Keresés

Részletes keresés

drummond Creative Commons License 2008.11.02 0 0 3885
Én is köszönöm a fordítást, rengeteg munkával járhatott:))
Előzmény: A. Armstrong (3882)
somliv Creative Commons License 2008.11.01 0 0 3884
Chechu gyerek tiszteli a főnököt. Én jobban  tisztelem az biztos :) 
Előzmény: Törölt nick (3883)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.01 0 0 3883
Köszönöm a fordítást. Nagyon tetszett, Chechu egy angyal.
Előzmény: A. Armstrong (3882)
A. Armstrong Creative Commons License 2008.11.01 0 0 3882

Beköszöntött a holtszezon, itt az interjúfordítások ideje:

Chechu Rubiera: "Armstrong egy igazi úriember"

Az arueda.com jelenti: Miután egész évben abban hitben éltünk, hogy a Vuelta után szögre akasztja a biciklijét és mérnökként fog dolgozni (ami az egyetemi végzettsége), Chechu Rubiera élete megváltozott, pont úgy, ahogy a kerékpársport világa is megváltozott, amikor Lance Armstrong bejelentette a visszatérését.

Chechunak felajánlották, hogy folytassa a pályafutását, azért, hogy Lance oldalán lehessen a visszatérésekor, és minden rajongó megértheti, hogy az amerikai mellett visszatérni olyasvalami, ami motiválja Chechut, aki a múltban több Tour de France-győzelemben is segítette Lance-t.

Chechu Rubieraval a Volta a Menorcan találkoztunk, amin harmadik alkalommal vett részt, elbeszélgetünk vele, hogy jobban megismerhessük. Első profi évében magas elvárasai voltak, de most bevallotta, hogy elég hamar hozzászokott ahhoz, hogy más élversenyzők segítője legyen, olyanoké mint Heras, Escartin vagy Armstrong. Örömmel végezte ezt a munkát sok-sok éven át.

Milyen Lance közelről?

Azokkal az emberekkel, akiket nem ismer, Lance nagyon zárkózott. Nem volt jó kapcsolata a sajtóval, mert sokszor érte kemény kritika a részükről, különösen a dopping témakörében. Sok újságíró szerette összekötni a betegségét és doppinghasználatot. Én azt gondolom, hogy bebizonyította, hogy ő egy kiváló versenyző, megdöbbentő potenciállal. Ezenkívül rendkívül erős mentálisan, és ez átsegítette a sok nehéz pillanaton.

Lance hogy jött ki a csapat többi tagjával?

Azoknak az embereknek, akik mellette álltak, nagyon hálás volt, egy igazi úriember. Emlékszem a 2003-as Tourra, amelyen kétségek közöttt indult egy bukást és más fizikai problémákat követően, amelyeken az indulást megelőző héten ment keresztül. Rengeteg ember és újságíró mondta azt, hogy nem fog nyerni, és Lance aggódott, hogy a csapat tagjai nem fognak eléggé bízni a képességeiben.

Így a Luz Ardideni szakaszon, ahol Lance-nek időt kellett nyernie Ullrichhal szemben, szinte kétségesésből támadott és megnyerte a szakaszt. Később, amikor a hotelbe tartottunk a busszal, és Lance már végzett a protokolláris kötelezettségeivel, megelőzött minket a kocsijával és megállt a busz előtt. Olyan volt az egész, mint egy filmben, kiszállt és megölelt mindenkit egyesével, azt kiáltozta:"Ki modta azt, hogy nem nyerem meg a Tourt? Ki itt a legjobb?" Nagyon fontos volt neki, hogy tudja, hogy bízuk benne és mindannyiunknak meg szerette volna köszönni a munkáját.

Emlékszel az első profi versenyedre?

A Vuelta a Majorca volt az, az Artiach csapattal 1995-ben.

Megváltozott azóta a kerékpársport?

Igen, nagyon. A felszerelések sokat tökéletesedtek, a csapat felépítése..

Sokan azt gondolják, hogy az utóbbi évek kemények voltak a kerékpársportban, de mások azt mondják, hogy hosszútávon ez így jobb lesz, mert a szerencse megfordul majd.

Hát, néhány éve ráébredtek arra az emberek, hogy milyennek is kellene lennie a kerékpársportnak, ami most történik az az, hogy rendkívül keményen küzdenek a dopping ellen, nincs tolerancia, a csalókat elkapják. És annak ellenére, hogy nagyon szomorúak vagyunk, amikor kiderülnek ezek az esetek, tudnunk kell, hogy ez azért történik, mert a kerékpársport úttörő ebben, itt hozzák a legnagyobb az
erőfeszítéseket, hogy megszűnjön a doppingolás. Más sportok sokkal elfogadóbbak, a káros készitményeknek kevesebb mint a felét keresik a mintákban, nincsenek vértesztek vagy orvosi ellenőrzések, mint a kerékpársportban.

Mondhatjuk azt, amit már már sokan kimondtak, hogy napjainkban a kerékpár az egyik legtisztább sport?

Ez biztos. A szomorú csak az, hogy a többi sportággal szemben, ahol kevesebb az ellenőrzés, a kerékpárosokat rengeteg kár érte.

Bizonyára elszomorít, amikor olyan felháborító ügyek kerülnek napvilágra, amelyek fiatal versenyzőket érintenek, mint Ricco ügye, aki elvileg nem tartozik a régivágásúak közé.

Ezt több annál, hogy valaki az új vagy a régi iskola híve. Azt gondolom,a probléma a versenyző környezetében keresendő.

Ha visszavonulsz, bár nem tudjuk, hogy ez mikor jön majd el, mit fogsz majd hiányolni a kerékpársportból?

A versenyek hangulatát biztosan hiányolni fogom, a csapattársaimat és azokat az embereket, akikkel jóban vagyok. Amit nem fogok hiányolni, az az utazás része. Szeretek utazni, de a családommal.

A következő évet tekintve, mit szeretnél inkább, Armstronggal a Giron indulni, vagy a Contadorral  a Touron?

Már megmondták, hogy a Giron fogok indulni és ennek nagyon örülük, mert jó kapcsolatban vagyok Armstronggal, miután öt évig versenyeztem az oldalán és rengeteg közös tapasztaltunk van. Ezenkívül szeretem a Girot, ott nem akkora a hajtás, mint a Touron és igazán élvezni lehet a bringázást. A Touron nem tudod magad rendesen kipihenni és nagyon stresszes.

Szerinted Contador képviseli a kerékpársport jövőjét? Olyan nyomot fog majd hagyni benne, mint Armstrong vagy Indurain?

Alberto a kerékpársport jelenje. Annyit nyerni, amennyit ő 25 éves korára megnyert, úgy, hogy a pályafutása még előtte áll, nagyon hosszú és sikeres jövőt jósol.

A sok lehetséges kihívó közül ki nehezítheti meg a legjobban Alberto dolgát?

A Schleck-fivéreket mondanám, de nem hinném, hogy bárki is Alberto szintjén lenne.

Folytatod a kerékpározást a visszavonulásod után is?

Igen, az egyik oka annak, hogy még most is versenyzek  az, hogy nem nagy áldozat kimennem edzeni, mert amikor bringázok, akkor élvezhetem az asztúriai tájat is.

somliv Creative Commons License 2008.10.30 0 0 3881

Alberto Contador gana en Angliru - Vuelta España 2008

http://www.youtube.com/watch?v=Tr2C7EtGvCk

somliv Creative Commons License 2008.10.30 0 0 3880

Leipheimer on Tour: ‘Anything can happen on Ventoux’

http://www.velonews.com/article/84745/leipheimer-on-tour--anything-can-happen-on-ventoux

sasa.s Creative Commons License 2008.10.30 0 0 3879
Így kell ezt csinálni .(nem ám, mint "szegény" Coppi, minden évben más - és más hegy viseli a nevét, bár annak is megvan a maga varázsa).
Gratulálok ehhez az elismeréshez.
Előzmény: A. Armstrong (3876)
sztich Creative Commons License 2008.10.29 0 0 3878
Abszolút. Viva Chechu!
Előzmény: Törölt nick (3877)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.29 0 0 3877
Nagyon szép elismerés, meg is érdemelte:-)
Előzmény: A. Armstrong (3876)
A. Armstrong Creative Commons License 2008.10.29 0 0 3876
A jó öreg Chechuról hegyet neveznek el a héten. Cima Chechu Rubiera, jól hangzik :-).

CN - Climb to be renamed after Rubiera

Astana's Chechu Rubiera will be honored when the Coto Bello, a formidable Spanish mountain summit in Aller, south Asturias, is renamed after him. The summit was originally announced as the Stage 14 finish of this year's Vuelta a España (later changed to Fuentes de Invierno). Chechu had recommended the Coto Bello to race organisers as a spectacular climb for fans. It's a climb he knows well as it lies just south of his home.

"Coto Bello is a nice climb, not really steep but perfect to enjoy without suffering. It was a surprise for me when they called to ask me if I would agree to put my name (to the summit). I really don't think I deserve it, but it is really nice," said Chechu.

The re-naming will take place on October 31, and Cima Chechu Rubiera will make its debut at the Vuelta in 2010.
HPéter1978 Creative Commons License 2008.10.27 0 0 3875
A kedvenceim...

Míg a dekadens nyugat nyápic egyedei a garázs melegében görgőznek az Angrilura, a kazah sztepp bátor fiai nyereg alatt puhítják a jaktejet. :-)

Előzmény: HPéter1978 (3874)
HPéter1978 Creative Commons License 2008.10.27 0 0 3874
Nézz körül a multimédia címszó alatti képgalériában. A Vueltás képek között lehet még olyanokat találni, ahol Bazsalyognak. :-))
Előzmény: Törölt nick (3873)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 3873
Köszi Péter!

Előzmény: HPéter1978 (3872)
HPéter1978 Creative Commons License 2008.10.27 0 0 3872
Interjú szezon. :-)

Eki:
http://www.astana-cyclingteam.com/mehlting_pot/ekimovchecksin.html

Dimitrij:
http://www.astana-cyclingteam.com/special_features/muravyevinterview.html

Geert Tiebergijn masszőr:
http://www.astana-cyclingteam.com/special_features/tiebe.html

A két hunczut kazah, tudtam, hogy direkt nézték ki a két utolsó helyet a Vueltán. :-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.26 0 0 3871
köszi az információt.
Előzmény: A. Armstrong (3870)
A. Armstrong Creative Commons License 2008.10.26 0 0 3870

A vallon meg az a francia, amit Belgiumban beszélnek :-).

Laudát ne is emlegesd, ő az egyetlen akinek egy szavát se értem :-). Bár nem sokat vesztek vele. 

Előzmény: Törölt nick (3863)
sasa.s Creative Commons License 2008.10.26 0 0 3869
Én annak idején Fabian Jeker-rel voltam így.
Még a DSF-en volt a Svájci kör, ott nyilatkozott, és keverte a németet a franciával, miközben belekevert kis arabos "H" hangokat.
sasa.s Creative Commons License 2008.10.26 0 0 3868
Ha Contador nem, viszont a VilágBajnok igen, akkor az Olaszokat ismerve Ballan-nak adják.
Előzmény: drummond (3862)
e. Creative Commons License 2008.10.26 0 0 3867

Jó kérdés. Szerintem Astana első számú emberfe, ha ez LAnce, akkor ő.

sztich Creative Commons License 2008.10.26 0 0 3866

LoL! Yes, I agree.

Előzmény: Törölt nick (3864)
sztich Creative Commons License 2008.10.26 0 0 3865

Ne aggódj, Laudát senki sem érti. :))

Schumi szépen beszél. Mondhatni nyugodtan. Azért lehet érteni. :)

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.26 0 0 3864
Szerintem az Astana első számú versenyzője. Ha az Astanát meghívják a tourra, akkor nem Alberto lesz. Ha nem hívják meg, akkor igen.

Szerény véleményem szerint Armstrongról tavaszra ki fog derülni, hogy ő legfeljebb egy Los Angeles by Night túrán fog indulni a kurta kezű MekKonehi haverjával.
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.26 0 0 3863
Nem tudjátok véletlenül, a vallon nyelv az meg egyféle francia, amit vallonok beszélnek?

Én németek közül Michael Schumachert mindig megértem, Ullrichot többségében, Laudát szinte soha.
Előzmény: A. Armstrong (3859)
drummond Creative Commons License 2008.10.26 0 0 3862

Egy kérdésem lenne. Szerintetek a 2009-es Giron kikapja az 1-es rajtszámot és ki viselheti a rózsaszinű trikót az első szakaszon?

Nem tudom eldönteni, hogy Bruseghin (amennyiben indul) vagy Contador helyett Armstrong fogja kapni az 1-es rajtszámot. A maglia rosát meg vagy megkapja az 1-es rajtszámot viselő vagy Contador hiányában senki, de ebben sem vagyok biztos.

drummond Creative Commons License 2008.10.26 0 0 3861
Két hétbe tellett, mire rájöttem, hogy a www.webforditas.hu -n a hollandról-magyarra opcióval tudok belgát is fordítani magyarra.:)

e. Creative Commons License 2008.10.26 0 0 3860
Igen. Először vicces volt, hollandul beszélnek és holland felirat. Aztán elkezdtem figyelni és tényleg van különbség.
A. Armstrong Creative Commons License 2008.10.26 0 0 3859

A flamand az a holland, amit Belgiumban beszélnek. Írásban gyakorlatilag ugyanaz, kiejtésben van eltérés azért, néha még feliratozzák is egymás műsorait a tévében :-).

Én nem nagyon tudom megülönböztetni, csak annyit tudok, hogy van, akit megértek(Bruyneel, Maaskant), és van, akit nem annyira(Boonen, Tankink), függetlenül attól, hogy flamand vagy holland.

Előzmény: Törölt nick (3853)
e. Creative Commons License 2008.10.26 0 0 3858
Írásban nem olyan borzasztó, de a kiejtés...Olyan torokhangok vannak, meg hörgések, hogy rosz hallgatni sokszor. :) Bár a tanár szerint van tehetségem hozzá, mert egész jó a kiejtésem, ahhoz képest, hogy teljesen kezdő vagyok. :)
Előzmény: Törölt nick (3857)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.26 0 0 3857
Ha jól emlékszem azt mondta, hogy az írott nyelv egyforma. Lehet, hogy a holland irodalmibb, azért tanítják azt a flandriai nyelviskolában.
Előzmény: e. (3856)
e. Creative Commons License 2008.10.26 0 0 3856
Szerintem nagyjából igen.Legalábbis én itt hollandot tanulok, hogy megértessem magam. De A.Armstrong biztosan pontosabban meg tudja mondani.
Előzmény: Törölt nick (3853)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!