Hallottam már róluk. Nem semmi teljesítmény, az tuti. Én nem veszem észre, hogy az állati fehérjétől bármi bajom is lenne. Örülök, hogy tetszettek az esszék.
Nem a hussal van a baj,hanem a menyiseggel,es persze a minoseggel is,pl.amikor az allatokat levagjak,a felelemtol sok adrenelin lessz produkalva es ez mereg annak aki megeszi ,nameg a hormonokat amiket adnak nekikazt is mi kapjuk kesobb.A tibeti szerzetesek is nagyon szpiritualisak,es ok is tisztaban vannak a hatasaval,minden ELET SZENT meg a gilisztara sem lepnek ra.
azt mondod, hogy aki húst eszik az szellemileg (spirituálisan) el van vágva.
akkor a zsidók vmit nagyon tudhatnak. ott van olyan ünnep ahol kötelező húst enni, és berúgni...
na persze jegelek itt fennen, de mégis ;-)))
szerintem egyszerűbb, és lehet nehezebb, az, hogy az ételt megáldod, és elfogadod, hogy az onnantól fogva tiszta. legyen az disznó, vagy brokkoli. csak oda kell rá figyelni. és akkor működik.
p.s.: képzeld temettem csütörtökön. nagyanyám lett volna 99 aznap, ha el nem megy novemberben. megint jó volt a humora a Nagyöregnek...
Itt felhivom a figyelmedet erre a ket illetore ,vegetarianus dietat ,sot frugovorian-t esznek ,es nezd meg az izmaikat nem semmi.A z allati feherjek sok bajt okoznak a szervezetbe, nameg a szpiritualis oldalarol ne is beszeljunk,te tudod mar ezeket.
Azt mondjak,hogy qi-t lehet fejleszteni ketfelekeppen;belso ,es kulso technikaval.A kulso qi fejlesztese,es persze ezert kapta a nevet a harcmuveszet is,belso vagy kulso,mert kulomboznek egymastol .A kulso qi fejlesztese foleg ezeken alapszik;izomfeszites,masszirozas,akupunkture,es nyomas.Namost a belso stilus az belulrol fejleszti a qit,azert kapta a nevet ,mert kulonbozo gyakorlatokat alkalmazunk a tantien fejlesztesere,amikor a qi felgyulemlett a tantien ben a concentralt gondolattal keringetjuk a haton keresztul fel ,es atest elejen,lefele,ezt nevezik kis keringesnek.A kovetkezo persze a nagy keringes ,amikor a qi-t keringetjuk az egesz testbe.
Amikor ezt elertuk,kb.6-7 honap kell hozza,akkor mar egy jo alapok vannak a taiqi gyakorlashoz.De ebbe nem tartozik bele a nagy keringes,mert az tobb idobe kerul a fejlesztese.
A qi keringesi gyakorlatokat a legjobb meditacioval gyakorolni mert,a gondolatunk fogja a qi-t keringesbe,hozni es kontrollalni,hogy oda menjen ahova akarjuk,Louhan azt irta ,hogy a gondolat az nem a qi-n van ,ez teljesen igaz,mert ha azon van akkor nem fog keringeni ,hanem sztagnalodni fog.Szoval megegyszer kulso stilus fejleszti a qi-t helyileg ,izomgyakorlatokkal,belsostilus pedig a testben kifele a vegtagokhoz.A hozzaallas kulombozo de ez csak a kezdet mert amikor magasabb fokot elertunk akkor a forditottja lessz,de ezekrol mar irtam nem?