Üdvözletem! A párologtató elnyerte a tetszésemet. Ha találok akkora méretű kannát itthon, amekkora pont beteríti a hűtőm alját, akkor meg is csinálom. Nagyon tetszik tényleg! Már napok óta gondolkodom, hogy miből kellene megcsinálni, sima étkezési tálcára gondoltam, de nem fér bele sok víz. Köszönöm! Majd küldöm a képet, ha elkészült.
ezért a teljesen új vezérlést nem kívánom nyílvánosságra hozni
(ezt szerintem megértitek)
ezis rólam szól?????????? 12 éve csináltam már pontosan én sem tudom kikellet menem megnézni +fényképet hiába csinálok le kelene rajzolni és be szkenelni de nincs szkenelem de ezis tök egyszerü bocs!! kogy minden nem jut eszembe egyböl hogy mire van szukség . FEJDSMÁR KI BÖVEBEN ezt a hozászolást én nem értem akár hányszor is olvasom vagy csak én nem értem???
Heló ezt nem teljesen tisztán értem ez most rólam szól ??? hogy mért irtam esetleg dicsekvésnek tünik hát ha eljön valaki meg mutatom és nyison keltetőt nem érdekel!! ez most +vagy- rám nézve?
HALIHÓ De a párásítás fojamatos de ha álitva vanak a gépek kevés ahogy fordulnak alol van egy 25-l es müanyag kana hoszába keté vágva igy kapsz egy hűtőbe ilő tepsit két végére egy szál drót + teksztil tehát ruha és ahogy fordul benedvesiti a ruhát onan el párolog ha tul sok a páratartalom a ruhát öszéb huzom
ennyi nagyon egyszerű!!? Szelőztetés 3-4 kb 15-18mm es luk alól felül
ez bujtatóé de igy kell a keltetöét is
eldöntve igy néznek ki a gép
ha valaki kiszurná hogy csak 4-et lát a képen igaz most 2 le van szedve ez meg bujtató tálca + könyök hőmérő
bujtatón ládszik egy kis cső tölcsérel bujtatáshoz töb pára kel és ezt nem forgatom igy a venti hez van vezetve és egy kis ruha csepegteti bele. dehát még nagyon rengeteg tapasztalatot tudok mondani ez szeméjesen lenne az igazi!!!
Köszönjük Zoltán! Így már értem, hogy lehet megfordítani egy motorral 6 hűtőszekrényt. Én először valami láncos dologra gondoltam, hogy végig megy minden hűtőn a hajtás.
Nekem máris lenne kérdésem. Nem egészen világos számomra, hogy a forgatással együtt hogyan lehet párásítani? A párásítás nem folyamatos?
A szellőztetést láttam a hűtős képen. Felülről látszottak a furatok. Alul is van gondolom. Alul hány furatot készített?
Még anyi a másik fórumon valami hőkérőt csinálnak egy könyök hőmérő tökéletes kb 1500ft optikába lehet kapni!! étermembránt anak cimet tudok ot lehet hőmérőt is kapni ha még tudok segitek" lehet egy lavinát inditok el"
ÜDV :Mindenkinek Fegyver Zoltán vagyok hivtak ebe a fórumba hát itvagyok ez mind igaz amit leirtam és nem nagyüzemben keztem énsem. Ugyan igy mind ti kicsit mosojogtam mert régi önmagamat látom benetek . Elöször ki sem akartam adni ezt a nagy titkot mer nekem is som munka és so péz és alkatrészem bánta venti látort legaláb 15 éget le mire 1 bevált azok nagyon megbizhatóak ha leál akor mindentojásnak anyi azét irtam evel nem lehet soórolni azér nagy találmány mert minden egyszerű nics túl bonyolítva és 1-gép 10e ből megvan és bevált gépek ezért is let belőle 8db én is csak saját célra akartam keltetni de mikor megláták a csibéket (kopasznyakú,búbos.kendermagos.tirke-tarka) mindenkinek kelett belőle és az első után jöt a töbi de igaz haszon is volt jócskán ma 20ft egy tojás én egy csibét 100ft ért adok 70-80% a kelés egy gép kb 1000ft ot fogyaszt .JA it emlitem meg öcsémet a forditás az ö találmánya csak én kivitelztem először . Na tehát először el akartam adni a licenszet de mivel anak idején én sem fizettem volna érte pedig töb szörösét kifizetem. Tehát boldoguljatok nekem már rég behozta az árát de ha valaki meg csinálja egy köszönömöt el fogadok meg egy képet?!!! Na jöjön a gép. képet töltök fel és kérdésre válaszolok 1.nem a tojást kell fordítani az egész gépet igy 1 mozdulatal akr hány hűtőt meg fordítasz és egyben a párásítást is el végzed igy 1 hűtőbe 560 is be fér 1 tálcára 80 tyuk tojásés 7sorba sokal gazdaságosab és nem kell alakitani . 2.hőfok szabájozás mehanikus tökéletes és olcsó éter membrán már régen vetem de kb 1200-1500ft mikro kapcsoló kb 800ft de ezt én mindig a valamiből kiszereltrm . 3.ventilátor 1000-7000ft atól füg hol veszem! 4.forgatás mosogép motor mind a 6-ot forditja!!!! képen látszik . egy menet szár kel és két nyomogomb a két végére bár miböl nekem centrifugábol való + 2 kapcsoló+egy szinkronmotor ez autómata mosógépből.
Sziasztok! Ma megyek nagyapámékhoz nyaralni (és csinálni a keltetőt)! közben megjött a hő és páratartalommérő, a tálcákat is megcsináltam, úgyhogy minden alkatrész megvan! No, meg a pálinka! üdv.
Ugyan még csak elméleti síkon foglalkozom a keltetőépítéssel és figyelemmel kísérem az itt folyó munkát ( ahol tudok hozzászólok vagy jót, vagy kevésbé jót, ezt döntsétek el.), de nem megyek el semmi mellett ami ide jó lehet.
Ezt nézzétek meg, mit találtam otthon a polcon:
Eredetileg évekkel ezelőtt kapunyitót akartam belőle csinálni, de vgül nem emellett döntöttem, mert nagyon lassú lett volna.
Hogy mi ez?
Ez egy Mercedes autó ülésmozgató hajtóműve. Bontott cucc, 12v-os, kettős csigahajtás van benne és akkora a nyomatéka, hogy az ülést a rajta ülővel együtt is elmozgatja.
Arra gondoltam, hogy a forgatóegységhez kiválóan alkalmas lenne a Fapeter által rajzolt vezérléssel. Közvetlenül a középső keret tengelyére lehetne csatlakoztatni, semmiféle karos mechanizmusra nincs szükség. Szerintem a nyomatéka bőven elég.
Ha a keret tengelye kinyúlik a hűtődoboz oldalán kívülre, akkor a hajtás kívülről megoldható, belül csak a 2 végállás kapcsolót kell elhelyezni.
Hát ennyi. Ötletnek. Bontóban talán nem olyan drága (én kaptam, így nem tudom, hogy mit kóstál), viszont nagyon leegyszerűsíti a forgatás probléma megoldását.
Itt egy idézet egy másik helyről, gondoltam érdekességképpen berakom, ha nem tilos.
"Halihó nekem komplet gépem van hütőböl már 12-éve keltetek velük azét velük mer 6-keltető és 2-db bujtatót hoztam ösze kitünően müködnek és tejesen autómata mehanikus szabájzóval amit fél-óra alat ösze ütök 1-2 tized pontoságal müködik a forgatás foradalman új egyszerű-és nagyszerű párásítás szint úgy 560db osak 3360-at keltetek egyszere és 1120-bujtatok forgatás 1000-ft os mosógép motor végzi mind a hatot egyszere!!!a hőfok szabájzó 2000-ft kb lég keverés 2000-7000-ft tapasztalatbol mondom egy fajta ventilátor ami igazán jó ezen nem lehet spórolni. 1-gép 10-e.ből megvan egy berakásból meg van az ára regel csak rá nézek fel töltöm vizel és más napig menek ."
Az idézet fegyverzoltan hozzászólása. Ha igaz amit ír, akkor a hűtőszekrény akár be is vállhat. Persze nem ekkorában. Mondjuk érdekes, hogy mosógépmotor forgat, főleg, hogy 6 gépet egyszerre.
Üdvözletem! :- ) Nem írtam sehol, nekem gyári hibám, hogy elég passzosra csinálom a dolgokat. Az eredeti méretben a fakereteket is olyan jól kicentiztem, hogy a végén az első alig akart beférni. Nem tudom minden hűtő olyan-e, mint ez, de ez befelé szűkül és ezt eredetileg nem vettem figyelembe. Ma közben hazahoztam egy 175 literes hűtőszekrényt is. A motorja állítólag jó (csak nekem nem akar ezek szerint elindulni és a tippem szerint az olaj sem tavaly lett leengedve) Végülis a ház a lényeg. Ebből egy bújtatót szeretnék csinálni, már a postán van a másik hőfokszabályozó. Illetve annyira nem bízom a munkámban, hogy ha esetleg valami gáz lenne a masinával, akkor gyorsan át lehet rámolni a másikba és a tojások semmit nem vesznek észre. Ma nem fotóztam. Látványos fejlődés már nincs. Beburkoltam PVC-vel a kompresszor helyét, kifugáztam sziloplaszttal. (A sziloplaszt oldja a purhabot - annak szólok előre, aki ezzel akar ragasztani!) Beüzemeltem üresen, keretek nélkül. Kaptam egy hőérzékelőt, amivel tökéletesen ment a masina. A keringetés lehet, hogy nem elég. A melegedés folyamatában 30 cm-el a hőérzékelő alatt 2-3 C fokos eltérés volt tapasztalható (keringetés ment). A csöveket hátul hőszigetelni kell, mert sok hő elszökik. A tetején még meleg a cső, mire leér a levegő, elég jól lehűlt. Pedig legalább 28 C fok volt a műhelyben. Ugyanez koratavasszal elég bajos lesz. A méregdrága tanítható ezred fok pontossággal bíró ketyerémmel meg egyáltalán nem vagyok megelégedve. ezzel a hőérzékelővel nem tud még tized fokot sem. Egész fok pontossághoz meg elég drága volt. Ja az eltéréseket üveghőmérővel mértem (analóg). Remélem hasznát veszi valaki a tapasztalataimnak. Üdv: Bfg10k
Abban az, hogy a csavarfejek éppenhogy beférnek a fal meg a keret közé, tehát nem volt már hely a menetes szárnak. Az anyának pláne.
áááá... már értem. ezt eddig nem írtad sehol! :-P
A szerverekben nincs 60-70% relatív páratartalom. Majd meglátjuk, hogy fogják bírni.
Szerintem simán! A motoroknak elektronikus komutátoruk van, tehát, elektromos részhez nem fér pára. (és valószínőleg a motor önhője egyébként sem engedi "párásodni" a belső szerveket.
ha a siklócsapágyat megkened szilikonzsírral, a hatás egészen biztos lesz!
Viszont a kényszerkeringetés nekem is nagyon tetszik. Köszönöm mégegyszer az ötletet!
Nincs mit, ezért (és ettől) él a topic! :-D
A forgatódról megnéztem a képeket. Nekem meglehetősen bonyolultnak tűnik, illetve az én eszközparkommal nem tudnám megcsinálni. Ha jól láttam még marógép is kell hozzá.
Üdvözletem! Lenne egy nagy problémám. Illetve van. Nem tudom beállítani a hőfokszabályozót. J és K elem van mérőfejnek. Beállítom a menüben, csak az a gond, hogy az egyikkel 54 a másikkal 51 C fokot ír a kijelzőn szobahőmérsékleten. Kellene talán egy kompenzációs tag (ellenállás vagy dióda valahova, de nem tudom, milyen értékű és hova). A volt gazdája ígérte, hogy küld leírást, de nem küldött. A Hobbielektronika fórumon nem válaszolnak napok óta. A hőfokszabályzón 3 pólusú bemenet van, a hőelem kéteres kábellel rendelkezik. Piros és fehér a vezetékek színe. Ha tud valaki esetleg valami tippet adni, megköszönném! Üdv: Bfg10k
Üdvözletem! "abban mi akadályozott, hogy az anya a függőleges összekötő laposvason legyen??"
Abban az, hogy a csavarfejek éppenhogy beférnek a fal meg a keret közé, tehát nem volt már hely a menetes szárnak. Az anyának pláne.
"szerverekben is folyamatosan megy a tápventi, igaz időnként cserélni kell!"
A szerverekben nincs 60-70% relatív páratartalom. Majd meglátjuk, hogy fogják bírni.
Viszont a kényszerkeringetés nekem is nagyon tetszik. Köszönöm mégegyszer az ötletet! A forgatódról megnéztem a képeket. Nekem meglehetősen bonyolultnak tűnik, illetve az én eszközparkommal nem tudnám megcsinálni. Ha jól láttam még marógép is kell hozzá. Egyébként tetszik! Üdv: Bfg10k
jah, alúl is, és felül is, hogy "természetes" légcsere legyen, a fedőlemez elforgatásával, pedig a nyilást tudod állítani.
Ha ventillátorral fújod be a friss levegőt, a ventillátor legyen alul, és tőbb, a keltető felső részén fúrt kis furaton pedig áramlana ki az elhasznált levegő.