...hát ez télleg' nem is olyan egyszerű. Végülis Motion Sound KBR-3D-ben gondolkodom úgy igazán. Az meg ha jól tudom csak Jack csatis, tehát muszáj a mellékelt lábkapccsal indítgatni a lezlit. Arra gondoltam, hátha meg lehet oldani, hogy azért közvetlenül a digisről is vezérelhessem. Na, mindegy. Titokban :-) azt reméltem, hogy az XB-1-es speciális aljzatából valamiféle kábellel, átalakítások után egy úton "ki lehet vezetni" a hangot, és a lezlivezérlést is egy klón lezlihez. Hát, így jobban belegondolva ez nem fog összejönni. ...és elég nagy hülyeségre gondoltam! :-D
Átszámítva (-ból) kb. 350-400 ezerért jutok hozzá a mósünszándhoz (vadi újonnan). Ez elfogadható ár, nem?
Nagyon javaslom az alábbi cím megnézését. Az sem baj hogy francia. Ennél átfogóbb bemutatót nem találtam orgona, lezli ügyben. Évjárat és típus szerint, képpel.
Mégvalami. A Misis volt nálam, szóba hoztam ezt a vezérlést az XB-nél. Egyéb hiányossága is van, a 11-es lezlidugó bedugásakor sok belső funkciót is megváltoztat, letilt. Minden klónnál letiltja a műlezlit. A VK7-nél a trozítót is, sőt a zengetett hangot átteszi -ha érzékeli a bejövő 24V-ot- a kettes csatornára az egyéb hangokkal egyetemben. Ráadásul a digiorgi bekapcsolásával kapcsolódik be egy rendes 11-es aljzatú lezli. Szóval nem árt egy lezliből kijövő, orgonába bemenő 24V sem :-) Nem is olyan egyszerű.
A VK1000 igencsak megelőzte korát, ami kb. 15 év. Mert a másfélnyi drawbaros orgona mellett még egyéb hangok is megtalálhatók benne. Viszont a korai digitálisok hangja még nem olyan mint a maiaké. Akapuli, megvan benne a foldback a fisztől?
Tudtommal a lezlieffktje is "egyrotoros", polifóniája meg 16. És méretes darab. Egy D70-et betoltak egy Rhodes desktopba. Profizmus, hogy hátul még xlr aljzatok is vannak.
Mai követői: VK7, mert egyéb hangjai is vannak, az XK1 is végre 10 év késéssel felismerte ezt az előnyt, VR760 a mai bajnok komplett élő alkalmatosság és a Nord Stage.
Az XB1-ből derekasan kispórolták a lezlivezérlő kapcsolást, emiatt is drágább jóval az XK2, de még amikor az XB2/2-t is árulták az XB1-el párhuzamosan, az is. Jól megkérik Suzukiék az árát ennek az elektronikának.
Persze attól függ milyen lezli, mert a 2101-esnek van midibemenete is :-)
Egy hagyományosnál azonban pótlás kell. Szerintem a legegyszerűbb, ha egy félhold kapcsolót elé-ráteszel, ahogy a nagyokon van. Akkor nem kell plusz elektronika. Így volt nekem a DB5/122 a Művészetek Palotájában. Ha mindenképpen azokról a kockákról kívánod vezérelni, akkor gyártani kell. Nekem a Harangozó Misi többnél (VK7-351, XB2-Solton, DB5-351) összehozta a digiorgit a vintage lezlivel, fedélzeti vezérléssel. Ok, ezeknél volt már 11-es aljzat, vezérlés, csak nem tökéletes.
a, meg nem is mondtad milyen lezlire. Van egy párféle vezérlés.
Hol lehetne beszerezni az XB-1-eshez egy "adaptert", amivel ráköthetném Leslie-re? (mert valamiért kispórolták belőle mind a 9-es, mind a 11-es csatit...) Vagy az extra kívánság, hogy "panel control"-lal vezérelje az ember a sebességet lábkapcs. helyett?
Itt egy újabb klónadalék. Ennek is "kissé" elfogult a felhozatala, mint a 99-es Keyboard magazin féle összehasonlító tesztnek. Csak amerikai klónokról ír hazafiasan, szőrmentén japcsikról a többiről hallgatva. A B3 pléjer is kissé szelektív.
Uraim, ujabb nagy dobasok erkeztek a Victor Audio-ba!
Az elso 3 Larry Young lemez cd-n kaphato USA inport-ban! Iszonyat jok!!!!
Mas mas erdekessegek is felbukkannak meg a mufajban, ami ugye a Hammond orgonas Jazz Blues mufajon belul mozog:-)
www.victoraudio.hu
ui: Zsolti mikor jossz?
Egyébként a 7 zenekar 4 Hammondot és 2 lezlit sorakoztatott föl.
Team-Eger: szép M3+XB1/760. Az M3 szörnyű tompán szólt, a tölcsér nem is volt hallható, az XB1 élesen. Néha a dúr és hetes helyett lehet mást is fogni, Kőfalak... intrót megtanulni :-)
TRB: szép német L100/760. Kissé definiáltabb volt, de nagyon orrhangú. A lezlis kimikrofonozása sem volt tökéletes.
Karthágó: VR760. Komolyan, még ez volt a legjobb. Persze a többi fellépőtől ellentétben Gidó TUD orgonálni! Egész rendes hangja volt a VK7-8 alapú hangszernek, persze csak amíg az igazi gitárok és dob be nem jöttek. Onnan az igazi hangszerek nagy előnybe kerültek mint árnyalat, dinamika...
Ja a TRB-ben volt egy csóka aki az XP60-on is a GM18-as hangszínt befogta orgi helyett :-)
Vazzzeeeee! Ezer éve vadászom azt a három számot :-D Csak ennyi, nem több! Ez a SBMH csak 2-3 hónapig létezett. Épp emiatt csak válogatáslemezeken találhatók meg ezek. :-(((
Mert nem mondod Zsolt koma, hogy a Santa Barbara-nak csak az a harom szama van, ami multkor egy valogatas lemezen ott volt nalam a boltban, es eladtam!!!!????
Azt hittem ez egy valogatas lemez, es emiatt adtam el...:-(
Kurva jo volt a harom szam, olyan kaparos Hammond sound volt benne, hogy a fal is rucskosebb azota a hangfal mellett:-)
A Santa Barbara MH-nek összesen 3 száma jelent meg. Párszor már kaptam ígéretet hogy elhozzák, de még mindig váron :-( Emellett van az Artwoodsnak a 26 számos Art Gallery cd-jén kívül néhány szám ami nem fért a korongra. Ezt a kettőt jó lenne egybedolgozni. (a számok: Talking About You/ Kansas City '64, Hoochie Coochie Man '64, Big City/ Oh My Love '65, I'm Lookong For A Saxophonist '66, Molly Anderson's Cookery Book '66) Ekkor teljes lenne a Jon Lord életmű.
Jok az eloadok rajta, es tenyleg csemegek vannak osszeszedve...
Egyet vadaszok nagyon, amit meglattam eletemben masodjara az a Santana Barbera Machine Head ! Az egy nagyon utos Angol Hammond orientalt banda....akinek van az szoljon!!!!
Igen, kapok majd belole, es lesz a boltban a Tehtube altal kert cd is:-)
Egyébként mindkettőt a Victoraudionál javaslom megrendelni, mert szerintem onnan kissé jobban meg is éri, meghát támogassuk a hazai ipart. Nincs is annál jobb Hammondos zeneforrás az biztos!
(Viktor! Tényleg kéne ez a válogatáslemez, mikorra kaphatok? Zs)
Kész vagyok a Viscount DB5 demóval az előző 4 mintájára. Már vagy 8 éve midiztem utoljára, nem is volt sok időm rá, nem is alkalmas az új gépem rá, ígyhát nem lett tökéletes, de az összehasonlításhoz megfelelő. Meg csakúgy játszottam rajta egy órányi hangzást. Az A100-at is felteszem. Az élő eljátszással jobb lett :-)
Készül egy Hammondos honlap, ott már található pár érdekesség, de ezek a demók is majd odakerülnek. www.hammond.uw.hu
Az oldalon jelenleg egy kivételes A100 található. Megvásárolható 5500EU-ért.
Elkészült az M3-as hátfala. Szép lett. Egy 1959-es USA M3-ról vettem le a mintát. Az amerikai Ebay-on találtam kinnt állt a kertben egy fa alatt, de a fénykép miatt levették róla a ponyvát. Szerintem nyulak lakhatnak benne! Az enyémre büszke vagyok,szép és jól szól!!!.......
Elkészült az M3-as hátfala. Szép lett. Egy 1959-es USA M3-ról vettem le a mintát. Az amerikai Ebay-on találtam kinnt állt a kertben egy fa alatt, de a fénykép miatt levették róla a ponyvát. Szerintem nyulak lakhatnak benne! Az enyémre büszke vagyok,szép és jól szól!!!.......
Igaz, már levettem, úgyhogy az A100/142-vel fel tudom venni, de most vettem észre, nincs már midiport az új számológépemen. (a régin még igen, de macerás) Nem létezik olyan program amelyik audióból midit készít?