Győzni fox, tuti. Nem azt mondom, hogy megnyered az összes meccset, de TP-ben többet szerzel, mint az ellenfél. Jó a bigyóritmusunk, én most kb. 3 napos vizihullának érzem magam (lakásfelujitok), de mégis türhetően jáccottam.
hAJrá PepE! (Blick szebben tudja hullámoztatni) §:-))
Mekkkpróbálok esténként itt lenni, de erőm véges, és ez most nem panasz, sőőőtttt! Csak azt a szegény lakást sajnálom, amit nagy nehezen megvettem, már alaposan ki van csomagolva §:-)))
Igazán nem akartam leszólni a Lassie-t... de azért megnyugtató, hogy van még rajtam kívül valaki, aki nem teljesen ilyen fogalmai vannak a skót juhászkutyák anatómiájáról :-)
pusi-Cuthbert első felvonás: ma (szerda) 21.00-kor
pepe-LittleTom első felvonás: holnap (csüt) 20.30-kor
blick és a többiek: ezúttal nagyon elkél a szurkolás, izzítsátok a Ctrl-V-t...
Nem akarom hagyni a topikot elsüllyedni. Azt eddig is tudtam, hogy a Bastet jól fest, de nem gondoltam, hogy a tantrixtáblán se bírja ki képzőművészet nélkül.
Rajzolt egy kék Lassie-t az állatkertbe bele. Ime:
Ja, és ami sokkal fontosabb! A püsi meg a pepe élethalálharcot fog jáccani a héten az angolokkal (cuthbert és littletom), drukkoljatok nekik nagyon! Jelenleg 152.5-147.5 ide, szóval szoros a dolog...
Ezúttal blick>-kel játszottunk néhány játszmát... szerénységem okán csak úgy közlöm az eredményt, hogy ha ezt az öt játszmát összevonjuk a magyar bajnoki bronzmeccsel, akkor kb 6-4 ide... :-) de persze abszolút nem ez a lényeg, hanem az, hogy az egyik játszma egy meglehetősen szokatlan blokkolással ért véget...
Alapvető stratégia, hogy a végjátékban az ember a szabad vonalát minél inkább igyekszik kivinni a "szabad ég alá", hogy minél nehezebb legyen blokkolni és ezáltal minél nagyobb eséllyel lehessen még egy-egy lapkát hozzáadni. Első ránézésre azt mondhatnánk tehát, hogy noha a játszma már eldőlt, mégis blick nagyon jó helyre vezette a még szabad vonalvégét:
Ilyenkor meg lehet próbálni eldobatni mindkét maradék lapkáját, vagy egy-két lapka hozzáadásával blokkolt helyre kanyarítani, vagy esetleg olyasmit mellétenni, ami kötelező hely nélkül is blokkolja... ebben az esetben azonban - bármily meglepő, de - lehet olyat lépni, hogy blick vonalvége véglegesen blokkolt kötelező helyre végződjön! Ezt akár feladhatnám rejtvénynek is, de inkább nem...
(bocsi, azért vágtam meg a kis ábrákat, hogy ne legyenek nagyok, persze nem sikerült mindegyiket pont pixelre ugyanott elvágni... remélem elnézitek ezt az igénytelenséget - elvileg egymás alá kerülnek időrendi sorrendben a lépések, de persze lehet, hogy elrontom)
Szerintem a lobbi általában nem tud arról, hogy az egyes játszmák tournament-játszmák-e vagy nem, tehát arról sem fog tudni, hogy Blitz-T játszmák, vagy nem.
A tournament pontozás az, ami érdekes lesz a blitz esetében. Most így hirtelen az alábbi opciókat látom:
- 7 perc felett percenként (vagy félpercenként) 1 TP a büntetés, hasonlóan a mostani rendszerhez
- aki túllépi a 7 percet, annak az azon a játszmán szerzett TP-jét megfelezik. Ha pl tehát nyersz 5 lapkával, de túlléped a 7 percet, míg ellenfeled nem, akkor 15-5 lenne a lapkák miatt, 15 fele 7.5, tehát 7.5-12.5 arányban veszítesz.
- aki túllépi a 7 percet, azonnal 0-20 TP arányban veszíti a meccset. Ennek hátránya, hogy e pillanattól indifferenssé válik a meccs, sokan esetleg be sem fejezik.
Persze nem az a mérvadó, amit én látok, hanem amit a steven2 (cinikus kis történetünk hős ezüstérmese :-) fog gondolni. Neki persze van egy olyan szokása, hogy körbekérdez sokakat, elsősorban régi játékosokat és mostani AC-ket a véleményekről. Ha tehát ide leírjátok a preferenciáitokat, akkor én azt fogom felé képviselni (már feltéve, hogy egyetértek vele :-).
Egy gondolat motoszkál még bennem a Blitz T-ről. Ha vki megnyeri a játszmát, de túllépi az időt vesztett. De hogy pontoz a Lobby??? vagy ezeket unranked szobában játszák??
Tudom, felőled akár 2 perc is lehetne :-) nekem nagyon tetszik a 7 perces időlimit, mert az én szokásos átlagidőm 8-10 perc, de ha - blitz-tournament-ről lévén szó - egyszerűbbek a játszmák a szokottnál, akkor szerintem teljes értékű játszmákat tudok játszani 7 perc alatt... szóval reszkessen mindenki :-)
Ez mind nagyon jo, örülök is neki, de nagyon sok az a 7 perc... Lehetne szerintem simán 5 is... A cinikus részleg vicces volt,. de gondolom ez a sorrend háturrol, vagy elölröl a legtöbb idöt használtaknak? (-:
1st Blitz (7 min) Tantrix Championship : one-day event in Aug, prob. Sun 10 Aug, details to be confirmed in early Jul.
Azaz: egynapos Blitz tournament valamikor augusztus eleje felé, valószínűleg augusztus 10-én, vasárnap. Részletek július eleje körül várhatók. Ezen ott a helyünk, emberek :-)
<cinikus="on">
Lelki szemeim szinte már látják a végeredményt:
1. yoseph
2. steven2
3-4. voogel és RufusT
<cinikus="off">
Tudja -e valaki, h. miert szukseges a jatekhoz a 2244 -es port? Csak mert altalaban direkt letiltjak, ui. allitolag azon keresztul (is) szoktak a rendszerbe belenyulni. A dolog sulyossagat azzal tudnam erzekeltetni, ha meg tudnam mutatni milyen kepet vagtak a holland suliban, amikor megkerdeztem, h. nyitva van -e...
Sajnos ez nem all modomban.
A legfinomabb megallapitasuk azt tudott lenni, h. sajnos nem nyithatjak meg, mert neagyon veszelyes.
Tehat tudja v.ki, h. mtol elengedhetetlenul fontos ez a port?
A valasz johet akar maganba is.
Sziasztok, addig is kellemes szorakozast, szerencses lapkajarast!
s
Egy dolog, hogy másodszor rontom már el azt, hogy ha a kedvencek között azt látom, hogy e topik 299 hozzászólásnál tart, akkor nem kell rögtön bevágni a 300-at, mert az a 299 valójában 0-298 között van...
... másrészt milyen már az, hogy ketten is rámkontráznak és mindketten 300-as hozzászólással látszanak! vagy csak nekem?