Keresés

Részletes keresés

M62235 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2551

Sziasztok! Elkezdtem a próba szorást 1 kis helyen a Noch szivacságyazat mellett, szerintetek nagyon elüt  a kavicsok mérete vagy hagyhatom így, még nincsen lerögzitve, de még átlesz ködölve kicsit ugy már egész jónak fog tűnni. Itt van pár kép. Üdv!

jelzo Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2550

Szerintem gyönyörű munka. A sziklákhoz egy ujjal sem nyulnék.

Gratulálok.

Előzmény: kisfaludy1 (2539)
HOTotya Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2549

Szia!

Én volt amikor ötször átfestettem mire elfogadható színt sikerült "eltalálnom"

Ja és 150kg gipszet használtam fel és kb 50 kg-t faragtam le! :):):):)

Előzmény: kisfaludy1 (2548)
kisfaludy1 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2548

A viaduktnál kifehérítettem, lassan elmegy, még azért színezni kell. Az alagútnál faragni is fogok,  kidolgozottabb sziklákat szeretnék.

Én nem gondolkodtam kövekben, nálam minden kiló számit, egyedül hurcibálom egyik szobából a másikba.

Azért kiváncsi leszek a kísérleted végeredményére.

Előzmény: ms bakter (2545)
kisfaludy1 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2547

Igen, kicsit gyenge a megvilágítás.

Az asztal mérete 82,5 x 205 cm. Szegmens terepasztalnak készül, lesz folytatása.

A faramuci mérete a gyomrában lévő hurokfordító miatt alakult így.

Önmagában is játszható modul lesz.  A hegyvidéki állomásról lemegy a szerelvény aszint alá és ott egy hurkon keresztül /amiből csak egy viaduktnyi rész látszik/ megfordulva visszajön. Az állomáson a mozdonyt leaksztva újra a szerelvény elé lehet állni és mehet az egész előről.

"sziklák réseibe is tégy imitáltan bokrot és füvet"

Így gondoltad ? :-)

Előzmény: Gimmy69 (2544)
ms bakter Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2546

A pótválaszok:

1. Mindegy a sebesség. Magam a lassabb, élethű tempó híve vagyok, de a gyerekek néha végigzúzzák az ICE-t max sebességen. Ezzel együtt sem történt siklás soha...

2. Olyan siklásra sem emlékszem, ahol bármelyik gördülő cucc elfeküdt volna -- ergo a felsővezetéktartó oszlopoknak sincs ilyen sincs "megfogó" szerepe, bár ez még elvben előfordulhat a jövőben.

Előzmény: nobolond (2541)
ms bakter Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2545

Szerintem a viadukt beépítése nagyon jól sikerült!

Ha csak a sziklák színével nem vagy megelégedve, de a formájukkal igen, akkor próbálkozhatnál átfestéssel, nem gondolod?

Most azzal kísérletezem, hogy valódi kődarabokat építek be az asztalomba szikla gyanánt -- egy ideje már igyekeztem olyanokat gyűjteni erdei kirándulások során, amik formában és színben is jók lehetnek...

Előzmény: kisfaludy1 (2543)
Gimmy69 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2544

Üdv... :)

Szerintem királyul néz ki, de a kép lehetne élesebb, vagy csak a megvilágítás miatt van lehet... ?:(

Gyerekkorom óta mindig vágytam a villanyvasút modellre, de sosem kezdtem el, mert sajnos nincs hova tennem... :(

Gratulálok, nagyon szép élethű a munkád megszórod némi növényzettel és még királyabb lesz meglásd a sziklák réseibe is tégy imitáltan bokrot és füvet, hisz a hegységen is vannak a valóságban... :)

Ja, lenne egy kérdésem mekkora asztalt építesz vagy építetted, mert még nem néztem visszáb a hozzászólásokat és beszélgetéseket, ezért nem tudom boccsi... :)

Amúgy van egy jó 20 éves elképzelésem nekem is, még egy régi Magyar Filmben láttam, hogy a kis srácnak, fel lehetett hajtani a falra a terepasztalt, a hely hiányt így meg tudnám oldani Én is, csak valami hidraulikus dolog kellene hozzá, talán a régi autóm hátsó kombi ajtajának a hidraulikája meg is tenné... ?:)

De gondoltam arra is, hogy ne kelljen lepakolgatni majd a szerelvényeket és az elmozduló terep tárgyakat, mint pl. az autókat, így nem felhajtható lenne, hanem a mennyezetre lehetne felhúzni... :)

Na, majd egyszer csak, talán erre is lesz még időm és pénzem, hogy megvalósítsam, addig is álmodozom tovább... :)

Üdv... :)

kisfaludy1 Creative Commons License 2010.11.21 0 0 2543

Áááá nem tetszik, szar az egész. Valószinű kicsit át is fogom faragni. :-(

Előzmény: BaTTka 1 (2540)
baktairrrr Creative Commons License 2010.11.21 0 0 2542

Szia!

Ha olyan a pályád, amit nem bír a kurzkupplung, vagy csak úgy szétakadnak a modellek, és nem sűrűn csereberéled a szerelvényen belül az összetételt, akkor megoldás lehet a fix kapcsolat.

http://vasutmodell.com/brawa-2250-starrkupplung-10-er-set

Előzmény: nobolond (2541)
nobolond Creative Commons License 2010.11.21 0 0 2541

Hadd "füzzem tovább" a kérdést ? :)

Sajnos én évek óta - a mai napig - a szőnyegen vagyok kénytelen pályát összerakni.

(Tudom, tudom : ez "gyilkosság" a modelleknek - tervezem is a terepasztalt...)

NODE : nekem még a szőnyegen is gyakran előfordul kisiklás - pl. : ha három szerelvény megy egyidőben három egymástól független dilikörön, és vmelyiknél az egyik (személy)vagon szétkapcsolódik. Nem mindíg veszem észre, így a következő körben már a saját mozdonya löki ki - persze ráborítva a szomszéd vágány(ok)ra.  

Szerencsére Nálad a pálya legnagyobb része "földnyelvszerűen" egy vágányos, de vannak azért váltókörzetes helyek is.

Szóval - pótkérdéseim :

1. Milyen maximális sebességgel futnak a modelljeid ? (Természetesen nem valódi sebességértékre - sokkal inkább a szabályzó gombjának állására - gondolok a "MAX"-hoz képest.)

2. Ha esetleg mégis kisiklik a szerelvény - pl. váltókörzetben - a felsővezeték oszlopai adott esetben jelenthetnek némi "megfogást" a leesés ellen ?

Előzmény: ms bakter (2537)
BaTTka 1 Creative Commons License 2010.11.21 0 0 2540

Jó lesz ez, csak a szerelvényeket is át kell majd festened fekete-fehérre:-))

kisfaludy1 Creative Commons License 2010.11.21 0 0 2539

Kicsit megint dolgozgattam, de a szikla eléggé gyűrük urásra sikeredett, világosabb tónust akartam.

Valószínű,  hogy újra festem.

A homok se az igazi, úgyhogy hajrá. :-)

Előzmény: kisfaludy1 (2311)
cssz74 Creative Commons License 2010.11.21 0 0 2538

Éééértem. :)

Előzmény: carpitos (2532)
ms bakter Creative Commons License 2010.11.21 0 0 2537

Köszönöm!

a./ Eleinte volt némi para, de ha a pálya jól meg van építve, rögzítve, vízszintezve, kanyarban enyhén túlemelve, akkor nem fordulhat elő siklás. Nyílt pályán, kanyarban, vagy ahogy írtad "magas töltés mellett" nálam még SOHA nem fordult elő siklás -- váltónál elvétve igen, de váltót meg nem rakok "veszélyes" helyre. (A próbamenetek során egyébként kipárnáztam a pálya alatti részt, ha mégis tragédia történik, akkor legalább "puhára essen", de ahogy montdam, ez is túlbiztosításnak bizonyult...)

b./ Igen, felhúzott szedővel mennek a villanygépek -- az alagutak ki- és bejáratánál az áramszedők "ki vannak futtatva", azaz a nem látható helyeken nincs felsővezeték.

Előzmény: nobolond (2534)
gezerol68 Creative Commons License 2010.11.21 0 0 2536

Szia!

A képek az eladótól valók,akitől vettem az oszlopokat.Én is inkább valami egyedi dologra gondoltam,mert ilyet még sehol sem láttam!

Majd csinálok este fele még egy-két közelebbi fotót,hát ha úgy jobban látszik a kidolgozás.Válaszod nagyon köszönöm!Üdv: Gábor

Előzmény: Hernyofan (2535)
Hernyofan Creative Commons License 2010.11.21 0 0 2535

Jó lenne nagyobb képeket találni róla, így elég nehéz kitalálni, de két tippem azért van.

Ez mindenképpen egyenáramú, alacsonyabb feszültségű felsővezetéket modellez ( 1,5, vagy 3 kV ). Szűkítve a kört, ilyen típusú kereszttartók nekem Hollandia, illetve Franciaország területéről rémlenek. A franciáknál viszont az 1,5 kV-os hosszlánc máshogy néz ki általában ( 3 hosszanti vezeték van: a munkavezeték és a tartósodrony között is van még egy, amihez a munkavezeték van rögzítve ).

Illetve H0e esetében használható még ilyen a különböző svájci keskennyomközű vasutak fölé is..

Szóval tippem szerint a képen látható oszlop lehet Sommerfeldt gyártmányú ( csinálnak holland, vagy svájci keskennyomközű vasúthoz is oszlopokat ), illetve tippem szerint lehet akár a kevésbé ismert JV Caténaire termék is.

Utóbbiról képek pl. itt: http://biscatrain.over-blog.com/article-25713672.html

Ebben a példában az építő a 25 kV-os elemeket használja, de vannak nekik egyenáramú oszlopaik és hosszláncaik is.

Nem mellesleg érdemes az adott oldalt megnézni elejétől a végéig, nagyon szép terepasztalról szól.

Aztán persze lehet valamilyen kisszériás termék is. A képek honnan vannak amúgy?

Előzmény: gezerol68 (2533)
nobolond Creative Commons License 2010.11.21 0 0 2534

Egy ilyen profi terepasztal készítővel való találkozáskor csak két dolgot tehetek :

1. Gratulálok !

2. Kérdezek, hogy okosodjam : )))

a. / Nem félsz, hogy a magas töltésről siklás esetén leesnek a modellek ? ( különösen kanyarban…)

b. / A mozdonyokat felhúzott szedővel futtatod ? ( különös tekintettel a megépített felsővezetékre )

Előzmény: ms bakter (2516)
gezerol68 Creative Commons License 2010.11.21 0 0 2533

Üdv Mindenkinek!

Sgítségeteket kérném az alábbi dologban:-a fotón látható felsővezeték tartó oszlopok vajon milyen gyátmányúak lehetnek?Anyaguk réz,a lelógó tartok hosszirányban állíthatók,a vezeték felső kapcsolódása egy szigetelőhőz kapcsolódik.Válaszotokat előre is köszönöm!!!Üdv: Gábor

carpitos Creative Commons License 2010.11.21 0 0 2532

Az trix. Eladnám.De már eladtam!

Előzmény: cssz74 (2527)
karikaV43 Creative Commons License 2010.11.20 0 0 2531

Így van az úttörő ahol tud segít.

Előzmény: BaTTka 1 (2526)
Spd981 Creative Commons License 2010.11.20 0 0 2530

Szépek lettek az utcai lámpatestek, köszönöm mind2töknek a jó tanácsokat, jövő héten el is fogok látogatni a Lomax-be beszerzés céljából!

Előzmény: lacus117 (2492)
ROCOman Creative Commons License 2010.11.20 0 0 2529
Előzmény: Törölt nick (2524)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.20 0 0 2528

Igen. Szép vonal volt legalábbis amit meséltek róla meg képekről amit láttam.

Előzmény: SchefferJ (2525)
cssz74 Creative Commons License 2010.11.20 0 0 2527

Eladhatnád nekem olcsóért azt a szép Piko TX-Logistic Traxx-ot... :)

Előzmény: carpitos (2497)
BaTTka 1 Creative Commons License 2010.11.20 0 0 2526

A lábazati szigetelő az valóban kemény és ragasztható anyag. Az eredeti kérdésben viszont a parketta alá való szigetelő anyagról volt szó. Én ott a habanyagúra gondoltam. Viszont most ebben a pillanatban esett le hogy tényleg van belőle olyan változat is ami jó lehet. Az a zöld színű bordázott hátuljú. Ezért vagyunk sokan, hogy egymás elszólásait kikorrigáljuk:-)))

Előzmény: karikaV43 (2523)
SchefferJ Creative Commons License 2010.11.20 0 0 2525

Csemő mellett? :)

Előzmény: Törölt nick (2524)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.20 0 0 2524

Tudod melyik állomás volt zöldhalom? :-)

Előzmény: ROCOman (2517)
karikaV43 Creative Commons License 2010.11.20 0 0 2523

Az xps az egy viszonylag erős anyag,a homlokzati hőszigetelések lábazati része készül abból.Biztos nem hullámosodik nagy mértékben és jól ragasztható.Szerintem habszivaccsal próbálkoztál.

Előzmény: BaTTka 1 (2521)
imi972 Creative Commons License 2010.11.20 0 0 2522

Fájintos! :-)

Előzmény: ROCOman (2517)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!