Köszi szépen a segítséget! :) Este teszek fel képet! Egyébként egy Vectra B Caravan 2.2 benzines Elegance felszereltséggel ezüst metál színben :) Már most teljesen beleszerettem :)
sok sikert a verdához!! Ha küldsz egy email cimet akkor elküldöm neked amit én már letöltöttem magamnak , egyébként fogalmam sincs hogy én is hol találtam.
Sziasztok! Tegnap én is egy B2 Vectra boldog tulajdonosa lettem :) Lenne egy nagy kérésem ha nem gond. Lenne valakinek leírása az autóhoz valamilyen digitális formátumban? Igazából csak szeretném átolvasni, pár aprósággal nem vagyok csak tisztában. A leírás nyelve mindegy :) Nekem a facelift előttihez van és nem fedi mindenben a valóságot :) És egy másik kérdés: a vészvillogó gomb mellett balra egy gombon egy kis figura meg ilyen félkörivek vannak. Ez a gomb mire szolgál? :) Köszi a segítséget!
Nem vectráról.....hanem offról és a drágábbik 4maticról....
Csak a 12db gyertya(v6,de hengerenként 2 gyertya)3980Ft darabja.....
Téli gumi(Michlein Alpin A3 225/55R16) fölrakással kb. 150k.....A motorba annyi olaj kell ami neked elég 2 olajcserére(8L)Mobil1+szürő 24k,a vecimhez a benzinszűrő 2k volt ,most 24k.....pollenszűrő 8k,levegőé 7k körül.....izzók(PhilipsD2R) 30k,akksi (100AH)40 k körül,axiál majd 20k,hosszbordás szíj 12k körül,futóműállítás 10k,1db Bosch ablaktörlő 8k,klímafeltöltés és tisztítás 12k,volt 1 diagnosztika 5k+hűtővíz csere és felfagyállózás a szélvédő és fényszórómosóval együtt,fékfolyadék cseréje,szervóolaj cseréje,kézifékbeállítás+betét cseréje,-nagyvonalakban asszem ennyi volt az első szervízem+a munkadíj.....
Tehát biztosan lehúztak..... :-DD
Más kategória,de ezt tudtam-autót venni nem nehéz,csak szervizelni......
nekem is ez volt, hogy amint megnyomtam a távirányítót, megpróbálta nyitni az ajtókat (lementek az ajtónyitó pöckök), de egyből vissza is pattant zárt állapotba. Ez nekem azért volt, mert az egyik központizár elromlott és nem nyitott ki, ezért az automata egyből vissza is zárta az egész autót. Szerintem azt kell cserélni amit kulccsal sem nyit. Bontóban vagy Vaterán találsz 5-8e Ft körül (én valami 6e Ftért vettem).
Sziaztok ! nekem egy olyan problémémám akadt hogy kulcsal lehet csak kinyitni már az ajtokat ! A távirányitó nem reagál semmire , uj ellemmel azt csinálja hogy egyszer megnyomom egyet villan lehuza a gombokat majd egyböl vissza dobja és ennyit müködik, és utána már semmit nem csinál, mint ha lemerült volna az elem mert utána a távirányiton nem égnek a ledek !és semmire nem reagál az elsöket és ball hátso ajtót nyitja kulcsal !! a jobb hátsot nem . Mi lehet a baj van valami megoldás vagy service ? elöre is köszönöm a válaszokat
aksi lemerült és kivettem pár napig , gondolom hogy akkor ez lehet a gondd , holnap ki is probálom. ezek a képek mik?? ne haragudj ,de nem értek hozzá . Kösz a segitséget!!!!
"Nem reagálnak a gombok a hosszabb nyomva tartásra és mint irtam, csak az egyik ablakot lehet felhuzni. lehet hogy ez a hideg megbolondit mindent..... mégis hol keresem a hibát???"
Hosszan nyomva tartás esetén a teljesen felhúzást és lehúzást, illetve a végállások vezérlését az emelő motorokon lévő elektronika végzi. Erre megy rá a csatlakozó:
Nem lehet, hogy áramtalanítottad a kocsit, és utánna nem tanítottad be az ablakokat? Ennek az elektronikának folyamatos áram kell, mert különben "elfelejti" a végállásokat.
Olyankor a gomb folyamatos nyomvatartásával teljesen le kell húzni az ablakot, majd ugyanígy fel. Innentől kezdve már csinálja a teljes fel és lehúzást. Ezt minden egyes áramtalanítás után meg kell csinálni.
....DE még a multkor megrendeltem az elektronikát az egyik havertól és még mindig nem csinálta meg. A rajzot itt kaptam nálatok,azzal majd feltudja húzni az ablakot. csak hogy most ezzek a gondok elöjöttek .Nem reagálnak a gombok a hosszabb nyomva tartásra és mint irtam, csak az egyik ablakot lehet felhuzni. lehet hogy ez a hideg megbolondit mindent..... mégis hol keresem a hibát???
Gyárilag nem is tudják felhúzni az ablakot gombnyomásra, ahhoz bele kell kicsit nyúlni az elektronikájába a KP zárnak. Ebben itt Mumtaz kolléga a szakértő, ő megcsinálta már :-) Viszont az fura hogy csak az 1iket húzza fel ha elforditva tartod a kulcsot a zárban. Mindkettőt fel kéne húznia (vagy gondolom mind a 4et ha a hátsók sem kurblisak), úgyhogy ott valami gubanc van..
Kösz ,majd megnézem!! Arra van e tipped hogy a kulcsal valo zárás után nem huzza fel az ablakot. illetve csak az egyiket. ja és nem ér semmit a hosszabb gombnyomás ,hogy fojamatossan menyenek az abblakok.
2000-es......-eddig bejött-bár a szervízelése nem 1 leányálom dec.3.-án első szervízem+új téligumik+akksi valami 540k-ba fájt:pedig csak olajak,szűrők,gyertyák,hosszbordásszíj,futóműben 1 axiál csukló,futóműállítás,xenon ízzók cseréje volt+hűtővíz csere és felfagyállózás.....-így vagyok nyugodtabb.....de ugye ezt tudtam....
Szerintem mindkettőtök tükrében a ház (amiben forog a gömbcsukló) el van repedve. enyémnél is ugyanez volt, kisujjal hozzáértem már elmozdult. Amúgy le lehet húzni a tükröt a szélvédőről. A talpát elkezded lefele nyomni a szélvédő síkjában akkor lejön. Én bontottan vettem egy másik tükröt, de azt is jól meg kell nézni hogy jó-e.
Amúgy tényleg úgy néz ki mintha be lenne zsírozva, vmi fehér trutyit kenhettek bele gyárilag.
Kösz a válaszokat! Most az üléssel és a középső visszapillantóról szeretnék kérdezni. A vezető ülés picit recseg-ropog, ha fészkelődök benne, ezt több helyen olvastam, hogy ilyen. Nem zavar nagyon, de ha van rá megoldás, akkor megcsinálnám. A másik a visszapillantó, mintha be lenne csírozva a gömbcsuklója és finoman lehetetlen állítani. Ez gyárilag ilyen szar, vagy valami állat tényleg bezsírozta, vagy ennyire ki bír kopni? Megoldás gondolom csere.
Azért azt ne felejtsd el, hogy az ujabb autokba nagyjából (nem minden esetben) arányosan az alkatrész és a szervizárak is nönek. Veciv6 pedig lehet, hogy kifogott egy jó merkát, de egy hasonlotól vált meg barátnöm még nyáron aminek én nagyon örültem, mert irdatlan sok pénzt kellett költeni arra az autóra. Egyfolytában jöttek ki rajta a hibák és hát egy merkát szervizelni nem két fillér. Persze azt mondják, hogy nem is nagyon megy tönkre, de elöbb utobb minden idös autonak elöjönnek a hibái. Nemtudom mondjuk Veciv6-nak hány éves, de barátnömé ha jól emlékszem akkor olyan 12-13 éves körül volt.
kipufra senkinek ninics 5lete? - Végül is ha egy 10e Ftos hátsódob kibír 1,5 -2 évet az már nekem jó, de ha fél év múlva szétrohad...
Egy normálisabb utángyártott kb mennyit bír? Valakinek tapasztalat? Nekem a gyári bírt volna 13 évet? - mert úgy néz ki még az van rajta.
Másik, meg hogy most voltam rázópados futómű vizsgálaton és 55% körüliek a gátlók (hátsó kicsit rosszabb), a srác azt mondta még vizsga szempontból alkalmas, de nem ártana lassan cserélni. Szerintetek is? Mondjuk már tényleg nem sokat csillapít, akkorákat üt néha a csodás pesti utakon, hogy csak na.
Valamint első toronycsapágyat mondot még + hátső, felső lengőkar szilentet kell cserélni.
Monst már értem VeciV6 miért vált meg a Vecitől, én is kezdem azt érezni, hogy "tehetném" fiatalabb kocsiba is a pénzt, ebbe már nem sok értelme van. Felújítattom a gátlókat (mondjuk nem sok, első+hátső 30éer meg van) és még jó lesz 4-5 évig, de akkor már majd 20 éves lezs a kocsi....