Keresés

Részletes keresés

zicharonot Creative Commons License 2023.10.18 -1 0 4167

Egyiptom ismeri a Hamaszt ezért nem bizza rájuk a segélyek szétosztását

Az egyiptomi külügyminiszter bejelentette, Kairó fogja felügyelni a Gázai övezetbe irányuló segélyszállítást

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hivatala nem sokkal korábban közölte, hogy Izrael nem fogja akadályozni a segélyek – élelmiszerek, ivóvíz és gyógyszerek – bejutását Egyiptom felől az övezetbe.

Oucheh Creative Commons License 2023.10.18 0 0 4166
North Bay Creative Commons License 2023.10.18 -3 0 4165

Tapsoltam valahol a hamasz terroristáinak?

Wityóka te jobban hazudsz mint sziszi.

Előzmény: Wic (4162)
margarita02 Creative Commons License 2023.10.18 0 0 4164

Nem, lajos, az EU a nyomonkövetést szabályozta az unión belül, pl. bizonyos típusú műtrágyákat lakossági felhasználó csak engedéllyel, ill. a személyes adatai megadásával vásárolhat. Szó sincs arról, hogy ne gyártanának és értékesítenének, vagy akár segélyként ne szállítanának ilyeneket.:-) El vagy tájolva.

Előzmény: North Bay (4159)
emp Creative Commons License 2023.10.18 0 0 4163

most a precizitásoddal provokálsz?

:)

Előzmény: pk1 (3951)
Wic Creative Commons License 2023.10.18 -15 0 4162

amilyen ütemben nő a lemászárolt palesztin gyerekekről készült fényképek száma

Tehát nem elég, hogy a Hamasz élő pajzsként használja a civil lakosságot, köztük gyerekeket, még mutogatják is a holttesteket.

Nem semmi, hogy te ezeknek tapsolsz...

Előzmény: North Bay (4098)
Törölt nick Creative Commons License 2023.10.18 0 0 4161

Remélem, nem érted félre a dolgot, ezerrel szurkolok, hogy ne Izrael legyen érte a felelős.

Ha kiderül, hogy mégis, abból nagy balhé lesz.

A csapásmérő eszközök nem annyira precíziósak, ahogy ezt a szakértő urak mondják.

Az egyik ATV szakértő szerint a gázai övezet 60 kilométer hosszú, ezért a lakosoknak nehéz eljutni a kijelölt övezetbe, 20-30 kilométert kell gyalogolniuk.

A kiküldött tudósítójuk szerint pedig mindössze 4-5 kilométer séta.

Ez alapján a gázai övezet hossza rugalmasan alakul percről percre, valahol 12 és 60 kilométer között.

Az előbb linkelt szakértő szerint azért késik a földi ostrom, mert az izraelieknek a Gázai övezetben (nem a közelében) fel kellet építeni egy gyakorlóvárost, pedig a város már ott van egy ideje.

Előzmény: margarita02 (4157)
North Bay Creative Commons License 2023.10.18 -2 0 4160

Margitom mit szólsz hozzá, hogy Demko Attila ma bizonyította hogy nem is volt donbaszban népirtás, mindent az orosz propaganda talált ki.

Mondjuk prigozsin is ezt mondta bele is állt a földbe még azon a héten.

Attila helyében nem ülnék repcsire mostanság.

Előzmény: margarita02 (4158)
North Bay Creative Commons License 2023.10.18 -2 0 4159

Önmagában a műtrágya nem robban meg az a reaktív anyag, valamilyen gyúlékony anyag kell hozzá.

Az EU direktívában meg le van írva hogy milyen koncentrációjú műtrágya hozható forgalomba így nem hozható forgalomba robbanóanyag gyártásához elég magas koncentrációjú műtrágya.

Nem ezt írtam előbb is?

Ja, de.

Előzmény: margarita02 (4158)
margarita02 Creative Commons License 2023.10.18 0 1 4158

Ez esetben nyilván valami másik balfax írt a nickeddel, amikor kétségbe vontad, hogy műtrágyából robbanószer készíthető. (legyint)

Előzmény: North Bay (4150)
margarita02 Creative Commons License 2023.10.18 0 1 4157

Elküldték az összes bizonyítékot az USA és több európai ország védelmi szerveinek, ellenőrzésre.

Előzmény: Törölt nick (4152)
zicharonot Creative Commons License 2023.10.18 -1 0 4156
zicharonot Creative Commons License 2023.10.18 -1 0 4155

Az OPEC nem veti be az olajfegyvert Izrael ellen

Források szerint az iráni felszólítás ellenére a muszlim országok nem terveznek olajembargót Izrael ellen, bár érdemes észben tartani: a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) az elmúlt hónapokban már többször döntött másképp, mint ahogy kommunikált.

Ehhez hozzá kell tenni: az olajkartell az elmúlt hónapokban már többször döntött másképp, mint ahogy kommunikált.

margarita02 Creative Commons License 2023.10.18 -1 0 4154

😂🤣😂🤣😂

Szó sincs róla, a tároláskor bekövetkező spontán berobbanást próbálják megelőzni.:D   De ettől még kiválóan lehet rpbbanószert gyártani belőle. 

Előzmény: North Bay (4148)
hangulatos többség_ Creative Commons License 2023.10.18 -9 0 4153

Ez nem mond annak ellent, hogy műtrágyából is lehet robbanóanyagot kotyvasztani.

Előzmény: North Bay (4150)
Törölt nick Creative Commons License 2023.10.18 -2 0 4152

Terrorista beszélgetés felvételt a 10 éves gépemen is összerittyentek pár perc alatt.

Mivel nem adom oda, hogy leellenőrizhesd, bemondásra el kell hinned, hogy valódi.

Előzmény: margarita02 (4147)
Törölt nick Creative Commons License 2023.10.18 -1 0 4151

Szerintem más "meglepő" megoldás lesz. Erre utaló hírmorzsák jelentek meg az utóbbi napokban.

Már az elején hallottam egy kint élő magyar nőtől, hogy Gáza városból (a Gázai övezet északi része, amit már ki kellet volna üríteni) parkoló lesz, amit akkor természetesen lehetetlenségnek gondoltam.

Egy városból parkoló építésére alkalmas terület nem feltétlenül csak igen nehéz utcai harcokkal lehet.

Ha jók az alagutakról terjesztett elképzelések, akkor a szövevényes északi rész nincs összekötve a délivel.

Előzmény: zicharonot (4142)
North Bay Creative Commons License 2023.10.18 -4 0 4150

Felesleges elolvasnom.

Mint említettem katona voltam, így bármelyik koszhadt festékboltban olyan bombát rittyentek össze hogy lebontja a fél laktanyát.

Ennyike.

Előzmény: margarita02 (4149)
margarita02 Creative Commons License 2023.10.18 0 1 4149
Előzmény: North Bay (4137)
North Bay Creative Commons License 2023.10.18 -4 1 4148

Naugyehogyugye: az EU tökömtuggya hanyadik számú direktívájában elfogadásra került hogy a műtrágyagyárból csak robbanószer készítésre alkalmatlan műtrágya kerülhet ki, és ezt úgy érik el hogy egyrész felhigítják mástrészt valami égésgátlót vegyítenek hozzá a gyárban úgyhogy az európai műtrágyából tuti nem fogsz robbanószert készíteni.

A bejruti műtrágya pedig egyrész magas koncentrációjú volt, másrész nyolc éve ott hevert a raktárban ami különböző kémiai folyamatokat indított el benne, és különbenis számtalanszor felhívták rá a kikötői hatóság figyelmét hogy ezt így veszélyes tárolni magasról leszarták.

Előzmény: e-smoker (4146)
margarita02 Creative Commons License 2023.10.18 -1 0 4147

Nem látok benne semmilyen ellentmondást. A Hamász változatát a szavukon kívül semmi nem támasztja alá, Izraelét viszont igen. A BBC mindössze annyit írt, hogy nem tudják verifikálni a közzétett beszélgetés-felvételt, és még infókat gyűjtenek, pl. a sérülések jellegéről.

Előzmény: Törölt nick (4131)
e-smoker Creative Commons License 2023.10.18 0 0 4146
kígyószisz Creative Commons License 2023.10.18 -1 0 4145

Hogy látható legyen, mennyire nem mossuk össze a Hamászt az ottani palesztin civilekkel, én linkeltem be ezt a hírt, de semmilyen reakció nem érkezett rá: 

Ezrek tüntettek vasárnap a Gázai övezetben a rossz életkörülmények és állandó áramkimaradások miatt a radikális iszlamista Hamász palesztin szervezet uralma ellen. (hirado.hu, 2023.07.30.)

Tehát ott sem mindenki akarja a Hamászt, másképp nem tüntettek volna ellenük. 

Ráadásul őket tartották a tüntetők felelősnek - ahogyan azok is - az ottani palesztinok rossz életkörülményeiért, nagyon helyesen. 

Sőt, még a Hamász zászlóit is nyilvánosan elégették. 

Szerepet játszott a dologban, hogy míg júliusban hatalmas hőség volt arrafelé, a Hamász csak napi 4-6 óra áramellátást biztosított a polgárainak. A tüntetők a hatalmas munkanélküliségért is a Hamászt hibáztatták, szintén jogosan.

(más kérdés, hogy ezek a tüntetők azóta már nincsenek életben, a Hamász ugyanis roppant durván megtorolta az egészet)

zicharonot Creative Commons License 2023.10.18 -1 1 4144

Teljesen mindegy. Hamasz gyakorolja a főhatalmat ezért mindenért ő felel.

Előzmény: kígyószisz (4138)
navarrr Creative Commons License 2023.10.18 0 0 4143

Nyilván van az az összeg, amiért Egyiptom meggondolná magát, de az szerintem 100 milliárd feletti.

Az izraeli radikális megoldás híveinek (= karabah-i forgatókönyv) amúgy igazuk van; ha marad Gáza, akkor egyre súlyosabb lesz a helyzet, csak bombázásokkal nem fogják megoldani ezt a problémahalmazt. (Évről évre nő a gázai népesség, a meghalt terroristák helyére újak jönnek, a donoroknak lesz pénzük továbbra is.)

Nyilván civilizált körülmények között ez a megoldás megvalósíthatatlan, pláne Egyiptom nélkül. Szóval 10 év múlva ugyanitt. 

Előzmény: kígyószisz (4133)
zicharonot Creative Commons License 2023.10.18 -1 0 4142
hangulatos többség_ Creative Commons License 2023.10.18 -8 0 4141

A műtrágyák kezelésének és tárolásának helyéül szolgáló épületeket és területetek megfelelően kell biztosítani annak érdekében, hogy az illetéktelen személyeket távol lehessen tartani. Az ammónium-nitrátot vagy egyéb nitrátokat tartalmazó műtrágyákat robbanószer gyártására is fel lehet használni, amire már láttunk példát több terrortámadás kapcsán is világszerte.

https://www.yara.hu/tapanyagellatas/mutragya-biztonsagos-kezelese/mutragyaval-kapcsolatos-biztonsag/

Semmi baj, jól elleszel abban az árokban.

e-smoker Creative Commons License 2023.10.18 0 0 4140

" Mint írtam ma," Na jó! Nem én írtam.

Előzmény: e-smoker (4139)
e-smoker Creative Commons License 2023.10.18 0 1 4139

Nagyon ciki! A parkoló alatt viszont, nincs. Most akkor? Ha már ennyire beleálltál a kérdésbe. Izrael biztos nem a parkolót lőtte vola telibe.:-) Mint írtam ma, nem vizvezetékből készül rakétájuk. 

Előzmény: North Bay (4135)
kígyószisz Creative Commons License 2023.10.18 0 1 4138

Nem a Hamász volt, hanem a másik, dettó ugyanolyan terrorszervezet, az Iszlám Dzsihád. De végül is mindegy, egykutyák és együtt uralkodnak a szerencsétlen gázai palesztinok felett.  

Előzmény: altimus (4130)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!