A csapat Sean Yates pálcája alatt részt vesz a Circuit Franco-Belge versnyen.
Hogy mi végre, azt valszeg ők se tudják, ezért beneveztek négy obsitost (De kort, Joachim, Kemps, Mazet), két ifjú kazahot (Kireyev és Kupeshov) és hogy ne érje szó a ház elejét még Schärt és Vaitkust.
Túl sokra nem mentek, Koen a 27., viszont sikeresen leépítették a létszámot. Tomasnak még tegnap elege lett a térdfájásból (és a Lengyel kört idéző időjárásból) ma pedig hárman is kiestek. Kireyev szintén térdproblémákkal adta fel, Kemps pedig arccal a sárban kötött ki egy oldalszeles tülekedésből kifolyólag. A legrosszabbul szegény Mazet járt, Ő a Ronse-i kórházban kötött ki, miután a Kluisbergről lefelé keresztül esett a kordonon. Törés szerencsére nincs, de össze-vissza van horzsolva a nyaka, a csípője és a térdei, és felszakadt az álla. Estére kiengedték, de a szezonjának vége.
Szása Vinokurov bejelentette, hogy a büntetése lejártával reaktiválja magát. Igaz vannak még néminemű adminisztratív akadályok, de szerintem meg fogják oldani.
Egy kósza pillanatig megfordult a fejemben, hogy mi lesz ha az Elnök úr az Astanában szeretné látni? Armstrong mellé még Vino is, no az lenne még szép...
Erről sztem annyit, hogy mindenki tudja, hogy ki hova tartozik érzelmileg, kinek hol van a hazája. A Spanyoloknál ez másként van, és itt nem csak a Baszkokra gondolok, mert ott vannak a Katalánok is. De ez nem ennek a topiknak a témája.
Tényleg nem szemétkedni meg kötözködni akartam, véletlenül se érts félre!
Csak egy számomra nagyon fontos kérdésre szerettem volna felhívni a figyelmet, amit szerintem manapság igen sok helyen meglehetősen torzan értékelnek. Sütő Andráshoz papíron a román zászló tartozik, Fábri Zoltánhoz meg a szlovák. Zubeldiához meg a spanyol. Papíron. De ez csak a papír, szerencsére.
Bocs az offért mindenkitől, esküszöm nem kötözködtem volna, ha nem sörözgettem volna ma délután, és nem pont erről beszéltem volna közben valakivel. :)
"Az első Jesús Hernández, Contador edzőtársa, azt írják, jó hegyimenő."
Kiváló hegyimanó Jesus, emlékezzünk a 2006-os Vueltára, milyen jól ment ott még Relaxosként egészen a bukásáig. Ami kicsit neccesebb lehet, hogy az ő neve is felmerült az OP-ben, de Mosquera-hoz hasonlóan nem bántották. Azt nem tudtam, hogy Berci edzőtársa, de annak nagyon örülök, hogy ilyen jó helyet talált magának!
Öt érkezőt nevezett meg Johan. Az első Jesús Hernández, Contador edzőtársa, azt írják, jó hegyimenő. Rajta kívül négy fiatal kazah érkezik: Valeriy Dmitriyev, Valentin Iglinskiy, Bolat Raimbekov és Sergey Renev. Mind a négyen a kazah Ulan csapatból érkeznek.
Pillanatnyilag a 2009-es csapat:
Lance Armstrong, Assan Bazayev, Jani Brajkovic, Alberto Contador, Valeriy Dmitriyev, Jesús Hernández, Chris Horner, Maxim Iglinskiy, Valentin Iglinskiy, Roman Kireyev, Andreas Klöden, Berik Kupeshov, Levi Leipheimer, Steve Morabito, Dmitriy Muravyev, Daniel Navarro, Benjamín Noval, Sérgio Paulinho, Bolat Raimbekov, Gregory Rast, Sergey Renev, José Luis Rubiera, Michael Schär, Tomas Vaitkus, Andrey Zeits, Haimar Zubeldia.