The 3 monts of winter are called closing and storing.Water freezes,earth cracks.No more influence from the yang.
One goes to bed early;one gets up late.Everithing must be done according to the light of the sun,exerting the will as if buried ,as if hidden and taking care only of oneself. As if fixed on oneself,in posession of oneself.
One must avoid the cold and seek the heat;not let anything escape through the layers of the skin,for fear of losing all the qi.
>melyik gombafajtáról lehet szó. A "Gomba-palota" (zhicheng gu) egy aranyból és ezüstből épült palota, amely a Penglai-szigeten, a halhatatlanok egyik legendás szigetén áll.
mond meg az ismerosodnek,hogy alldja meg az isten,utanna menjel haza,es jo allmokat,olvasd el ezt a konyvet ha lesz idod;The Way Of Heaven ,by Claude larre.Monkey press 1999
Csak hogy én egy ismerősömnél vagyok, aki itt virraszt mellettem. :)))
Lassan haza kellene ballagnom...Amúgy is már rég aludnom kellene, de hát, úgy leragadtam a net mellé...ha már ideszabadultam...holnap úgy is délig aludni fogok, az tuti, bepótolom az egész heti lemaradásomat. :)))
Egy darab Peyote elrágása után perceken belül a következők történnek: Gyorsaság –1; Karizma-1; Reakció-1; Intelligencia-1 észlelésre/+3 megérzésre; hallucinációk. Ha az anyagot megfelelően előkészítik és elszívják, már súlyosabb hatásai vannak: Gyorsaság-3; Reakció-1; Karizma-1; Intelligencia-2 érzékelésre/+4 megérzésre; Akaraterő-1; esetlegesen kontrolálatlan asztrális érzékelés [Esszencia (12), siker 10 az anyag hatóidejének ennyi százaléka az asztrális érzékelés időtartama]; mágiaelmélet+4; művészeti szakértelmek+2; +2 csz minden koncentrációt igénylő feladatra; intenzív hallucinációk; álomszerű révület. Az anyag utóhatására, függőségi hatására, stb vonatkozó statisztikák ugyanazok, mint a mescalinnél. Az elrágott Peyote hatóideje 1D6 óra, az elszívotté 3D6 óra.
GOMBA (gu) Az ehető gomba gyakorta megjelenik a kínai irodalomban, azonban a szimbolikában az étkezési célokra használatos gombánál sokkal nagyobb szerepet játszik az a gomba, amelynek fogyasztása hallucinációt eredményez, s így használóját a misztikus repülés élményével ajándékozza meg. Ezt a "varázsgomba" (zhi) főként a halhatatlanságot rendületlenül és minden eszközzel kereső taoisták (taoizmus), misztikusok és remeték körében vált igen népszerűvé. Pontosan a mai napig nem sikerült azonosítani, hogy melyik gombafajtáról lehet szó. A "Gomba-palota" (zhicheng gu) egy aranyból és ezüstből épült palota, amely a Penglai-szigeten, a halhatatlanok egyik legendás szigetén áll.