Egy "általános" kérdésem lenne felétek, ... hogy a Lacettikkel tényleg ennyi baj van (?)
Mert ebben a "hiba csokorban" olvasva a történeteket elég lesújtó és komoly dolgokról van szó, komolyabb összegekkel. A barátnőmnek van pár éve Lacetti sedan-ja (2005), de ő is rengeteget költött már rá. Persze tudom minden autóra költeni kell, ez természetes és az autózás vele járója. (de az én kis 1.3-as, 8-szelepes, 2000-es évj. swift sedanom-nak az ég egyadta világon semmi baja)
Kérek mindenkit tisztelettel, hogy ezt a hozzászólásomat, ne sértésnek vegyétek (!), de az én családomban sosem volt Chevrolet és a cikkek pedig ódákat zengtek erről a márkáról/típusról, tehát igazából 0 tapasztalatom van, csak kissé ledöbbentem a korábbi hozzászólásokat olvasva (rendszeresen látogatom ezt a topikot).
További kellemes napot és jó hétvégét minden autósnak!
Kösz a válaszokat. A veztengely jeladó még oké, de a katalizátor árán azért nyeltem kettőt - nem mondom, hogy boldog vagyok... :-( Első körben kicseréltetem a veztengely jeladót, és ránézetek a katalizátorra, hátha csak eltömődött (a remény hal meg utoljára...).
veztengely jeladó cserés csak gyári (Era Facet Delphi és társai csak a kukába) nehezebb indulás, elégetlen üzemanyag a katalizátorba kerül mihamarabb cserés.
vörösizzás valószínű megtette hatását a katalizátorban,csere fájni fog a tied Eur 4es ami drágább kb 80.000 ért tudok új Bosalt,vezetengely jeladó kb 20.000 10-20.000ft a csere
szelepfedéltömítés csere lehet nem oldja meg a problémád mert el van vetemedve a műanyag nemrégiben cseréltem komplett szelepfedelet ami modosított volt már ára tömítéssel 35000ft és csak gyári van
Ez a büdös szánalmas, hogy nem képesek megcsinálni normálisan amit elvállalnak. Sok esetben a jó minőségűnek, vagy gyárinak mondott minőség mentes gagyi alkatrészeket akarnak beszerelni, vagy szerelnek is be, ez is elég nagy gond.
A Lacetti Klub oldalán már feltettem a kérdésem, de úgy látom, itt nagyobb élet van, úgyhogy megpróbálom itt is... :-)
Egy 2006-os, 1.6 benzines Lacetti boldogít sárga lámpával. Szerencsére nem P0300, de nem is mondanám sokkal bíztatóbbnak: P0342 ("Vezérműtengely helyzet érzékelő 'A' áramkör alacsony jelszint - 1.hengersor vagy egyedülálló szenzor") és P0420 ("Katalizátor-rendszer hatékonyság határérték alatt - 1.hengersor") egyszerre... Amit ebből a kocsi viselkedésén érezni lehet, csak annyi, hogy melegen néha kicsit nehezebben indul, mint a hibajelzések előtt, illetve főleg ilyenkor villan fel a lámpa. Több kérdésem is lenne:
Mi okozhatja ezeket a hibákat?
Összefüggenek ezek a hibák?
Az előző nagy szervizkor nem sikerült rendesen visszatennie a szakbarbáromnak a szelepfedél tömítését, így volt egy olyan esetem, hogy némi olaj folyt be az egyik gyertya üregébe, így ott nem volt szikra és három hengerrel jöttem hazáig (éjszaka nem nagyon olt mód megnézni ilyesmit). Mire hazaértem, a katalizátor szó szerint vörösen izzott, féltem is, hogy meggyullad a fű a kocsi alatt... Ha jól sejtem, ez nem feltétlenül tett jót a katalizátornak, okozhatta ez a P0420-at?
El lehet így menni a szervizig, vagy nem érdemes kockáztatni?
Nem akarom a kocsit úgy odaadni egy szerelőnek, hogy fogalmam sincs a lehetséges okokról (meg hogy esetleg neki sincs fogalma se a dologról...).
szervizeknek csak 6hónap vagy 10.000km garanciát kell vállalni,de kérdés mit cseréltek volt egy beszámított autónk aminek csinálták a hengerfejét majd 100.000ft os számla volt és a motort gyűrűzni kellett ami saját zsebes volt...
azt gondoltam, hogy nem csinálják meg puszira, de csak arra voltam kíváncsi, hogy körülbelül mennyi költséggel jár 80-, 90,- 100-, 200 ezer forint vagy 20-, 30ezer körül, körülbelül mire számítsak.
A szerelő korábbi a motorfelújítást végző szerelő nem vállalt garanciát? 1 éven belül elvileg a beszerelt alkatrészekre is kellene lennie garanciának, természetesen számla nélkül esélyed kevés. Lehet, hogy nem kell mindent cserélni, de lehet, hogy a nagy részét újra cserélni kell, a tömítéseket biztos, de ezt így látatlanban senki nem fogja neked megmondani. Lehet anyaghiba is, de lehet szerelési hiba. A két lehetőség, vagy garanciában kell megnézetni, de mindenképp hozzáértőhöz kell elvinni megcsináltatni.
ha most szétszedik, akkor az nagyon sokba fog nekem kerülni ugye? és a mostani alkatrészeit ugyanúgy ki kell cserélni megint, vagy meg lehet belőle menteni?
sem alatta, sem a motortérben nem látok folyást, de még szivárgásra utaló jelet, egy autószerelőnek elmeséltem ő látatlanban annyit mondott hogy szét kell szedni a motort ott lehet valami, de a motor tavaly nyáron esett át egy teljes felújításon, lehetséges lenne, hogy valamit rosszul raktak össze akkor, vagy miért lehet ez?
Sziasztok, valaki megtudná mondani, hogy a egy 1.6 os blokkot mennyiért újítanak fel? Sajnos eszi az olajat, illetve, hogy mennyire érdemes magadnak megcsinálni, vagy csak szervíz?
Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem, decemberben vásárolt 1,6-os Lacettinél (2005) nagyon gyorsan fogy a motorolaj, valaki tapasztalt már hasonlót ez gyári hiba lehet vagy valami nagy gubanc van az autónál. Köszönöm, ha valaki válaszol.