>melyik gombafajtáról lehet szó. A "Gomba-palota" (zhicheng gu) egy aranyból és ezüstből épült palota, amely a Penglai-szigeten, a halhatatlanok egyik legendás szigetén áll.
mond meg az ismerosodnek,hogy alldja meg az isten,utanna menjel haza,es jo allmokat,olvasd el ezt a konyvet ha lesz idod;The Way Of Heaven ,by Claude larre.Monkey press 1999
Csak hogy én egy ismerősömnél vagyok, aki itt virraszt mellettem. :)))
Lassan haza kellene ballagnom...Amúgy is már rég aludnom kellene, de hát, úgy leragadtam a net mellé...ha már ideszabadultam...holnap úgy is délig aludni fogok, az tuti, bepótolom az egész heti lemaradásomat. :)))
Egy darab Peyote elrágása után perceken belül a következők történnek: Gyorsaság –1; Karizma-1; Reakció-1; Intelligencia-1 észlelésre/+3 megérzésre; hallucinációk. Ha az anyagot megfelelően előkészítik és elszívják, már súlyosabb hatásai vannak: Gyorsaság-3; Reakció-1; Karizma-1; Intelligencia-2 érzékelésre/+4 megérzésre; Akaraterő-1; esetlegesen kontrolálatlan asztrális érzékelés [Esszencia (12), siker 10 az anyag hatóidejének ennyi százaléka az asztrális érzékelés időtartama]; mágiaelmélet+4; művészeti szakértelmek+2; +2 csz minden koncentrációt igénylő feladatra; intenzív hallucinációk; álomszerű révület. Az anyag utóhatására, függőségi hatására, stb vonatkozó statisztikák ugyanazok, mint a mescalinnél. Az elrágott Peyote hatóideje 1D6 óra, az elszívotté 3D6 óra.
GOMBA (gu) Az ehető gomba gyakorta megjelenik a kínai irodalomban, azonban a szimbolikában az étkezési célokra használatos gombánál sokkal nagyobb szerepet játszik az a gomba, amelynek fogyasztása hallucinációt eredményez, s így használóját a misztikus repülés élményével ajándékozza meg. Ezt a "varázsgomba" (zhi) főként a halhatatlanságot rendületlenül és minden eszközzel kereső taoisták (taoizmus), misztikusok és remeték körében vált igen népszerűvé. Pontosan a mai napig nem sikerült azonosítani, hogy melyik gombafajtáról lehet szó. A "Gomba-palota" (zhicheng gu) egy aranyból és ezüstből épült palota, amely a Penglai-szigeten, a halhatatlanok egyik legendás szigetén áll.