Keresés

Részletes keresés

Kiskanál Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2110
:o)

Köszi a válaszokat, nem elégítettetek ki teljesen, de kezdetnek nem rossz. :)
Én is valamiféle sugárkibocsátónak tippeltem, de ezek szerint nem jártam messze az igazságtól.

Előzmény: Nemozoli (2106)
lacix Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2109
Akkor most megpróbálom szövegesen lerajzolni a Tejútrendszert:

Gamma | Delta
---Kozepe----
Alfa | Béta

Amint láthatod a görög ABC szerint (Alfa, Béta, Delta, Gamma) a Tejútrendszer négy negyede az óramutató járásával ellenkező irányában elnevezve.

Előzmény: Kiskanál (2104)
Chtka Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2108
Én úgy tudom, hogy a deflektor alapból arra szolgál, hogy a nagy sebességgel történő utazáskor eltakarítsa az útbol az űrszemetet és ne menjen tönkre a hajótest. Persze ezen kívül még egy csomó mindenre használható.
Előzmény: Nemozoli (2106)
Vóbert Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2107
Szia Veg! Amit leirtál az igaz, miszerint a galaxis közepe felé sűrűsödik az anyag, ugyanis a legtöbb feltételezés szerint a galaxisok közepében egy szuper-feketelyuk van, aminek a tömeggravitációs vonzása tartja egyben a galaxist. "Húúú de tudományos voltam :)))" Na mindegy, szal amit ebből ki akarok hozni, az az, hogy amit mondtál a középen át stilusról, az tényleg nem lehetséges, de szerintem az sem, hogy fel vagy le menjenek, mert ha térgörbületet nézel, akkor a galaxis (és a világűr) "kifelé" (a kifelé relativ a saját galaxisunkhoz viszonyitva) tágul, vagyis ha kimennek a "ritkább részek" felé, az sokkal hosszabb út lenne, mintha 2D-ben mennének. Remélem nem úntattam senkit sem? :)))

Valamit azonban nem értek, ha jól emléxem, akkor az ST5-ben talán, amikor Spock tesója eltériti a hajót és a galaxis központja felé veszi az irányt, akkor hogy a fenébe mentek be oda, ráadásul olyan gyorsan. Ja vegyétek figyelembe, hogy ezt a részt németül láttam, úgyhogy ha mégsem a galaxis közepe felé mentek volna, akkor azért az utóbbiért bocsi és ne vegyétek figyelembe.

Előzmény: Vegetable (2094)
Nemozoli Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2106
Kiskanál (jó név:-) ),

a Deflector Dish általában mindenféle irányított sugárnyaláb kibocsátására szolgál(hat), és úgy tudom, hogy a Warp Drive használatakor is stabilizál valamit a görbületi mezőn. Ha minden igaz, a pajzsgenerátor egyik kimenete is itt van (pajzs létrehozásakor működik).

Többiek,

nem tud valaki angol nyelvű DS9 könyveket szerezni? Még anno külföldön (Koszovo rulez!) megvettem egy Millennium nevű trilógia első két kötetét, a harmadik nem jelent meg ottlétem ideje alatt. Szeretném megszerezni valahonnan a 3. részt, de eddig itthoni könyvesboltok nem tudtak a trilógiáról sem. Ha valaki tud segíteni, plíz írjon!

Némó

Előzmény: Kiskanál (2103)
duck Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2105
Köszi, ezt tényleg nehéz lett volna pár szóban elmesélni.
Előzmény: Kiskanál (2103)
Kiskanál Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2104
Hát igen, de ennek mi értelme van?
Miért vannak átlósan elnevezve?
Előzmény: lacix (2101)
Kiskanál Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2103
Én is pont így voltam vele, de aztán valaki ajánlaotta a www. replikator.ini.hu weboldalt és ott mindent nagyszerűen bepótoltam.
Hidd el százszor jobb mintha valaki most pár szóban elmesélné.

Viszont amit nem talátam meg sehol, hogy mi a fenére való a deflektor? Ez nagyon fúrja az oldalamat.
Plííz valaki árulja el!

Előzmény: duck (2102)
duck Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2102
Bocsi, egy kicsit amatör kérdés, de érdekelne, mert nem láttam az első részeket. Szóval, hogy kerültek a delta kvadránsba?
lacix Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2101
Hol szomszédos az Alfa meg a Delta kvadráns?

Valamit elnézhettél, mivel az Alfával a Béta és a Gamma szomszédos.

Nemozoli Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2100
Hello Trekkerek,

elolvastam az egész topicot, mint afféle Star Trek kedvelő.

Magamról: még a Sky One időben kezdtem nézni a TOS-t, majd a TNG-t és a DS9 elejét, majd a lekódolás után áttértem a SAT1-re (a Trek sorozatok segítségével tanultam meg németül, mivel volt motiváció :-) ). Ismerem Zengei3-at is, aki már írt ide, ő az egyik Voyager-fordító.

3D gondolkodás: a TNG-ben volt, amikor Riker a jövőben (ill. a jövőbeli idősíkban) a 3 warp nacelle-s Enterpise-zal a csatajelenet síkjára merőlegesen, "alulról" támad. Egyébként tényleg ritka a Trekben, hogy valaki pl. "fejjel lefelé" látja a másik hajót, mert azok érdekes módon mindig egy síkban utazzák keresztül az űrt... :-)

Személyes rangsor:
DS9 (kb. a 2. szezon közepétől, addig vontatott)
TNG
VOY
TOS

Némó

Előzmény: Toth Andras (2089)
pg_breki Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2099
OFF
Bee Pee!
Köszönöm az emailt!
ON

Uramisten!!! Tegnap láttam Seven-t nevetni!! Tiszta új élménnyel gazdagodtam! :)
A film elejei 2 "Voyager szépe" közötti párbeszéd se volt akármi:
Hetes alias Khok fia:"Jó erőben vagy, remek kanca lesz belőled!"
Mire Belena: "Elmész te a büdös francba!!"

:))

A Dokinak is volt egy jó beköpése Tuvok felé:
"Kár, hogy ennyi új személyiség között sem találunk magának egy jobbat!"
:))

Ismét remek volt a tegnapi Voy!

bozilla Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2098
>mintha a galaxist KÖRBEUTAZNÁK...

Mert görbült térben utaznak. ;-)
Ha egyenesen utaznának, lehet hogy belepottyannának egy feketelyukba?

Előzmény: Timna (2093)
Vegetable Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2097
Aha... És ha kicsit is vulkániak lennének, akkor már otthon lennének a találmányok mián... (bár most nemigen tudom, hol tart a Viasat :o)
Előzmény: alric (2096)
alric Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2096
Gondolom azért (is) maradnak a "síkban", mert folyamatosan kell nekik utánpótlás, plusz ráakadhatnak valamire, ami lerövidíti az utat(és ilyet már egy csomószor találtak is).

A galaktika közepén a jelenlegi feltételezések szerint lehet egy hatalmas fekete lyuk is, tehát elég barátságtalan környék.

Timna Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2095
haj!
Na énnekem az tűnt fel hogy ugye a galakcis egy afféle korong, és a delta meg az alfa szomszédos (a rajzon) és egész közeli, erre elindulnak a körön a másik irányba és körbenyomják az egészet :D
Na jó...
Mindegy, nem izgat, nekem akkoris teccik mert szórakoztat...
Vegetable Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2094
Szijja! :o) A közepén nem lehet keresztülvágni... A Föld is egy külső karon van, és nem véletlen a körbeutazás... A közepén tul sűrű az anyag, még új ott minden (mármint csillagászati értelemben :o), nem lehetne száguldozni, max "totyorogni", ha nem akarnak valami rusnyába belefutva felrobbanni... De "felfelé" vagy "lefelé" kitérve (eléggé lapos) könnyedén keresztülszelhetnék akármilyen tempóban a már ritka részeket, utána visszatérhetnének a sikunkba, mikor már ujra a "szélén" járnak... De szerintem azért maradnak a 2Dnél, mert akik nem ilyesmin nőnek fel és nem is mélytengeri búvárok, elég ritkán gondolnak rá, hogy a világürben minden irányban mozoghatnak :o)
Előzmény: Timna (2093)
Timna Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2093
Jaj mennyit szidjátok már szegény kedvenc sorozatomat :)
Amúgy a galaxistérképet nézve én is csodálkozok, mert nekem úgy tűnik mintha a galaxist KÖRBEUTAZNÁK... No de mindegy...
Amúgy a viasaton hány rész van hátra? Mennyire újak ezek a részek? Lehet h ezeket már leírtátok de nincs kedvem / időm elolvasni 2000 hozzászólást :(
BeePee_3 Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2092
>>>csak erre tudok gondolni, de akkor máskor miért szenvedtek azzal, hogy nem tudták őt lemásolni?

Azért komám, mert következetlenek a forgatókönyvírók. Meg hülyék is...

Dave Bowman Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2091
volna egy kérdésem. úgy tudom, otthon már ment, így nem spoiler, de valamit nem értek. a "living witness" részről van szó, ahol megtalálták a doktort hétszáz évvel később, aztán a legvégén, még később, ő is hazaindult.

mi lett közben a Voyagerrel? ha ez illeszkedik a többi közé, akkor az valahogy túlélte a háborút, és ment szépen tovább. de akkor mit keres a doktor adatbankja a város alatt eltemetve? és akkor ezek szerint kettő lett belőle, egy, ami továbbment, és egy, aki "kimagyarázta" a történelmet?

csak erre tudok gondolni, de akkor máskor miért szenvedtek azzal, hogy nem tudták őt lemásolni?

Dave Bowman Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2090
igen, érződik rajta a 15 év súlya. a hibáktól eltekintve azért nem rossz rész.

és miért nem araszolnak? mennek egy kicsit, majd kilépnek, megint mennek...

Előzmény: Toth Andras (2086)
Toth Andras Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2089
Spocknak eszebe jutott 3d-ben gondolkodni a Wrath of Khanban. Kihasznaltak, hogy hiaba intelligens Khan, de a 2D-s gondolkodashoz szokott. Utoljara ott lattam ilyet ... :)

A varakat azert kellett lodozni a kozepkorban, mert ha kikerulik, akkor a var katonai elvaghatjak az utanpotlast, meg hatbatamadhatjak oket.

Előzmény: Mike73 (2085)
Toth Andras Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2088
breki! ezt en sem ertettem. Multkor 300 fenyevet utaztak (!) 1 ora alatt, most meg talan 1 percig voltak benne...
Ekkora bakit...
Előzmény: pg_breki (2069)
Toth Andras Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2087
Wow, koszi a kepet! Maris lementettem!
Roff-roff.
Előzmény: hORK (2060)
Toth Andras Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2086
Udv! Koszi az otleteket, majd valahogy elmentem es asszimilalom oket.
Most jut eszembe, a joemlekezetu P.Mobil polo utan lehetne csinalni egy Borg vagyok, nem turista c. polot.
Megcsinaljuk? (Elkuldjek Sevennek angolul, egy pusziert!)

A Timeless c. reszben Harry es CHakotaynek jol all az oreg image, LaForgenak is, de Harry zsenialisan jatsza a kiegett arcot ("osszenottek derekben...")

Előzmény: Dave Bowman (2050)
Mike73 Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2085
A térkép eszembe juttatta, hogy mindig rosszul vagyok, amikor pl azt mondják, hogy itt jön az ez és az a terület, és hogynem lehet kikerülni, mert milyen nagy, és ez jól illusztrálják a hasonló térképeken. Valakinek eszébe jutott már 3D-ben gondolkodni??? Ugyanez volt régen a harcokkal is. Jött egy vár, aztán azt lődözték, miközben oly könnyen ki is lehetett volna kerülni, csak akkor meg 1D-ben gondolkodtak, y koordináta tengely nem létezett, így kerülés sem. Most meg a y nem létezik. :-))))) Vicces, igazán vicces....
mrzool Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2084
Vóbert, ha nagyon kell valamelyik epizod, irj emailt, es megbeszeljuk mit lehet tenni, csak kerlek teged es a tobbieket, hogy nyilvanos forumon ilyenrol ne nagyon beszeljunk...
Előzmény: Vóbert (2083)
Vóbert Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2083
Megvan? Jó? Érdekes? Magyar szinkron, vagy csak angol? Mekkora, és miben van tömöritve? Hol lehet megszerezni? Lesz a Viasaton? :))))

Bocs úgylátszik tényleg én sem figyeltem eléggé. :))) De ebben a részben sok az ellentmondás.

Előzmény: BeePee_3 (2075)
DrRetro Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2082
A Dominion területén keresztül? (amit a rajzolók szépen lehagytak a térképről) .. bár alapjában nem tudom melyik jobb .. ők vagy a borg.
Előzmény: BeePee_3 (2080)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2081
azt be tudják pontosan lőni, hol van?
Előzmény: BeePee_3 (2080)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!