Kedves Tooommm0013! Hát az ön hozzászólására nem tudok mit írni. Fiam mutatta a másik topikot ahol írni szokott Ön, hát csak nevetni tudtam! Miért? Azért mert okoskodik, azért írtam mert mindenkibe van egy kis hiba! Meg néztem volna önt 17 évesen, és mindannyiunkat! Hogy milyen is volt? A másik hogy miért áll le egy gyerekkel vitatkozni? Látom a fórumozó társain hogy ráhagyják, tegye Ön is azt! Sok munkát fektet a Magyar óriásnyúlaiba, igaz néha nem látszik meg az eredmény. Mi büszkék vagyunk rá!
A 971-es HSZ-ban megindoklod miért szálsz ki. De értem én azt is hogy kipihented magad.
Sokan abbahagyták a fórumozást vagy ki-ki szálltak egy időre különböző okokból, de senki nem atda elő a hattyú halálát. Értem én azt is hogy neked erre szükséged van. Időnként hosszú időre elbúcsúzol, de ált. nem tart egy napig sem.
:)
Sajnos számomra (és gondolom nem vagyok egyedül) teljes mértékben hiteltelenné váltál Feri. Ha az okát keresed hát olvasd át a hozzászólásaidat. Egyikben A-t a másikban B-t mondasz. Számomra az sem tiszta vannak e nyulaid épp?
És miattam ne hagyd abba az írást. Én itt leginkább olvasok és figyelem hogy alakul a fajta. Mennyire tud egységes célokat követni ez a maroknyi ember.
Szívesen!Ha komolyan gondolod a dolgot gondolkodj el az egyesületi tagságon ,mert állomány építések folynak,ha ki is kerül pár darab növendék,inkább tagoknak.Annyira kevés Magyar óriás van,hogy nem akarjuk "szétszórni"!
Köszönöm szépen a választ. Amúgy visszaolvasgattam és szinte mindenre találtam választ, már csak egy jó tenyésztő kell, akitől be lehet majd szerezni a nyusszokat. :)
Ha a családi problémák meg oldódtak (meg halt a mamám) akkor üljek a picsámon és várjam a karácsonyt? Az állomány felszámolás is meg oldódott!!És akkor még nekem kell többször el olvasni a hozzá szólásokat!!!(Neked sem árt)
Minden képen más nyulak vannak.Az utolsó négy bak.Az első és a negyedik való Hódmezővásárhelyről,a második János,N Janitól,a harmadik Dezső saját nevelés.
Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Könnyű távolról ismeretlenül bántani egymást azért mert nem a mi szánk íze szerint mond valamit. Szerintem a tettei minősítik az embert, mert mondani bárki mondhat bármit.
Én voltam Förikénél és jót beszélgettünk. Javaslom mindenkinek, hogy tegye ezt. Lehet, hogy pozitívan csalódnának egyes emberek.
Én már sokat csalódtam emberekben akik nagyokat mondtak és nem volt mögötte semmi, így én már szeretem személyesen megismerni az embereket, megnézni mit hogy csinálnak és az alapján ítélni.
Ezaz egyesület pedig úgy tudom a magyar óriás nyúlért jött létre nem értünk.
Úgyhogy kérek mindenkit ezt tartsa szem előtt és inkább segítsük egymást ne ellenségeskedjünk.
Ha tapasztalatokat cserélünk és új ötleteket vetünk fel szerintem többre megyünk mint a veszekedéssel.
Én ugyan csak ritkán írok, de mindennap olvasom a fórumot. Rossz látni, hogy a lelkes nyulászok tollából nem nyulas érdekességek, tanulnivalók, szakmai tapasztalatok látnak napvilágot, hanem acsarkodás, egymás pocskondiázása, lejáratása a téma. Én ugyan nem ismerem Förikét személyesen, de úgy gondolom, hogy egy egyszerű, lelkes, szorgos, tenni akaró fiatalember, aki nem véletlenül hozta létre a topikot. Lehet, hogy néha nem fogalmaz jól (nekem két kamasz lányom van és ismerem a szavajárásukat, hát nem mindig tökéletes), esetleg lehetne néha egy kicsit tisztelettudóbb is, de mindenképpen olyan ember, akitől fiatal kora ellenére sokan tanulhatnánk. Ha mást nem, az állatszeretetet, az elkötelezettséget egy űgy mellett, a paraszti gondolkodást, a gazdálkodás fortélyait. Szerintem ha körülnézünk a fiatalok között (bár én sem vagyok öreg), én azt mondom, hogy örülni kellen, hogy olyanok is vannak közöttük, mint Ő. Ők fogják húzni az ország szekerét utánunk, és nem a plázacicák. Az a baja ennek az országnak, hogy az emberek inkább irigykednek, egymásra mutogatnak és kevesen dolgoznak.
Persze Neki is van mit még tanulnia, a hozzászólásai néha lehetnének tisztelettudóbbak, de a mai fiatalok sokszor nagyon öntudatosak, nem mindig fogadják meg az öregebbek tanácsait, túl biztosak magukban, de azt hiszem, hogy ha visszagondolunk 10-20-30 évet, mi is ilyenek voltunk.
Én azt mondom, hogy inkább tanítsuk egymást ahelyett, hogy megbántanánk. Érdemes a két idézet mélyére gondolni, mert ezek az emberek már letettek valamit az asztalra és nem mondtak butaságot. Sajnos a töbi fórumon is hasonlókat olvasok, és ez nem jó.
Jómagam már sokat tanultam az itteni írásokból, bár nekem a szakmám is az állattenyésztés. Nem mindennel értek egyet, de akkor azt vagy leírom, vagy elgondolkodom rajta. Nem kell mindennel egyet érteni, hiszen a tisztességes viták, szakmai csaták viszik előre az ügyet. Csak viselkedjünk emberhez méltóan, és adjuk meg a tisztességet másoknak.
"Én már csak egyike vagyok azoknak, kik õrzik még mindég a szent hagyatékot, amit õseink hagytak volt reánk, sok száz esztendeje annak, régi idõkbõl, amikor még az Úr nemzete voltunk. Õrizzük, egyre csak õrizzük az Úr védelméhez visszavezetõ kicsinyke ösvény titkát, amely olyan ma már ebben a nagy megbolydult világban, mint elmohásodott vadcsapás havas erdõ sûrûjében, amit már csak a lélek láthat meg, nem a szem. Mert egyszer még elébb vagy utóbb, de minden bizonnyal eljõ az idõ amikor fölébred a völgyek magyarjaiban a lélek, s keresni fogják az igaz utat, mely pusztulásból gyõzelembe, nyomorúságból az Úr gazdag dicsõségébe vezet vissza, ahonnan valamikor nagyon régen magunk gyarlósága folytán hibás útra tértünk."