Keresés

Részletes keresés

naish73 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 514
Én csak majdnem.. Fúrtam egy radiátor tartó lemezt...Most kék-zöld 3 ujjam. :(
Előzmény: R-U-D (513)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.13 0 0 513

Na mi van?

Mindenki nema lett? Pontosabban ujjnelkuli?

Előzmény: R-U-D (512)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.08 0 0 512
Ilyen pontatlanságokat a késői óra ellenére sem tudok elfogadni. Pontos számot kérek!
Előzmény: naish73 (511)
naish73 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 511
Vagy 71/43, mittudomén.
Előzmény: naish73 (510)
naish73 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 510
Nem akartam írni, hogy 69/42.
Előzmény: R-U-D (508)
minimal Creative Commons License 2006.11.07 0 0 509
"Hong Konghoz nem tudok még hozzászólni, az nálam még csak egy távoli Kína körút terv része."

Olyan is lesz? :o)

Venezuela hogy áll? Én jövő hét szerdán lécelek! :o)
Előzmény: R-U-D (505)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.07 0 0 508
megszámoltad?
Előzmény: naish73 (507)
naish73 Creative Commons License 2006.11.07 0 0 507
Tényleg, te kb. 70 képet töltöttél fel, én kb. 40-et.

naish73 Creative Commons License 2006.11.07 0 0 506
A link a burmai diavetítés. De tetszett. Jó képeket csinál BB.
R-U-D Creative Commons License 2006.11.07 0 0 505

Hát ha jól emlékszem, akkor én elég sok képet feltöltöttem ide :-)

Persze működhet Sipokáék programja is, csak én túl soknak tartom túl kevés idő alatt. Persze izlések és pofonok, én biztosan nem zsúfolnám össze ennyire, de tekintettel a valóban rövid életre, ám legyen :-)

Itt vannak Barakás képek Borneóról:

http://www.baraka.hu/?barakaNet=letoltesek&tipus=dia&id=6 

Ja és Sipoka írd meg annak a srácnak, hogy Palawant tényleg vegye bele a programba (akár CEBU helyett). Ha valki búvárkodna, akkor Busuanga (Palawan északi része) egy paradicsom lesz számára a roncsok és a vízalatti élet miatt.

Sabangban meg El Nidóban is kényelmesen el lehet tölteni pár napocskát...

Hong Konghoz nem tudok még hozzászólni, az nálam még csak egy távoli Kína körút terv része.

Előzmény: naish73 (504)
naish73 Creative Commons License 2006.11.07 0 0 504
Ezen a topikon van egy pár kép Palawanról, Luzonról. Sőt csokelorant néven tett fel egy srác linket, ahol a fényképei megtalálhatók, de ő nem volt Palawanon.
Nekem nincs fent a neten máshol.

Mondom, hogy nagyjából próbálj beleolvasni a topikba!

Hong Kong-ban voltam az év elején. Többet vártam. Egy csomó kínai, néhány indiai, meg egy-két érdekesség. Aki nem szereti a hazai kínai piacokat, ne menjen oda, mert rosszul lesz a sok kínaitól. Inkább a nyugati turistáknak való vásárlás szempontjából, plaza van bőven. Az egy négyzetméterre eső luxusautók száma a belvárosban elég magas.

Szerintem azért lehet együtt Fülöp meg Borneo, legfeljebb nem lesz teljes a kép.
Előzmény: sipoka (503)
sipoka Creative Commons License 2006.11.07 0 0 503

Koszi sracok, ismet hasznos tanacsokkal lattatok el.

En igazabol csak bemasoltam, amit a Jean atkuldott,ugyh nekunk tobbnyire fogalmunk sincs az egesz utitervrol..alt. alkalmazkodunk O hozza, mert mindig O a leglelkesebb ilyen tekintetben. Kiveve engem, mert azert nekem nem mindegy,h mire jut idom, es mire nem. (pl. ilyen felrecsuszasok miatt a Del-Amerikai turan is egy csomo erdekes dolog maradt ki..a fenese tudja,h lesz e alkalmunk megegyszer eljutni oda ebben az eletben)

Engem erdekel a Szultansag is, lehet,h nem tul izgi..de legalabb csak 1-2 nap elejeig.

KL..azert is lenne jo otlet kiindulasi pontnak..mert 1. olcsobb talan a repjegy, 2. ertelemszeruen lenne az utiterv., 3. most el kint egy ismerosom, akinel talan meg is szallhatnank.

Huh, akkor a nemzetiparkoknak surgosen utana kell neznem,h mikor mi van nyitva stb. Azt tom,h esosevszak van, iagazabol mar hozza vagyunk szokva:) Eddig minden orszagban elaztunk:)

Jaaaaj most nem tudom,h mit csinaljak. Csak Fulop, vagy Borneo is...es akkor mi lesz HongKonggal?jaaaaaaaaaaaj miert ilyen rovid az elet..?:)

Nektek vannak kepeitek fent a neten valahol a Ti turatokrol? Szivesen megneznem!

R-U-D Creative Commons License 2006.11.06 0 0 502
Ráadásul Palawan kimaradt a programból....
Előzmény: R-U-D (501)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.06 0 0 501

Csatlakozom Naish-hoz a sorrend tekintetében.

Továbbá nekem még annyi megjegyzésem mindenképpen lenne, hogy a progi ugyan elég tartalmas, de én a helyetekben inkább a Fülöpökre koncentrálnék, ha már egyszer ott vagytok. Bruneit, Malajziát egy másik utazás keretei között nézném meg, ill vagy csak arra a régióra koncentrálnék most.

Elég sokat foglalkoztam már a Fülöpökkel, azon túl, hogy jártam ott láttam egy két útbeszámolót, ill fotóvetítéseken is voltam. Amikor azt írtam, hogy 1 hónap a szigetekre épp hogy elég azt komolyan gondoltam. Qrva sok látnivaló és érdekesség van náluk.

Nem is beszélve arról, hogy a tervezett utazás jóval drágább lenne a felsorolt program mellett.

Manila éjszakai élete meg sztem kihagyható. Manila egy nagyváros és sztem nem olyan érdekes mint Bangkok. Bár bulizni biztosan lehet ott is jókat, de nekem sokkal inkább bejött a helyiekkel történő közös vacsora ill egyéb esti beszélgetések.

A Fülöpöknél még azt jó tudni, hogy nincsen az a kifejezett nyugatias partykultúra, mint pl. a Thaioknál. Ők inkább sokkal többet kareokéznak, amit egy világvégi halászfalucskában tők jó átélni és bekapcsolódni. A szerény próbálkozásaim egyikén épp a Beach boys surfin USA közben kapcsolták le az áramot...

Előzmény: sipoka (498)
naish73 Creative Commons License 2006.11.05 0 0 500
Azért ennek jelentős része Borneo, ami nem ennek a topiknak a témája lenne, de továbbra is veszem a bátorságot, hogy erről is "tárgyaljak". Szóljatok, ha ne tegyem (gondolom sipoka nem fog).

Megjegyzéseim:

Arra számítsatok, hogy Malajziában akkor esős évszak van, egyik másik nemzeti park nincs is nyitva (úgy tudom pl. Taman Negara jan 15-ig zárva). Úgyhogy ha nem lesz szerencsétek, ki fog jutni az esőből.

Nincs az útitervben Palawan, amit vétek lenne kihagyni, annak függvényében, hogy csak ízelítőt kaptok Fülöp-szigetekből.

Bruneibe nem kell vízum magyaroknak, de állítólag nem egy túl érdekes hely. A Szultán gazdag, de a többiek nem.

Az útiterv sorrend is? Mert szerintem nem jó elmenni Fülöpre, majd vissza Borneora, majd ismét Fülöpre.
Én így mennék: Kuala Lumpur-Manila (Luzon)-Palawan-Borneo-KL, vagy KL-Borneo-Palawan-Manila (Luzon)-KL
Előzmény: sipoka (498)
sipoka Creative Commons License 2006.11.05 0 0 499

Persze, kartya az mindig van nalunk plusszban..sose tudni:) Es alt. mindig tobbet is koltunk a meghatarozott limitnel..:) Node en no vagyok..es nalam nem a buvarkodas viszi a penzt:) Szivesen buvarkodnek is, de mivel nem tudok uszni, igy veszett ugy.

Airasianak utana nezek, marmint az ariknak..koszi a tippet!

sipoka Creative Commons License 2006.11.05 0 0 498

Ismet koszonom  az infokat!!!!:)

Bemasolom az utvonaltervunket..ez persze meg, valtozhat.

UTVONAL (terv):
- Manila (Fulopp-szk): ejszakai elet, modern varos
http://www.alamy.com/stock-photography-search-results.asp?st=0&lic=6&lic=1&ns=1&qt=manila+city&go=1&a=-1

- mozgas eszakra rizsfoldek, alacsonyabb hegyek 2000 meter korul
http://www.alamy.com/stock-photography-search-results.asp?st=0&lic=6&lic=1&ns=1&qt=philippines+rice+terraces&go=1&a=-1

- repulo Borneo (Malajzia) nyugati reszere Sarawak-ba
- Sarawakban mozgas nemzeti parkokban, es folyami hajokirandulas
longboattal torzsi eletet elo csaladokhoz (longhouse): torzsfonok,
saman, varazslo temak. Plusz esetleg valami nemzeti park tengerpart kombo
http://www.alamy.com/stock-photography-search-results.asp?st=0&lic=6&lic=1&ns=1&qt=borneo+longhouse&go=1&a=-1
http://www.alamy.com/stock-photography-search-results.asp?st=0&lic=6&lic=1&ns=1&qt=sarawak+borneo&go=1&a=-1

- Brunei Szultansag 2-3 nap
http://www.alamy.com/stock-photography-search-results.asp?st=0&lic=6&lic=1&ns=1&qt=brunei&go=1&a=-1

- Sabak (Majazia): nemzeti parkok, vilag legnagyobb virag Rafflezia,
Orangutanok
majmok:
http://www.alamy.com/stock-photography-search-results.asp?st=0&lic=6&lic=1&ns=1&qt=orang+utan+malaysia&go=1&a=-1
Rafflezia:
http://www.alamy.com/stock-photography-search-results.asp?st=0&lic=6&lic=1&ns=1&qt=rafflesia&go=1&a=-1

- Kinabalu maszasz 4100 meter 2-3 nap
http://www.alamy.com/stock-photography-search-results.asp?st=0&lic=6&lic=1&ns=1&qt=kinabalu+mount+malaysia&go=1&a=-1
http://www.geocities.com/RainForest/6293/mk.html

- Sandakanbol (Malajzia) Zamboanga (Fulopp-szk) hajoval 18 ora
- Cebuba jutas es tengerparti pallas, szigetek bejarasa
tengerpart:
http://www.alamy.com/stock-photography-search-results.asp?st=0&lic=6&lic=1&ns=1&qt=cebu+philippines+beach&go=1&a=-1

- Vulkanok megnezese vissza Manila fele
Taal-vulkan:
http://www.alamy.com/stock-photography-search-results.asp?st=0&lic=6&lic=1&ns=1&qt=taal+volcano&go=1&a=-1
Mayon-vulkan:
http://www.alamy.com/stock-photography-search-results.asp?st=0&lic=6&lic=1&ns=1&qt=mayon+volcano&go=1&a=-1

naish73 Creative Commons License 2006.11.02 0 0 497
Vigyél 1000 USD-t, meg kártyát.
Szerintem ha elmentek Kuala Lumpurig és onnan Airaisa-val, akkor olcsóbb.
Borneo megközelítésére is Airasia ajánlott. Borneon Sabah, vagy Sarawak lesz a célpont?
Előzmény: sipoka (495)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.02 0 0 496
http://www.oanda.com/convert/classic?lang=de

1 peso = 4,1 Ft

200 ezer jó ár ha minden benne van. Mi tavaly 240ért mentünk a malájokkal. ok, ebben biztosítás is volt.

Most mit mondjak? Azt, hogy 1000 USD nem elég? Nekem biztosan nem lenne elég, de csak azért mert búvárkodok, az meg viszi a pénzt. Vigyetek többet és az elég lesz :-)
Előzmény: sipoka (495)
sipoka Creative Commons License 2006.11.02 0 0 495

Az arakra en is mindig nehezen emlekszem, de koszonm,h probalkozol a kedvemert:)

A repjegyet, kb. 200ezerert, legalabbis tobb helyen neztem, ez tutnt a legalacsonyabb arnak.

Nem vagyunk luxusszallos tipusok, mi inkabb a latvanyossagokra es szinten a kajara koltjuk a legtobbet:) Nah meg a tersegen beluli utazgatasra, azzal mindig nagyon sok elmegy.

Thaifoldon kijottunk ennyi penzbol, Del-Amerikaban is..szted itt tobb kellene? Inkabb most mond,mint hogy ott koppanjunk:)

Jaaaaa..es mennyi a peso?

R-U-D Creative Commons License 2006.11.02 0 0 494

Szerintem 1000 USD 1 hóra + repjegy (mennyiért veszitek?) elég lesz, ha nem laktok luxusszállóban.

A mi budget-közepes szállásaink 200-750 peso között voltak / szoba. Ebben az intervallumban mindenhol találtok szállást.

Kaja: én haspók vagyok, tehát mindig a szükségesnél többet ettünk, de 1 főétel 80-120 peso körül van. Az utcán lehet olcsóbb is. Lobster El Nidóban 600 peso / kiló.

Pia: 25-40 peso egy San Miguel sör

Utazás: Hát mi autót béreltünk 1500 peso / napért, jeepet sofőrrel Puerto Princesa - Sabang szintén 1500 ért (ezt jeepneyvel azaz busszal asszem 200 pesoból megúszod). Hajó Sabang és El Nidó között asszem 1000 peso volt (8 órás út elvileg).

Egy pár kilóméteres tricikli út 150 peso körül van.

Húú de nehezen emléxem már az árakra.....

Előzmény: sipoka (493)
sipoka Creative Commons License 2006.11.02 0 0 493

Hali,

Pontos datum meg nincs..mi karacsony utan szeretnenk menni kozvetlenul, de a tobbiek meg nem nyilatkoztak. Jeannak amugyis neccesebb, mert O ugye sosincs itthon es most is majd "kitudjahonnan" jon utanunk. Remelem azert minden klappolni fog, idopont, idojaras, helyvalasztas, love es tarsasag szempontjabol is:)

A lenyeg,h januar vegeig erunk ra, tehat ha decvegen lelepunk, akkor van egy honapunk a tersegre.

Mennyi a keret? Alt. 1ezer dollar+repjegy/kop. Szted? Itt is eleg lesz? Mondjatok mar arakat legyszi..szallodai szoba/ej?kaja arak?helyi kozlekedes?

Jaja..jol emlexel..Thai elott megkaptuk a hepat, tifuszt, difit, tetanuszt, ugyh ezekkel nem lesz gond. Haat..a malariaval meg nem tudunk mit kezdeni, en tuti nem szedek be mindenfele bogyeszt..hallottam mar rem torteneteket:)

Előzmény: R-U-D (490)
R-U-D Creative Commons License 2006.10.31 0 0 492
igaz, bár van hozzá némi extra szolgáltatás is: exkluzív kuliszag, barátságos és segítőkész sötét alakok :-)
Előzmény: naish73 (491)
naish73 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 491
"Hát Manilában nem nagyon találsz békás-bökős-gekkós bungit."

Dehogynem, a nyomornegyedekben. :))
Előzmény: R-U-D (490)
R-U-D Creative Commons License 2006.10.30 0 0 490

Hát Manilában nem nagyon találsz békás-bökős-gekkós bungit. Inkább kuxus szállót. Az van dögivel jutányos áron.

Mi a limit? Már ha illik ilyet kérdezni.

Ha van Hepátok, márpedig Thaiföldre úgy emléxem lett, akkor más szurival ne is foglalkozzatok szerintem. Veszélytelen. Egyedül maláriáról hallani itt-ott.

Már van pontos dátum is?

Előzmény: sipoka (489)
sipoka Creative Commons License 2006.10.30 0 0 489

Szep estet:)

Igyekszunk, boldogan es sokaig..igaz van nehany nehezito korulmeny:)

Koszi a sok, jo (remelhetoleg)infot:)

Tenyleg kuxus szalloban laktatok?:) De jo, de jo:) Mi csak bekas, bokos, gekkos bungikban szoktunk:)

Jaaaaaaaaaaj annyira nem tom,h tudjuk ugy osszehozni ezt az utat,h mindenkinek jo legyen..es anyagilag se lepjuk tul a limitet. Nem lesz egyszeru. Utana olvasok a helyeknek, amiket irtal. Meg megnezem megegyszer amiket az egyik "bandatag" gyujtott ossze, es osszevetem a kettot..majdcsak kisul vmi..

Jojo..akkor nem kezdek el megint az oltason varialni. Nem akarom tul parazni a dolgokat.

naish73 Creative Commons License 2006.10.28 0 0 488
Nem erre gondoltam (nem tudok franciául), hanem, hogy erősen hajnalodik. :)
Előzmény: R-U-D (487)
R-U-D Creative Commons License 2006.10.28 0 0 487
bon soir.....
Előzmény: naish73 (486)
naish73 Creative Commons License 2006.10.28 0 0 486
Soire?
Előzmény: R-U-D (485)
R-U-D Creative Commons License 2006.10.28 0 0 485

Bon soire,

háát akkor éljetek sokáig boldogan...

1. nem nagyon találni magyar nyelvű literaturát F.-szigetekről.
2. oltás nem szükséges, bár jártunk dzsungelban, ahol jó sok szúnyog vért vett testünkből, mire a célállomáson magyarázta a csónakos fickó, hogy az ötéves pályafutása alatt csak 2x lett maláriás.
3. Batad, Sabang, El Nido, Coron
4. én csak luxusszáállóóóhhhban laktam meglepően kevés pénzért. Garden View Hotel. Javaslom a panorámás nyitott tetőmedencét.

5. Varos: azt nem tudom, hogy mivel érdemes. Manila 10 millás volt és nem találtuk meg a legmegfelelőbb módszert.

Szigetek: vagy hajóval, ami olcsó és lassú, vagy repcsivel (Manila - Puerto Princesa: kb 27.000 HUF, de ennél van olcsobb is)

6. csikenadobó, ezt az utcán is árulják árusok. Csirkefalatok nyárson egyfajta tipikus ecetes fohagymás szószban marinálva.

Ennyi? :-)

Előzmény: sipoka (484)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!