Keresés

Részletes keresés

apacsek74 Creative Commons License 2008.01.19 0 0 338

akkor marad a  gitárerősítőn keresztül összekötött mikrofon...

bonyolódik...

És a szoftverek használatát még teljesen 0-ról kezdem tanulgatni ...

nem vagyok normális :)))))

Előzmény: MidiTom (337)
MidiTom Creative Commons License 2008.01.19 0 0 337
apacsek74,
elvben mehet az SB és az EMU együtt, csak itt is jön az fránya "DE":
vagyis az a baj, hogy amennyiben egyszerre használod a két kártyák, akkor csak a fapados multimédia ASIO-t lehet használni az EMU ASIO és a patchmix helyett. Innentől kezdve ugrott a valósidejűség, 80-100 ms késés tuti.
Előzmény: apacsek74 (335)
Talan Creative Commons License 2008.01.19 0 0 336

Köszi a választ!

Axon AX100 a konverter. A hexa pick-up beállítással nem lehet gond, mert húrlábba épített piezo.

Persze, tudok tűrhető beállítást csinálni a lineárisan módosító kétfajta paraméterrel is, de én azért belenyúlnék még ezen felül is, főleg az elején meg a végén (extrém kicsi ill. nagy értékek).

Az audio jel kompresszálása stb. két okból sem megoldás: egyrészt a real-time játékérzet hiányosságain nem segít(ene), másrészt nincs audio jel, mivel mint említettem midi track-re játszanék fel.

(Zenei ötleteket "jegyeznék" fel ugyanis ezúton és célszerúbb egy midi szekvenciából utólag visszanézni, hogy hogy is volt, mint egy wav audio jelből újra leszedni az okosságot.)

Közben viszont találtam ezt:

http://www.trombettworks.com/velocity.php

Nem teszteltem még le, hogy mennyit növel a késésen, pláne a virtuális midi port-al együtt, de majd referálok! :-)

Üdv:

T.

Előzmény: MidiTom (330)
apacsek74 Creative Commons License 2008.01.19 0 0 335

Egy kérdés, mert nem nagyon értek hozzá...

Az SB kártya funkcionálhat az EMU mellett???

SB-ről menne a mikrofon, az EMU vinné a többit.

Ez lehetséges?

apacsek74 Creative Commons License 2008.01.19 0 0 334
Szóval ki lehet jelölni a 2 analóg csatornát, úgy h az egyszerre működjön. Ez jó, mert a SB-vel egyszerre csak egy jelet tudok rögzíteni.
Előzmény: apacsek74 (333)
apacsek74 Creative Commons License 2008.01.19 0 0 333

Multieffekten keresztül megy be a jel, szal azzal nem lesz gond...

Viszont!

Pc-s mikit elég sűrűn használok a jelenlegi SB-vel, az emu-n meg nincs előerősítő a mikihez.

Erre valami olcsó megoldás??

Előzmény: MidiTom (332)
MidiTom Creative Commons License 2008.01.19 0 0 332
apacsek74,
a válasz: igen.

DE:
A 0404 (meg a hangkártyák zöme) nem igazán jól fogadja a gitár hangszedő jelét. Úgy illik, hogy a gitárt egy nagyimpedanciás bemenetbe dugjuk. Ilyen van a gitárerősítőkön meg az effekt pedálokon. Némelyik keverőn is van gitárhoz illeszkedő bemenet. A vonalszintre beállított jelet kisimpedancián aztán már szépen tudja fogadni bármilyen kártya.
Az E-MU-ra direktbe rádugva a gitárt elég csökötten fog szólni (pláne basszus), meg az input gain-nel is variálni kell, hogy használható jelszint keletkezzen. De ha csak pusztán a poén kedvéért kell valamit felcincogni, arra így naturban is van lehetőség.
Előzmény: apacsek74 (331)
apacsek74 Creative Commons License 2008.01.19 0 0 331

Sziasztok!

Miditom, lenne egy kérdésem...

EMU 0404 hangártyával egyszerre 2 gitár játékát lehet e rögzíteni???

Előre is köszi a válazt, és bocs, hogy személyesen neked intéztem a kérdést, de hozzád irányítottak... :)

Persze mindenkihez szól a kérdés, aki tudja!

Üdv: apacsek

MidiTom Creative Commons License 2008.01.18 0 0 330
Talan,
nem tudom, milyen gitár midi konvertert használsz, de ha a rajta levő velocity görbék nem igazán felelnek meg, akkor másként próbálkoznék. (Bár lehet, hogy a hexapickup nem megfelelő beállítása miatt érzed furának a dinamikát.)
Szóval, választanék a meglevő lehetőségek közül egy olyant, amelyik azért nagyjából már használhatónak tűnik, aztán a Cubase-ben az audio jellel bánnék el utólag valamilyen kompresszor - expander variációval.
Azt hiszem ugyan, létezett olyan "vas" midi patchbay vagy merger, amelyik tudott velocity görbéket módosítani, de ezekhez ma már nehéz hozzájutni. Szoftvereset meg azért nem nagyon használnék, mert egy picit még megnövelné a konverter késését.
Előzmény: Talan (329)
Talan Creative Commons License 2008.01.18 0 0 329

Sziasztok!

Egy gitár-midi konverterrel szeretnék feljátszani Cubase LE midi sávjára.

Problémám, hogy a konverterben is, meg a Cubase track beállításaiban is csak az általában szokásos kétféle módon tudom a velocity függvényt állítani.

(Velocity sense=az egyenes döntése, ill Velocity offset=az egyenes függőleges tengelyen történő eltolása.)

Én szeretnék egyenes helyett összetettebb görbét beállítani (pl. exponenciális összefüggés a megpengetés erőssége és a rögzítésre kerülő velocity érték között.)

Van vmi szoftveres plug-in - vagy akár vas - a dolog megoldására? (Utóbbi esetben vmi olyan dobozra gondolok, amin áthajtom a midi jelet és közben jó  sokféle velocity görbe transzformációt be tudok állítani.)

Előre is köszönöet a tippekért!

ceruza_elemér Creative Commons License 2007.11.18 0 0 328
Természetesen ilyenkor általában hozzá értendő, hogy ingyen.
Előzmény: pezsgotuner (327)
pezsgotuner Creative Commons License 2007.11.17 0 0 327

Próbáltam már segíteni, de nem írtad, hogy mennyire nagyon kell.

Ha nekem nagyon kell vmi, akkor 500 Ft-ot meg szokott érni.

Ebben az esetben: www.chrismidistudio.hu

Előzmény: zorkobeat (326)
zorkobeat Creative Commons License 2007.11.17 0 0 326
Sziasztok !!Nagyon kellene nekem Gáspár Laci És mégis forog a föld című dala .Tudtok segíteni?Ha igen ,nagyon köszi. Csao mindenkinek!!!!4
icike-picike Creative Commons License 2007.11.16 0 0 325
Sziasztok!

Keresem Nino Rota LA STRADA (országúton) c. nótáját midiben...
bl59@citromail.hu
Előre-középen-utólag is köszi
ceruza_elemér Creative Commons License 2007.10.04 0 0 324
Hát igen, az exhibicionizmusnak megvannak a maga hátulütői . :-)
Előzmény: OldDirty (323)
OldDirty Creative Commons License 2007.10.03 0 0 323
Elképesztő, muszáj megírnom mik vannak, meg persze más is belefuthat ugyanebbe, szóval végülis némi Google böngészés után kiderült, hogy egyes Logitech USB webcam driverek megléte esetén jön elő ez a program, és tényleg - leszedtem őket, a kábel pedig működik!
Előzmény: OldDirty (322)
OldDirty Creative Commons License 2007.10.03 0 0 322
Hello, visszaolvasgattam, nem találtam, bocs ha már volt, vettem egy Swissonic MIDI-USB 1x1 kábelt, bedugom, kiírja, hogy feltelepült, eszközkezelőben meg is jelenik valami, MIDI eszközök között viszont seholsem. Van valakinek valami ötlete, mi lehet a gond, ugyanis tulajdonképpen azért vettem, hogy használjam, de így ez nem lehetséges ;)
ceruza_elemér Creative Commons License 2007.10.03 0 0 321
Midinotate 4,0,9-et használok, de nincs tökéletesen törve.  Ha valaki tudna ennél jobb verziót, vagy más programot, ami ugyanezt de mégjobban tudja, megköszönném az infót.
the_green Creative Commons License 2007.09.29 0 0 320

Üdv!Segítségre lenne szükségem, lévén hogy nem értek hozzá.

Egy Yamaha PSR E303 szintim van, és fontos lenne átküldenem az User dalaimat a számítógépre. Egy UX16 os kábellel próbálkoztam, a Musicsoft Downloader programmal, de a MIDI formájú (?) öt db. userdal helyett valami PK szerű nem lejátszható dolgot küldene át. a szintin való beállítások, melyeket elvégeztem: PC mode: On, Local: ON, InitSend: az is.

Ha kiröhögtök, azsem zavar, de ezt az átküldést mindenképp meg szeretném oldani :D.

Előre is köszönöm.

belfegórDMgróf Creative Commons License 2007.09.10 0 0 319
Kéne egy kis segitség, infó !
Szóval van egy régi Casio ct 460 asom , össze akarom kötni a PC vel ! Hangkarim SB Audigy 4 es , csak USB s kimeneteim vannak a gépemen ! Hogyan tudnám a szinti midi kimenetelét csatlakoztatni a géphez??????? Cubase , Reason progikat használok !

Előre is köszönöm a tanácsokat !
Édesvíz Creative Commons License 2007.07.23 0 0 318
Hahó Ifjak,

nem tudja valaki azt, hogy mitől szól tompábban - kevésbé élvezhetően - egy midi lejátszó program (winamp 2.95 a beépített pluginnel) által lejátszott zongoramű ugyanazon az eszközön (SB Audigy Synth A B800), ahol a MIDI billentyűzet szépen megszólaltatja a feltöltött hangbank megfelelő hangszerét? Átnéztem többször, arra gondoltam, esetleg más eszközt használ mégis... Tehát az sf2 egy CSAK egyetlen piano instrumentet tartalmazó soundfont, ki van választva a MIDI lejátszónál és a hangja évezredekre van a billentyű által megszólaltatottól (ez utóbbi egy különösen szép magyar szó :)
Remélem érthetően írtam le a problémát :)

Üdv!
monguzpro Creative Commons License 2007.03.12 0 0 317

De fontos az is milyen a notesz, milyen op rendszer talán egy ilyen usb hid vezérlő frissítés megoldhatja a problémát.

Bar ez inkább driver probléma mert az én audigy zs-m is csak kx driverrel produkált alacsony késést, amúgy meg gyári drájverrell használhatatlan volt.

Egyébként ezeket a kártyákat inkább játékhoz meg zenéthalgatni tervezték nem pedig zenét készíteni.

Az én m-audiomnak pl 2ms a késése mind midi mind audió .

Ja és fontos a van 1394-es csatlakozási lehetőséged akkor mindenképp ilyen kareszt vegyél mert az usb az egy szívás sz is inkább egérnek meg flös drájvnak való.

Előzmény: okumoto (316)
okumoto Creative Commons License 2007.03.12 0 0 316

http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=205&product=9103

Ilyenünk is van (zenekarnak).

Nekem meg ilyenem:

http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=206&product=10702

Notebook-kal használom.

A probléma mindkét kártyánál jelentekezett... :(

Audigy ZS? Milyen?

Előzmény: monguzpro (315)
monguzpro Creative Commons License 2007.03.12 0 0 315

Bakker ezt nem mondtad!

Nem mindegy!

A krejaatív nem tud külső hangkareszt gyártani.

Gondolom akkor ez 7.1 vagy mi ,nálam is volt egy ilyen ,még a meló helyemröl tesztre hazavittem.Kipróbáltam.Majd egy hirtelen mozdulattal kitéptem az usb-ből és ha az enyém valószinű kihajítom az ablakon.

Viszont az audigy-mel elégedett vagyok.

Bár ezt már csak zenehalgatásra használom.

Szerintem add el azt a külső kareszt és vegyél valami PCI-os krejatívot.

No üdv!

Előzmény: okumoto (314)
okumoto Creative Commons License 2007.03.12 0 0 314

Köszi!

Azért várom a Cakewalk Home Studio usereket, hátha szerzek némi tapasztalatot. (Külső SB Live hangkártyám van, de ez gondolom mind1 - az előbbi bejegyzésemnél.)

Előzmény: monguzpro (313)
monguzpro Creative Commons License 2007.03.09 0 0 313

Talán ez segít:

http://kxproject.lugosoft.com/down.php?language=en

Előzmény: okumoto (312)
okumoto Creative Commons License 2007.03.08 0 0 312

Sziasztok!

Én egy 2002-es Cakewalk Home Studio-t használok zenefelvételre. Tapasztalt(abb) szaktársak segítségét szeretném kérni! :) de másét is!

A szintiből felvett wav-fájlok egymáshoz viszonyítva sietnek/késnek... (SB Live! hangkártyám van.)Tehát pl. felveszek egy 2 perces dob groove-t. Legyen ez az 1. sávon. Alá elkezdem feljátszani pl. a zongorát. 2. sáv. Úgy játszom hozzá a zongora témát, hogy közben már szól az előzőleg felvett dob minta. Letelt a 2 perc, megállítom a felvevőt. Visszahallgatom az anyagot. Kb. már 10-20 másodperc múlva a zongora-rész elkezd "sietni", és teljesen más tempóban kezd szólni, mint a dob, holott a feljátszás (emberi tényezői része) pontos volt. A programmal csak 10-20 másodperces részekben lehet így haladni, mert a hosszabbaknál az újonnan feljátszott dolgok, mindig "sietnek"... vagy a dob "késik"? Mindenesetre sehogy sem passzol.

Köszi

Pitebácsi Creative Commons License 2007.03.07 0 0 311
Sziasztok!

Lenne egy aprócska kis nyomorom: Nemrég sikeresen beszereztem az első normálisabb hangkárolyomat: egy Audiophil 192-t...

Előtte Yamaha WaveForce-ot használtam.

Avval meg tudtam oldani azt, hogy amit hallottam, azt fel is tudtam venni lejátszás közben (pl. lájvoskodás ;) ), de ennél a kártyánál ilyesmit nem tudtam még eddig beállítani. Elképzelhető, hogy hiányzik ez a funkció a hangkártyából és/vagy a driveréből?

(Tudom, lehet renderelni wave-be, de akkor nem tudom a potikat "élőben" csavargatni)

Kérdésem azokhoz szól, akik rendelkeznek ilyen hangkártyával...

Megoldható-e, hogy a kimenetről rőgzítsek bármit is, amit éppen "hallok" anélkül, hogy kábelt kelljen használnom vagy egy külső eszközt...?

(Bocs, ha offtopic! )

Pite
MidiTom Creative Commons License 2007.03.04 0 0 310
A Cakewalkban (meg minden más programban is) ki kell először választani a használni kívánt midi IN és OUT portokat. Akkor van gond, ha a kiválasztó menüben nem is látszanak a portok. Akkor általában a BIOS-ban vagy a Windows eszközkezelőben le vannak tiltva. (MPU kompatibilis game-portos midi esetén.)
Ha pl. a Cakewalkban ezek a portok választhatók, de mégse kommunikál se ki - se be, akkor legtöbbször a jó kis kínai PC-midi kábel az ok.
De egy zongoránál arról sem szabad megfeledkezni, hogy általában nem multitimbrál, tehát a kipróbálás előtt meg kell nézni, hogy veszi-e azt a midi csatornát, amit a PC-ről kiküldünk neki?
Előzmény: hvik (309)
hvik Creative Commons License 2007.03.04 0 0 309
Nem, a kábeleket jól kötöttem be (In-t az Outba, és fordítva)... Észre kellene vennie mondjuk egy Cakewalk-nak, vagy Reason-nek minden "zongora-driver" nélkül?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!