Nagyon hasznos dolgok vannak ebben a fórumban. Pár napja vettem egy Revue S8 kamerát, és engem is érdekelne a külföldi filmbeszerzés. Tölthető kazetta is.
Üdv ismét! Hát sajnos most nem tudnék sokezret rákölteni, ráadásul mire ideérne, addigra a türelmem is rég elfogyna...most megpróbálok mégegyet építeni, hátha jobb lesz, viszont ha bárkinek van otthon ilyen cucca, ami már neki nem kell, légyszi szóljon! Kösz!
Hahó, korábban volt itt szó a film magnócsíkkal ellátásáról. Most ehhez való berendezést árulnak a németek az ebayon. Sajnos versand nur in deutschland, még sajnosabb, hogy úgy látszik, már a hama nem gyárt ehhez való ragasztót, de azért egy nyom, amin el lehetne indulni...
Akkor ezért olyan ismerős... valahol nekem is van egy ilyen ruszki vágóm. Csak az a baj, hogy kb. tíz éve nem láttam, és kb. 3 köbméternyi fotós cucc közt bárhol lehet... reménytelen vállalkozás megkeresni. Erre legfeljebb véletlenül bukkanhatnék rá.
Gyermekeim! Segítsetek! Hosszanti kettévágó kellene, ugyanis ami volt, azt nem találom, amit meg építettem az meg csal! Nagyon fontos lenne! Kössze! Pepe
A 16mm-es oldaloln olvastam a single 8-ról! A kazettát szerintem elő lehetne állítani kisipari módszerekkel. Viszont! Ezek picikék! Nem fog beleférni 15m film! A poliészter anyag vékonyabb. A mai S8 anyagok Qrva vastagok!
Halihó! Érdekes dolgot fogok irni, persze butaságnak is fog elsőre hangzani.
Ma este lekéstem a nyomorult éjszakai járatos buszt, és taxival jöttem, a fazonnak meg volt ilyen kaki LCD tv-je, amin a leg-bé-kategőriásabb film ment, de komolyan mondom, a svenkek, a szinek, az életlenségek feléledtek, életet lehelt a szar képbe, még igy 7-8 colos képen is...hát ezért gyártanak profi cuccokat külső lcd-vel?
Na jó, nem untatom a kedves titeket :) A lényeg, hogy bolhapiac, legzsírabb! :D
Jópofa! Próbáltak volna az átkosban ilyet reklámozni! A "Pepino" név kicsit olaszos, a szőke ciklon meg egy skandináv szépség lehet. Hát kérem itt van európa. :-)
Ha érdekel, meg tudok mutatni egy single 8-as kamerát. Van egy fujica cz 1000-sem, ez volt a csúcsmodell!! Cserélhető objektív, 72 kockáig lehet lassítani, filmvisszacsavarás, amit akarsz! Mindent tud!! Szivesen megmutatom!! :)
Igen, de én kiegészíteném azzal, hogy - tudomásom szerint - a single 8-hoz lehetőleg fuji felvevő kell, hiszen az olyan kétorsós kazettaszerűségen megy. A vetítéskor mindegy.
Állítólag a fuji filmkamerái nagyon jók. Még ha nincs is itthon hozzá film, szívesen vennék kezembe egy jobb modellt...
Ami a videót illeti, ráadásul az igazán jó digit. kamera 100-nál többe kerül. Nekem csak digital 8-asom van (mini dv-vel azonos felbontás), ha tv-ben nézem vissza akkor nagyon ütős, projektorom meg ilyesmi sajnos nincs, vagy jobb is hogy nincs, hiszen ott előjönne a gyengesége. Családi események rögzítésére tökéletes.
Viszont nem film! És ebben egyetértek, a filmet természetesen nem pótolja semmi videotechnika.
ff 16-ban gondolkodom. Legalábbis az egyi k biztos az lesz, mert ahhoz valószínű lesz támogatás is. Nem egész 4000 Ft csehszlovákiában egy tekercs film, és kb ugyanennyiért hívja elő Szilárd. Elsősorban narrációt vagy feliratokat tervezek, egyik téma sem kifejezetten szinkronhangos dolog. Azért akarom őket filmre venni, hogy maradandó legyen. A video annyi csak, mint a homokvár, a film viszont kőszobor! Nézz meg egy 20 éves VHS-t! Nézhetetlen. :-(
Digit videoval meg azért nem, mert épp nincs 100e-m kamerára, újabb 100e-m kompjuterre (most egy p1-esem van!), meg kedvem sincs megtanulni az adobe premiert. Egyébként is idegesítenek a videokamerák. Sok kis hülye babrálás, meg be kell kapcsolni az elektromos kereső miatt, miközben a gépállásokat keresed, akkor mire nagy nehezen filmezni kezdenél, lemerül az akku, akkor akkucsere, közben elmegy a fény vagy lemaradsz a témáról, és a végén idegesen otthagyod. Ez a video. Legalábbis számomra.
Engem is érdekel a valódi dokumentumfilm (is), szerencsére az m2 most több ilyet tűz a műsorára - némi ellensúly a kereskedelmi tv-kel szemben.
Bevallom ha dokumentumfilmet csinálnék - kedvem az lenne, időm sajnos nem nagyon, hiába a kenyérkereset - lehet, hogy inkább digit. videót használnék, egyszerűbb használni - és azt egészíteném ki egy-két s8-as fekete-fehér felvétellel.
Vagy ha sok pénzem lenne vinnék egy jó orpatőrt azt csinálja az a felvétel részét.
Szerinted mennyiből lehet kihozni, ha csak a nyersanyagárat (cseh forrás) és a hívást számolod? Persze ez a vágástól és a film hosszától is függ. Mondjuk 20 perc és 40 perc: szerintem eközött van egy jó dokumentumfilm ideje.
Persze. Alapmű. De engem az igazi dokumentum jobban izgat. Van is két témám kidolgozás alatt, szívem szerint már csinálnám is, de azért a márciust csak kibekkelem, oszt majd akkor megkérem Szilárdot, hogy hozzon nekem (is) filmet a csehektől. Ha meg nem hoz, hát kimegyek stoppal. De ez a -20 fokban kényelmetlen lenne. :-(