. Van akin mintha csak átmenne a táp...bemegy-kijön és nem hízik, és van aki alaposan kiemészt mindent és magára pakolja. Erre sajna nincs sablon, egyedi adottságtól is függ. A junior tápot 14 hónapos koráig javasolt adni, van akinek 18 hónapos koráig is kell. Ha kevés táptól is elkezd hízni fejlődése közben, akkor érdemes váltani egy alacsonyabb fehérjetartalmúra. A DogChow - mivel magas kálcium-foszfor arányú általános táp, így figyelni kell a növekedését. Ha nő mint a bolond keress egy alacsonyabb Ca-P tartalmút, ami kifejezetten nagytestű növendékeknek való.
Egy kamasz, ha szárazon csini és levizezve csonkollekció, akkor jó. Ha szárazon gombóc és vizesen mintha kevesebb lenne, akkor kövér:)) Az pedig egy nagytestű növendéknek nem jó, ha gyorsan nő és ráadásul kövér.
Az, hogy kövér-e pedig a kora, súlya és marmagassága dönti el. Mérd le:)
A szánkópályánál voltunk, elöször porázon voltak, aztán már poráz nélkül....
Ma elvittem a NAGY vendég macit kozmetikushoz, hát még csak a fele kutya kész. Holnap foltatják, 8 óra kell a kutyához ,fürdés nélkül. A többit a képzeletetekre bizom milyen volt. A fürdést most nem merem bevállalni, ilyen időben.
Tegnap megmértem a vendégmacit 65 kg és 11 hónapos. Irtó kövér.....
A felső képen olyan, mintha szán elé lennének befogva:)
Azt elhiszem, h nagyon jól érezték magukat. Nem Mátraházán, a szánkópályára vezető úton készültek a fotók? Mi is elég gyakran megyünk oda, tőlünk csak kb. 25 km. Legközelebb találkozhatnánk. Az ujjad jobban van? A köröm biztos leesik.:(
Nagyon örülök, hogy tetszik. Én megveszem az egész sorozatot.
Sok mindent kipróbáltam már belőle a foximon. :) Macikutyámnak nincs rá szüksége, elsőre szinte mindent megért. A kicsi nagyon rafkós, saját elképzelései vannak.
Macipofa: Nagyon cuki két srácod van. Most igazán írígyellek. Én is szeretnék egy kisfiút, de nem tudom mit szólna a férjem 3 kuttyhoz. :(
Az én kutyusomnak valóban fent van, de nagyszemű, csak azért mert ö bejár a lakásba is és igy egyszerübb kitessékelni , mint elkapni a grabancát mindig. A kert meg kutya és macskabiztos. Megkötve soha nem volt, ugyhogy nem láncr vert...:-)))
ö napi 10 dkg-ot eszik még mindig gréti-mix-el keverve. Meg főt csontot, almát. Ennyi.
Megint szeretnék kérdezni pár dolgot, ha nem haragszol...
Lehet adni 6 hónapos kutyának füstölt lábszárcsontot? Meddig kell junior tápot adni? Most napi 500 g kaját adok Mephinek. Ez elég? Nem tudtam, most sajnos beszerezni az acana tápot (de folyamatban van). Helyette most dog chow-t kap, de nincs tőle semmi baja. Olyan csalós Mephi, mert a szép idő van tök ducinak néz ki, ha meg elázik akkor ahhoz képest soványka. Nem tudom most mennyi a súlya.
Épp néztem a képeket, hogy mindkét kutyusnak fennt van a lánc a nyakán. Én nem merem Mephinek fennthagyni, nehogy valamire felakassza magát miközben dolgozok. Most a te kutyusod mennyi eszik egy nap?
Ma voltunk fent velük a Kékesen, borzasztóan élveszték a poráz nélküli hancurozást. Hatalmas hó volt... Persze én hoztam a formám... sikerült úgy odacsuknom a hüvelyk újjamat a kocsiajtóval....még pedig úgy, hogy kilinccsel kellett kinyitni, mert rácsukodott. Úgy ahogy voltam, el is ájultam. Persze a kutyák miatt, annyira figyeltem , hogy oda ne csukjam valamelyiket. Csak a kezem volt útban. A párom rögtön havat dobált a kezemre, majd pofozgatott. Még üldögéltünk ott percekig. Aztán mentünk tovább sétálni. Majd holnap elmegyek, mert a körmöm az egész lila, az ujjam is dagadt....A húgom szerint velem mindig történik valami....:-))) De a macik élvezték:-))) Akkora hógolyók logtak a lábszőrükön. Egész délután aludtak.
Tök jó fejek így együtt:) Na és ez a banánlesés!! A kezeid lefonnyadnak mire így vizesen kicsupálod másik macikát, az tuti! Össze fog menni kicsit, mert látszik, hogy a hátán keményen áll felfelé a szőre..."optikai tuning":))
Nekem is nagy élmény volt két kant együtt felnevelni, nagy haverok, igen ritkán keménykednek egymással, és az is gyorsan rendeződik... és éppen beleszerettem egybe...ja. Josh már kiválasztatott...úgyhogy megint fiút nevelek én is:)) Mivel a nagyfiúk sokszor körúton vannak - Nico külföldön vendégeskedik és most kicsit Andriska is - kell egy baba:))
Immáron 2 maci gazdija vagyok. Ma mikor elmentem a nagymaciért, mire visszaértünk, kismacim DAD szétbontotta a két kerti ajtót és az elökertben várt minket. Az utcai keritésünk mellig ér. még szerencse , hogy bezártam.
Hazaérve óriásit játszottak 3-asban a szomszéd vizslával. Addig én furtam , faragtam az ajtókat.
Érdekes a két kan kapcsolata, az enyém 8 hónapos múlt, és a vendég 11 hónapos. Már voltam kettőjükkel sétálni, nagyon jól ment. Féltem , hogy nehogy bántsák egymást, bár eddig , ha találkoztak , minden ok volt.
Bár, ha holnap reggelre ,megint lebontják , most már ketten az ajtókat, akkor rövid vendégség lesz. Most békésen alszanak összebujva, A kajával sem volt gond. Remélem ez igy marad. Sajnos az is látszik, hogy nagymacit nem szokták fésülgetni sűrűn. Olyan ökölnyi csimbokokban van összeragadva a szöre.....Igy ma már elkezdtem csomóbontó fésűvel szedni....hát kevés lesz az a 10 nap rá.....
Én a sajátomat 2 naponta fésülöm, nincs is benne csomó....
Lehet , hogy mire visszaadom kicmaci lesz, mert a fele szőre lejön?
Nem rágja, csak fogja hála..., de gondoltam, hogy veszek neki egy vastagabbat, mert ez már elég vékony a méretéhez képest. Már elengedtem póráz nélkül is, csak vigyázni kell, mert a biciklisekre valamiért orrol.
Épp tegnap néztem a kutyusom fogait. Kinnt van mind a 4 maradandó foga. Remélem most már nem lesz semmi gond.
Egyébként lehet 6 hónapos kutyának adni füstölt lábszárcsontot? Meddig kell junior tápot adni? Most napi 500 g kaját adok Mephinek. Ez elég vagy emeljem egy kicsit az adagját? Várom a tanácsokat...
Tegnap kimentünk sétálni... Jaj, megint olyan jól telt. Akivel találkoztunk simizte Mephit, meg ájuldozott, hogy milyen szép fundi. Az a legújabb szokása, hogy a szájába vesz egy pórázdarabot és vezeti magát. Ez fundi szokás? Tök aranyos, azt hiszem erről nem szoktatom le.