Keresés

Részletes keresés

H.L. mondja Creative Commons License 2006.04.03 0 0 510

És mégegy kérdés: létezik egy amolyan gitároktató softwer, Riff Interactive Guitar Lessons a sorozat neve, és azon belül egy olyan, hogy Understandig Chords & Arpeggios, ezt használta már valaki?

Nekem megvan, de vagy hülye vagyok hozzá, vagy egy nagy kalap ürüléket sem ér.

Ivan Nyikolajevics Creative Commons License 2006.04.03 0 0 509
H.L. Nem tudod hogyan lehet képet beszúrni?Van két gitáriskola könyvem ha kell szivessen kölcsön adom.Alapnak nagyon jó(Skálák,akordok felépítése stb...) 
Ivan Nyikolajevics Creative Commons License 2006.04.03 0 0 508

Vissza ragasztom!!!:)

Ivan Nyikolajevics Creative Commons License 2006.04.03 0 0 507
Ime egy kép a "Mr.Gitane":)
H.L. mondja Creative Commons License 2006.04.03 0 0 506
Üdv!  a linóleumot leszedted? bakker, pedig az volt az érték a gitárban.... Linóleum nélkül sok gitár van van, de vajon hány gitáron van ilyen?
H.L. mondja Creative Commons License 2006.04.03 0 0 505

Aha, jó bármelyik. Kedden, szerdán, (holnap és holnapután) délelőtt, délután bármikor. Az árpád-hídi megálló mondjuk közelebb van, 3 vilimegálló,  szívesen kérdeznék részleteket, meg hogy mutass ezt-azt, csak egyelőre még ahhoz is keveset tudok, hogy értelemset kérdezzek.

Most a zeneelméletre kell ráállnom, mert abból "nem sokat tudok"(semmit), ezzel kapcsolatban minden tanácsot, anyagot köszönök, vagy hogy melyik könyveket érdemes bújni(egyet már említettél, de még nem néztem meg). A gyakorlat szerintem már könnyebb lesz talán, mert 5 éve játszom, egy kezdőpánkot már kenterbevernék tudásommal. :)

Előzmény: tzuiop (503)
Ivan Nyikolajevics Creative Commons License 2006.04.03 0 0 504

Swingben gazdag jó estét:)Már idejét sem tudom mikor irtam utoljára.Mostanában nagyon elfoglatt lettem,de azért követem a topic történéseit.Szóval most éppen nagy munkában vagyok.Ugyanis apu régi gitárját kezdtem felújitani,a szegedi hangszergyár(valaki azt mondta,hogy ládagyár volt) remek darabjáról van szó.1964-ben készült,teljessen leamortizált,karcos darab.Ja és a mi a legjobb apuék a katonaság alatt ráragasztottak egy linoleom darabot koptató gyanánt:)Leszedtem!De ami mégis mellette szól,hogy tömör fenyőfa a teteje igaz a többi préselt(oldal hát)...Abban szertnék töletek segítséget,kérni hogy húrlábat hol lehet venni illetve a Florq által emlitett Django húrokat?

tzuiop Creative Commons License 2006.04.03 0 0 503

Ezeket már említettük szerintem a topicban is(magyarul, tényleg nem új infó ez nekünk)

Az Árpád híd, vagy a Lehel téri metró közelében jó neked? Esetleg az utóbbinál tudok mutatni, egy-két dolgot is!:)

Előzmény: H.L. mondja (502)
H.L. mondja Creative Commons License 2006.04.02 0 0 502

OKé, akkor kiírom Cd-re.

De sztem annyira nem rossz. Amolyan bemutatója és egyben összefoglalója ennek a stílusnak, ami fontos megemlíti, és rálátast ad az egész gypsy swingre, mármint ami a gitár részt illeti. Persze ha valaki megnézi, nem tanul meg belőle játszani, de sok fontos dolgot említ. Nekem pl meglepő volt, hogy ebben a stílusban a pengetős kézzel nem érnek a gitárhoz, tehát miközben pengetsz, sem a kisujjad, sem a csuklód nem érheti a gitárt. Először marha fura volt, mert én támasztani szoktam a kezem, így most sokkal többet hibázok, meg nem olan gyors, mint a megszokott jólbevált módszerrel, viszont sokkal több dinamikát vihetsz a játékodba, és sokkal jobban szól.

Gondolom nektek nem sok újat mond majd a srác, mert pl az első videó elején olyan rész is van, hogy na akkor hangoljuk be szépen a gitárt, és 2 percig üres húrokat penget, meg vannak nagyon dedósnak tűnő részek is, de nekem hasznos volt(még most is az).

Csak akkor modjatok egy helyet, és egy időpontot, mikor és hova vigyem a cd-t.(lehetőleg ne Piliscsaba, vagy Budaörs, hanem ilyen belváros, vagy XIII. ker.)

Előzmény: tzuiop (501)
tzuiop Creative Commons License 2006.04.02 0 0 501

A zeneelméletet tanuld meg(akár a Gondásból,akár tanártól),a többi az nagyjából annyi amit Florg mond, de attól még nem könnyű!!!! Kérdezz és válaszolunk( pengetésről már tudsz valamennyit!)

Az okító anyag nem a legjobb(sőt) a stílusban, de engem is érdekel(!), mert csak más, általam ismert, értékelt emberek véleményét hallottam róla, meg van pár HCOSF lemezem és azok sem a szakma csúcsa(8szerintem!).

Végülis milyen lehet egy hawaii inges amerikai,amikor Francia cigánydzsesszt oktat!?:)

Cserébe adok neked jobb oktató anyagot(vagy Florg)!

Előzmény: florg (498)
landmine Creative Commons License 2006.04.02 0 0 500

Próbálkozz Gonda János- A rögtönzés világa c. könyveivel. A második kötet kimondottan a jazz-improvizáció elméletével és gyakorlatával foglalkozik.

Előzmény: H.L. mondja (499)
H.L. mondja Creative Commons License 2006.04.02 0 0 499

aha, általános jazz-elméletre gondoltam, meg amiket írtál, meg hogy egy alap dúrskála dallamból miként lehet jazz-szólót fabrikálni, arra milyen akkordok mennek, melyek a rokonakkordok, két akkordbontást miként lehet összekötni, ilynnek.

Ez elvileg egy DVD, avi Rip-ben, a kíséret tök jó minőség, tényleg dvd-rip, a szóló rész viszont nem tökély, mert 10 perc hiányzik a végéből, sajnos, meg annak szarabb a minősége, persze nézhető, meg nem pixelháború, de nem dvd.

MÉg próbálom megszerezni a második rész teljes változatát, de ha érdekel kiírhatom így is. A kövi koncertre nemtok menni, mert húsvéthétfőn vagy mikor lesz, akor meg otthon leszek. (vidéki vagyok.)

Előzmény: florg (498)
florg Creative Commons License 2006.04.02 0 0 498
Milyen elméletre gondolsz? Arra, hogyan kell szólózni?
Vagy az általánosra, amiben az van, mi van egy akkordban?
(Merthogy lényegében ennyi az elmélet. Kijátszod az akkordhangokat, megtűzdeled némi váltóhanggal, ügyesen összekötöd, és jó kis dallamokat kutyulsz belőle.) Jazzelmélet, zeneelmélet, összhangzattan, ilyenek kellenek.
Szerintem kifejezetten manouche jazz szóló-elmélet könyv nincs. Az általam ismert könyvekben benne van, hogyan kell kisérni, milyen akkordokkal, meg esetleg az, hogyan szólózik xy. Meg esetleg mutatnak néhány arpeggio-t. Másról nem tudok.
Előzmény: H.L. mondja (495)
florg Creative Commons License 2006.04.02 0 0 497
Így már ismerősebb. :)
És video ez vagy dvd? És ha dvd, nem akarsz róla egy biztonsági másolatot csinálni nekünk?
Előzmény: H.L. mondja (496)
H.L. mondja Creative Commons License 2006.04.02 0 0 496
Na, elrontottam az ipse nevét, helyesen Paul Mehling, és a Hot Club Of San Francisco frontembere.
H.L. mondja Creative Commons License 2006.04.01 0 0 495

Üdv!

Sajna a gitárvétel úgy néz ki egyelőre tárgytalan. :(

Marha keveset adnának a gitáromért, megkérdeztem egy boltot, azt mondták jelenlegi ár nettójának 80%-áért szokás használt gitárokatz eladni, és ha náluk akarom, akkor még 10% levonnak,  szóval kb fele annyit kapnék, mint amiért adnám, ez van. Majd gyűtögetek.

Viszont a lelkesedés még a régi, nyomom a neylonhúroson. Most szereztem egy oktatóvideót, nem rossz Paul Meheling - Learn To Play Django Style Gypsy Jazz Guitar. Egy amcsi-forma hawaii inges muksó oktat benne, fura fazon, inkább naptej-reklámba illik, mint oda, de jól játszik, és érthetően magyaráz. Egy óra a kíséret, egy óra a szóló rész, a szóló majd csak holnapra lesz meg remélhetőleg, a kíséret része tök jó. A technikákat magyarázza, meg elmondta ő is, hogy miben tér el a két gitár, amit már korábban kérdeztem, szóval tök jó. Viszont zeneelmélet nem sok akadt eddig, tudtok olyan könyvet, vagy oktatócuccot mondani, ahol az elmélet érthetően, hülyék számára is felfogható módon van? mert a honlapok, amiket nézegettem, nem nagyon jöttek be.

tzuiop Creative Commons License 2006.03.29 0 0 494

Jelentem nagyon jó kis hangulatot teremtettünk kb. 6 swingszerzemény eljátszásával!:)

Zajlik az élet! Ma este a Benczúr Házban(VI. Benczúr u. 27) a Little Jazz Band vendége leszek.:)

Jó kis 1920-1930-as New Orleansi jazz, swing zenélés lesz!:)

Gyertek!

:)

hepkitten Creative Commons License 2006.03.28 0 0 493
Majd elmeséljük! És valószínűleg nem lesz annyira rossz, hogy ne legyen még alkalom...
Előzmény: florg (491)
hepkitten Creative Commons License 2006.03.28 0 0 492

Mindenki (azaz ez a tömeg minimum, aki ezt a fórumot olvassa) szurkoljon, hogy tzuiop térde mihamarabb meggyógyuljon, és ne legyen szükség az ő fuvarozására!

:)

Előzmény: tzuiop (490)
florg Creative Commons License 2006.03.28 0 0 491
És mer kedden van és ilyen későn, sajnos nem tudok ott lenni, mert akkor baj lenne másnap gyermekem iskolába menetével (az én oktatási teljesítményemről nem is beszélve). :(
Előzmény: hepkitten (486)
tzuiop Creative Commons License 2006.03.28 0 0 490
A JÓDOLGODBAN-t tedd idézőjelbe!!!
Előzmény: hepkitten (489)
hepkitten Creative Commons License 2006.03.28 0 0 489
Nnnna jól néznénk ki, ha nem mennél, főszereplőkém... ;) Illetve nem is mész, hanem visznek, jódolgodban! :))))
Előzmény: tzuiop (488)
tzuiop Creative Commons License 2006.03.28 0 0 488

Erre el kell mennem..

Mekk

Előzmény: hepkitten (486)
tzuiop Creative Commons License 2006.03.28 0 0 487

Szerintem ki kellene először próbálnod, aztán ha bekattantál tőle, akkor elkezded sürgősen elpasszolni a gitárod!:)

Nem sürgős neki, csak azt kell tudni, kb. mikorra tudnád összeszedni a megfelelő mennyiségű pénzt, mert akkor lehet, hogy addig faragnának új húrlába(ka)t neki, stb.

Előzmény: H.L. mondja (485)
hepkitten Creative Commons License 2006.03.28 0 0 486

tzuiop-fanok figyelmébe!

Ma a Jam Pubban este 10 órától tz. a Pedrofon Swing&Rock&Roll zenekar vendégeként lép színpadra, mondjuk azt, hogy az én 25 és feledik születésnapom tiszteletére? ;) amúgy igazából mindenki örömére :) Ilyen még nem volt, és szerintem nagyon jó lesz!

Sőőőt, még egy pikantéria: a zenekar vezetője még az előző évezredben florg tanítványa volt szaxofonügyileg...

H.L. mondja Creative Commons License 2006.03.27 0 0 485

Én is így gondolom, mármint amíg nem töltök meg többezres férőhelyes stadiont a koncertemmel, addig feleslegesnek érzem egy többszázezer forintos gitár vásárlását.

Bocsi Florg, hogy elrontottam a német gitároldal linkjét, de ezek szerint nem okozott nagy problémát.

Hát, az ottlévő 500 euro-sról lebeszéltél, de érdekel a használt gitár. Csak még annyit kellene tudnom, hogy mennyire sürgős neki eladni a gitárt, mert sajna előbb nekem is l kell adnom egyet, hogy pénzhez jussak, ha ezt meg tudok kérdezni Tzuiop, annak nagyon örülnék.

És köszönöm a segítséget.

Előzmény: tzuiop (484)
tzuiop Creative Commons License 2006.03.27 0 0 484

Tudok esetleg egy eladó olcsóbb Selmeroid gitárt neked!

Szerintem kb. 135 000 körül lehet majd. A Swing Manouche egyik tagja használta eddig, nem egy Saga, de a hasonló árú gitárok közül a legjobb minőségű és nagyon kényeles a nyaka, a hangja pedig sokkal inkább hasonlít a Djangós hangokra,mint bármilyen egyéb nem selmeroid gitáré. Sokkal jobban inspirál ilyen zenére, mint egy drága pl. Ovation gitár,mert más konstrukció!

Ismerek olyan embert, aki egy hasonló árú gitárt rendelt be Belgiumból és nagyon nagyokat szív a hangszerrel, mert javíthatatlanul szar a nyaka, össze-vissza vetemedik,stb.

Ez a gitár rendben van,nézd meg, ha tetszik, akkor kezdésre tökéletes! A srác sokáig koncertezett is ezzel és csak kb. 2 év zenekarozás után vett most egy Gitane-t.Esetleg majd lesz a jövőben valaki , aki hoz néha Gitane-t olyan 200.000 ft körüli áron!

Jók a mesterhangszerek, de ma már annyira jó Gitane-okat lehet kifogni, hogy szerintem fölösleges pénztárcavékonyítás a mesterhangszer egy nem profin zenélő embernek! 

florg Creative Commons License 2006.03.27 0 0 483
http://www.gypsyguitars.com/makers.php?id=10&status_id=3

Nézd meg a használt Patenotte gitárokat. 495 euért nem találsz egyet sem, 700 della a legolcsóbb. Szóval, szerintem kiadta kínai bérmunkába az ember, vagy megőrült, vagy nem tudom.

Ettől függetlenül bepróbálhatsz egyet, de szerintem bukta. Arról nem beszélve, hogy nem igazi Selmer kópia egyik em.
Előzmény: H.L. mondja (476)
florg Creative Commons License 2006.03.27 0 0 482
vissza
Előzmény: florg (481)
florg Creative Commons License 2006.03.27 0 0 481
Azt írja ugyan, hogy francia üzemben kézzel készül, de nagyon csodálkoznék. Ennyit kell adni a hangszerészeknek kinn, hogy egyáltalán viszaköszönjenek. :) Gondolod, hogy ennek a feléből (merthogy ugye német bolt, utaztatás, haszon stb. már ezen rajta van) gyárt valaki gitárt Franciaországban? Én nem gondolom. Pláne ennyire ronda gitárt.
Előzmény: florg (477)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!