nem valami lefolytószelepet emlegetett. én valami ilyemsire emlékszem. ugyanez a hibajelenség volt nálam is kábé, hogy idönként felvillant, aztán sok ideig nem, aztán megint stb. Szervizbe azt mondták tipushiba (ezt elég sok mindenre rá mondják). A lényeg hogy az a 80 ezres bontott alkatrész valószinü hogy a computer amit emlitettél, mert az mozog ilyen árban bontottan, legalábbis én is ilyen ár körül vettem. Szóval nem kell ott semmit mosogatni, computer csere aztán mehetsz is. Járhatsz vele igy is, persze, de elöbb utobb megadja magát, meg ha a computer nem optimálisan müködik akkor azáltal semmi se. Ha valamiben tévedek vagy nem jól mondom akkor vannak itt nálam sokkal hozzá értöbb emberek, majd ök még commentálnak, nekem hirtelen ennyi a hozzáfüznivalóm.
Megvettem első vectrámat (2000, 1.6 16v sedan) és tesztelgetem. Tegnap hoztam el, mászkáltam vele, amikor a műszerfalon hibajelzés kezdett világítani, méghozzá a motorsziluett alakú lámpa. Otthon leállítottam a gépet, majd amikor egyből ismét beindítottam, már nem jelzett semmit. Ma elmentem vele hibakód leolvasásra, jelzem a szerelőig meg vissza kb. 70 km-t tettem meg mindenféle gond és hibajelzés nélkül. A kódleolvasás szerint motorvezérlő egység dobott hibakódot, meg a hibatörténetben szerepelt még valami kipufogógáz visszavezető izé (bocs nem emlékszem a pontos nevére), a szerelő szerint az egység bontottan 80kölül van, a másik dolog meg tisztítással megoldható. Mivel azóta sem tapasztaltam semmi hibajelzést, számomra az lenne a logikus, ha folyamatosan világítana, ha vmi baja van. Kérdésem az lenne, hogy akkor mindenképp cseréltessem ki, ha egyszer épp dobott egy kódot? Köszi a segítséget előre is.
Nekem nagyon is kene, ha minden igaz egy adagolo! A motorszamomat hol tudom megnezni? Tudom, hogy hülye kerdes, de kezdo vagyok! 2002. B Caravan 2.0 DTI
Pedig ahogyan a x25xe motor úgy az automata váltó is kopp ugyanaz az B Omegákban és a B Vectrákban. Szerintem kicsit drágább kifejlezteni egy új autómata váltót ahhoz hogy ne oldották volna meg másképp a hajtást... Annyi a különbség az Omegákban hosszában van a motor a Vectrában pedig keresztben, ezért utálja minden szerelő mert semmihez nem férni hozzá, ha kinyitom a motorháztetőt nem látni a földet sehol sem:):)
Üdv. Van egy sürgősen eladó B veki motorblokkom, x20dth. Nekem az adagoló kellett volna róla, de sajnos kiderült hogy más a bosch száma, így az elektronika is. Ha valakinek kell valami az szóljon nyugodtan, megbeszéljük. 06202607036
Az 1.7 Dieselnek is ugyanez a váltó áttételezése. 100-nál 2500. Az első 5 fokozattal nincs gond, de a 3000 feletti fordulatot már nem szereti, és itt még csak 120at megy. Kellene neki egy 6-odik is, amiben de 3000 körül simán elvinné a 150-et.
A 2.0-es dieselekben ennél valamivel hosszabb az 5ös fokozat kiosztása, azok 2200 körül viszik a 100at.
Benzines az más, 4000-ig bőven lehet neki nyomni tartósan is, ott inkább kisimul a járásuk, nem lesznek hangosabbak :)
Mikor kapcsolom az index kar végén lévö gombokat,kattan a relé valahol, de nem tárolja a sebességet. mindegy ,majd ha jobb idö lesz szétkapom és beléje nézek,addig meg nem nagyon lehett 30 kmh nél gyorsabban menni mert esik ez a gelva egész nap.
Ilyen rövid áttét van az autómata V6ban? Bakker az 1.6-osom forog 120nál 3000-et 5ösben. Hozzáteszem, én örülök annak hogy más 1.6osokkal ellentétben ez nem 100 körül forogja a 3000-et, de azért azthittem a nagyobb motorok méghosszabb áttétet kapnak ennél.
Sajnos nem ültem még ilyenben, de szívesen kipróbálnám :)
Nem kell ismerjem az autódat ehhez, egyszerűen kiszámolható, hogy egy adott fokozatban mekkora sebességnél mennyit forog a motorod. Ha 100 km/h-nál forog 2500-at, ahogy először mondtad, akkor akkor 140 km/h-nál pontosan 3500-at, 240 km/h-nál pedig 6000-et, ami még nem a piros, mert ennél a motornál a megengedett legnagyobb tartósan alkalmazható motorfordulatszám 6600. Persze eddig nem illik pörgetni.
Gondolom csak akkor teszi 70 nél a legmagasabb fokozatot, ha nemnagyon nyomod neki, ellenkező esetben kihúzatja jobban.
Amikor és megvettem a kocsim az enyém sem működött, de a kereskedő mondta is h rossz. Kivettem az indexkapcsolót, egy ismerősnek is tempomatos van, és ki akartuk cserélni egy próbára, ekkor vettük észre, hogy egy kábel el van szakadva, összeforrasztottuk, visszaszereltük, és láss csodát tökéletesen működik azóta is. Ha jól tudom egyébként minden Vectrában és Omegában ki van építve a tempomat, csak az indexkapcsoló van "lebutítva"...
Te legalább tudtad valamenyire használni a tempomatot,de nekem hiába vannak benne a gombok és kattog a relé észnélkül, még nem sikerült használnom a tempomatot. Valaki meg tudja mondani hogy a computeres diagnosztika az kimutatja a tempomat hibáját? vagy legalább kiirja hogy van e benne vagy sem ???
Hú, beszoptam! Épp felhajtottam az autópályára, szép lassan gyorsultam, kb. 110-120 környékén beraktam a tempomatot, és az autó meghülyült. Elkezdett rángatózni, mintha egymás után nyomnám gyorsan a féket meg a gázt. Mikor lassítottam kicsit jobb lett, de úgy sem volt az igazi. Lementem a szélre, vártam egy picit és továbbindultam, az első lejáróig. Kb 100-ig nem volt baj, aztán újra kezdte, újra félreálltam. Megint kb 1 percet vártam ( itt ha jól emlékszem ki is kapcsoltam a motort), és újra indultam max 30-al mentem kb. 1 km-t a lejáróig. Ott aztán félreálltam, vontatásra várva. Még valami olyasmit is éreztem, hoyg üresben ment a kocsi!! Teljesen hülyén hangzik, és elbizonytalanodtam benne, de akko így éltem meg. Üresben tarotta a sebességet, ha fékeztem lassult, de nem ment vissza, mint a tempomatnál. Ötlet??? Előtte tankoltam bele pont, és ez volt vétel óta az első. Hétfőn lett volna szervízben, gondoltam előtte még 30 km belefér... Emiatt vetődött föl a szűrő hibájának lehetősége. Vagy az adagoló szart be??? Az nagyon sokba kerül, neeeeeee
Nagyon köszönöm a válaszokat !! esetleg ha arra kerül a sor hogy cserélni kell tudtok mondani valami helyet ahol tudnék venni ilyenváltot ? bár sokkal jobban örülnék egy uj váltonak !!!
Én annyit tudok Neked monsani, hogy én sosem indulok el addíg amíg a váltó 'tölti' az olajat, ez minden hideg indításnál hallani mert hangosan zúg. Miután ezt abbahagyja még legalább 1-2 percig járatom utána rakom csak sebességbe, de nagy hidegben még ekkor is néhány másodperc után indul. Nekem (most) hál istennek nem ír hibát, ha neked igen szerintem is mindenképp nézesd meg valami szakival, aki tudja is mit csinál nem csak gányol, ha húzos a javítás akkor meg inkább csere 60-80-ért már komplett váltót adnak 200-ér meg egy egész autót......
Nem tizedesjegy pontossággal írtam, hanem emlékezetből körülbelüli értéket! És képzeld az automata 4 sebességes, tehát tartósan 100-nál a legmagasabb fokozatban van, mivel írtam, hogy 70-nél teszi a 4.-et!3500-as fordulat az már 150-160 környéke lehet, de én nem szoktam vele száguldozni ezért nemtudom potnosan, de Te biztos jobban ismered az autómat!Apropó ültél már V6-ban?
Hát a baj az hogy régota csinálja ezt !de mondom melegedés után csucsszuperül müködik !! de persze voltam már szerelönél és konkrét válasz nem tudot mondani azaz csak annyit hogy valami mágnes szelep baj lehet megtudja sufnizni ami csak egy darabig lesz jó !!jó pénzért A computer pedig sajna igen irja hogy automatic getriebe mig be nem melegszik , többen mondták hogy olaj túl hig már !! ezért lecseréltettem aszt is, Valvoline ami nemvolt ocso ajánlottak belevalot most pontosan nem tudom a számát, de ugyanugy csinálja a problémát Lehet hogy 5-10perc melegités kell neki !! kiprobálom .....