Keresés

Részletes keresés

Mtubi Creative Commons License 2008.08.26 0 0 18986
Én is esküvőkön fotózom és nekem eddig csak egyszer lett lemondva egy fotózás. Akkor szétment a pár az esküvő elött (a vőlegény meggondolta magát). Addig előleget kértem, azóta már foglalót. Nálam a foglaló fix 10.000 Ft, ami vigaszdíj, ha visszalépés van és csak akkor kérem a további összeget, amikor az összes képet átadom. Úgy korrekt, ha a folgaló oda-vissza jár, ha lefoglalóznak és valamiért én nem tudok menni, akkor a folglaló dupplán jár vissza, de korrektebb, ha talál az ember egy olyan fotóst maga helyett, aki hasonló minőségben végzi a munkáját és a párnak is tetszik.
Előzmény: rokamesz (18984)
rokamesz Creative Commons License 2008.08.26 0 0 18985
Hol élsz?
Előzmény: Kiskukacka (18982)
rokamesz Creative Commons License 2008.08.26 0 0 18984

Nem, dehogy.

Az a helyzet, hogy én pont az az ember vagyok aki akkor érzi korrektnek a helyzetet, ha akkor fizetik ki, amikor megkapják a képeket. Eddig soha sem fogadtam el pénzt a szertartás (vagy éppen a buli) után, mert nincs miért. A képeket a párral notebook-on megnézve, további kívánságaikat rögzítve (FF, sephia, egyéb) rendezzük az anyagiakat.

Pénzéhes...pénzéhes. Ugyanakkor ha belegondolsz, hogy a két lemondott időpontomra 4 pár jelentkezett az elmúlt 2 hónapban, arra mit mondassz? És, hogy egy hónapban csak négy hétvége van, az azt jelenti, hogy a munkám 50%-nak oda! Az a pénzéhség, ha előre elkéri az ember a pénzt de csak hónapokkal később teljesít. Én még aznap hajnalban, de legkésőbb másnap küldök mailban egy-két képet "kedvcsinálónak", általában szerdáig egy kisebb sorozatot és a következő esküvő előtt (általában ugye hétvége) elkészítem a komplett anyagot és pénteken tudunk is találkozni, ha nem éppen azon a héten van a nászút. (sajnos, egyre ritkábban mennek a párok azonnal nászútra, nekem furcsa, hogy a következő héten visszamennek dolgozni, aztán nászút egy-két héttel, hónappal később, elvégre nem véletlenül hívják mézes heteknek, de ez nem az én dolgom)

a másik, hogy legtöbben a szertartás előtt szeretnék elkészíteni a beállított fotókat. ha egy lehetőségetek van rá, akkor szertartás utánra szervezzétek a fotózást. általában 4-5 óra után sokkal kellemesebbek a fények, mint délután 2 körül és az ifjú házasoknak is sokkal könyebb a ceremónia után feldobva, megkönyebbülve.

kössz, hogy elmondtad a véleményedet. megerősítettél abban, amit eddig is gondoltam, hogy miért nem kérek előleget. de valamit akkor is ki kéne találni. egyéb ötlet?
Előzmény: Kiskukacka (18982)
Kiskukacka Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18983
most ez lehet hogy durvan fog hangzani, de egy kisbaba miatt miert nincs idod elmenni szalonokba probalni ruhakat? En azt hittem hogy a kismamaknak mas dolguk sincs a baba gondozasan kivul mint setaltatni oket, meg bevenni a 'Jajj de edes!' es hasonlo felkialtasokat.
Előzmény: Markodren (18981)
Kiskukacka Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18982

En baromira utalom az egesz eloleg kerdest, penzehesnek talalom, de en nem Magyarorszagon elek (ma volt pont a hatodik evem elso napja).  Eloleget rendben, kerjenek el 3 honappal az esemeny elott, es 75%-ig felmenoleg hajlando vagyok fizetni az eskuvo elotti napig (25-25% havonta).

Utalom hogy mindenhol egybol az eloleget vadasszak(vadasznak) le rolunk, de ha felteszem a kerdest hogy mi van ha nem vagyok elegedett a szolgaltatassal akkor jon a 'hat olyan remeljuk nem lesz' cimu sunyi szovegeles.

Aki elker 3 honapnal elorebb eloleget annak tudnia kell mit mondani a fenti kerdesre is, nem?? Kulonben is, ha egyszer az anyakonyvezetonel csak fel evre elore foglaltathatok idopontot akkor mi ez a nevetseges dolog a szolgaltatokkal? Budapestet meg csak-csak megertem (valszeg tobben hazasodnak arrafele mint videken), de egy 60ezres kisvaros vendeglose nekem ne pampogjon elolegrol 10 honappal elore (ugy hogy a menuvaltoztatas jogat fentartja!!!).

Ez a velemenyem, remelem nem haragszol...

Előzmény: rokamesz (18977)
Markodren Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18981
Sziasztok!
Ruhaügyben szeretnék néhány információt szerezni, kisbabám van és nem igazán jut időm netezni meg szalonokat látogatni.
Egy Maggie Soretto, vagy La Sposa kategóriába eső göncöt mennyiért lehet kb. megvenni, illetve kölcsönözni?
Ha kölcsönzöl akkor is igazítanak méretre? (Csak 158 cm vagyok, 38-as méret, viszont a mellem 42-be fér el mostanság, úgyhogy szerintem nincs olyan ruha ami jó lenne igazítás nélkül).
Mennyivel olcsóbbak a korábbi szezon darabjai?
A varratás mennyibe kerül, ha igényes?
Tudtok esetleg jó ruhakészítőt?
Olcsóbb, ha nem Budapesten vásárolok/
kölcsönzök?
Köszi előre is!
pillanda Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18980
http://www.webwedding.hu/
van valakinek tapasztalata erről a szolgáltatásról, ti mernétek így rendelni ruhát?
pillanda Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18979
..márhogy az előleg igényedet értem meg :o)
pillanda Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18978
Én azért megértem ezt, tiszta ciki hogy ilyen előfordulhat, és visszafordítva? Az egyik barátnőmnek a zenész mondta le 2 hónappal az esküvő előtt... ilyet hogy lehet kivédeni?
Előzmény: rokamesz (18977)
rokamesz Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18977
a jegyespárokat szeretném megkérdezni, hogy hogyan állnak az előleg fieztéshez a fotós ill. a videos esetében. idén két esküvőmet mondták le, több mint fél éves előjegyzés után, és elgondolkodtam, hogy bevezetem a 25%-os előleg kérést. számotokra ez kellemetlen? természtes? érthető? miként reagálnátok?

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18976
Valóban kicsi :)
Örülök, hogy ilyen segítőkész szomszédok is vannak :)

Akkor még próbálkozunk egy-két helyen hátha sikerül. Max. nem :D
Előzmény: tunde21 (18974)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18975
Köszi. Pont ott próbálkoztunk telefonon, és nekünk is ezt mondták.
Előzmény: kaktuszka67 (18973)
tunde21 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18974

sztm simán, hétköznapra meg tuti, hogy kaptok még időpontot, telefonon megéripróbáékozni.

Ja, amúgy meg kicsi a világ, mert a RL-ben meg szomszédok leszünk, csak mi C-ben lakunk :)

Előzmény: Törölt nick (18967)
kaktuszka67 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18973
Nálunk meg kellett várni a 30 napot Kispesten. És hétköznap volt.
Előzmény: Törölt nick (18967)
kiscement Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18972
Igen, tényleg így szokott lenni. Főleg az a fura, mikor esküszöveg van, és azt halljuk, amikor a pap elmondja a menyasszonynak/vőlegénynek, hogy mit kell mondania, de azt, amikor ők elmondják, azt már nem...
Előzmény: nagyfékdobos (18964)
rokamesz Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18971

hát a fotók messze messze nem illenek a videohoz
ilyen helyszínen, ilyen vendégsereggel sokkal jobbat lehetett volna csinálni
ez a forgatókönyv dolog szerintem kicsit kiábrándító, ez egyszeri alkalom az életben, hogy lehet az ilyet elpróbálni?

Előzmény: truCe (18963)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18970
Igen, erre én is gondoltam :D
Előzmény: Törölt nick (18968)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18968
Las Vegasban, meg Gretna Greenben akár 5 percen belül :)
Előzmény: Törölt nick (18965)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18967
Köszi, akkor szerinted egy próbát megér?
Mi nem ragaszkodunk a hétvégéhez...
tunde21 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18966
Barátnőmék bőven 30 napon belül voltak. Bemnetek az anyakönyvvezetőhöz, és pont volt egy üres időpont, kb. 2 héttel az esküvő előtt jelentették így be a házasulási igényüket...Ez a XIII. kerületben volt. De sztm ha van üres időpont, akkor lehet menni máshol is.
Előzmény: Törölt nick (18965)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18965
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Elvileg ugye legalább 30 nappal a házasság előtt be kell jelenteni az anyakönyvvezetőnél a házassági szándékot. Nem tudjátok esetleg, hogy lehet-e valahol ennél korábban is házasodni? Hogy ne kelljen megvárni a 30 napot?
nagyfékdobos Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18964
Kedves Házasulandók!

Szeretném felhívni a figyelmeteket egy hatalmas hibára, ami szinte minden esküvőn előfordul:

Hétről hétre felháborodással tölt el, amikor a technika csak az anyakönyvvezetőt és a papot szolgálja. Felháborodásom oka az, hogy mikrofont az estek nagy részében csak a ceremónia levezetői használnak és a "főszereplők" hangját senki nem hallja. Véleményem szerint ez hatalmas hiba.
Bizonyára mindenki volt már olyan esküvőn, amikor a következőt hallhatta:
Akarod-e....?
....csend...
És te akarod-e...?
...csend...
Megállapítom, hogy......házasok.

Könyörgöm! Én az igeneket szerettem volna hallani!

A templomban ez még durvább. A fogadalomtételek és az eskük szövegét duplán végighallgatom a paptól, aki tulajdon képpen az előolvasó. De én a menyasszony és a vőlegény hangját szeretném hallani!

Tisztelet a kivételnek, az esküvőkön 90%-ban tapasztalom ezt a hibát. Arról nem is beszélve, hogy mennyire nem úgy vezetik le a szertartásokat, hogy az operatőrök és a fotósok is megfelelő anyagot készíthessenek. Felmerült már bennem, hogy talán direkt akarnak keresztbe tenni a szolgáltatóknak? Bizonyára nem, csak nem elég körültekintőek.
Véleményem szerint a jó lagzi titka, ha minden szolgáltató úgy végzi a feladatát, hogy közben a többi "mesterség" munkáját segíti, előkészíti.
Lehet, hogy ezek csak az én problémáim, egyedi észrevételeim?
Akkor bocs....
truCe Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18963
Szia Péter,
örülök, hogy tetszik ;)

A fotós egy angliai úr volt. Itt vannak a képei: Sylvia és Paul képei

Érdekes volt meg, hogy ez a kör (amikor régebben dolgoztunk a testvére esküvőjén ott is) előző nap "főpróbát csinált", az egész egyházi ceremóniát eljátszották. Az a könyvecske ami látszik a kezükben, az a forgatókönyv amiben szóról szóra benne van az egész ceremónia (pap szövegei, válaszok rá) és egész végig abból olvasák a dolgokat.
Előzmény: rokamesz (18957)
pillanda Creative Commons License 2008.08.24 0 0 18962
Köszönöm szépen, akkor a héten megpróbálom megtudakolni... tök izgi :o)
km218 Creative Commons License 2008.08.24 0 0 18961
http://km218.jalbum.net/Elado/slides/02.html
Előzmény: km218 (18960)
km218 Creative Commons License 2008.08.24 0 0 18960
kepek
Előzmény: km218 (18959)
km218 Creative Commons License 2008.08.24 0 0 18959
Sziasztok!
Eladnám menyasszonyi ruhámat és menyecske ruhámat (36-38-as méret,167cm, 50-55kg). Egyszer használt, kifogástalan állapotban vannak. Tartozékok: boleró, alsószoknya, kesztyű, fátyol, gyűrűpárna illetve 15-15 db kontytű, nyaklánc. Dunakeszin lehet felpróbálni.
A két ruha ára: 85.000 Ft

Elérhetőség: 0620/9351072; km218@mailbox.hu
messengerina Creative Commons License 2008.08.23 0 0 18958
Igen, mi január első hetében jelentkeztünk be augusztusra Budafokon. :-) Szerintem egy látogatást megér!
(Igaz, a díszterem teremfelújítása miatt végül a XII. kerületben házasodtunk össze... :-) )
Előzmény: pillanda (18953)
rokamesz Creative Commons License 2008.08.23 0 0 18957

durva = nagyon tetszik!

két kamerával dolgoztál vagy még többel? :)
Előzmény: rokamesz (18956)
rokamesz Creative Commons License 2008.08.23 0 0 18956

ez durva. a ceremony videora van most csak időm, mert megyek dolgozni :) de ez nem semmi :) fotósként kíváncsi volnék a fotókra is. belinkelnéd azt is?

Péter
Előzmény: truCe (18952)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!