World of Warcraft rajongók fóruma. Mesélj, kérdezz bátran, minden elfér ami Azeroth világával kapcsolatos. DE Tört szerverekről ne itt keress infót! Itt mindenki az eredetivel játszik és nem fog segíteni!
Érdekelne, hogy órára pontosan mikor játszotok, amikor Naxx25 jól működik. Ugyanazon a szerveren vagyunk és mégis mintha nem is :D Maly25 meg régebben is furcsákat lehellt, haltam már meg a farkánál is (nemleütni a magaslabdát :D) lehelletben, nagy kalap idegesítő szar az a boss.
Hát izé, nálunk Naxx 25 kisebb akadásoktól eltekintve simán játszható volt, az elmúlt pár héthez képest kiemelkedően jó volt. Malygos tegnap érdekeseket produkált, (duplán fújt a tankra, felszállt vortexhez, majd visszanézett és lefújta az alatta tobzódó meelet) P2-ben volt pár lagos pillanat de végül 11 előtt ő is meghalt.
Szóval innen nézve Naxx 25 vitán felül javult, Malygos is volt már rosszabb állapotában is.
ugye en is zka guildjeben vagyok...en spec kb. 2 hete felfuggesztettem a 25 fos raidelest, mondjuk ebben nem csak a lag jatszik hanem egyebb elfoglatsagok is, de a lag jo nagy szazaleka a dolgonak.
javított??? bekaphatja blizzard a csudajó expansionjét a faszért kellett mindenkit ráengedni az instákra ha a kapacitás ugyanakkora mint volt? kurvajó volt 3másodpercig castolni a steadyt átmentünk malygoshoz 3 naxx wing után (javaslom mindenkinek aki meg akarja utálni a raidelést hogy próbálja ki) de nem jártunk szerencsével p2ben lag lag és még lag. de a wintergrasp kapott egy új ikont, juhuuuu
Parttalan vitát félretéve, a 3.0.8 semmit nem javított a lagon, Arathoron mostmár Patchwerk se ment le, meg se próbáltuk, akkora lag volt már a trashen is előtte. Furcsamód a DK szárny hibátlan volt, csináltunk is egy 4HM killt úgy hogy mindegyik lovas egyszerre halt meg, fun volt.
Már Sartharion is lagolt, gondoltuk megcsináljuk 1 süsüvel, de amint beszállt az extra süsü, a lag annyira felfokozódott, hogy a fél raid azonnal kihalt tűzfalban/void zónában, nagyonjó.
Lassanként befejezem a 25 fős raidelést, mert így nincs értelme.
castereknek is van fegyver speed, csak haste-nek hivjak rajta ;)) (egy melee fegyveren levo haste is ugyan azt a celt szolgalja, csokkenti az utesek kozti idot vs csokkenti a varazslas idejet, csak a haste-es csokkentes ugye nem erinti negativan a szorozkat, mert a szorzok a fegyo sebesseget veszik, nem a haste-el csokkentettet.
Najo, amugy teljesen ertelmetlen a vita, mert minden BoA-t meg kell venni altnak mi kellhet neki es csokolom :) A sd-es fegyoknal meg tenyleg genyosag, hogy a sd az rohadt szarul skalazodik lvl60 alatti szinten. Baaar, ha visszaemlekszunk, amikor mc-s epic daggeren pl +20spell dmg van, akkor lehet megsem olyan szarul skalazodik :)
mehehe ezt szepen kisakkoztatok..mar szinte latom ahogy mondjuk malygosnal all a nyomorult magus,mikor feltunik mellette egy random lvl13as karakter es portalt kovetel theramoreba :D
mi az, hogy csak úgy levonja az árat? Akkor nem visz magával semmi reagenst soha. Vonja le az árát és büntetésből szabadítson fel egy inventory helyet random.
nem mellesleg en abszolute elfogadom a vallas +10% XPjenek az elonyet, foleg ugy h nem lehet BC vagy jobb enchantot rakni a fegyverre, ezert a magam reszerol megveszem a vallast is - foleg mert megerdemlem:))
Köcsög mágusok. Nem elég hogy sok száz goldot spórolnak a teleportokkal amit normális emberek griffekre költenek, ez mellett meg rengeteg időt ami ugye megint csak pénz, ráadásul DPS kaszt amivel könnyű pénzt keresni, és még pénzt is kérnek a portálokért. Mi az hogy fizessük ki a régens költséget? Igenis ingyen kéne portált nyitniuk mindenkinek aki kéri. Remélem valamelyik patchben beteszik hogy ha ráírsz egy mágusra annyit hogy "portal to Ironforge" akkor automatikusan kapsz egy invet, és nyit egy portált a megfelelő városba. Ha meg nincs nála régens akkor egy stack régens árát levonja tőle. Na.
Melee vs kaszter fegyver fontosság szempontból fontos látni, hogy van olyan dolog, hogy weapon speed, ami sok melee kasztnál nagyon fontos és ha nem megfelelő ez a speed akkor iszonyatosan sok egyéb stattal lehet csak ellensúlyozni ezt a hiányosságot. Ilyen kitüntetett dolog kaszterek esetén nincs, a fegyver csak annyiban jobb hogy több stat van rajta, de ugyanazok a statok vannak mint bármelyik másik darabon.
Kurvasok köze van, mert ezek szintezés gyorsítására szánt cuccok. Legalábbis most mi ebből a szemszögből vizsgáltuk, legalábbis úgy vélem. Azt meg nyilván össze lehet hasonlítani, még ha nem is kézenfekvő módon, hogy mi a jobb: a +5-10% spellpower a weaponból vagy a +10% mob xp. Ez azért kicsit kötekedés volt a részedről, valld be :)
Viszont akkor kepzavarba vagy sajat magaddal:) Mert te az item erosseget, sebzeset veted ossze azzal, hogy hany xp-t kap a karakter. Oszinten, mi koze a kettonek egymashoz? Ha csak azt mondod, hogy azert jobb a vallas, mert ad +10% xp-t, es meg akkor is jobb, ha 0 stat van rajta, akkor ennek van ertelme, de belemenni olyan osszehasonlitsokba amelyeknek semmi koze egymashoz... ;)
Amugy, ilyen alapon meg akkor mindenki human kellene legyen, mert az eri meg repu szempontjabol :) Merthat az sem mind1, hogy 100 mobbol jon ossze x repud, vagy 110-bol.
Az igazi kombo a human a vallassal, mert ugyan annyi mob-ert +10% xp-t is kap es +10% reput is (ha repus mob) :))
leirtam hogy hogy ;) es nem 400 vs 40-80 hanem 400 vs 5-6x 40-80. Ha elolvasod, hogy egy fegyo sd statilag kitesz 5-6 armor-t.
A skalazas meg nyilvan van, es minden skalazodik, a szamok, mint irtam, egy cirka 400sd-es fegyo item levelenk megfelelo armor -ok amiken van 40-80 sd. Na mind1, volt aki ertette :D)
Az hogy enchantolod az mar nem a BoA cuccokra szolt, hanem arra felvetesedre, hogy nem a fegyo a lenyeg. Te sem azt irtad, hogy fegyo a lenyeg a castereknek, kiveve a BoA fegyvereket. Hanem azt, hogy altalban nem a fegyo a lenyeges. En is altalban irtam, hogy az 1 fegyora mertekkel jobb enchantot is tudsz tenni mint mondjuk 1 vallasra.
Keveredsz picit onmagaddal is BoA nem BoA ize bize nem bize :) Bar ha odaig eljutottal, hogy melee-nek nagyon fontos a fegyo, nem ertem hogy jutottal oda, hogy a casternek nem lenyeges a fegyo. Casternek a fegyon a dps szamok azok a spelldmg ertekek (fokent, mert ugye int, spirit is szamit kinel hogy), melee-nel meg a dps a fegyver sebzese :) Ezert sincsenek, ha megfigyeled, magas melee dps-el rendelkezo caster fegyverek, mert a vegen meg elvinne egy wari a spelldmg-es kardocskat vagy macet vagy akarmit ;)
Az ilyen parasztokra ignore és kész. Nekem volt hogy 50 silvert se akart fizetni egy csávó, mert "kell fegyverre". Kellemes zeppelinezést kívántam neki.
Horgászok Orgrimmarban, mikor rámwhisperel egy 66-os paladin. "Nyitnál egy portált Shattrahba?" Mondom: "Persze, 5g." Mire ő: "5g?!?!? Micsoda szemétség ez? Hát neked csak 10 silver a reagens!!! Rohadj meg!" Szóval az üzlet nem jött létre, de ezzel még nem is lett volna gond. Erre látom, hogy beírja general csatira: "Csinálna valaki egy portált, nem 5g-ért, mint az a köcsög Mojambo?"
WTF??? Sztem 5g teljesen normális ár egy portálért. Nem? A csávó nem volt ismerősöm, ha meg akar zavarni horgászás közben, annak 5g az ára.
Na én is kihagytam a lényeget :) Szóval vágom, hogy a weapon slot abszolút értékben nagyobb stat növekményt ad mint a vállas, annál fogva hogy a weapon sloton több a stat. Csak bele kell számolni azt a +10% xp-t is a vállasba és úgy már egyáltalán nem feltétlenül jobb a weapont választani a kasztereknek.
Úgy látszik nem voltam érthető. Attól még hogy a fegyver stat részesedése nagyobb, nem hasonlíthatod más slotokkal, értelmetlen. Csak más, az adott szinten elérhető fegyverekkel van értelme összemérni. Az, hogy a fegyver slot erősebb és ez megtéveszt sokakat az nem lep meg - de önmagában ettől még nem lesz jobb választás.
Különösen azért, mert lvl58-ig a kaszter fegyvereken valami atom nevetséges, 10 alatti spellpower van. Olvassátok el wowheaden a commenteket az aurastone hammernél meg a dignified headmastersnél. Én erre nem adnék ki annyi badget, lvl58tól kezdve meg már vannak questelhető/BOE opciók amiket használva a boa fegyver spellpower előnye nem túl jelentős, 10% mob xp-nél szerintem nem jobb. Ez a rész persze szubjektív és leveling stílustól is függ.
Az összehasonlítás pedig valahol jogos. Ha fegyver meg vállas közül választhatsz hogy melyikre költsd a badgeket, én is azt mondom első a fegyver. Ha bármelyik szintet nézzük egy fegyver 5-6x erősebb mint egy vállas. Mivel az elsőrendű cél 80-ra érni, értelemszerűen nem fogja kifarmolni minden szintnek megfelelő legjobb fegyvert/vállast, hanem ami épp esik azt használja. Ha úgy vesszük akkor a BOA fegyver/vállas kb. egyenértékű a mindenkori szintednek megfelelő kék cuccal. Ha ezt hasonlítod össze akkor minden szintlépéssel erősödik a fegyver vagy a vállas, a fegyver 5-6x annyit erősödik minden szinten mint a vállas, ergo 5-6x nagyobb segítséget is nyújt szintezéshez. A 400 spelldamaget a 40-80-al való összehasonlítás csak arra jó hogy megállapítsa az arányt a vállas és a fegyver között. Persze ha beszámolod a +10% XP bónuszt a vállasból akkor már sokkal árnyaltabb a kép.
Nekem itt valami kurvanagy képzavar van. Hogy sikerült 400 spelldamaget összehasonlítanod 40-80nal? Akinek nincs BoA kaszter fegyvere az pl vállast fog kézbevenni helyette? :) Vagy hogy sikerült összehasonlítanod a mainhand slotot a többi slottal? Nem értelek. A BoA cuccok szinttel skáláznak és az azon a szinten szerezhető jobbfajta kékekkel vannak egy szinten, kaszter esetén BC területektől kezdve így a BoA fegyver már nem hatalmas előny, merthogy lesz spelldamages fegyó amit meg tudsz szerezni könnyen, az ahhoz mért előny már nem annyira magas.
Aztán azt meg szeretném én látni, hogy felraksz rá 50-60 spelldamages encsantot :D Merthogy NEM LEHET.
hat nezzuk csak:) Vegyunk egy 400 spell dmg-es fegyot. Az hasonlo lvl aromorok -on van netto 40-80 spell dmg-et altalaban. Magyarul egy fegyo kitesz ~6 item-et spell dmg tekinteteben. Tenyleg nem a fegyo az egyik legfontosabb a casternek ;) mivel az A legfontosabb. Raadasul a fegyora radobhat 50(65) sd-et meg, ami hasonlot enchantot jelenleg max csak gatyara lehet tenni.
Hidd el a castereknek is mindig a fegyo a lenyeges, lvl1-tol lvl80-ig.
Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Szerintem a fegyver éri meg a legjobban. Egy kaszter teljes bónusz statjainak kb. a 30%-át a fegyver adja. És még van 11 slot trinketeken kívül. Szerintem a fegyver nemcsak a legjobb BOA választás hanem még a legjobb érték/ár aránnyal is rendelkezik.