Köszi Norbi, Viktor a jókívánságot! szeretem a tortát is meg amit ábrázol:-)) Igaz miota cukorbeteg vagyok nem eszek tortát... Remélem a torta teljes egészében marcipánból készült, ellenkező esetben csak a bal felére tartok igényt:-))
Csak nem marcipantortat latok?:-)))
Tenyleg Zsolt nam van ma...akkor engedjetek meg, hogy en is Happy Nameday-t kivanjak Néktek!!!
A Hammond hangja kiserjen benneteket mindig az eletben!!!
Örülök, hogy jól sikerült a tuning. Nagy munka volt.
Új kategóriát nyert így az M3, a kis Hammondok közt a legjobb.
Mégis maradt egy 117V-os lezlimotorod? A 122-es leslie original crossoverje is még jól jöhet.
Ha érdekelne valakit: van egy M3-hoz való Preset Selectorom. Electro-Tone California. Igencsak ritka példány. Az a körbeforgatós-kapcsolós, amit a jobboldali alsó fakocka helyére tesznek. Ez is egy olyasmi fakocka, csak beleapplikálták a nagy, sokállású kapcsolót, a tetején üveglap alatt a feliratok és kapcsolókar. Azzal számolni kell, hogy a fadarabon túl lelóg vagy 10cm-t. 18 állás, ahogy váltja mind az alsót és a fölsőt úgy hogy a percussion is megmarad rajtuk. Alap a drawbar állás+8 preset+cancel+8 preset.
50db forrasztással és 16 db kábeltoldással beszerelhető.
Szia 1956 Szeretném megkérdezni,hogy mi az a "eredeti Hammond hangváltó" és miért szedetted ki az M-3 odból. Talán az eredeti "PRESET" váltó amire gondolsz?
Mi történt? Ennyire az utolsó pillanatban! Hát akkor nem jövök.
A kontaktoknak száraz a jó közérzet szerintem. Egyébként ha érintkeztek a hangok akkor tökmindegy. Kis gáz esetén 15-20 erős staccato, nagyobb gáz esetén a bussbar ide-oda tologatása, legnagyobb gáz esetén szétszedetel.
Sikerült beszereznem nagy nehezen a foldback kit-et az orgonámhoz, sajnos ez miatt nem tudtam idáig haladni a restaurálással. Az lenne a kérdésem hogy normális dolog-e az hogy az orgonámon mind a busbar-ok mind a kontaktok zsírosak olajosak. Nem piszkos, csak olajos. Mindenesetre lemostam megtisztitottam őket. Lehet hogy ez az olaj vagy zsirréteg a korroziotol védi a palladiumot vagy javitja az elektromos kontaktust? Most lehet hogy marha nagy baromságot írtam, de addig nem akarom összerakni míg nem vagyok benne biztos hogy szükség van-e erre a kenöanyagra vagy csak elözö gazdái 'hozzánemértö' gondoskodásának eredménye.
Mint mondtam sajnos nem értek a harmonikákhoz (sem:)) De ha müxik minden rajta akkor szerintem jó boltot csináltál. Sok sikert a tanuláshoz!!! Van Hammond-od is?
Kérdésed nagyon tág, nehéz így néhány sorban leírni.
Minden klón csak közelíti az igazit. A kérdés, csak hogyan? A DB5 elég jól. Jobban mint a többi klón. Nem véletlenül váltottam erre.
Mind a hangja, mind a zenélési (felhasználói) felülete, mind a billentyűi, megjelenése igazi Hammondos.
2×5 oktáv, presetek, 9-2-9 drawbar a legfinomabb működéssel, szelektív vibrátó a 6-os forgó vibrátókiválasztóval baloldalt, jobboldalt a négy perkakapcsoló.
Nagyon finom műlezli (a legjobb), a legjobb, csöves 122-es szerű torzító, zengetők.
Billentyűzete az igazihoz hasonlóan lényegesen hosszabbban túlnyúlik a látható részen, nemúgy mint a rövid csuklópontos -akár waterfallos- szintibillentyűk, így mozgásában nagyon közeli az eredetihez, páratlanul a legjobb.
Most még lehetőséged van meggyőződni róla nálam, pillanatnyilag mind a kettő egy szobában van. B3+DB5. Nem sokáig.
Opció a DB5-höz az orig. állvány, pad és a 25-ös sugaras lábbasszus hangerőpedállal.
A csupasz orgona 600 körül fordul elő, fullban kb. 1000 lehet.
Ahogy korábban írtam hasonló digi kétmanuálost ennél csak lényegesen drágábban kapni más márkában.
Mondják, hogy ennyiért majdhogy' igazi A100 is beszerezhető. Igaz, csak attól függ mi a szándék vele? Ha többszöri fellépéshez kéne, vagy kicsi a hely, egy DB5-öt egy, max. két ember kényelmesen elcipel. Ahogy én is vittem a koncertjeinkre egyedül. Az A100-al ez meg még négy emberrel is súlyos. A B3, C3 még nagyobb. A téli Rhoda Scott koncerteken januárban az én, februárban Laurens A100-asával mentek a bulik, mi vittük a hangszereket. Nehéz dolog.
Harmonikát ylex-nél keressetek, mint ezek javítója, ő ebben nagy szakember.
Érdemes utánanézni a harmonikaáraknak! Döbbenetes!!! Normális harmonikát 500e alatt nem kapsz ujonnan, és 5.000.000 ft-ért is lehet venni full extrásat ami még nem is a legdrágább. Persze ezek uj árak! Nem értek a harmonikákhoz de nem olyan rég egy zenész-billentyüs barátom keresett harmonikát (tábortüz mellé:-)) és 50e ft-ot szánt rá. Napokig kerestünk de nem találtunk a neten (magyarországon) ennyi pénzért semmilyen használható harmonikát. Ennek fényében talán nem is olyan sok az a cirka 40e ft azért a weltmeisterért. Ha jól tudom a harmonikagyártásban a weltmeister benne van az első háromban.
Ahol felléptek, az Nagytétény, Bányalég utca. Harley-s motoros központ. Jó nagy hely.
Egy orgonát vinni abszolút nem téma, te is segítettél a még nagyobb A100-akban.
Jönnek-mennek ezek, karc nélkül. Nemrég vittem le egy kombi kocsival egy M3-ast. Be kell tekerni buborék fóliába.
Ha nem hozod, nem lesz meg a foldback mert több napos munka. Nagyon más foldback-kel a hangja. A Preset Selectort sem téma beépíteni.
A DB5-nek igazi B3 hangja van. Nemcsak a legjobb, de a legolcsóbb kétmanuálos klón a 9-2-9-esek közt. Már sztereóban is nagyon jó a hangja a műlezlije miatt. Kis helyre ezért lezlit sem kell cipelni :-) Lezlivel meg brutál.
Hát inkább én is a DB 5-re szavaznék. A Tiedet láttam és nagyon meg győzött. Bár a hangját nem hallottam. De ha te mondod, hogy jó akkor az biztos úgy van!
A Presetselector-t sikerült bekötni. Nem volt könnyű. Az M3-at nem merem elvinni Budapestre, mert félek ,hogy össze fog ütődni. Nemrégiben megváltozott a próbatermünk és csak egy másik szobával vittük arréb de már lett rajta karc és a sarkát kicsit le is ütöttük. Pedig nagyon vigyáztunk rá.
Egyébként azonn a fotón az L100-am van fent. Abba meg hát nincs scanner csak az indító motor. De szerencsére nem folyt ki az olaj.
Alább kínáltak Porta-B-t. Az a létező legkönnyebb csöves-mechanikus Hami. Ahhoz képest még a P100 is nehéz! A létező legkisebb a fölső doboza, minden kezelőszerv csak baloldalt, így nem magasították feleslegesen a szekrényt ~60kg. A jobb súlyelosztás miatt az erősítője meg lent van a lábrésznél. ~30kg.
Ez egy M3 féle live L100-as a valóságban, egy jack és két 6-os amphenolkimenettel, lezlivezérléssel.
A DB5 azért drágább megoldás, de lényegesen többet tud (2×5, foldback, műlezli...), és még ennek is csak a fele a súlya.
Norbi! Írtam már a DB5-ről. Igényes koncertre az a megoldás. A legjobb klónhang, tökéletes felület, csupaszon 38, konténerben 50kiló. Egymagam tudtam cipelni. Mi kell még?
A Parinak jó a hangja. Az ára 5500, már húzósabb, de igazi elektromechanikus, csöves, mint a Hammond. Nézd át jól a honlapjukat. Viszont ez veszélyt is hordoz. Ha gond van a fogaskerekekkel, csövekkel, ugrott a koncert. A DB-nél ilyen nem fordulhat elő.
Ha jöttöxombaton, elhozhatnád az M3-ad, és akkor a jövő hétre kész lenne a full foldback, meg a Preset Selector beültetés. Esetleg billentyűfeszesítés igény szerint.
Vigyázni kell az oldaldöntéssel, mert az olaj szétfolyhat. ha mégis kell, inkább a jobb oldalát javaslom, hogy ne folyjon a scannerbe az olaj.
Az a harmonika ennyiért sok, plusz szállítás is :-(
sziasztok, egy off-topic kérdésem lenne: van köztetek olyasvalaki, aki ért a harmonikához? szeretnék megtanulni pötyögni rajta. találtam egy 40basszusos,2oktávos weltmeistert, de nem tudom eldönteni, hogy megéri-e az árát. oboe-bandone-tremolo-vollchor "hangzás". ja, 140 euroba kerül.
ha esetleg hozzá tudnátok szólni, nagy öröm lenne:)