Igen lejátszó és autó specifikus! Nekem blaupunt fejegységem és külön kellett venni hozzá egy blaupunt márkájú multikormány interface-t ami csak bizonyos típusú opelekhez jó!
Olyan történt velem, hogy beinditottam az autot, és furcsa hang jött a motortérböl. Belenéztem, és láttam hogy az ékszij éppen darál egy csövet. Már félig eldarálta, tehát beleláttam a cső belsejébe, gyorsan leállitottam a motort, beszigetelőszalagoztam aztán elindultam, mert ez Balatonon történt, nekem meg hazakellett jönnöm. Csatolom a képet és be van jelölve pirossal amelyik csőről beszélek, mert igazából pont ezért irok, hogy esetleg valaki megtudná-e mondani, hogy az minek a csöve. Igazából mintha valami gomba is csatlakozna a csőbe, a belseje elég száraznak tünt, nekem igazából fogalmam sincs hogy minek a csöve lehet. De sztem itt lesz olyan aki megtudja mondani. Előre is köszönöm. És akkor itt a kép.
Először is boldog új évet mindenkinek! Aztán a kérdésem :) Kenwood KDC-M4524G cd lejátszó van a kocsimban, amivel jelenleg nem kommunikál a kormány. Megoldható, hogy legalább a hangerőt tudjam szabályozni lejátszó csere nélkül?
Egyszerű hőálló sziloplaszt is megteszi. A tömítést véletlenül se hagyd ki. Annak mindkét felét kend be vékonyan sziloplaszttal. Húzd rá a csavarokat finoman, hogy a tömítés és a fedél között egyenletesen mindenhol kijöjjön a sziloplaszt.
Lehet hogy érdemes lenne csak ezt sziloplasztott rakni csak! Mindenhol körbekenni a hengerfej felfekvő felületét ahol hozzáér a gyári tömítés! A gyertyáknál meg kicsit vékonyabban körbenyomni ahogyan a felület igényli!
Azt nem tudom milyen kellene rá pontosan de olyan legyen a mi hőálló és birja az olajat!
Arra én is gondoltam, hogy a következő tömítést magam cserélem ki. A pasztát hová kell kenni? A tömítés alá és fölé is?
Vagy arra gondolsz, hogy most a benne lévő tömítés szélés kenjem meg vele?? Az a baj, hogy csak belül ereszt a gyertyák felé, és elég szűkös ott a hely...
Szerintem nyomd körbe a peremeknél sziloplaszttal és ragaszd vele össze és várd meg míg megszárad rendesen és csak utána inditsd be motort! Ja meg jól zsírmentesítsd a felületet elötte hogy jól fogjon!
Már sokadszorra volt kicserélve a szelepfedél tömítés (x20xev), de tegnap sajnos azt vettem észre, hogy a gyertyák tövében áll az olaj. Összesen kb. 1,5 decit sikerült kiszívatnom (ablaktisztító foly. kézi pumpájával) a négy helyről.
Jól gondolom, hogy a sz.fedél tömítés eresztette oda? Mindig a gyári tömítést vettem, de sosem lett tökéletes. Mi lehet a megoldás? Egy Opel szervíz jobban meg tudná csinálni, mint a maszek szaki?
2010! Remélem 1 év múlva, amikor visszatekintünk erre az évre,büszkék lehetünk valamire,magunkra!Mindenkinek boldogabb és szebb jövőt! Meg tudjuk csinálni, kezdjük el, már holnap!
- Melyik a villamos energiával legjobban ellátott ország? - ??? - Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos.