Van egy inkorrekt hivatkozás Bihary honlapján az indexen folyt(folyó) vitára, a tavalyi műbotrányra. Természetesen korrekt, kiegyensúlyozott hangon folytattak, ugye kedves doncike.
A kerületi szegfüvecske természetesen Tarlóst gyalázta, tessék csak azt elolvasni, ami a neten található:
Tarlós azt írta: ”röviden válaszolok jelölttársam folytatódó negatív üzeneteire, amelyeket a sajtón keresztül juttat el hozzám.”
Azt tette, szerintem finoman.
Ott említi a 70 millió történetét is, amely máig nem került vissza.
Tény. Tévedés esetén cáfolja meg Bihary Gábor.
Van viszont egy korrekt hivatkozás Bihary honlapján:
http://www.tarlosistvan.hu/gif/grafk2.gif
Rossz véleményem szokott lenni a kereskedelmi televíziókról, a betelefonálók véleményéről.
Tévedtem, lehet, az indexes beírókra kellene gondolnom.
Tiborc
es az persze teljesen mellekes a szamodra, hogy a Tarlos nem mszp tamogatasu, ugye? csak nekem tunik ugy, hogy az ordoggel is, ha az nem komcsi tamogatasu?
Mások arra kíváncsiak van-e felsőfokú végzettsége.
Megint mások arra, hogy dolgozott-e életében, vagy politikusként kezdte. Mint tudjuk az utóbbi a fideszes fiúknál súlyos bűnnek számított.
Így megy ez. Az emberek kédezősködnek, aztán a válaszok alapján ikszelnek. Ha nem kapnak választ, akkor meg még könnyebb dönteni.
A program alapján? Ugyan.
Nem lesz gázáremelés...volt
Nem lesz gyógyszeráremelés...volt
800 km autópálya évenként...aztán 50...eddig semmi
50%-os béremelés pedagógusoknak, eü dolgozóknak...toll a fülükbe
Közbeszerzés, üvegzseb...100 milla a D-209 villájára
A program alapján én pl. nem szeretnék dönteni. Nem érdekel ki tud nagyobbat hazudni. A Tarlóst ismerem: a kerületben lakom 7 éve. A Biharyt meg nem. Én pl. azért kérdezek.
Akkor mindenféle hátsó szándék nélkül:
Mit számít az, hogy volt-e valaki katona? Most komolyan.
Speciel én allergiás vagyok (valóban az, semmi kamu), ami miatt nem lehetek katona. Elég baj nekem ez a betegség (ami egész évben van, nemcsak nyáron), de hogy a katonaság hiánya miatt még plusz is elitéljenek, azt nem szeretném :-)
aha, biztos figyelmetlenul olvastam, de tenyleg nem jott ki. megjegyzem, ott vannak a hev sinek, igy vagy alatta, vagy flette kellen elvezetni az atjarot. alatta nem megy, mert igy is elonti a viz, ha felette, akkor a mol kut helyen kellene, vagy az ute vizisport telepen keresztul. szvsz egyik sem jarhato. a felszini hev keresztezodest nem javasolnam a fegyelmezetlenseg miatt.
vegig ragva magam www.biharygabor.hu (nem egeszen ertem, hogy miert nincs mar link itt a forumrol, a gazdaja gondosodhatna rola) a kovetkezo megallapitasokat tennem.
kicsit tulzottan sokretunek talalom a programot (javareszt megfoghatatlan szolamokat tartalmaz). nem latom azt sem, hogy honnan lesz ra forras. vannak olyan pontjai, amelyeket szerintem fovarosi szinten kellene elvegezni es nem a kerulet feladata (maximum a kezdemenyezzuk, hogy a fovaros vegezze el kitetelt lehetne hasznalni).
nem egeszen latom, hogy mit segitene meg 1 feljaro az arpadhidra, amikor a gond ott van, hogy alapvetoen a hid 3 savos. tehat hiaba megy ra 4 sav, ha utana nem fernek el. az also rakpart kiszelesiteset sem erzem keruleti feladatnak. ugyanakkor nincs szo a becsi ut - pomazi ut - szentendrei ut gyorsitorol, ami esetleges felhajtokent szolgalna az aquincumi hidra (azzal mi lesz?).
nem latom, hogy mi lesz romaival (a bicikli ut a parton katasztrofalis, idonkent nem artana rendbe rakni, kocsikat teljesen kitiltani stb).
hogyan tovabb az aruhazakkal?
mi lesz a teglagyar szerepe?
mi legyen mocsaros dulovel?
hegyi busz jaratok?
tovabbi pacellazasok? kell-e egyaltalan?
csucshegy dulo?
Van egy érdekes kérdés is a fórumban (itt is pedzegették már):
" Lalyos ma 10:38 | Válasz erre | #2
Kedves Bihary!
Nézem a honlapját. Ott megy egy képsorozat, mely harmadik kerületi roncsokat és romokat mutat. Ez tényleg felháborító!!
Hogy fordulhat elő ez egy olyan kerületben, ahol a képviselőtestületben MSZP-SZDSZ többség van??! "
Kíváncsi vagyok mikor fog ez a drága, derűs Bihary válaszolni rá. :-DD
Én mégis úgy vélem, hogy nem baj ha Budapest III. kerületének polgármestere diplomás ember. Végül is többen lakunk itt, a kerületben, mint más városokban összesen.
Kerültei MSZP-s (kampány)lapot nem olvastam (nem került a kezembe), annak tartalmáról és stílusáról csak a Te, elfogulatlannak nehezen nevezhető tájékoztatásodból értesültem.
Ettől függetlenül persze lehet, hogy annál jobb az MSZP-nek, minél kevesebben olvassák a kiadványukat. :)
Viszont rendszeresen átnézem az Óbudát. Na, abban Tarlós majdnem annyit szerepel, mint Torgyán a Kis Újságban -- de azt hiszem ezt már elsütöttem egyszer.
A hétvégén meg hozzánk is megérkezett a "Polgármester". Ebben Tarlós az első mondatában elítéli Bihary személyeskedő negatív kampányát, majd "válaszként" a kiadvány kb. 40%-ában személyeskedő, negatív kampányt produkál.
Akkor nagyon ravszul csinálják, mert _most_ megint ott van, hogy a Közgázra járt. Hogy el is végezte, az nincs ott.
Szokott lenni "volt közgázosok találkozója", ahol deklaráltan "volt közgázosnak" számít az is, aki nem végezte el. :)
De ez előbb-utóbb kiderül majd: ha nem írja át arra, hogy "19xx-ben végezetem a BKE ... szakán", akkor azt annak beismeréseként kell tekintenünk, hogy nem végezte el.
Ez önmagában még nem lenne tragédia, hiszen van még pár ezer olyan polgármester, akik nem végezetek Közgázt, a baj az lenne, ha azt a látszatot akarná kelteni, hogy elvégezte.
Így igaz!
Bemutattam lapjának a szimpátiáját!
Akinek nem tetszik az itt megütött hangnemem, az elítéli a kerületi mszp hangnemét.
Akinek tetszik, az egyetért vele.
Ennyit erről.
A másik: Bihary Gábor itt finomkodni próbál, a lapjukban pedig gyalázkodik.
Ez így korrekt?
Én kritizáltam, és szembeállítottam önmagával: "A mindenséghez mérd magad" - szól a mondás.
Bihary Gábor Bihary Gáborral összemérve is tragikus.
Legyen az önök polgármester, tanulják meg, milyen.
Tiborc
"Van ez a topic, tíznél több olyan megnyilvánulás van benne, amely elfogultan gyalázta az egyik részvevőt, annak kampánylapját, az abban írtakat."
Az én problémám (és amint látom másoké is) az, hogy Te erre válaszképpen elfogulatlanul gyaláztad a másik résztvevőt, annak kampánylapját, az abban írtakat. Az eredmény így nem 1:1, hanem -1:-1.
Másrészt van ebben a tpociban tíznél jóval több olyan hozzászólás (nem mind tőled), amelyben "aki nincs velünk az velük van" alapon rögtön megkapja, hogy balos/emeszpés/bolsi/komcsi szekértoló az, aki kivetni valót talál akár Tarlós működésében, akár az őt védők, illetve Biharyt támadók stílusában.
De úgy gondolom, hogy kettőn áll a vásár: ha peyerk kolléga valóban azonos Bihary polgármester-jelölttel (az erre vonatkozó utalásokat nem cáfolta), akkor jobban tenné, ha nem állna le vitatkozni ilyen stílusban, mert szerintem a Tarlóssal elgédetlen választóknak nem biztos, hogy ez szimpatikus.
Jééé, mennyi balos reakció..
:O))
Tegnap még szerepelt a www.biharygabor.hu-n, hogy a Közgázra járt. (Az nem, hogy végzett is)
Ma már ez is lekerült onnan. Lehet, hogy mégse szavazok rá ;-))?
off
Tiborc,
ez egy lehetseges valasz (PM kiadvany),
de ha utana szamolsz, akkor lehetetlen. obudan nagyjabol 150e lakas lehet, ha egy ilyen kiadvanyt csak 10 Fttal szamolsz (sokkal tobb), akkor is 1.5 milla. az nem terem minden bokorban. az onerobol nem valoszinu. ha viszont van egy alapitvany, civil szervezet mogotte (a partokat direkte kihagytam), akkor annak a nevet fel kell tuntetni.
kulonben ugy nez ki, mintha el kivannak sumakolni a tenyleges kiadot. ha megnezel egy ohegy ujsagot, annak ott van a kiadoja. az obuda ujsagnak is van kiadoja, pedig eleg nyilvanvalo, hogy ki adja ki.
amugy, nem tartozom a mszp tamogatoi koze, pusztan azt vetettem fel, reszben a te irasodra reagalva, hogy nem tiszta eszkozok mindket oldalon elofordulnak, de nem lenne baj, ha nem eszerint dontenenk.
Tömören:
Nem értem egyes asztaltársaim véleményét, megnyilvánulásait.
Van ez a topic, tíznél több olyan megnyilvánulás van benne, amely elfogultan gyalázta az egyik részvevőt, annak kampánylapját, az abban írtakat. (Csak megjegyzem, a polgármester felírat, és a kép egyértelműen azonosítja a kiadóját, aki ezek után még felelős kiadót keres, azt nem értem meg.)
Idéztem a másik párt, és polgármester – jelöltjük programjából. Nem abban a pártok felettinek látszó stílusban, amelyben Bihary Gábor megszólal itt, hanem olyanban, amelyet az MSZP III. kerületi pártpolitikai lapja képvisel, amelynek tömény valóságát olvashatta bármely kerületi lakos. Szóvá tettem valótlanságait, ellentmondásait, akár az élettel, akár az MSZP belső törekvéseivel ellentétes.
Zavaros párt, zavaros ideológiával, amely a hatalom megszerzése érdekében mindenre képes, olyan rágalmazó állításokra is, amellyel saját tisztségviselőit sározza be.(Pl. Pokorádi Gizellát, ugye kedves Bihary Gábor!)
Nem hiszem, hogy Tarlós István, vagy a FIDESZ érdekében megszólaltam volna. Akik ismernek, olvashatták, hogy a legkeményebb bírálatot kapta tőlem a FIDESZ, és tagjaik, de a korrektet. Tarlós István is megkapja tőlem a magáét, ha megérdemli.
Bihary Gábor és a mögötte lévő „kiváló csapat” aljas szemét viselkedését sem hagytam szó nélkül. Kétes politikai siker, amikor rálőcsölnek egy pitiáner mószerert a népre, és most egy kétes pártpolitikust akarnak kerületi tisztségbe bejuttatni.(Év elején idéztem a másik topicban Kéri László kesergését: nem tudott az MSZP tíz év alatt kinevelni egy ütőképes fiatal gárdát.)
Nem vitatom Bihary Gábor szakmai tudását végzettségét, de mint önkormányzati képviselő tapasztalataim szerint nem tartozik a kiválóak közé. Viszont nem ő állt a frakció kampányának élére, hanem a hangadókat engedte rá a propagandára, amely a gyülöletre épít.
Arra nem is merek gondolni, ha ő áll az élén…
Emiatt alkalmatlan az elnyerni kívánt tisztségre.
Ezt leírom most is, saját írott, mondott szövegeivel bizonyítottam.
Nem önmagukkal kellene előbb tisztázni dolgokat, mielőtt megszólalnak?
Befejezésként, inkább csak Bihary Gábor részére, mert sokszor reklamált a nemzetbiztonsági kockázati tényező ellen. Ő az.
Indexes megjelenésem óta hozzászólásaimban ez két politikus kapcsán merült fel. (Volt közte Fideszes is, nem kell aggódni asztaltársaimnak.)
Pindiy bölcs intelmei alapján olyan dolgot nem szoktam nyilvánosan elmondani, amelyek szolgálati titkok lennének.
Medgyessyről is csak olyan megjegyzéseim voltak, amelyeket, mint civil megtehettem. Nem zavar a visszhangtalanság, bár becsületes demokráciában, tisztességes sajtó esetén kapcsoltak volna.
Tanultam ebből, hallgatni fogok. Megvárom, amikor párttársai kezdeményezik.
Az MSZP – ben tovább él az a hagyomány, amely ezt megteszi.
Láttam eleget, várom az elkövetkezőket.
Tiborc
Félretéve a mellébeszélést vizsgáljuk meg a szocista jelölt - Bihary elvtárs - bemutatkozását. Forrás: a postaládákba bedobált szórólapok.
"Kisgyermek korom óta a kerületben élek"
Ez derék, de ne érdem.
"az Árpád gimnáziumban érettségiztem"
Szép teljesítmény. Mondjuk egy érettségit az ember elvár egy fővárosi kerület polgármester jelöltjétől. Tudjuk, hogy a mai vörös kormányban számos tagnak ez a legmagasabb végzettsége (kormányszóvivő, kultúrális miniszter...), de titkon reméljük, hogy jó Biharynknak azért talán van valami magasabb is.
"Budapest regionális tanácsnokaként széleskörű önkormányzati és Európai Uniós tapasztalattal rendelkezem"
Nyilván a helyhiány az oka, hogy ez a tapasztalat nem kerül bővebb kifejtésre. Pedig megérne egy külön szórólapot, hogy elmagyarázná a jelölt elvtárs, hogy budapesti tanácsnokként miféle Európai Uniós tapasztalatra lehet szert tenni.
Na de nézzük tovább...aszongya, hogy...na hol is van? Vége??
Nem tisztel meg bennünket a jelölt elvtárs, hogy eláruljon valamit a családi állapotáról? Na jó, semmi közünk hozzá. Ha a Párt kéri, ettől még szavazhatunk rá.
De azért még valami mintha hiányozna...megvan:
Mikor diplomázott jelölt elvtárs?
Szakmai gyakorlat? Eddigi munkahelyek? Milyen beosztásban? Szakmai teljesítmények?
Ezekről mind semmi? Miért? Titkos?
Vagy a választóknak semmi közük hozzá? Komolyan gondolod ezt Bihary elvtárs?
Végre volt időm, és elolvastam a http://www.biharygabor.hu/ oldalon a Program menüben találtakat.
Volna pár kérdésem, megjegyzésem:
"20 km új út " - ezt hova tervezitek?
"Új felhajtó létesítése az Árpád-hídnál" - erről tudnál bővebben írni?
"Önkormányzati tulajdonú orzött parkolókat hozunk létre. A lakótelepeken ellenorzött parkolási rendet alakítunk ki. " - ez is érdekelne bővebben, mit fog ez jelenteni. Én Békáson lakom, tehát főleg ez a része érdekel :-)
Aztán van itt egy kis javítani való, ezt olvastam: "Óbudán és Békásmegyeren a fováros egyik külso kerülete és ez meghatározza környezeti állapotát. " Kicsit a ragokat helyre kéne rakni...
(Ja, van itt egy tévhit "a sokak számára allergiás tüneteket okozó nyárfafajok helyett városturo, esztétikus fajták ültetését szorgalmazzuk." Nem a nyárfa, hanem a vele együtt virágzó más növény az allergén, legalábbis egy szakértő szerint...)
Sziget: sok ötlet mellé még1: a III. kerületieknek olcsóbb jegy... :-)
"Biztosítjuk, hogy minden tanári szobában legalább két modern számítógép legyen. " gondolom, ezek Internet kötve? Ha igen, azt is bele kellene írni...
"Létrehozzuk Óbuda saját színházát, ahol helyet biztosítunk a kerületben muködo színi társulatoknak." - ez tetsző ötlet, kérdésem: amatőr vagy profi színház lesz?
"Az Óbuda Újság nem a polgármesterrol, hanem a kerület lakosairól fog szólni. " - szép oldalvágás :-)
Más ötlet: vagy én vagyok figyelmetlen, vagy tényleg nincs... a III. kerület határában tábla, hogy "Üdvözöljük Óbuda-Békásmegyeren". Ezt minden felől lehetne...
Végül: olvashatunk tőled esetleg egy bővebb programot? Érdekelne...
cc-nek igaza van. Az a baj, hogy miközben olyan embernek tűnsz, akivel érdemes lenne komolyan vitázni, olyan mértékben elragad az indulat, hogy lehetetlenné teszed ezt. Túl sokszor állítasz akkor, amikor kérdezhetnél is. Ez pedig megkérdőjelezi azt, amit oly szívesen hangoztatsz: hogy objektív, tényszerű vagy. Például az MN helyreigazítás ügyében...
Elfogadom.
Ezért kezdtem idézni a másik topicomban a kerületi szekfűt, annak gyűlölködő írásait.
Ismerd meg, kire szavazol alapon.
Nekem sem tetszett pl. dr. Agárdi Péter gyűlölködése.
Annyit eltanultam a FIDESZ- től magánemberként, én csak választó vagyok, hogy csendes visszafogott kampány kész bukás.
A topicokban is ez van, csendes, udvarias vagy, akkor annyi.
Adatokat közöltem a választási kérdéshez: Ki nyer ?
A harsogó MSZP agitálást ismertettem.
Akit érdekel, elolvassa eredetiben, és ezek szerint fog választani.
Aki itt akar villogni, és Biharyra gondolok, az készüljön fel.
Remek csapattal dicsekedett, érveket, tényeket szeretnék olvasni.
Tiborc
Nézd, a III. kerületben lakom, de nem a kerületi MSZP-s lapból tájékozódom. Igyexem csak arra reagálni, amihez értek. Ahol ez nem megy, ott próbálom jelezni.
Különben nem tartom magam annyira okosnak, hogy ezzel kérkedjek, de fenntartom a jogot, hogy másról véleményt alkossak.
A pártállásod pedig nem igazán érdekel. Nem ezzel van gondom. Ezzel a stílussal tőlem jöhetnek bármelyik oldalról, ugyanazt fogják kapni...
Szeretem a logikus, érthető hozzászólásokat:
"Az egyetlen eselye, ha most sikerul eladni a 12 eve sikeres, fuggetlen polgarmester image-t, aminek nem hasznal az allando frocsogesed.
Arra viszont kivancsi lennek, hogy az aprilisi 41 szazalekban mekkora resze volt azoknak, akik nem akartak, hogy Tarlos ur kepviselo legyen, nehogy itthagyja a keruleti polgarmesterseget. Erzesem szerint nem sok, hiszem szinte pontosan annyi szazalekot ert el, mint a kerulet masik fityeszes jeloltje."
dialektikus materialista logika?
Vagy mi ez?
Asztaltársaim fecseje sokat segít Bihary Gábornak.
Olvasták már honlapját?
Tiborc