Szóval, a nagy tojásszám ellenére max 150 W-al fűtöd a keltetőt, és a 10 naposnál
idősebb tojások önhője adja a plussz energiát! EZ JÓ! :-) nálam, mivel csak egy tálca van, nem tudom a több generációs keltetést alkalmazni, de ha másikat építenék,
belekalkulálom ezt is.
Amit írtál, úgy kell érteni, hogy 15-20 percig fűt, aztán 15-20 percig nem fűt? Vagy?
villamosságban - mint már többször írtam - szivesen segítek, ez ne legyen
a keltetőépítés akadálya!
Itt kérdezz nyugodtan!
mégegyszer kérdezném:
állítva akarod a hűtőt?
ha az állított elrendezéshez ragaszkodsz,
szerintem kisebb tálcát tudsz beletenni, mint fektetve.
az, hogy mennyi ventillátor kell, a kialakítástól függ, nekem a fektetett hűtőben 2 db van, a tetejére (ami régen az ajtaja volt) szerelve, és azok felváltva keverik a levegőt. 10 mp egyik venti, 10 mp szünet 10 mp másik venti, 10 mp sec szünet...
a hőfokszabályzós kérdésed nem értem igazán, ha az elektromossággal nem vagy valami jóban, a Fegyver Zoli féle étermembrános megoldásnál egyszeűbb nincs!!
Hali .miért nem csinálod meg az én módszeremet korában nagyábol mindent leirtam képekel ilusztrálva enel egyszerübet szerintem nemigen lehet késziteni.üdv:zoli
ÜDV:kb 15-20 percenként de atól füg mien idősek a tojások. ja itt jegyzem meg az én módszerem 560-as igazán jól akor müködik ha 2-külömböző koru tojások vanak bene +energia takarékoságbol is megéri
Halihó: amit látsz at egy120/40w-os fütő patron mint már korában irtam ez kis 80l -es hűtők ben található de bár mi megteszi ami 150w-ot tud de azthiszem már eztis irtam lég keverésre is adtam már tanácsot.üdv:zoli
Köszi! Hát vittem is a fényképezőgépet, csak anyum meg hazavitte:S Pedig mondtam is neki, hogy, majd leakarom fényképezni a keltetőt ha kész lesz, csak biztos elfelejtette!:S Na, mind1. Ááá, nem a páleszt csak este itta!:D Hát tatámnak volt egy hőfokszabályzója, igaz nem modern de a célnek szerintem jó. meg az egész nem a legmodernebb, de jó lett és ez a lényeg!:D Tudom hogy már ajánlottál, meg is rendeltem, csak nem mér vmi pontosan, meg lassan!:S Üdv.
Üdvözletem! Köszönöm a tanácsot! Így fokok tenni. a mostani 2 izzó fog 1-1 diódával sorba kapcsolva fűteni és berakok egy harmadikat dióda nélkül, így, ha kiég a dióda nélküli, akkor is tud fűteni a két diódás és nekem lesz időm észrevenni a problémát. Ma nem tudtam sajnos megcsinálni, mert hajnal óta fürjketrecet építek, mert marják egymást a kakasaim. Meg ugye mennem kell dolgozni :-( Szépen gyűlnek a tojások is. Van már vagy 20 sima tyúktojás, van néhány egy másik helyről, törpetyúk tojás is lesz néhány, ha minden igaz, illetve mostmár talán sínen vannak a fürjeim is és onnan is lesz vagy 10. Szerintem néhány napon belül (talán ma) el lesz indítva a keltető. Egyedül a mikrosütő ventillátorjával nem vagyok kibékülve, mert melegszik, de azt mondták a gyárban, ahol dolgozom, hogy a motorok üzemi hőmérséklete 80-90 C fok. (nem gondolnám, hogya csapágyak zsírozásának jót tenne ez) Szerencsére ebben csak persely van. Üdv: Bfg10k
Sziasztok! Ma hazaértem a nyaralásból!:D Kész lett a keltető is!!!:D:D képeket majd csak valszeg 1 hét múlva tudok feltenni mert, ottmaradt tatáéknál a keltető. a hőfokkal van még gondom, azt kellene majd még beállítani!:S valaki nem tud ajánlani egy megbízható hőmérőt? üdv.
Üdvözletem! Most tökéletes a PID szabályozás nálam. A légkeverés is, ha nem melegedne a ventillátor. Szerintem a párával sem lesz gond. Viszont a diódát azért raktam bele, hogy megkíméljem az izzókat. Így viszont nem képes 1 izzóval felfűteni. 2 izzóval megy a dolog, de számítani kell, hogy az egyik kiéghet. Még 1 foglalatot kell beraknom. Üdv: Bfg10k
Üdvözletem! Itt aztán zajlik az élet! Sajnos nem jó a villanybojler hőfokszabályozója keltetőhöz, én is ezt szerettem volna alkalmazni először, de akkor még csak tervben is csak alig volt a gép. Kb. másfél éve lehetett. Nagyon nagy a hiszterézise. Hogy át lehet-e házilag barkácsolni, nem tudom, de szerintem nem lehet olyan érzékenyre megcsinálni.
Fegyver Zoltánnak üzenem, hogy én is köszönöm a fotókat az étermembrános hőfokszabályozóról. Eddig csak szóbeszédből tudtam róla, hogy ilyen is van, illetve olvastam, hogy használják, de elképzelni sem tudtam.
Akkor asszem ki kell szednem mégiscsak a belsejét.A terv az volt hogy alulra megy a víz a párásitáshoz,fölötte a tálcán a tojások egy másik tálcában.És a legfölső lemezre tettem volna a melegítést és a ventit középre.így a tojások fölött lett volna a venti is és a fűtés is.De ez csak egy hirtelen terv volt.:)