Mumu a prioritasaidrol mar vitaztunk annyiszor, most ne kezdjuk el ujra. Imerlek es megszoktalak mar igy, es sokszor meg igazad is van, sokszor meg vitatom, de ez a
Obamarol nemtudok en semmit sem tobbet mint amenyit mondtam
volt ami most kiutotte nalam a biztositekot. Annyit tudsz, hogy jellemtelen es muszlim, es lefenylepeztek turbanban a tanitomesterevel az indonez iskolaban. Es egyszeruen csak meg vagyok lepodve, hogy bologatni tudsz a sajat allitasaid megalapozottsagahoz, es nem csovalod a fejedet velem egyutt.
Bocsanat,ha nem lesztek is ezzel egy velemenyen. lehet hogy az irakiak egy resze azt valszolna hogy nem erte meg de ebebn benne vannak azok is akik nem tudhatjak hoyg a sezemnelyi onkeny ebben azidoben elerte volna oket vagy sem,megoltek,kinoztak volna oket vagy sem .. es perseze hogy a szomszed rszagk sem orultek volna ha egy iylen ember kezeben olaj fegyver es korbcs van..
Nagyon édes kis olvasó-levelet közölt egyik hetilap. 14 éves kislány irta, hogy kösz, milyen jól elmagyarázták, mi okozta pontosan a pénzügyi válságot, mekkora összegről lehet szó, mit is jelent mindenkinek, stb. Csak egy dolgot nem irtak meg, és azt szeretném tudni, folytatta: KIÉ LETT A PÉNZ? MOST KINÉL VAN?
Elosztás, felosztás, tök mindegy. Eddig is osztották, hisz én adóztam a munkával szerzett jövedelmemből, de az, aki a befektetéseiből élt, alacsonyabb adókulcs szerint fizetett. Aztán meg sokan állami segélyt kaptak, és azt is én fizettem, a nyugdijakat is, stb...és küldtek külföldre is segélyt az adómból, olyan célokra, amiket nem helyeseltem.
A legmagasabb összegü farm-szubvenciót az USAban egy félmilliárd dolláros vagyonnal rendelkező pasas kapja. 1.3 milliárd dollárt adtak tavaly olyanoknak, akik, vagy akik alkalmazásában nem folyik mezőgazdasági tevékenység.
A diktátorok elsöpréséről: talán most kellene megkérdezni az irakiakat, hogy eddig megérte-e nekik? Ha Szaddamot el tudtuk volna söpörni és rögtön utána kivonulni és most békében, prosperitásban, demokráciában élnének az irakiak, más volna a tészta.
Egy nagy maszlag, hogy demokráciát vinni mentünk Irakba.
De hiszen pont ez majd minden adorendszer celja. (Majdnem) mindenki fizet adot ahhoz, hogy mindenkinek meglegyenek az elet alapdolgai. Obama pedig az adorendszer keretein belul marad. Tehat pontosan azt csinalja, amire a rendszer ki van talalva. Es amit Bushek alaastak.
Eh, persze nem veled vitatkozom, csak undorit az ujabb suletlenseg.
Nem eleg persze .. elmondom hat mi a prioritasaim(talan az eletem eemenyeitol befolyasolva )
-minden diktatura mely hasonlit a tolem megelthez, plusz kinzas ,szemelyes onkeny KIIRTANDO barmilyen pillanatnyi veszteseggel. Mert egy ilyen diktatura megrokkantja az allampolgarait legalább ket generaciora (láttom ezt a ceausescu-i Romaniaba ..) . Szivesen szovetkezek ebben az ordoggel magaval... -mnden olyan hit amely eroszakosan akkar terjedni vagy nem ismer el mast csak a sajatjat,IZOLALNI KELL- MEGTARTANI SAJAT KULTUR KORNYEZETEBEN -minden terrorista tervet,akciot,minden kalozkodast,eroszakosagot mint tomegfegyvert LE KELL KÜZDENI.
..és mert ezeket nem teheted maskep csak eroszakkal,meg nagyobb eroszakkal kell valaszolni ( a humanumra nem reagal,). A kerdes aztan az hogy a gyoztes eroszakot kifejto rend teremtoket hogyan es mi kep lehet ellenorizni leszerelni..
Miert állitom hoyg erre jogunk van ? Mert: a humanizmus a demokracia megvedi az ellensegeit is ,azoknak is megadja a jogot hogy fellépjenek ..igy sajat maga vedene meg azt az erot amely majd eltuntetni szertene Az eroszakosak eppen hogy a demokracia torvenyeire hivatkoznak hogy megakadalyozak az ellenuk levo akciokat de sajat maguk dizpozicios teruleten nem alkalmazak a hivatkozott elveket... Ebben az egyenlotlen harcba meg kell engedni hogy a legradikalisabb megoldast is hasznaljuk mert az mindig az ULTIMO RATIO. A demokracianak aztán meg van az eszkoze hogy a testebol kiemelkedett szupresziv eroket elobb vagy kesobb eltelhese kivegye a szisztembol (lassd a kinzo amerikai katonak helyzetet ). A peldas fekelosegre vonas preventiv szerepet is kap.. nem perfekt de nincs mas megoldas. Vissza a kerdesedre. Igen ,minden olyan erot partolok amely kiirtotta Sadam Hussein diktaturajat..azoknak a feleosegre vonasat amelyek tul leptek a szuksegsen el ekll itelin. Most si azt hiszem hogy adva leven az iraqi helezt kulonlegesege (szunitak siitak kurdok ) es a kulso befolyas..a feken tartasnak még folytatodnia kell. Obamarol nemtudok en semmit sem tobbet mint amenyit mondtam..de ismerem az infiltralas lehetosegeit es egy ilyen infiltralasi veszelyre fel kell hivni a szavazok figyelmet. Ha azok megis megvaalsztjak ( ugy latszik ) akkor ez megint az o feleloseguk lesz es ok fogjak a kovetkezmenyeit is szenvedni.. Tudataban vagyok anank hoyg amit irok nem fog egyetemes szimpatiat ki valtanai..de ennyi ev elet utan megatnultam hoyg minden elvet csak addig szabad parktikaba atvaltani amig az neme gy amsuóik eppenoylan fintis elvet nem sért.
Itt leszek. De te itt vagy-e 5 evvel azutan, hogy kampanyoltal az iraki haboru mellett, hogy neked volt igazad. Szamonkerlek-e? Nem. Elhiszem, hogy megetettek a propagandaval, es tiszta szivedbol meg becsuletbol alltal oda, ahova. Most viszont szomoruan latom, hogy 5 ev utan meg mindig elhiszed, terjeszted a legnevetsegesebb vadakat is, hogy nem jut eszedbe gondolkozni azon, mi van az aljas ragalom mogott, es nem keresel utana, nem kered a tenyeket. Borzaszto ez, komolyan, hogy Mumu, te is. Iraki kisgyerek fotoja 5 eve eleg volt neked az iraki haboru legitimitasahoz, most pedig a kenyai nepviseletbe oltozes a bizonyitek muszlim vallasra, az oltozteto pedig a muszlim tanitoja az Obamanak - es annyi a valasz a felhaborodasomra, hogy majd egy ev mulva nem leszek ennyire lelkes. Ha nem leszek, leirom majd azt is, igerem.
Ma arrol zeng a McCain kampany, hogy Obama a "javak ujrafelosztasat" akarja. Palin tessek mondani, mit csinalt idaig Alaszkaban? Lenyulta az olajcegek sikeret es elosztotta a lakossagnak.
En azert nem orulok a 10 pontnak (orulok azert persze) mert felek, elhiszik a szavazok, hogy olyan folenyesen vezet, hogy azt mar el sem lehet vesziteni, es nem kelnek fel kicsit korabban kedd reggel, vagy nem mennek el munka utan, mert faradtak es ugyis megvan mar a gyozelem.
Lesz, ahol igy lesz, azt hiszem. De Virginiaban a forditott Bradley effect alakul allitolag. Eszak-Virginiaba nagyon sokan koltoztek (koltoztunk) az utobbi evekben es felhigult a "Del" annyira, illeszkedik az uj szomszedokhoz annyira, hogy McCain ugy tunik, feladta az allamot. Sok uj haz epult, sok foreclosure, sokan izgulnak, hogyan lesz ezutan, es kevesbe szamitanak a hagyomanyok, mint ez a tenyleg nyugodt, ertelmes pasi remenysege, aki talan. Mar ugy hivjak Eszak-Virginiat republikanus korokben, hogy communist country. Az autokon a matricakat szamolgatom, kb 3x annyi Got Hope? Obama/Biden, mint McCain/Palin. Es en nem is matricazok pedig. Ha Virginiat megnyeri Obama, majdnem nyert ugye van.
nonono ez doktorált kép, ez a "kimono of shame" ....
az eredeti képen sárga vagy arany szinüben volt, szinte látom magam előtt a fotót.
A szaudi királlyal kézenfogva sétafikára is emlékszem. Ez csak a "barátság" jele volt hivatott lenni. Mert ki más is lehet a Bush barátja Karl Rove-on kivül?