Olyan drágák a lakások, hogy már a 20 négyzetméteres garzonokat keresik a legjobban.
A vevők az egyre kisebb alapterületű lakásokat keresik, ezzel reagálnak a folyamatos áremelkedésre - ismerteti keddi számában a Világgazdaság. A legnépszerűbbek a 20 négyzetméter alatti garzonok, bár ezek átlagos ára sem alacsony, már 14,9 millió forint. Ennyiért néhány éve még akár másfél szobás lakást is lehetett venni a legtöbb pesti kerületben.
https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/olyan-dragak-a-lakasok-hogy-mar-a-20-negyzetmeteres-garzonokat-keresik-a-legjobban.305711.html
Csak kíváncsiságból kérdeztem.😁 Egyébként ez a ház autóval olyan 20 percre volt Firenzétől, hatalmas terület közepén, engem inkább az tartott volna vissza, hogy több kilométeres körzetben nem volt semmi.
A másik ok a feltünöen jo árakra, hogy az árért nem tulajdonjogot kapsz, hanem csak bérleti jogot. Ennek nincs külön katgoriája, ezért a lakáshirdetések között vannak ezek is.
Én csak olcsón szeretnék ingatlant zsákolni, úgy mint haverom, akinél most is albérletben lakom. A legjobb időpontban vették (2015), ráadásul kríziseladás volt. Az amúgyis nyomott ár, még nyomottabb volt emiatt.
Jut eszembe, ott felétek Itáliában él még az, hogy régi, vidéki kőházak felújításához adnak állami támogatást? Egyszer, pár éve vendégeskedtem Toszkánában, csodálatos helyen egy ilyen házban, a tulaj mesélte.
a leggyakoribb ok, ha egy ingatlant felttünöen olcson hirdetnek, ha a lakást a család tudta nélkül a végrehajto árulja és ilyenkor a feltétel, hogy az uj tulajdonos kapja meg a tartozást és lakoltatja ki a családot.
Igen, lesz hova menni, nem kell beszarni. Butapesti ingatlant azért szeretnék amúgy, mert itt mindig ki lehet adni. Kiadnám aztán költöznék vidékre állatokkal foglalkozni, ölelgetni a kuvaszt, lövöldözni a kertben stb.
Neked a vidék egy egynemű massza, ugye?😁 Tudod, nemcsak Borsod létezik a fővároson kívül. Egyébként Pesten 329 darab használt, minimum 50 négyzetméteres lakóingatlant dob ki 20 milla alatt egy egyszerű keresés. Nyilván ezek között van egy csomó, ami azonnal elvetendő, de akad közte 4. kerületi, kispesti, van lakás is, ház is.
Görömbölyt én is tudom ajánlani, a nyáron is nézegettem, nagyon jófekvésű és kellemes hely, a tömegközlekedése (4-es busz) kicsit ritka, de autóval élhető, áruházak közel, autópálya közel, az ingatlanárakat nem ismerem de vannak régi felújitható házak és házhelyek is ahová lehet épiteni. Szerintemaz egyik legszebb része Miskolcnak.
akkor tesokhoz mégy és lehet jo közösségre találsz? ez adja, hogy cigányok között minimális a hajléktalanség, kivéve akiket intézetbe adtak és onnan kerültek ki.
Nem is az eladásról volt szó, hanem, hogy lesz 1 saját házad, ahol tudsz élni. Gondolom, 100km körzetben csak van munka, ennyi 1 átlag amcsi is utazik naponta. nem lehet mindenkinek ideális élete, pláne annak megteremtését az államtól elvárni . ideális élethez szükséges pénzhez vagy kva nagy szerencse, vagy kva nagy piackepes tudás, vagy kva sok meló, vagy btk megszegése kell.
Cigányfaluban öröklök sajnos. Már most is eladhatlan egyébként, gyakorlatilag az ottani ingatlanoknak nincsen értéke, mert nincs vevő. Konkrétan tényleg nincs, éveken át hiába hirdeted.
Most írtad, hogy örökölsz, mi a gond? Pont ezt írtam jóval előbb, hogy akik nem is örökölnek, az az réteg, melynek a történelem folyamán soha nem is volt esélye, normális piaci körülmények között