De Kymry! Így mekkora tétje lenne minden egyes rankingnak. Ezek a játékosok pedig profik. Sok 100ezer fontot keresnek. Bírniuk kell a gyűrődést. Ja, hogy Kachaiwong, vagy Cope lealázza őket? Akkor nem valók a vébé mezőnyébe és kész. El tudtad volna Te azt képzelni, hogy Hendrynek mondjuk 1997-ben tartania kellett volna egy kvalis játékostól? Ugye hogy nem. Dott pedig ne nyavajogjon. Nyert volna 4 meccset, akkor nem kéne hazautaznia. Hendry is elszállt mégsem sír. Rosszul játszott, elismerte, megpróbálja a köv. tornán. Ennyi. Dott játéka különben is a nagy többség számára élvezhetetlen, akárcsak a "villámkezűé". Akkor már inkább Cope, vagy Jamie Jones.
Tényleg fontosak a nagy nevek, de ha már nem ők a legjobbak, akkor mások kell, hogy játszanak. Biztos sokan szeretnék az idősebb snookerrajongók közül, ha Parrot, Alex Higgins, Griffiths, vagy Dennis Taylor játszana a vébén, de ők már (isten bocsássa meg, hogy ilyet írok) nem jók. És 15 év múlva lehet, hogy Ronniet is simán lezúzzák majd az akkori fiatalok. Sajnos az idő könyörtelen. Régebben tök jó voltam 60 méter síkon, de most már egy 14 éves is lealázna:)
Az elsö frame 136-os, a második ugyan csak sima gyözelem, de lehetetlen helyzetü golyókat ütött be mindkettöben. Sajnos most a 3. frame-ben én is csak live scoringra hagyatkozom, mert a gyerek valami hülye mangát bámul.
Nekem is. Persze, kellenek az új arcok, de akkor is fontos, hogy a nagyok ott legyenek. Akármennyire is nincsenek formában.
Aki tehetséges, az így is beküzdi magát a top16-ba, hogy vannak, akik "odakövültek." Ez sajnos ezzel jár.
Meg ha ranking győzelmek számítanának a vb-kvalin, akkor olyan stressz lenne minden egyes ranking, hogy elrontaná a szórakozást. Mindenki azon görcsölne, hogy most mindenképp nyernie kell. Szerintem jó ez így, ahogy van. Most a grand prix egy színfolt, de ha általános lenne, nem örülnék annyira. Azért mint rajongó, nem vagyok ám teljesen pártatlan, és nem szeretném minden egyes ranking event-en a kedvenceimet attól félteni, hogy Cope, Jones vagy Kachaiwong vagy akivel épp összesorsolják, mikor alázza le és hogyan.
Csak azt tudom felhozni, hog láttátok, Hendry hogy ki volt készülve (annak ellenére, hogy számíthatott erre, meg be is vallotta, hogy rosszul játszott). Kell ez nekünk?
Kell ilyen is, de ne legyen azért általános. Én így gondolom.
Dott csak nyávog, de azért nem egyszerű dolog ez a selejtező. Főleg azoknak, akik már legalább 10 éve nem játszottak ilyet. Úgyhogy meg lehet érteni őt is.
egen.. és a 32 játékos között 29 olyan lenne aki életében először van vb-n. Nekem fontosak a nagy nevek, még akkor is, ha tudom, hogy már nem tartoznak a legjobbak közé. Tudom elavultan gondolkodom erről, de ez van.
Teljesen egyetértek, hogy a vébé legyen a legjobbaké. De vajon a top16-ban vannak-e ezek a legjobbak? Mint tudjuk elég nehéz onnan bárkit is kirobbantani. Tavaly ill. idén a vébén (az általam egyáltalán nem kedvelt) Ding nem is játszhatott, mert elvérzett a hosszú kvalifikációk során. Vagyis a regnáló UK bajnok, ill. China Open győztes figura el sem tudott indulni a vébén. Mennyivel rosszabb játékos ő, mint a "csak best of 33-at akarok játszani" Dott, vagy az általa (ti. Ding által) szinte mindig lealázott Doherty. És hogy egy kvalisorozat milyen idegörlő tud lenni, azt jól mutatja Hendry, Ebdon, Murphy, Dott kiesése is. Pedig hát elvileg csupa gyengébb játékossal kellett megküzdeniük. Szerintem a vébére automatikusan kvalifikálják az adott év rankinggyőzteseit, a többiek pedig valami hasonló kvalit nyomjanak, mint most. Csak ne 3 nyertig, hanem mondjuk 5, vagy 6 nyert frame-ig. Tartana így az egész vébé, vagy másfél hónapig! Mekkora fíling lenne már, egy Hendry-Stevens meccs, mikor tudod, hogy csak az egyikőjük vehetne részt a a tornán:) És így tényleg az akkor legjobb formában lévők játszanának Sheffieldben, vagy akárhol... Most így visszaolvasva tök tetszik ez nekem. El is fogom küldeni sir Rodneynak:)))
Nyilván tehát nekem önző szempontokat figyelmbe véve az az érdekem, hogy maradjon a régi szisztéma, mert akkor relatíve tovább marad toppon az a pár öregúr aki még a zavarosban halászik.
Davis és White (no meg Parrot) nevében kikérem magamnak az öregurazást:))))
Az igaz, hogy a top 16 eléggé favorizált helyzetben van, de aki oda bekerül, az meg is dolgozik érte. Szerintem.
Nem kellene túlzásba vinni ezt a kvalifikálósdit, vannak azért hátulütői is. (Mondjuk ha egy erős csoportban valaki gyengébb képességű kerül, az 6 fős csoport esetén 5 dögunalmas "lelépős" meccs. De ha ezen az áron több verseny lenne - én benne vagyok, csak a VB-t hagyják békén. A VB a legjobbaké. Azoké, akik egész évben a legjobbak voltak. Bárhol csak ott ne vezessék be ezt a kvalizást.
Én is szívesen nézem akárkinek a meccsét (1 kivétel van azért ;-P), de nem vagyok egy kitartó típus.... sajnos.
szomorú ez a hütlenség. Ha velem is így lenne, akkor már nem néznék snookert. Hozzáteszem, nem is nagyon nézek, mert nincs tv-m, de azért követem az eseményeket.
Amikor én elkezdtem nézni e szép sportot, ilyen nevek voltak, hogy Taylor, Griffhits, Davis, White, Parrott, Foulds, Hallett, Johnson, Charlton stb. Hány aktív ezek közül? Ja, Hendry még tejfeles szájú 1x es világbajnok volt:)
Én őket nézném szívesen...
Nyilván tehát nekem önző szempontokat figyelmbe véve az az érdekem, hogy maradjon a régi szisztéma, mert akkor relatíve tovább marad toppon az a pár öregúr aki még a zavarosban halászik.
Az F1-el én is így jártam! Mióta Mansell kilépett, szarok rá. De a snooker nálam valahogy más. A fociban, ha nem angol csapat játszik be se kapcsolom a tévét. Csak angol meccseket nézek meg. Számomra inkább egy angol ötödosztály, mint Real- Barca. A snookernél viszont ez nem így van. Nem tudom miért, de simán megnézek egy Williams-Perry meccset is, pedig abszolút indifferens számomra ki nyer:) Visszatérve a lebonyolításra. Én igazán nem bánnám, ha minden pontszerző versenyt ilyen kvalifikációs torna vezetne be. Ne legyen már állandó résztvevő egy totál gödörben lévő top16-os. Ha meg bejön tévés-reklámos szempontból, az csak jó. Lenne több verseny. Mert a mostani évi 6-8 torna azért elég híg, valljuk be.
Majdcsak nem. Az azért mégsem lenne jó. A VB-t ne merjék bántani! Az úgy jó, ahogy van.
15 év múlva meg nem hiszem, hogy én nézni fogom a vb-t, mert van olyan rossz tulajdonságom, hogy mihelyt a kedvenceim abbahagyják, én is lemondok a sportágról (megtörtént már: foci, f1). És 15 év múlva Matthew 44 lesz, Neil meg 39...
Szerintem amíg best of 48 van, addig belefér ez a lebonyolítás. Is. De a legjobb 16 már tényleg játsszon rendesen. Meg amíg ezen az egy versenyen van, addig okés is. Ha mindenhol bevezetnék, azt nem szeretném. De ha ettől unique a grand prix - hát legyen:)
Egyetértek veled a tv közvetítések szisztémájáról. Sokakat mutassanak, új arcokat is.
Nem értek veled egyet a lebonyolításról. A snooker nem a 10 asztal van 1 szobánban (vagy 6 vagy 8) sportja, mont mostanra sajna a pool vagy a karambol. A snooker komoly úriember sport, klasszikus hagyományokkal, ahol 1 vagy max 2 asztalon játszanak terjedelmes meccseket.
Jó, akkor ő a legnépszerűbb:) De akkor se mindig csak őt mutogassák;-P
Ha olvasod a brit fórumot, akkor azt is tudod, hogy ott is mindenkinek tele van a ***-e Dott folytonos nyavalygásával. És tényleg nem segített rajta, hogy világbajnok lett:)))
Ding: na ennek örülök. Legalább láttuk, hogy mégiscsak emberből van:)
Már egy hónapja nem neteztem, most pótolom, erre mi az első hír, amit olvasok: egy gyászjelentés. Szörnyű, hogy egy ilyen fiatal srác csak így meghal, hogy nem érheti meg az öregkort, nem láthatja felnőni a gyermekét... Mióta sejtbiológiából tanuljuk a daganatokat, azóta sokkal többet foglalkoztat a dolog és többet gondolok rá, hogy tényleg, valójában bármelyikünket bármikor elérhet ez a betegség. Élhetsz a lehető legegészségesebben, akkor is megtámadhat. Szörnyű...
Nem értek egyet:) Én úgy látom - a brit fórumokon is - hogy O' Sullivan a legnépszerűbb. Lehet, hogy Huntert szerették mert szimpatikus, mosolygós srác volt, de egy O'Sullivan meccsen mindig történik valami. Vagy azért mert istenkirályul játszik és akkor hülledezik a nép, vagy azért mert bűn rosszul, akkor meg csinálja a magánszámait (törülköző a fejre, "Hány az óra néző úr?", stb.). És azért valljuk be, a legtöbb virtuóz megoldást tőle lehet látni. Ráadásul nekem tök jó hogy őt adják, mert régóta nagy kedvencem:)) Persze 9-ig dolgozom, úgyhogy nekem is marad a livescoring. Más. Tegnap vettem először észre érzelmeket Dingen. Amikor Perry elleni zakó után odavágta az egyik pirosat az oldalfalra. Az annyira emberi volt!!! Kezdem megkedvelni a srácot. Dottról meg annyit, hogy mióta világbajnok lett (soha semmit nem fog már nyerni ezután) teljesen elszállt magától. Emberek! Itt 25 framenyi esély volt arra, hogy megmutassa mit tud. A válasz: ennyit. És szerintem tök jó a lebonyolítás. Szerintem az eddigi volt a visszás: Van a top 16, akik kvali nélkül résztvevői minden versenynek, ahol aztán pontokat lehet szerezni. Így persze, hogy új ember nem, vagy csak nehezen fog tudni bekerülni az elitbe. És ha Ronnie kiesett volna, akkor is ez lenne a véleményem. Mint ahogy azé az emberkéé is, akitől a fenti kis okfejtést "loptam" a BBC snookerfórumáról:).