Csajok, muszáj kiörömködni magam itt is, de megjött Encsi tüszős mandula gyulájának a tenyésztési eredménye (mármint kenetet vettek a tüszőről) és minden baktérium- és gombatörzsre negatív:))
Ez az örvendetes híren felül azért is dobott még fel, mert hogy megint glóriát helyezek a dokinéni fejére, aki -szemben az átlaggal- nem írt fel antibiot a tüszőkre, hanem vett kenetmintát és azt mondta, várjuk meg, aztán dönt.
Hogy merészel eső esni nov. közepe-végén???!!! A hétvégén Advent kezdete, havat akarok, masszívan!!!
Mi emberrel közös estét terveztünk. Letettük mind2 gyereket, beültünk egy nagy kád vízbe. Épp elbuggyantunk, mikor Virág felsírt. Ember kiment, de akkor már nem jött vissza a vízbe. Utána Én lefeküdtem egy pár sort olvasni, míg elrendezi a gépnél a dolgait, hogy megnézhessünk utána egy filmet.
Erre Én bealudtam a könyvön (fél 9volt) , Ő pedig elkezdett dolgozni. 10kor felriadtam, h hol vagyok, és hányat írunk, majd megfürdettünk, megszoptattam Bogit, és 2perc alatt ismét elájultam. Reggel 5kor keltett Hugibogi.
gyerekek, ne keserítsetek el. Mióta gyerekeim vannak lemondtam at HBO-t, mert azóta nem tudtam még végignézni egy filmet és ugyanaz a két könyv van az ágyam mellett. És még nem végeztemvelük. Bár mostanában mintha többet kézbe tudnám venni, lehet, hogy visszaáll az élet lassan? :) Nem adom fel:)))
Újságra sajna tényleg nincs már időm, de épp a héten mondtam a pasinak, hogy lassan újra elő kéne fizetni. Ha itt van, csak beleolvasok.
nna de mindegy. Leszek én még nyugdíjas, akkor tengernyi időm lesz és elolvasok mindent:))
életem első szervezetten gyerkfree 2 óráját azzal töltöttem, hogy sétáltam a kökkökkel, mert olyan szép idő volt, hogy nem volt szívem lepasszolni őket. Ennyit rólam:))
50 percet a buszon hazafele eleg kemeny lenne a lobanyai es tsepeli arcok vizsgalataval tolteni.... igy boldog filmszakadast varazsolok, es roppant todomanyosan olvasok...
Gyerek hanyatt a földön, Te fölötte térden, csak annyira ülve, hogy a gyereket lefogd, de ne nyomd össze, gyerek két lábszár között, keze-lába így lefogva, a Te mindkét kezed szabad, így GYORSAN túl lehet esni a dolgon :(
ugyanugy, ahogy anno az orrszivast javasoltam: terpeszules, kiskeze szetnyit, combod ala be, oldalrol szoritod, es a laba had kalimpaljon. csak hajolj el idoben.
es a masik trukk: magyarazd el neki, hogy csukja be a szemet! 1 csepp a szemzugba, es 2 ujjaddal picit feszitsd szet a becsukott szemecsket:
egyreszt nem frusztralja hogy valami kozeledik a szemehez, masreszt nem frocskolod szanaszet a cuccot, az z 1 csepp pont oda megy, ahova kell...
na sznobozzunk, en IPM-et es NG-t olvasok. Ja es George Sand-ot... plusz 3-4 sci-fit es fantasyt parhuzamosan, for fun.
Szipolyka,mit olvastál Leslietöl? A régi könyvei jobbak,mint az ujak. Egy bajom van vele,annyira azonos a stilus,sztorifelépités,hogy abszolute képtelen vagyok már felidézni,melyik könyvhöz tartozik ez-az a részlet.
Amugy meg le kéne szokni arról,hogy mentegetödzve emlitse meg bárki,hogy muramatyám,un ponyvát olvas alkalomadtán és nem csak Penrose,Kirkegaard vagy Arosztotelésztöl Vernéig a klasszikusokból áll a mindennapi betübetevöje.
Mindenféle könyveken kivül még olvasok hvg-t,demokratát és valami vallási ujságot is anyósnál,nem,nem mazochista vagyok,csak érdekel,melyik fél hogyan látja ugyanazt a világot,amiben élek:-))
Kimarad a fiam az ovis csoportfényképezésböl,mert most kellett kötöhártyagulladást beszereznie:-(
És a kicsinek hogyan cseppentsek a szemébe,bárhogy próbájuk lefogni,kis szabadulómüvész...(ö is elkapta sajnos a bátyustól).
kb 3 deci langyos tejben 1 kockacukornak megfelelo cukormennyiséggel felfuttatod az élesztot (a porélesztot is lehet, nem muszáj, de én szoktam). A lisztbe belekevered a cukrot, olajat, tojássárgáját, aztán az élesztos tejet, és kivered.(robotgép nélékül nem tudom, hogy fogod). Annyi tejet raksz hozzá, hogy kellemesen lágy legyen. Hagyod duplájára kelni (kábé fél-háromnegyed óra), aztán kinyujtod. Felolvasztasz 25 dk margarint, a felét ráöntöd a kinyujtott tésztára, és egyenletesen szétkened. A 3 kanál kakaót összekevered 3 kanál porcukorral (minden púpozva!), és egyenletesen szétszóród a tésztán. Én teaszuron szoktam átszórni, úgy szép egyenletesen lehet. Aztán szorosan feltekered, felvagdosod, és tepsibe teszed. Aztán a margarin másik felével bekened a tekercsek oldalait, meg a tetejüket is, aztán mehet a sütobe. Kábé 20-25 perc, kábé 180 fok. 5 perccel azelott, hogy kész van, forró sukros tejjel meglocsolod. Egy wekkora adagra rámehet egy bögrényi tej. Ne rakjad szorosan egymás mellé, mert nagyon megno sütés közben, akár a duplájára is.
Sajat megjegyzeseim a dologhoz: (Nekem tobb tej kellett a tesztaba, 3 decivel kiakadt a robotgep. A megadott mennyisegbol 12 tekercset keszitettem. Jo magas tekercsek, nem laposak! A tesztat teglalap alakura nyujtsd, maskulonben a ket vegen levo csiga nem lesz az igazi. Tovabba: en a megadottnal kicsivel tobb cukrot hasznaltam, mert Anyue nem elegge edes. Es a sutes nem 25, hanem 55 perc volt.)
Hát, drágáim, megteremtettük nekem az alapfílinget a minnyá kezdődő Szex és NY-hoz, de ott akármi is lesz, az a fasorba' sincs:))
bobus, örülök, hogy minden rendben, tarts ki...
Ma amúgy nálunk is dióstekercs volt ebédre (darázsfészek a neve állítólag, ez azon dolgok egyike, amit sosem fogok már megérteni), és annyira jó volt, ahogy a jányom szórta rá a diót:)
Ez diszkriminacio!! Csak Kutyaval??? Disznoval nem is??
Hova csoppentem???????
Na jo, en a hetvegen beteg voltam, de mar jobban vagyok (szerencsesen legyurt es termeszetes mocccerekkel kikezelt arcureggyula..:-(, igy csak bepillantottam lefekves elott...
Hmmmm, epp most kuldtem el igen szexi pocakos porpaganda anyagomat regi listas ismeroseimnek, ha valaki ker innen is, kuldhetek....nem igen HUSZ-os, csak amolyan brutal hombar has, igy a 34+0 napon...
Szipoly, Neked meg annyit, hogy ez merenylet volt!!!! En is, en is recept (bar inkabb a kesz termekbol kernek!!:-)))
Most megyek aludni, mert azert meg nem vagyok teljesen a topon....