Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2006.07.10 0 0 3369
Lizzi! Engem nagyon érdekelne hogy hogy tudtad beállítani ezt a KX drivert. Mi több helyen is próbáltuk, több gépen, de mindenhol olyan fagyás lett belőle, hogy utánna hiába vakartuk le egyenként a KX dll fájljait (uninstall mit sem ért neki), a komplett win re-install adott megoldást, mert még a gyári hangkaritelepítő lemezről sem tudta a winfos rendbevágni magát. Hogy ne itt taglaljuk ki a témát, írj már légyszi erre a címemre: deejuice@gmail.com Érdekelne a helyes telepítés menete. Köszi!
Előzmény: Lizzi (3363)
djuice Creative Commons License 2006.07.10 0 0 3368
ja, a 3saton lesz!
djuice Creative Commons License 2006.07.10 0 0 3367
akit érdekel: -----------> 2006.07.22. - 22:30
Festspielsommer
40 Jahre Jazzfestival Montreux
Fünfteilige Reihe mit den Highlights
4. Miles Davis - Quincy Jones - Herbie Hancock
Präsentation: Kurt Aeschbacher
(Erstsendung: 2.7.2006) <---
Lizzi Creative Commons License 2006.07.10 0 0 3366
Bocsánat elnéztem: Augusztus 3. 21:00.
Előzmény: Lizzi (3365)
Lizzi Creative Commons License 2006.07.10 0 0 3365

Sziasztok,

aug. 5-én a Veszprémi Ünnepi Játékokon Isaac Hayes helyett Joe DeFrancesco lép fel. Gondolom érdekel benneteket.

http://www.veszpremfest.hu/ műsorváltozás gomb.

Üdv: RT

hvik Creative Commons License 2006.07.09 0 0 3364

Nem tudom, hogy volt-e már:
http://www.youtube.com/watch?v=hT8dAeHe7Ow&search=organissimo

Nekem nagyon tetszik.

Lizzi Creative Commons License 2006.07.07 0 0 3363

Sziasztok,

nekem sikerült felvetetni a Jimmy-Barbi koncertet videóra, de elég rossz minőségűre sikeredett (tompa a hang). Ha valakit érdekel megpróbálom valahogy másolni.

Más: én  PII celeron 400-as pc-vel és SB live 5.1 Kx-driverrel használom a B4-et és 10ms alatt kitűnően fut. Gondolom a B4II már nem menne.

Amihez kevés az a másik kedvencem: VST Rhodes zongora. Sajnos ez már recseg, de ha valakinek jobb gépe van és tud VST plugin-t futtatni érdemes kipróbálni. Szerintem jó, nekem nagyon bejött.
http://www.soundfonts.it/?a=read&b=18

Ha valaki tud segíteni PentiumIII slot1-es 550 vagy 600Mhz-es procit keresek 100Mhz-es FSB-vel. Ez a max amit tud az alaplapom:(

Üdv: RT

Előzmény: djuice (3361)
KarnEvil Creative Commons License 2006.07.07 0 0 3362

Ha csak VST-khez kell színpadra, akkor jelenleg az egyetlen és megbízható megoldás a Receptor. Én most vettem egy Toshiba laptopot, amit színpadon fogok használni, ha érdekel valakit, akkor majd szívesen leírom a tapasztalataimat.

Az Emo-koncert után autogram-osztás is volt, szerencse, mert így dedikáltathattam az önéletrajzot :) Emo már a 90-es évek óta szenved a kezével. Igazából soha nem kímélte fiatalkorában, régebben balesete is volt, és az agresszív játéktechnika sem tett neki jót. Szomorú, mindenesetre elismerésre méltó, hogy nem adja fel... A helyében én sem tenném.

djuice Creative Commons License 2006.07.06 0 0 3361

JAJJJJ A LEGFONTOSABB!!!

Ha kis latency kell NEM ASIO támogatott hangkarcsihoz vkinek pl. B4-ezéshez mondjuk SB Audigy 2-n aluli cuccoknál NE! a KX drivert használjátok, hanem az ASIO4ALL-t!!! (KarnEvil jóvoltából :)

http://www.asio4all.com/

Más, nem vette fel vki tegnap, azaz ma hajnalban (AM 02:20) a Jimmy-Barbi koncertet a 3satról? Sajnos az álmosító francia-portugál meccs miatt bealudtam idejekorán és a videomat sem aktivizáltam. :(

djuice Creative Commons License 2006.07.06 0 0 3360

Vagy laptop (ezesetben KarnEvil kollégát kérdeld, Ő most újít egy TOSHIBA multimédia laptopot) vagy az imént említett...

http://www.museresearch.com/receptor_overview.php

Ezzel nem csak a bí for tud menni hanem nagyon sok szoft szempler, gigantikus zongora, fúvós, öregapám valaga könyvtárakkal, igaz $2000 az alapcucc belőle. ez van! (Mellesleg egy lopótök másra is felhasználható és a receptorhoz még mindig kell egy moncsi is ami láthatóvá tesz dolgokat...)

big shoot

Előzmény: tehtube (3358)
Gope Creative Commons License 2006.07.06 0 0 3359
Igen, Oasys versus Steinway. Emo sokszor zongorázott az Oasyson, hát a hangja, különösen mélyebb fekvésben... pedig az ott lévő Steinway sem volt szépen hangosítva, legalább is ahogy lehetett volna, vagy a keverésnél hangszínelték el...
Előzmény: tehtube (3358)
tehtube Creative Commons License 2006.07.06 0 0 3358

Igen, Triton Extreme, az a neve. Ez a max változat elég hosszú és nagy ahhoz hogy szintén neki kell veselkedni cipeléskor. A Doepfer nagyon szimpatikus. Meg is feledkeztem róla. Azért az a nagymúúúg nagyon lealázta valóban a digiket, de szerintem egy kis múúg mint Mini, Micro vagy Prodigy szintén ezt tenné. Amit játszott rajta, azt szerintem egy Minimooggal is eljátszhatta volna, csak ezzel látványosabb.

Valóban az analóg hangszereknek nincsen párja. Ezek a digik inkább csak ügyes pótlékok. Az Oasys most a legjobb ilyesmi, de egyből alakalom nyílt az igazival összehasonlítani mint Moog, Steinway...

Nándi, köszi, de a B4/II immár megvan. A régi PIII gépemen a B4 10ms-al ment Live-val. Az új gépemen vagy 50-nel, pedig P4/3gHz. Lehet hogy az alaplapi hangkártya miatt ennyire késős?

Igazából természetesen nem otthonra kell -minek is?- hanem fellépni. Kéne valami jó hardver, amibe bele lehetne tenni a B4/II-t. Esetleg nótbúk, vagy valami más? Az lenne a szintiagy, a Doepfer meg a master. Javaslat?

Zs

Előzmény: Halsaman (3356)
djuice Creative Commons License 2006.07.06 0 0 3357
Zsolti! A doepfert már vagy egy éve kürtölöm itt, szerintem se lehet nagyon szar, mert a cég elég híres a masterkeyboardjairól, mégha nálunk a zongorista Nagy Jancsin kívül nem is ismerik nagyon...
A "bí fort" meg úgy lehet hozzákötni, hogy vagy egy PC, egy lopótök (laptop) vagy egy ilyen kell hozzá >>> http://www.museresearch.com <<<
Telepítés, és lehet vagdalni! Amúgy mostanában dugtam össze én is a szintimet a PC-mmel, haver adott egy midikábelt hozzá. SoundBlaster Live 5.1-es hangkarcsival 25ms-es latencyre lehet lenyúzni a B4-et stand alone üzemmódban és ne recseg!!! És még jól is adja az ívet, csak a Leslie átvitel egy kicsit faporszívósra lett hangkarakterileg leprogizva benne, ahogy ezt már mondtam is. De virgine soundra nagyon élethű, csupán a basszust kellene még megfejelniük. Amúgy kérdezted pár hete a B4/II-t, fel fogom rakni vhova korlátozott ideig.... Majd szólok! Az már nem is fut el a vén gépemen, több mindent variáltak már rajta, előnyére is!
Előzmény: tehtube (3354)
Halsaman Creative Commons License 2006.07.06 0 0 3356
Nahát, Veled is egymásra talált a véleményünk, csak én az Emerson-topikba írtam be.
A szuper-Triton az meg egy Triton Extreme volt. Józanabbik eszemmel olyan kéne most nekem.
Nem józanabbik eszem meg meg van róla győződve, hogy a két öreg hangszer messze lealázott minden mást megszólalásban. Csak hát nincs, aki megfizesse, sem aki cipelje...:(
Előzmény: tehtube (3355)
tehtube Creative Commons License 2006.07.06 0 0 3355

Ja, volt Emerson koncert.

Nagyon jó volt és szomorú :-(

Rendkívül igényes műsort adtak elő, nekem a műsor sokkal jobban tetszett mint korábban L, P-vel.  A számok frissek, feszesek, ízlésesen átdolgozottak voltak.

A kísérőzenészekről csak felsőfokon beszélhetek.

Mark Bonilla gitáros, énekes fantasztikusan jól gitározott és ugyanolyan szépen, ha nem szebben énekelt mint Lake. És mindezt hibátlanul, precízen, lazán.

A dobos atombiztos tempóval, jó ritmusokkal szintén megerősítette bennem hogy miért nem tartom sokra Palmert.

A basszeros is nagyon tehetséges, azozonban nem tanulta meg kellően a műsort, jópár kandi hang előfordult, volt hogy a gitáros "segített" neki. De ennek ellenére 1.oszt.

És most jön Emó. Vagy 15 évvel fiatalabbnak néz ki kortársainál. Viszont beteg. Szörnyű volt látni a kitekeredett jobbkezét, ahogy három ujjal próbálja meg eljátszani azt, ami korábban még öttel is becsületére vált neki. A kis és gyűrűsujja gyakorlatilag nem mozog, azokat legtöbbször csakúgy ráejtette a billentyűkre ha épp jó helyen voltak. Így amit nyújtott -ahhoz képest- brilliáns, de önmagában, ismerve az eredetit, nagyon szomorú. Olyan Jimmy Smith-es érzésem támadt és újra a Teátrumban.

A koncert első fele ennek ellenére egész kellemes volt az élőben nem játszott Tarkusos nótákkal, Humble Pie/Brandenburgival, amit megspékeltek a St Thomassal is.

A második körre viszont elfáradtak. Vagyis inkább Emó. A Karélia svit kíséretét nem is tudták a többiek rendesen, az Amerika-Rondó botrány, de a túljátszott Tarkus is Emó részéről márcsak vagdalkozás volt, amihez a kíséret is néha csak nagyon nehezen tudott igazodni. Igaz, fiatalkorában sem volt koncerteken a precízségéről híres.

Nagyon sajnálom hogy Emerson állapota ennyire leromlott, minden erőfeszítése ellenére már képtelen hozni a korábbi színvonalát.

Hanxerek: Goffos angol C3. (talán midizett, vagy tranyós előfokot kapott??)

Korg OASYS, valami legújabb szuper Triton, meg a Moog modular. Ja, meg Steinway D.

Na a Moog az állat volt. A C3 két 122-es lezliről ment. A lezlik messze a színpadot takaró függönyök mögött voltak mikrofonostul. A mikrofonok túl közel voltak, zavaróan pumpált, bugyogott az orgonahang. Amatőrök, pedig angolok.

Az énekre egy ide nem illő SM58 volt, kategóriával jobbat illett volna betenni ilyen nagyszabású koncertre.

Az egész hangosítás túl torz, hangos, definiálatlan volt. Ez a cucc nem tud ennyit. nem is kell. Halkabban profin mexólaltak volna. gyakra a keverés is aránytalan volt. A Moog bitang hangos, a gitár cincog.

Ennek ellenére azt mondom, kár lett volna kihagyni ezt a koncertet.

A paksi rövid koncerten EMónak annyira nem ment, hogy alig játsztt valamit, mindent a gitár vitt Adorján szerint.

na jóccakát.

tehtube Creative Commons License 2006.07.06 0 0 3354

Köszi Nándi, fantasztikus link. Lehet hogy pont ezt keresem??? Alaposabban utánanézek. Az a jó benne hogy lehet egymanuálos, kétmanuálos is.

A hülyeségtől persze ők sem tudtak teljesen mexabadulni, különben miért variálták volna át ostoba helyekre a gombokat?

Először is: preset az balodalt, nem jobboldalt.

Lábbassz cugrígel a két kilences után, nem előtte.

Vibrátó baloldalt, lezli baloldalt, nem középen.

A perka meg emiatt jobboldalt és nem középen.

Ennek ellenére figyelemreméltó alkotás.

Namost ehhez hogy lehet a B4-et hozzákötni?

Zs

Előzmény: djuice (3353)
djuice Creative Commons License 2006.07.05 0 0 3353

Gyerekek! Ezt Úgy sem fogjátok elhinni!

Nézegettem a DOEPFER honlapját, mi újság van orgona midi kontroller ügyben náluk és, és , és.... :)

http://www.doepfer.de/Controller_midiGun.htm

A jövő eljövendő nagy Jedi-harcos Hammondistái biztos ilyen szerkentyűkkel fogják nyomni a best of Jimmy Smith koncertjeiket, de még az sem kizárt hogy Emerson módjára fogják kettévágni a B-3-asukat egy midis lézerkarddal! Őrület! :)))

Azért érdemes az érdemleges dolgokra is pillantást vetni... az orgel kontroller címszónál

http://www.doepfer.de/home_e.htm

hvik Creative Commons License 2006.07.05 0 0 3352
Így van, Csajkovszkij - Pathetique, nincs is jobb annál... meg America
Előzmény: tehtube (3351)
tehtube Creative Commons License 2006.07.05 0 0 3351

Nekem jobban bejönnek a Nice számok. Na nem a Flower Kings... hanem pl a Karélia szvit, She Belongs To Me, Patetikus szimfónia, biztos lesz a Happy Freuds, a She Belongs To Me... Ugyanúgy mint a Purpléban, csakis 1970 előttről :-)

Biztos hogy a műsor fele a menő korszakból lesz, nem lehet másból. 

Előzmény: Halsaman (3349)
KarnEvil Creative Commons License 2006.07.05 0 0 3350

Biztos, lehetsz benne, hogy ezek műsoron lesznek :)

Én is ott leszek, remélem találkozunk!

Előzmény: Halsaman (3349)
Halsaman Creative Commons License 2006.07.04 0 0 3349
Hát én meg remélem, hogy ELP-dalok lesznek túlsúlyban. Ha már egyszer rendes analóg technikával tud megszólalni, szívesen vennék néhány szösszenetet, mondjuk Tarkus, Karn Evil...:)
Előzmény: tehtube (3347)
tehtube Creative Commons License 2006.07.04 0 0 3348

Párosával szép az élet :-)

tehtube Creative Commons License 2006.07.04 0 0 3347

Ahogy olvastam, a holnapi koncert Emerson bácsi jutalomjátéka lesz. A 3 srác kíséri, szóval övé végig a fő szerep, nem fog Lake és Palmer "belepiszkítani". 2,5 órás műsor, melyben szerencsére nemcsak az unalomig ismételt ELP számok lesznek, hanem sok Nice, szólókompozíció. Valahogy az életútját vélem kirajzolni ebből a felhozatalból. Meg a lényeges hanxerek jelen lesznek.

Elővétel: 7900, helyben: 8500. Drága, de ilyen alkalom nem biztos hogy adódik mégegyszer. Ő sem mai gyerek. A koncert is másképp szól, mint hifiben otthon. Remélem találkozunk minnél többen. Ü: Zs.

LaurensHammond Creative Commons License 2006.07.02 0 0 3346
az a kémény onnan hatulrol, na az kellene:-) sok elavult vacak egy helyen:-)
Előzmény: tehtube (3344)
hvik Creative Commons License 2006.07.01 0 0 3345
A Kánaán...
Előzmény: tehtube (3344)
tehtube Creative Commons License 2006.06.30 0 0 3344

Ez egy jó kép. Érdemes alaposan elnézegetni, mit is találunk rajta.

Vagy 5 orgona, egy rahedli lezli, köztük a nagyfiú és hátul csomó 147-es lezlierősítő. Ez amerika.

tehtube Creative Commons License 2006.06.28 0 0 3343

kÖSZI LITTLE, LETÖLTÖTTEM A VIDEÓKAT. Ja Capslokkkikapcs. Nagyon jó a Tony Monacós is, meg van még a honlapján néznivaló. Jó leckeanyag, csakhát ABC nélkül nem nagyon lehet így játszani. Igaz mégha kicsit fárasztó is, de a Voce-s videó a kivétel és jó példa a szegény ember Hammond triójára :-)

Zs

tehtube Creative Commons License 2006.06.27 0 0 3342

Szánalmasak ezek a demók. Nem is értem mi van a hanxerkészítőkkel?? Nem az a céljuk hogy eladják portékáikat? Ahhoz meg olyan hangzó anyag kéne hogy földbe döngölje az embert már az első pillanatban.

A PARI még úgy-ahogy elmegy, de borzasztó hangminőségű. Ez lenne vele a legjobb felvétel??? Nem lehetett volna akár a szerelőműhelyben vagy egy saját bemutatón valami egyszerű kamerás, de hallgatható minőséget lészíteni?

A Creamware meg jól szól, de pont ezen hanxer a leghalkabb rajta, csak a háttérben kísérget? Ennyi szerepre méltatják saját hangszerüket? Hülyék.

Ugyanez vonatkozik a Diversi orgonára is. A világ legjobb orgonistái játszanak rajta (még Joey is elbújhat), de olyan zajban és olyan gyenga hanggal, hogy szinte élvezhetetlen. http://www.diversiorgan.com/galleries/aim.html A Who's playing-ből az utánozhatatlan Eddie Howard Jr-t javaslom, aki el szeretné vetetni a kedvét a további Hammondozástól :-) De a többi is top! Számunkra ismeretlen kántorok lealázzák a divatos nagyságokat.

Vagy éppen azért gyengék ezek a felvételek, mert a tiszta felvételen nagyon előjön a hangzás hibája?? ;-)

A négyes összehasonlító, a V5, XB-k vonal demói borzasztóak.

Előzmény: djuice (3341)
djuice Creative Commons License 2006.06.27 0 0 3341
Na behallgattam a Creamware B4000-et a webes demói alapján. Nem sok köze van a B3-hoz az biztos, bár elég hülye volt aki techno irányban képzelte el ennek a hanxernek a bemutatását, igazából élőben volna jó hallani, de az ára (€999) elég kínos. Akkor már egy DB3M vagy egy Electro Rack... Elnézést ha felcsigáztam vele vkit! ;) Ellenben van egy jó viccem ha megengeditek! :) ^B Találkozik a ruszki az amcsival a tajgán. Látja a ruszki hogy a jenkin valami elképesztően speckó bőrkabesz feszül, tele gombokkal meg digitális kijelzővel. Meg is kérdi: -R- Héé barátom! Mi ez a szerkó rajtad és mik azok a gombok rajta? -A- Óóóó, hát ez a NASA legújabb fejlesztése! Teccik mi?! Ha fázok, megnyomom ezt a gombot ni és kellemes meleget fúj a biotermikus-szeizmikus hőfejlesztő mortor. Ha melegem van, megnyomom ezt a másikat ni és kellemes hűs levegőt fúj a biotermikus-szeizmikus klimatizáló. Ha meg fáradt vagyok, megnyomom ezt a legszélsőt ni, és kellemes vibramasszázst nyújt a mikromotoros masszázsháló! A ruszki majd el dobja az agyát annyira odavan... Pár hét múlva újra találkoznak és a jenki látja messziről hogy a hibbant ruszki egy hatalmas nagy Zil-ajtóval közeledik... -A- Miaz sógor mi van neked? -R- Hááááááát, ez lenni Mechatrov elvtárs új találmánya! Na idenézz!!! Ha fázok, feltekerem az ablakot, ha melegem van, letekerem! FIGYEJJJ! Ha elfáradtam akkor csak lerakom az egészet a fődre ni! :)))
hvik Creative Commons License 2006.06.26 0 0 3340

Szépen beleéli magát :) de van is mibe!!

Azért ezexerint csak nem olyan jó az a nyúbíszri, hogy azt használja :DD

Előzmény: LittleBig (3338)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!