2000-3000 Ft-ért _szakember_ rendbeteszi neked. Én nem állnék neki házilag, de ezzel nem téged akarlak lebecsülni, hanem sokkal inkább a saját korlátaim ismerete miatt nem merném szétszedni.
Igaz ritkán fordulok meg itt , de elhihetitek sokat olvastam az általatok írtakat.
Kaptam egy idős nénitől egy 56-58 közötti Фед 2 -t az első Индустар-26м-el szerelt széria lehet. A sorozat szám 318889.
Elég kopott állapotban van van mit tisztítani rajta , de ami meglepő belül rendben van. A kereső , távmérő tiszta ( nem tudom pontos e) , redőny éppnek látszik , záridők is. Határozottan , finoman jár.
Valószínű szétszedem , tisztítom. De a távmérőt szvsz be kéne állítani. Főleg , hogy ahogy nézem a függőleges is eltér ( nem tudom ez normális e )
Találtam egy ilyen infót a neten , ez alapján szét tudom szerelgetni , talán anélkül , hogy túl nagy kárt okoznék.
Kérdezném: A távmérő beállítás nagy kunszt , vagy inkább türelem kérdése? Függőlegesen lehet állítani ? stb
Viszont az obival nem vagyok kibékülve , a fókusz elég furán jár nincs begyógyúlva mint általában, hanem pont ellenkezőleg , mintha nem lenne benne kenőanyg és nem lineáris erővel kéne tekerni. Meg kotyog is kicsit.
Esetleg nincs valakinek egy hasonló de szépállapotú elfekvő Индустар-26м amitől megválna? Ez még az a széria amin ilyen kis tolóbütyök van mint a
Tanácsod, és kiváncsiságom okán, megszereztem egy Petri Color 35 gépet.
Összehasonlítva a két gépet (Petri Color 35E), érdekes különbségeket tapasztalok.
Méretre egyforma, elem szintén.
A 35E objektív kihúzása egy mozdulattal, film DIN szám beállítás, aztán a távolságbeállítás piktogramos.
A telep állapota ellenőrihető. Neki nem tetsző dolgoknál a keresőben pirosra vált.
A neve is mutatja "fully automatic".
A 35-nél az objektív kézi mozgatása adja a távolságbeállítás, a keresőben minden látszik, a rekesz-idő kézzel állítható, jól követhető, az akku is ellenörizhető.
Érdemes vele foglalkozni, végül is menetes, vászonredőnyös, 1/1000 záridős, kiváló keresőkép, rugómotoros sorozat, ja és a keresőben 35 - 135-ig obihosszaknak megfelelő jelölés.
neha vannak ilyen szinte ingyen vettem leicat csodak, de valahogy engem mindig elkerulnek...
100eurert leicat en is szivesen vennek, csak felek hogy a fostes alatt valami mas lesz ;)
ami a realitas az hogy nezi az ember az ebayt es belovi kb mik azok az arak amin liciten elmegy, aztan megalmodja mit is akar (tud) megvenni. persze vannak furcsa darabok is, multkor volt egy torok m4-es, amirol egy autoszerelo szedte le az objektivet. mindezt satuval es fogoval. hat volt nemi nyoma, de ha eu-n belul lett volna akkor talan beleugrom mert annyit megert (megjavitani meg tudom) de vamafaval egyutt mar sokallottam, annyiert mar lehet venni belepo szintu nem mukodo (de legalabbis nem osszehorpasztott) darabot.
>Mondjuk egy Oly 35 RD-hez képest. Vagy egy Yashica Lynx 5000-hez képest. Vagy egy M-es Leicához képest.
egy cserelheto obist egy nem cserelhetovel? egy redonyost egy vaslamellas kpzarassal? almat a kortevel? de meg m-essel se vetnem ossze mert az is eleg mas vilag. mondom ha valaki racionalitast nez egy leicaban, ar ertek aranyt szamol az vegyen fed-et vagy egy digitkompaktot es nincs ilyen problemaja...
Ahogy írtam, bízom a szerencsében, hogy elém kerül egy megfizethető darab. Más módon nem nagyon tudom elképzelni a dolgot, bár a sors néha valóban furcsán rendezi az eseményeket.
Összejön majd csak türelem kell hozzá meg egy pici szerencse.
Például nekem Momettám nincs valahogy soha nem jött össze.
Itt van egy FED-1-s az Bécsből került vissza ;) Tavaly volt a bolhán Bécsújhelyen egy Leica III-s, 100 euróért kínálta a poncichterné de közben visszajött at ura és mindjárt 400 lett az ára...
Igazság szerint mind a négy masinán van bőven javítani való, mielőtt hadrafoghatóak lesznek, de így is örömöt jelent a birtoklásuk, és igyekszem vigyázni rájuk.
Egyébként a Momikonról, és a két másik tükrös masináról is úgy gondoltam, hogy csak nagy mázlival juthatok hozzá egy példányhoz, erre fél éven belül összejöttek...
A hibákat kéretik elnézni, mentségemre szól, hogy kissé hideg volt az erkélyen, és a szobában se van most fűtés...
A Momikon az Apródról érkezett. Nem hibátlan, de nem volt túl drága. A tokja megvan, benne a kis fehér műanyag lappal, obisapi nincs.
A Zorki egy Barátom ajándéka. Kopottas külső, lassú zár, viszont van tok, és bakelit obisapi is. A másik két masina itt off, de felkerültek a képre, mégiscsak méltatan dolog lett volna lehagyni őket, megaztán én kedvelem a korai Zenit masinákat is.