Bár sokan nem is sejtik, de benne van a politikai megosztottság és a féltársadalmi konszenzus, a gourmet életfelfogás és a sültparasztság.
Hajrá cvekedlipártiak és spenótrajongók, kard ki, kard! Illetve villa és kanál:)
- káposztáscvekkedli: sok őrölt fekete bors és kristálycukker
- spenót: tejben áztatott zsemlével, sok borssal és fokhagymával, továbbá a főzés végén 1-2 db tojássárgájával elkeverve, tükörtojással oder nagyon sok, aromás reszelt sajttal
- sóska: tejjel-rántással (kevés kis tejföllel), és szigorúan jól lepirított hagymás törtkrumplival, valamint főtt tojással.
persze.de azt is szoktam csinálni, hogy lábosba/fazékba olaj, liszt, elkever, víz vagy tej, hozzávalók, fűszerek, és akkor főz. van jónéhány kaja, amibe nem is kell liszt se, mert besűríti saját magát. :o)
és nem lesz gusztustalan csomós és nem lesz szaga annak a nyomorult lisztnek... :o)
ebbe a trutyiba szoktam belekeverni a lereszelt fokhagymát, egy pici cukrot, fehérborsot, sót, aztán tejet öntök hozzá, jól elkeverem - szép sima marad és ezt öntöm a spenóttrutyiba.
Na jó, jó ez igaz, már az óvodai frusztráció..... Persze azt is illik hozzátenni, hogy egynémely közkonyhán úgy főznek, mintha hurrikánt ennél, oszt csodálkozik az ovis hogy az ebéd utáni pihenés viharral kezdődik.... :)