Uraim, ujabb nagy dobasok erkeztek a Victor Audio-ba!
Az elso 3 Larry Young lemez cd-n kaphato USA inport-ban! Iszonyat jok!!!!
Mas mas erdekessegek is felbukkannak meg a mufajban, ami ugye a Hammond orgonas Jazz Blues mufajon belul mozog:-)
www.victoraudio.hu
ui: Zsolti mikor jossz?
Egyébként a 7 zenekar 4 Hammondot és 2 lezlit sorakoztatott föl.
Team-Eger: szép M3+XB1/760. Az M3 szörnyű tompán szólt, a tölcsér nem is volt hallható, az XB1 élesen. Néha a dúr és hetes helyett lehet mást is fogni, Kőfalak... intrót megtanulni :-)
TRB: szép német L100/760. Kissé definiáltabb volt, de nagyon orrhangú. A lezlis kimikrofonozása sem volt tökéletes.
Karthágó: VR760. Komolyan, még ez volt a legjobb. Persze a többi fellépőtől ellentétben Gidó TUD orgonálni! Egész rendes hangja volt a VK7-8 alapú hangszernek, persze csak amíg az igazi gitárok és dob be nem jöttek. Onnan az igazi hangszerek nagy előnybe kerültek mint árnyalat, dinamika...
Ja a TRB-ben volt egy csóka aki az XP60-on is a GM18-as hangszínt befogta orgi helyett :-)
Vazzzeeeee! Ezer éve vadászom azt a három számot :-D Csak ennyi, nem több! Ez a SBMH csak 2-3 hónapig létezett. Épp emiatt csak válogatáslemezeken találhatók meg ezek. :-(((
Mert nem mondod Zsolt koma, hogy a Santa Barbara-nak csak az a harom szama van, ami multkor egy valogatas lemezen ott volt nalam a boltban, es eladtam!!!!????
Azt hittem ez egy valogatas lemez, es emiatt adtam el...:-(
Kurva jo volt a harom szam, olyan kaparos Hammond sound volt benne, hogy a fal is rucskosebb azota a hangfal mellett:-)
A Santa Barbara MH-nek összesen 3 száma jelent meg. Párszor már kaptam ígéretet hogy elhozzák, de még mindig váron :-( Emellett van az Artwoodsnak a 26 számos Art Gallery cd-jén kívül néhány szám ami nem fért a korongra. Ezt a kettőt jó lenne egybedolgozni. (a számok: Talking About You/ Kansas City '64, Hoochie Coochie Man '64, Big City/ Oh My Love '65, I'm Lookong For A Saxophonist '66, Molly Anderson's Cookery Book '66) Ekkor teljes lenne a Jon Lord életmű.
Jok az eloadok rajta, es tenyleg csemegek vannak osszeszedve...
Egyet vadaszok nagyon, amit meglattam eletemben masodjara az a Santana Barbera Machine Head ! Az egy nagyon utos Angol Hammond orientalt banda....akinek van az szoljon!!!!
Igen, kapok majd belole, es lesz a boltban a Tehtube altal kert cd is:-)
Egyébként mindkettőt a Victoraudionál javaslom megrendelni, mert szerintem onnan kissé jobban meg is éri, meghát támogassuk a hazai ipart. Nincs is annál jobb Hammondos zeneforrás az biztos!
(Viktor! Tényleg kéne ez a válogatáslemez, mikorra kaphatok? Zs)
Kész vagyok a Viscount DB5 demóval az előző 4 mintájára. Már vagy 8 éve midiztem utoljára, nem is volt sok időm rá, nem is alkalmas az új gépem rá, ígyhát nem lett tökéletes, de az összehasonlításhoz megfelelő. Meg csakúgy játszottam rajta egy órányi hangzást. Az A100-at is felteszem. Az élő eljátszással jobb lett :-)
Készül egy Hammondos honlap, ott már található pár érdekesség, de ezek a demók is majd odakerülnek. www.hammond.uw.hu
Az oldalon jelenleg egy kivételes A100 található. Megvásárolható 5500EU-ért.
Elkészült az M3-as hátfala. Szép lett. Egy 1959-es USA M3-ról vettem le a mintát. Az amerikai Ebay-on találtam kinnt állt a kertben egy fa alatt, de a fénykép miatt levették róla a ponyvát. Szerintem nyulak lakhatnak benne! Az enyémre büszke vagyok,szép és jól szól!!!.......
Elkészült az M3-as hátfala. Szép lett. Egy 1959-es USA M3-ról vettem le a mintát. Az amerikai Ebay-on találtam kinnt állt a kertben egy fa alatt, de a fénykép miatt levették róla a ponyvát. Szerintem nyulak lakhatnak benne! Az enyémre büszke vagyok,szép és jól szól!!!.......
Igaz, már levettem, úgyhogy az A100/142-vel fel tudom venni, de most vettem észre, nincs már midiport az új számológépemen. (a régin még igen, de macerás) Nem létezik olyan program amelyik audióból midit készít?
Hát érdekes... még nekem is! Mert azért nem egy luxushanxer tulajdonosa vagyok sajnos, de nekem még az l100 hangja is jobban tetszik. Természetesen teljesen más kategória is. A nord electro keyklikkje tényleg egy vicc. Szvsz az is sokat számít, ahogy és amit játszanak pl ezeken a klónokon.
meghallgattam mind......:-(((
lehet nagykepunek fog hangzani amit mondok, annak tukreben, hogy luxushangszeren egyzem a fulemet, de ezek kataszrofak!!!
Olyan muanyag, elettelen hangok, hogy csak mosolyogtam....hiaba a reverb, vagy a gain.....
Szarbol nem lehet varat epiteni! Egy jo Hammond-nak bizony, ahogy Tehtube szaktars mondja mar reverb, gain (csotorzitas)nelkul is jol kell szolnia!
Ezen ott kell lenni! Sajnos most tudtam meg hogy ma-holnap Bécsett a Jazzlandben is lesz egy jó amerikai Organic Mode Zwei Stars aus den USA - John Swana tp & Rob Bargad Hammond-org - und zwei Granden der heimischen Szene - Herwig Gradischnig ts & Klemens Marktl dm
Ezenkívül sikerült belebotlanom egy klónösszehasonlításba. Érdemes a négyfajta hangszerrel az azonos számokat meghallgatni. Egyixemem sír, a másik is :-)
A méregdrága XK3 főleg az árához képest PVC. A Nord Electro borzalmas, abszolút elvérzik a keyclick miatt. A CX3 kissé furcsa hangképű. A B4 meg élettelen. Ehhez megpróbálom hozzátenni a DB5-öt, a VK8-at, és ha sikerül, a VK7-et. Jó lenne megszerezni azt a midi fájlt, akkor pont azt lehetne visszajátszani. Meg csak buliból vonalból az A100-at, mert a tiszta, lezlitlen hang a mérvadó.