Keresés

Részletes keresés

whis Creative Commons License 2004.02.13 0 0 8506
Én maradok a LAME 3.93.1-nél, nekem jól bevált (192, 256, 320 kbit, stereo, HQ, nagy ritkán véletlenül VBR sikeredett), nem hibázik.
A régi 766MHz-es procival max 4x sebességet tudott, de 2.4-es PIV-gyel viszi a 18-20x-at is.
A Plextor 4012-es is szépen teszi a dolgát, és még senki sem panaszkodott, hogy nem tudja beolvastatni a tömörített/megírt médiát.
8-)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.02.10 0 0 8505
Ha csak egy kis por, és semmi csoki,chips,kóla, stb., akkor valszeg elég a cödöd is.

VariRec ? Szvsz nagyon hasznos opsön, de minek is...??!
A rettentő rövid lényeg: kézzel adjusztálhatod a lézer erejét.
Ha a Plextor-ék nem találják el a förmverbe beégetve a pölö Plextor márkájú Taiyo Yuden-es lemez adott sebességen történő legjobb minőségű pörköléséhez szükséges pávört, akkor te (mint okostojás felhasználó...) növelheted vagy csökkenheted. Műszer nélkül kapásból tudni fogod, hogy nem elég mély a pit (tehát növelsz rajta), vagy már a szitázást égeti (tehát csökkentened kell). Logikus, nem ??! :o)

Bayernmotor is erre célzott szvsz, hogy egy moderált növeléssel (-2 -től +2 ig terjed a skála) talán jobban olvasható lesz a szentörben.
Szvsz viszont, ha faszányosan müxik 8 másik fajta ketyerében, akkor nem biztos, hogy emiatt az 1 árva szentör miatt érdemes kísérletezni a pávörrel... :o/

Előzmény: GPF (8503)
nebamun Creative Commons License 2004.02.10 0 0 8504
Ez a VariRec tulajdonképpen mit csinál? Amit a hozzáadott leírásban találtam (mindenféle bonyolult grafikon), abból nem derült ki hogy ez a gyakorlatban mit jelent, mikor, melyiket kell használni.
Pl. ez hogy a VariRec 1-re állítva jót tesz az asztali CD-lejátszásnak ez teljesen új nekem.
Előzmény: Zolcsi Baba (8500)
GPF Creative Commons License 2004.02.10 0 0 8503
Köszi, megpróbálom.
Van egy lencse tisztító CD-m, amin egy kis kefe van. Az nem jó?
Ha szétszedek valamit, az összerakás után mindig szokott maradni pár felesleges alkatrész.
Az a VariRec nem játszik?
Előzmény: Zolcsi Baba (8502)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.02.09 0 0 8502
Lehet, méghozzá 8x-osan, amit audio-hoz melegen tudok is ajánlani. :o)

Lehet, hogy a problemma megoldható lenne egy száraz szőrecsettel is... Mondjuk a szentör lejáccójának lencséjén nagyon óvatosan mozgatva...
Nem ez lenne az első eset, amikor így oldódna meg ez a fajta anomália... ;o)

Előzmény: GPF (8501)
GPF Creative Commons License 2004.02.09 0 0 8501
Nem Plextor íróm van, hanem egy viszonylag új LG 52/12/52-es sebességű, a típusra nem emlékszem.
12-szeresen szoktam írni, nem is tudom, lehet-e lassabban.
TDK volt a nyersanyag, annak sem emlékszem a pontos típusára, 25 db volt egy gurigában.
És Nero a program.
Előzmény: Zolcsi Baba (8500)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.02.09 0 0 8500
Télleg nem kötözködni akarok.... és ha nincsen nekijje Plextor írója...???!

Vagy van nekije (mint nekem is...), csak nem tunnya még a VariRec-et (és nem VarioRec-et..), mert attól régebbi típus (mint pölö az én 1210-esem)... ???!

Tudom, akkor ne próbáljunk mjúzikszentörben lejáccani írott audio-t... ;o)

Asszem inkább azt a tanácsot kéne adnunk GPF-nek, hogy az (bármilyen!!) írója leglassabb sebességével írja az audio-t, a lehető legkisebb sebességű, és lehetőleg világos (ftalocianin-os hordozórétegű) színű, és nem vérgagyi alapanyagra, ha a music center-ben akadozik az olvasás....

Remélem, hogy legalább ebben egyetérthetünk... :o)

Előzmény: bayernmotor (8498)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.02.09 0 0 8499
Hiába öreg motoros; nebamun kollégának kifinomult a szaglása... :o)

Használd szigorúan az aranyárú orig Frau-t, mi, 'földi halandók' pedig hadd használjuk mosolyogva az ingyenes, de (szvsz és a lentebb említett nyilvános teszt szerint egyaránt!!!) jobb minőségű Lame-et/Blade-et/Radium-os Frau-t (ki-ki pártállása szerint).... :oP

Előzmény: bayernmotor (8497)
bayernmotor Creative Commons License 2004.02.09 0 0 8498
ha Plextor irod van, beallitod a VarioRec-et +1-re, es siman menni fog a CD a music center-edben is.
Előzmény: GPF (8496)
bayernmotor Creative Commons License 2004.02.09 0 0 8497
szigoruan az eredeti Fraunhofer IIS MP3 codec-jeit kell hasznalni, az ilyen Lame, Blade, Radium-fele barkacsolt szarokat ignoralni kell.
Előzmény: szilva (8484)
GPF Creative Commons License 2004.02.09 0 0 8496
Mitől lehet az, hogy az általam írt zenei CD-t a számítógép lejátsza, a 12 éves asztali CD játszó lejátssza, a gyerek discman-je lejátssza, a music center meg nem? Volt már olyan, amit lejátszott, tehát nem azzal van a baj, hogy egyáltalán nem tud CD-R-t, de most a két utolsón nem találja meg a track-eket sem.
version9 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 8495
mellesleg amint lesz dvd irom onnantol magamnak csakis losslessbe tomoritek majd zenet jol
version9 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 8494
en zenerol szoltam csak
Előzmény: nebamun (8493)
nebamun Creative Commons License 2004.02.08 0 0 8493
flame szagot érzek...

Még a cbr/vbr-hez annyit, hogy olvastam valahol egy írást, ami matematikailag kimutatta, hogy miért nem szabad divx avi-ba vbr mp3-at használni, valami a frame-hosszokkal volt. Baromi régen olvastam, és lehet hogy csak a 2CD esetén okoz problémát. Én tucatnyi dvdrip-et csináltam vbr mp3-mal, mégse volt vele bajom. Az viszont igaz, hogy félbevágni semmilyen prg nem tudta automatikusan, próba-cseresznye alapon kellett a középtájon lévő key-frame-eknél félbenyesegetni. Randa egy munka, tényleg nem ér meg ennyi fáradtságot.

Előzmény: version9 (8492)
version9 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 8492
na msot nem ertek egyet zolcsi val, a lamebol a 3.90.2 est ajanljak es az a legjobb es vbr-ben bizony. es foleg a netes vitezek hasznalnak inkabb (release csapatok) cbr-t es hat ugy is szol az a 192 ahogy...
akinek meg a blade a jo minosegu az meg is erdemli, akkor mar sokkal inkabb frau(radium optimalizalt) 192ben azt is viszi osszes hordozhato es jol is szol legalabb
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.02.08 0 0 8491
Köszi, ezt nem tudtam; hordozható cuccom sosem volt (valszeg mosmá nem is lesz..), és az kevés ismerős (akinek ilyen van) se panaszkodott eddig még erre....
Most már akkor csak óvatosan ajánlom ezekhez a mobilbizbaszokhoz.... :o)
Előzmény: nebamun (8487)
szilva Creative Commons License 2004.02.08 0 0 8490
Az lehet gond, hogy ha DVD típusú médiát érez, akkor meg sem próbálja SVCD-ként értelmezni. Mint ahogy DVD-re írt MP3 fileokat sem játszik egy csomó lejátszó. Erre írtam, hogy ha esetleg össze is hozod egy akkora "CD"-re a cuccot, nagyon nem szabványos lesz, és nagyon lejátszófüggő. Persze egy újraírhatón egy próbát megér, de azt hirtelen nem tudom, mivel tudnál DVD méretű SVCD-t összeállítani. Valami VCDImager-féle kütyüvel talán, de nem esküszöm meg rá.
Előzmény: mr_ricsi (8489)
mr_ricsi Creative Commons License 2004.02.08 0 0 8489
szilva:
Vannak svcd anyagaim, és ez a formátum már jól ki van próbálva az asztali lejátszón.
Nem szeretnék semmit átalakítani, csak becsapni a lejátszót, hogy ez egy közönséges svcd lemez, csak nagyobb a mérete. (Ha CD-ről 650-től 870-ig nincs gond, akkor mi volna 4,3G-val?)

A DVD 352x576-ot még nem próbáltam, de majd megnézem.

Előzmény: szilva (8481)
Floriol Creative Commons License 2004.02.06 0 0 8488
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a nálam jóval tapasztaltabb dvd guruk felé.

Vettem egy Pioneer 120s/sz meghajtót, ami az első 2 hétíg tutin szuperált, majd azóta egy filmet sem lehet megnézni vele. (ami ment eddig az sem műkszik) Egyszerűen recseg/viszhangzik a hang, akad a kép.

Sajna a fájlok másolási ideje is a 4x-re nőtt.
Megnéztem az XP beállításokat, nem változott semmi dma ..stb

Nero teszt szerint a max sebessége 1.29 de néha ezt sem bírja leesik 1.21-re.

Szerintettek a dvd romnak az XP-nek vagy mindek van baja?

nebamun Creative Commons License 2004.02.06 0 0 8487
A lame-nek volt/van(?) egy rettentő zavaró tulajdonsága: a vele kódolt zenék a legkülönbözőbb hordozható lejátszókban (mp3 játszó discman, autóscucc stb.) a szilva említette éktelen szisszegő, zizzenő, sercegő, erős pattogást csinál néha, ami épp elég az élvezhetetlenné tételhez. Egyetlen módon tudtam ezt kivédeni: be kell kapcsolni a Joint Stereo-t... (ezt nem is folytatom).
Ez a 3.91 és 3.92-es verziókkal történt. A hiba szerintem valami féldolláros tajvani alkatrész lehet, amit ezek a lejátszók tartalmazhatnak, mert winamp-pal semmi ilyen nincs.
A megoldás a blade lett, annak a kódolását szerették.
Előzmény: Zolcsi Baba (8486)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.02.06 0 0 8486
Az 'egyik nagyon jó ismerősőm'/;o)/ tapasztalatai:

Ökölszabályok a Lame-hez:

1. Csak sztébl verziókat szabad használni !!!
2. Nem ACM-essel kódolunk, hanem dll-el vagy exe-vel (progitól függően) !!!
3. Mindig CBR, és minima 192 kilóperszek + HQ, mer' szeressük a minőséget ! A VBR-t, mög a 128-at, mög egyéb illen úri huncuccságokat meghannyuk az internyetes vitézöknek... ;o)

Hisztüri: Ha jól emléxik, akkor köbö 4 év...
Kezdett a 3.70-el, ...., majd tavaly eész évben a 3.93.1, és most a 3.95.1.

Rizált:
1. Rontott möpöhárom egyetlenegyse (ami volt, az grebbelési hiba miatt volt /ciccegés, stb./; a grebb ismétlésekor eltűnt...)
2. Hibás AVI-hang egyetlenegyse (ez csak 3 év tapasztalat...). Igaz, hogy mindig
Gordian Knot-ot használt, és a Gordian-ban mindig felülírta az egyébként használt saját Lame-jével a Gordian-ost (ha nem egyezett).

Szvsz (szerencsétlenségedre) beleszaladtál abba a bagos 3.95-ös verzsönbe, ami mindössze 1 napot tartózkodott a Neten (már ahol odafigyeltek rá...); egyébként függetlenül az ököl szabályoktól az ACM-esek is mindig telepítve lettek neki (2k-ra,xp-re), és soha semmi kánya nem volt azokkal se, csak nem az ACM-est használta...
Ja, és komolyzenéi is vannak (256+HQ). Konkrétak. Nem orig, de szódával elmegy. Vagy nélküle... :o)

Az AVI-król jobb nem beszélni. Nagyon sok fércmunkát lát(tam)ok magam is. Legtöbbje szvsz már a rippelésnél el van sz@rva. Vagy még inkább ott, hogy Okos Pitta nekiáll 'divikszőlni'... ;o) Ami még nem lenne baj /bár a csalággyának így is annyi! :o)/, ha nem követné disztribúsön... :o(

Előzmény: szilva (8484)
fegaf Creative Commons License 2004.02.06 0 0 8485
Kösz.
Előzmény: toyotakacsa01 (8476)
szilva Creative Commons License 2004.02.06 0 0 8484
Az elmúlt fél év során voltak. Aztán, hogy tovább fokozza az ellenszenvemet, járt nálam szintén mostanában 1-2 olyan AVI, aminek MP3-as hangja volt, és a szignatúra alapján valami egészen újfajta LAME-val kódolták - szintén fülsértő zajokkal itt-ott.

Aztán: éppen pont azért, mert annyira tömjénezik a LAME-t mostanság néhány hete leszedtem a legfrissebb LAME kodekpakkot, és feltelepítettem a w2k-mra. Na, szegény úgy elcs*szett valamit, hogy a kontrolpanel/multimédiánál ha a hardver/audio kodekek-re kattintottam, akkor valami "nem lehet inicializálni..." hibaüzenet jelentkezett és meg sem tudtam nézni, hogy milyen kodekek vannak fent... Úgy kellett kézzel lepucolni, meg a registryből kitakarítani a maradékát:( Hát sajnos ez az epizód sem növelte meg a bizalmamat iránta...

Persze ok, a blade nem mai fiú, meg nem tud vbr-t, de én CDA-k elspájzolásához mégis őt használom (CBR 256kbps, stereo) évek óta (persze időközben jöttek ki újabb és újabb verziók, ezek főleg kódolási sebességben javultak), teljes megelégedéssel. Még néhány komolyzenei művet is archiváltam vele, pedig az empéhármasításnak saját tapasztalatomból kiindulva a komolyzene roppantmód ellene van - nagyon meg tud hallatszani rajta, hogy nem az igazi.

Előzmény: Zolcsi Baba (8482)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.02.06 0 0 8483
Teljesen igaza van szilva-nak.
Szvsz kár lenne a fölös energiáért, időért.
Előzmény: mr_ricsi (8480)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.02.06 0 0 8482
Mostanában volt ez a rossz emlék ? Én az utóbbi 2 évben semmi rosszat nem tudok rá mondani, pedig a környezetemben sikerült mindenkit meggyőznöm, hogy ezt használja... Igaz, hogy ebben a bézbóllütő is nagy segítségemre volt... :o)))
Előzmény: szilva (8479)
szilva Creative Commons License 2004.02.06 0 0 8481
Szerintem kevés az esély rá, hogy ez így menjen, és rendkívül lejátszó-függő lenne.

Egyébként miért kell SVCD formátum? Ha azért, mert már vannak cuccok SVCD-ben, akkor megértem, de ha most készülsz lekódolni a filmeket, akkor jobbnak tartanám kisfelbontású DVD-be csinálni. A DVD szabvány megengedi a 352x288-as és a 352x576-os felbontású anyagot is (PAL), a 352x576-tól igaz, hogy kicsivel jobb, de nem nagyságrendekkel az SVCD 480x576-os felbontása. A TMPGEnc tudja mindegyik felbontást, ha DVD PAL-t választasz és a bitrate-et viszed lefelé, talán 3000kbps alatt automatikusan átvált a 352x576-ra. DVD PAL low res pedig 352x288. Ha DVD-kompatibilis anyagként készíted el, akkor pl. a TMPGEnc DVD Authorával lehet elé menüt csinálni és teljesen DVD-kompatibilis módon felpakolni egy lemezre több filmet.

Ha régebbi, SVCD-s cuccok vannak lemezen, amiből DVD-t szeretnél csinálni, az elég macerás, de ott is az a legcélravezetőbb, ha "DVD-kompatibilisre" alakítod a filmet, és az Authorral csinálsz szabvány DVD-t több filmből. A "kompatibilitás" elérése azzal jár, hogy a hangot sajnos mindenképpen 48kHz-esre kell konvertálni, valamint az mpeg2 videostream fejlécében (DVD Patcher-rel, ha jól emlékszem a progi nevére) át kell írni a felbontást olyanra, amilyen lehet a DVD-nél (pl 352x576-ra a 480x576 helyett). Ez ugye csak átveri a progikat és a lejátszót, de elméletileg lejátszáskor helyes képet kell, hogy láss, bár ez is lejátszófüggő lehet! (A teljes kompatibilitás elérésére csak az mpeg2 videostream átkódolása a megoldás, de persze ezt szeretnénk elkerülni.)

Végleges sütés előtt mindenképpen érdemes egy próbát tenni újraírható lemezzel és a cél-lejátszóban (meg esetleg máshol is) megvizsgálni, nincs-e bármilyen probléma a műsorral.

Előzmény: mr_ricsi (8480)
mr_ricsi Creative Commons License 2004.02.06 0 0 8480
Azon gondolkodom egy ideje, hogy miként lehetne SVCD-t írni DVD-re. Ugyanis 1 DVD lemezre ráférne 4 órányi film, azaz legalább 2db, és jó minőségben, digitálisan.
Az SVCD menujében ki lehetne választani, hogy melyiket akarom megnézni, szóval csupa jó dolog.

Az már bizonyosnak látszik, pl. a Neroval ez nem fog "egy gombnyomásra" működni.
Az SVCD formátumú fájlokat a TMPGenc-cel legyártanám, a könyvtárrendszert sem volna gond a vinyón létrehozni, és a menut kézzel megszerkeszteni.
Ha ezt "sima" adatDVD-nek megírnám, működne a dolog, vagy valami más is kell még, hogy az asztaliDVD ezt SVCD-lemeznek lássa?
Szerintetek?

szilva Creative Commons License 2004.02.06 0 0 8479
Hát... Nagyon sajnálom, hogy a bladeenc-et nem tesztelték, nekem a lame-val volt rossz tapasztalatom: néhány kódolmányban rendkívül érdekes "csippanásokat" produkált. Blade-del eddig mindig meg voltam elégedve, sőt, egyszer kódoltam egy 128kbps-es cuccot CDA-ról és akinek vittem, az teljesen meghökkent, hogy a 128kbps ellenére milyen korrektül szól...
Előzmény: Zolcsi Baba (8478)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.02.06 0 0 8478
Empéhármazók figyelmébe !

"The winner is... the Lame encoder !"

Amit eddig is tudtunk... :o)

inglisvumenke Creative Commons License 2004.02.05 0 0 8477
Köszi :)
Azóta már rájöttem, illetve simán az XP progiját használtam
Előzmény: Zolcsi Baba (8474)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!