Ezen ott kell lenni! Sajnos most tudtam meg hogy ma-holnap Bécsett a Jazzlandben is lesz egy jó amerikai Organic Mode Zwei Stars aus den USA - John Swana tp & Rob Bargad Hammond-org - und zwei Granden der heimischen Szene - Herwig Gradischnig ts & Klemens Marktl dm
Ezenkívül sikerült belebotlanom egy klónösszehasonlításba. Érdemes a négyfajta hangszerrel az azonos számokat meghallgatni. Egyixemem sír, a másik is :-)
A méregdrága XK3 főleg az árához képest PVC. A Nord Electro borzalmas, abszolút elvérzik a keyclick miatt. A CX3 kissé furcsa hangképű. A B4 meg élettelen. Ehhez megpróbálom hozzátenni a DB5-öt, a VK8-at, és ha sikerül, a VK7-et. Jó lenne megszerezni azt a midi fájlt, akkor pont azt lehetne visszajátszani. Meg csak buliból vonalból az A100-at, mert a tiszta, lezlitlen hang a mérvadó.
Fiuk-Lanyok!!!
Matol kaphato a Victor Audio lemezboltban Kecskemeten az uj Joey De Francesco cd lemez!
3000Ft az ara, eleg jutanyos szerintem!:-)
Erdekesseg, a hangszer ami a boritora van ra irva, hogy kicsi Joey jatszik rajta az igy hangzik:Jimmy Smith's 1959 Hammond B3
Nem amatőr!!!
www.victoraudio.hu
Szia DJNándi. Jössz legközelebb. Személyesen mégis más. Nekem fejhallgatón még egy szinti nem jött be. Már rendes hifin jó a hangja, alapon mégjobb, lezlivel meg a legjobb. Sajnos a 122 (142)-vel nem tudom már összehozni szimmetrizáló trafó hiányában. A lényeg, nagyon tiszta, definiált a hangja szárazon, nem színezett, de a műlezlije is jó, nem túl pumpálós. Az EA DB3-asa alkalmi vétel!
Most kifogytam a dvd-kből, de majd összehozzuk a felvételeket. Ü, Zs.
Hello Tube! Köszi hogy ráálltál a demo disc-re! Tegnap voltam Pesten, gondoltam megleplek, de még jó hogy nem hívtalak hogy "készülj a fogadásomra" :) mert a fele dolgot se sikerült elintéznem amit akartam... Majd legközelebb! :) De szivesen meghallgattam volna, nálad hogy muzsikál a DB-5, mert Tajtiéknál kipróbáltam fülesen de nem hatott meg, még a jelszint se volt megfelelő, hangerő meg ugye nem állítható csak pedállal... na mindegy, egy igazi Lacin biztos másképp muzsikálna. Ezek után kíváncsi vagyok, az új Nord Electro mennyire lett über, mint ahogy mesélik, addigis inkább visszakozok hangzásban az E-mu-mhoz vagy KarnEvil CX3-ához :) Majd teszek már fel a B-3-ról egy kis ezmegazt... Cd ügyben meg jó lenne ha el tudnád pócstyázni, de akkor már kéne a Joye + a Barbi + a Rhoda in Kecskemét DVD is, természetesen a megfelelő anyagiak hozzájárulásával részemről, de lehet hogy megvárom még személyesen átadhatóvá válik a dolog, úgy is kéne már trécselni kicsit... :)
E héten kedden hazaértünk a fun10 zenekarral a lengyelországi Olkusz városból, ahol 3 koncertet adhattunk elő a lengyelek (és a mi) legnagyobb örömére. Tehetségkutató versenyen is részt vettünk, ahol első helyezést értünk el 10 zenekarból. Hatalmas sikert aratott emellett 1. számomra, hogy a Hammondomon játszhattam, ezt követően rátaláltam az olkuszi művház egy eldugott sarkában egy Fender Rhodes MK2-re, amivel megnyertük a versenyt (persze nem "csak" rajta múlott :) majd egy hatalmas versenyzongora segítségével nyomhattunk le egy teljes repertoir-t (Hihetetlen a lengyel zenei kultúra...) 2. és a tömeg részéről is, mikor meglepetésszámként egy nagyszerű Czesław Niemen számot adtunk elő. Remélem, itthon is tudunk még/majd ekkora sikert aratni. Cikk íródott az együttesről a szegedi Délmagyarország napilapban is: ITT Nem tudjuk, mikor lesz legközelebb koncert, de ha lesz, szólok, minden érdeklődőt szeretettel várunk. FUN10 zenekar.
Jééé, milyen nosztalgiaval lattam vissza a tranyos Leslie-m aljat:-)))
Mostmar visszafejlodtem, olyan torzabb, varacskosabb hang fele....talan jobb is igy:-)
Szep az a 21H a foton Tehtube!
Szia. Igen, egy mechanikusnál ebben a korban nem árt évente néhány törődés. Nem vészes dolgok, de kontaktok tisztítása, néha egy-egy cső cseréje, vagy csak a csőfoglalat kontaktjavítása, esetleg pár kapcsolat újraforrasztása előfordulhat. Ámbár ennyi sokunknak belefér :-)
A Soltonod Leslie megfelelőjét Rotosonicnak hívják. Igazából az igy megfelelő eszköz. Laurensnek a teljes átalakulása előtt olyan volt a 710-es lacikája.
Az eredetikben a 15-ös mély alatt van egy dobrotor (fa/polisztirol) ami körbevezeti a méylhangot. Aztán a hetvenes években "fedezték fel" ezt a másik módszert, hogy a mély zavartalanul szól lefelé és mivel a mélynek úgyszincs erős irányítottsága, ezért egy kissé magasabb frekin dolgozó oválhangszórót forgattak pluszban még körbe. Igazából így még több a mély és van egy érezhető lenti forgás is. Végülis Laurensnek is tetszett ez a hang. Egyetlen észrevétele az volt, hogy a nagy tömeg miatt lomha ott lenn. Az autentikusság miatt azonban átépítettük az övét a hagyományosra, ami szépen teljesített a kecskeméti Rhoda koncerten.
A Soltonnak viszont, amint a képen is látható, sokkal kisebb a tömege, fürgébb. Sajnos nem hallottam, de rossz nem lehet, hiszen ott a 15-ös mély is.
Pár képadalék:
- Az első "modern" lezli, a 21H belseje. Még elektromágneses a basszushangszóró, egysebességes (tremolo/off), és egy sor nyílás van fönt. A 21H-mat most kétsebességesítem, duplamotorok megvannak.
- A 710-es lezli alja. Ott a 15-ös Alnico lefelé és egy nagy, nehéz fadobban egy oválhangszóró.
- És végül a Solton megoldása. Lényegesen könnyebb, mert a hangszóró a tengelyben forog és csak a könnyű cső adja meg a hangzás kerületét. Működik.
Mindenesetre át lehet ezt is alakítani hagyományos dobrotorossá. Motorok megvannak, tengely is, "csak" némi munka és egy dobrotor kell hozzá.
Hello Mindenkinek! Mint ahogy Tehtube tanár írta, rátettem a kezem a Viscount DB5-re! Alkalmam volt összehasonlítani a mintegy két méterre elterülő A100 hanjgával. Engem meggyőzött. Legfőbb tulajdonsága, hogy kísértetiesen hasonlít a hangja az "eredetire", másrészt mobilis, harmadrészt ha egy tonewheel-es orgonával bármi elromlik... hát akkor nekem lőttek. Őszintén szólva a karbantartása sem lenne az erősségem. Egy kérdés azért motoszkál bennem... Van egy Solton leslie-m, ami a klasszikus csövesekkel ellentétben nem kettő, hanem három hangszórón okádja a muzsikát. Nem a basszus van "megrotorozva", hanem a középsugárzó hangszóró forog a tengelye körül, a basszus gyakorlatilag áll, azaz kézen áll. A "horn" a szokásos. Ez a laci tranyós. Érdemes-e átalakítani? Érdemes-e kiszedni a közép sugárzót és belerakni egy bass rotor szettet? Vajh jobb lesz-e a hangja? Esetleg érdemes-e csövesíteni? Ha a Viscount-ot küldöm rá a csöves leslie-re, túl fogja-e vezérelni, vagy ehhez még preamp is kell? Vagy egyszerűen nyugodjak meg, és használjam a beépített digi overdrive-ot az átalakítatlan tranyós leslie-vel? Nekem kellenek azok a brutál Jon Lordos hangok.... Ki fog ez így jönni? Ha valaki tud útmutatást adni és érkezése is van erre, kérem, írja le mit gondol a fentiekről....!
Ok Nándi! Csinálok egy ilyesmi demót. A DB5 már eltávozóban van tőlem, glissandó rátette a kezét. Kissé csökkentek a kinti árak, csak a forint meg gyengült. A billentyűs verzió, a DB3 valamivel 300 alatt van. A modul valamivel 200 alatt. DB5 600 körül. Biztos van valamilyen midis billentyűzet amivel a modul jól használható, de a waterfallos billentyűs DB5, v. DB3-mal élmény játszani. Márcsak azért is, mert eleve két-hárommanuálosban "gondolkodik" Ha érdekli a srácot, forduljon hozzám. Más klóntípusok jóval drágábbak. Persze egy gazdaságosabb igazi lezliklón is emel az élvezeten :-) Ha egy elektromos gitár mögé elengedhetetlen egy gityóalap (senki nem köt gitárt otthon házihifibe :-), orgona esetében szerintem ugyanez a helyzet. Üdv, Zsolt
Tube és a többiek! Néztem volna a musikproduktive.de oldalt de az nagyon nem hanxerbótnak látszik mostanában! Egyébként egy ismerősnek keresnénk helyet kint az osztyákoknál vagy a fritzeknél ahol ócsójér lehetne megkapni Viscount DB3 vagy inkább a modulváltozatú Hammond-klón verziót. A cimbora minden áron vmi digi-klónba töri a fejét és én ezt ajánlottam figyelmébe így látatlanba/hallatlanba csupán Tube kolléga DB5 élményeire támaszkodva. Én a kis modulját olyan 200Ft körül saccolom, ti mit tudtok ez ügyben? A keyboard meg gondolom 3-400 guriga... Ellenben Tube kolléga! Mennyire lehetne megoldható hogy a DB5-el vmi hangzóanyagot felvennél CD-re a saját műlacijával álá vonalból? Egy ilyen demo Cd nem ártana postai úton ha ez részedről is kivitelezhető... ??? :) Nos? (természetesen olyan "mi-mindent tud a szerkezet" című fejezetre gondolnánk)
HATALMAS BAJBAN VAGYOK. AKI TUD LEGYEN SZIVES SEGÍTSEN!!!
ZENEKART KERESEK MÁJUS 1-RE TISZAKÉCSKÉRE. A HANGOSÍTÁSRÓL ANNYIT, HOGY 3000WATT HATALMAS SZÍNPAD + FÉNYEK. ÉN A HELYI BANDÁMMAL FELLÉPEK DE MI CSAK 40-PERCET TUDUNK.
A PROBLÉMÁM MÉG ANNYI, HOGY MAXIMUM CSAK UTIKÖLTSÉGET TUDNÉK FIZETNI.
HA VALAKI TUDNA NAKEM SEGÍTENI NAGYON SZÉPEN KÉREM SEGÍTSEN!!!
Minél előbb válaszoljatok légyszi a roxigen@axelero.hu -ra ,mert nagyon szorít az idő.