Engem ez a video elborzaszt, megrettent, hátrahőkölésre késztet. Olyan gondolatokat ébreszt bennem, amelyeket nem akarok átélni máskor. Biztos vagyok benne, hogy soha többé nem nézem meg. Becs'szó!
Figyelem, ezzel nem a videot kritizálom, de mondok inkább hasonlatot... olyan ez mint egy rémfilm hogy is írják .... thriller... lehet az jó film vagy silány harmadkategóriás, még megítélni sem tudom, ugyanis nem nézem.
Nádor terem (Budapest, XIV. Ajtósi Dürer sor 39.) 2008. december 6., szombat 17.00
Műsor I. rész
1.Szigeti István: Ritornelli Földesi Péter - fuvola 2.Horváth Balázs: …és a jég is zajlik körülötted Földesi Péter - fuvola, Futó Balázs - zongora 3.Futó Balázs: Music for him 2.
Földesi Péter - fuvola, Futó Balázs - zongora 4.Sugár Miklós: Chaconne Derecskei András - hegedű 5.Zombola Péter: Néma kiáltás Derecskei András - hegedű, Futó Balázs - zongora 6.Madarász Iván: Lót imája Derecskei András - hegedű, Futó Balázs - zongora
A miskolci Tompox jó koncert volt, bár riasztóan kevés nézővel (lásd gyenge előzetes marketing*), de aki ott volt, teljes elégedettséggel állt fel, ezt magam is megfigyelhettem. És úgy láttam, a váratlanul szerény közönségérdeklődés csalódását leküzdve maga a zenekar is úgy érzékelte, hogy szép sikert ért el. Ígérték, amint alkalom adódik, ismét jönnek. Szerintem adódni fog.
(* A nagy tanulság: egy új név önmagában csekély vonzerő. Volt, aki jött volna, de a Tompox névre nem ugrott be neki semmi. Ha azt látja a plakáton - hangsúlyosabban -, "Solaris" vagy bármi erőteljes utalást, hogy itt progresszív, "sci-fis" zenéről van szó, jóval többen rámozdulnak.)
Aki Solaris márkára vágyik, szerintem válasszon lemezt a boltban, ne kvadot. Utóbbi súlyosan rongálja a környezetet, előbbi súlyosan "fejleszti" a lelket :)
Visszatértem, most bepótolom az olvasásbani elmaradásaimat és igyekszem kiírni magamból a korábban felgyülemlett gondolataimat és az általatok beírtakra is megpróbálok reagálni.
Drappsapka bemutatkozó buli és Tompox koncert együtt.
November 6-án csütörtökön 19 órakor a Blues Alley-ben (Henry J. Bean's Bar) Bp. 1055 Szt. István krt. 13. Volt Berlin étterem/ Belépő - ha addig nem lesz hiperinfláció - 800 forint.
Drappsapka:Gömör kovács bélla László-Dob-Zkr vezető főhülye. Hegyi Karcsi-Billentyűsök-vokál Kiss Zoli-Ének-gitár Pócs Tamás Tompox-Bass-vokál Rózsa Zoli-Szólógitár-vokál
Üdv mindenkinek, újra jelentkezem! :) Jelentem, hogy a Nostradamus-lemezt megvettem, de mivel már korábban mondtam, hogy ajándék lesz, egyelőre megkértem édesanyámat, hogy csomagolásostul rejtse el. :) Majd karátsonkor kiderül számomra, hogy milyen is...:) Ugyanakkor lenne egy esetleges kérésem az itt levőkhöz. Amúgy is szenvedélyes gyűjtője vagyok a Privát Rocktörténet-sorozatnak, csak sajnos a szolgáltatónk levette a Filmmúzeumot a kínálatából. :( Neten szoktam utánanézni a részeknek, de sajnos a Solarisos részre még sehol sem találtam rá. Ha valaki el tudná juttatni hozzám (netalántán az East-es résszel együtt, mert tudtommal róluk is készült rész), akkor nagyon hálás lennék. :) Előre is köszi.
Én itt is emelem kalapom és minden elismerésem Attiláéknak a koncertért! Lehetne gyakrabban és lehetne kicsit jobban reklámozni.... Szerintem lehettünk volna többen, egy ilyen szinvonalú koncertért verekedni kéne a bejutáskor!
Az új hegedüs játéka nem tetszett annyira, mint Edináé, de az énekhengja viszont sokkal jobb. Attila fuvolajátéka mindig elvarázsol....
Nagyon jó hangulatú és igen sikeres volt a szombati INVOCATIO MUSICALIS koncert a Szent Margit Gimnáziumban! És igen szép számban gyűltünk össze!
Már a koncert előtti beállásnak a folyosóra kiszivárgott hangjaiból is érezni lehetett, hogy nagy formában van a zenekar, úgyhogy számíthattunk rá, hogy jó lesz a koncert :o)
Most az alábbi dalok hangzottak el:
- Greg Lake nyomdokain
- 128. református zsoltár (feldolgozás)
- Utazás az Andokban
- 338-as ref. ének (feld.)
- Soundtrack
- 373-as ref. ének (feld.)
- 47. ref. zsoltár (feld.)
- 137. ref. zsoltár (feld.) (Babilon folyói mellett)
- 511-es ref. ének (feld.)
- La Mer
- 257-es ref. ének (feld.)
- 302-es ref. ének (feld.)
- Tündérmese a Loire mentén
- 42. ref. zsoltár (feld.) (Mint a szép híves patakra)
- 356-os ref. ének (feld.)
- 9. ref. zsoltár (feld.)
- Utópia
- Levitáció
- 200-as ref. ének (feld.)
- (ami itt hangzott el, az nem jut eszembe, hogy mi volt…, de ezalatt mutatta be Attila a zenekar tagjait)
Ráadások:
- 395-ös ref. ének (feld.)
- XV. századi vándorok
- és még egy szám volt, ennek nem tudom a címét, régebben ezalatt történt meg a zenekar bemutatása, most már csak zenéltek – mindannyiunk örömére :o)
Egy kis csúszással ¼ 8h-kor kezdődött el a koncert és ¾ 9h-kor lett vége a 3 ráadással együtt.
A listából is látható, igazán tartalmas estében volt részünk!
Feldolgozás-blokkok és saját zenék váltogatták egymást. A kezdeti, kicsit még bizonytalan megszólalást néhány szám után egyre erőteljesebb játék követte már, nagyon belelendült a zenekar. Ezen az estén lényegében egy rock koncertet élvezhettünk, a sok feldolgozás ellenére is, mert most ezek is igazán energikusan hangzottak el! Erre a koncertre Naszádi Gábor is lecserélte akusztikus gitárját elektromosra. Az első pár dalnál ez még kicsit zavaró volt számomra a „lájtos” megszólalásoknál, de a későbbi egyre dinamikusabb játékhoz már jól illett. A 373-as éneknél kicsit fájlaltam, hogy a közbeiktatott basszusszólóval megtört ennek a dalnak a szép íve. A koncert vége felé megszólaló 200-as éneknél pedig eleinte szomorkodtam, mert nem abban az általam nagyon szeretett méltóságteli változatban hangzott el; de rá kellett jönnöm, hogy ehhez a mostani koncerthez tényleg sokkal jobban passzolt a vidámabb és most különösen pörgősen előadott verzió. (Gondolom, a karácsonyi koncert majd úgyis ismét egy akusztikusabb és szelídebb koncert lesz, az alkalomhoz igazodóan.)
Ezen a koncerten Szvetnyik Margit is nagyon elemében volt, nagyon élveztem a hegedűjátékát! Az eddigi koncertjei közül sztem most volt a legjobb; úgy érzem, mostanra érett be igazán. Nagyon nagy kedvvel játszott és nagyon együtt élt a zenével!
Attila most is csodálatosan fuvolázott, hol elzsongítóan (pl. a Tündérmesében), hol úgy, hogy libabőrös lettem a játékától. Élmény volt hallgatni!
Ezt a mostani rockosabb megszólalást a zenekar is nagyon élvezte és a közönség nagy tapsokkal, ovációval, időnkénti elismerő befüttyentésekkel díjazta. Jó volt látni Attiláék örömét!
Ez a szombati koncert tipikusan olyan volt, hogy fölmerül az emberben: mikor lesz a következő koncert? :o) Nekem ez már ott, közben is eszembe jutott, mert annyira magával ragadt a koncert, hogy máris azt éreztem, legszívesebben újból mennék már :o)
Két kihagyott koncert után nagyon jó érzés volt ismét ott lennem! Nagyon jól éreztem magamat ezen az estén!
A fórumosok közül többen is ott voltunk, Gaba azt ígéri, hogy fotók is lesznek majd.
Clavicula most nem fotózott, ő Vincze Lillával együtt volt ott a koncerten. Talán éppen ezért nem itt, hanem a Lilla topikban gratulált Attiláéknak, még frissiben, amikor megemlítette ott az esti koncertet. :o)
"Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni és koncertezni, koncertezni, koncertezni :)" Szerintem ezzel mondtad ki amit a zenekar tagoknak a legjobban meg kell szívlelniük.
Igen, én sumák módon elhallgattam azt a véleményemet, hogy jelenleg a leggyengébb láncszem a billentyűs. A legtöbbet neki kell fejlődnie. Tisztában vagyok vele, hogy vannak bizonyos korlátok, tehát egyszerűbb hangszerből nem lehet olyan hangokat előcsalni mint egy komolyabból, de. Magam részéről pontos játékot várnék el, és sokkal több tüzet, elevenséget, dinamizmust az előadásmódba.
az október 4-i koncertről hozzám egy pozitiv és egy negativ vélemény érkezett igy bár a sürű heti programom miatt nem terveztem, de végül mégis elmentem megnézni a Tompox-ot a Fonóba. Azért döntöttem igy mert a Solaris zenéjét én mindig imádtam élőben hallani tegye ezt bárki...
Röviden tömören a véleményem :)
Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni és koncertezni, koncertezni, koncertezni :)
A két gitáros megoldás szerintem nagyon jó ötlet, a gitár sound nekem jobban tetszik mint a Bandi gitárhagja. Talán emlékeztek rá hogy a 2007 decemberi koncerten Bandi egy vörös Gibsonon játszott. Sajnáltam hogy visszatért utánna a régi gitárjához.
Szintiben mindenképpen fejlődni kell, vagy igy vagy ugy, de a zenekarnak szerintem ez a gyenge pontja jelenleg.
Ami nagyon tetszett az az Apokalipszis. Szuper volt!
Minden Solaris rajongónak ajánlott legalább 1x de inkabb 2x megnéznie a zenekart.
Igazad van, kifelejtettem leírni az új fuvolás nevét, őt Tasi Ádámnak hívják. A családnevét csak hallás alapján írom le, elnézést elsősorban is Tőle, ha nem helyesen!