A tejkvótákkal igazad van, viszont a támogatások mértékét nem bontottad ki teljes mélységéban. Ez Szlovákiában 8 cent, Magyarországon 8.6 Ft (a Mezőgazdasági Információs Portál szerint). 8.6 Ft mennyi eurót is ér mostanában ? Az Index valutaváltója szerint 0.0305 eurót. Szal ahogy látom ők is szívnak de mi nagyobbat.
Háát.. ha nálad nem az a lejáratás, hogy hazudnak reggel, éjjel meg este, hanem az, hogy milyen ruhát vesz fel valaki az EP-ben, akkor régen rossz neked :)
Tavaly lent voltam nyaralni Zalakaroson. Az egész helységben egyetlen tehén sem volt. Jó, ma már nemzetközi nyaralóhely.
Ám mellette Galambok már nem az. Egyetlen ember tartott két tehenet. Az ivott tehéntejet, akinek jutott a tőgyekből, a többiek vásárolták a szintetikusat.
Nem is ez az érdekes, hanem, hogy ez a futóbolond Szegedi Csanád lejáratja az országot. Még Morvay és Balczó sem vett fel egyenruhát. Ezzel a vadbarom Novák előddel együtt a Jobbik bohóca...
Ne izgulj a pindiynek egyáltalán nem megy rosszul.....a saját szemed meg áldozata annka az optikai csalódásnak, hogy a kedve ismeröseid hüjék a mezögazdasághoz....vagy csak munka helyett sirnak, ami persze könnyebb...abba kéne nekik hagyni...
Nos, én ezt most itt szeretném Veled abbahagyni. Egy bizonyos szintig szeretem az összeesküvés elméleteket, de ezt a hülyeséget már olyan régóta hallom, hogy már unom.
Nos, ez egy folyamat lesz, mire ez egalizálódik. Hacsak nyugaton meg nem erősödnek a nemzetiek, mert akkor visszapattanunk, többet egy fillér sem jön...
Azért vazze, mert tervgazdálkodás volt. Megmondták, hogy x millio hekto tejet lehet évente termelni. Ebből y-t odaadunk a KGST országainak, a többit meg megisszuk, meg feldolgozzuk. Ezért. Nem a többlettermelés volt akkor a gyakori, hanem a hiány....
Szépen néz ki az az államok feletti szabályozás, amelyik más-más jogokat és kötelességeket ír elő az államoknak aszerint, hogy mely államok írják éppen a szabályokat.
Minekünk a kvótaelőírásunk is más, a támogatás mértéke is más, mint a többieknél.