Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Nem nagyon kell azt csiszolgatni, könnyen hozzáragad pl. a palmatex, pillanatragasztók, sziloplaszt, PU -ragasztók, ragasztópisztolyos ragacs, végülis minden, kivéve a vízbázisú ragasztókat.
"sima fehér bútorlapból" - ha ez a fóliázástól fehér, akkor a víz nemigen bántja. Így persze lekezelni sem kell. De azt hiszem, tán a létező megrosszabb anyag: még egy sínszöget is nehéz lesz beleverni, a ragasztásról nem is beszélve. Igaz, olcsó. :-)
Az asztal felső részét nem kell, attól csak kevsébé ragadnának rá a későbbiekben a dolgok, amiket fel fogsz ragasztani.
Az oldalára kértél vmi lezáró elemet? ha az is butorlapból készült (és ha nem laminált), akkor azt lefestheted, szebb lesz és nem látszik rajta a kezedről rátapadó kosz és zsír.
Szia! Nem teljesen értem. merevítő borda nincs alatta? A butorlap helyett azért lett volna jobb OSB lap, mert az nem vetemedik meg, ha vizet lát. Az a baj, hogy a terep építésekor kasználatos ragasztók víz bázisúak...
A Nochnak ezt a bizonyos szivacslap + passzoló kőzúzalék csomagját használtam (cikkszáma 99161). A szivacslapot túlnyúlás nélkül a váltó formájára vágtam, az asztal alatti állítómű furatát elkészítettem, a váltót, majd a váltóművet rögzítettem / beüzemeltem, ezt követően pedig elkészítettem a kavicságyazatot.
Egyszerűnek hangzik, váltónként kb. 1 óra munka mindent összevetve (szorozva kb. 45 váltóval -- uh, még belegondolni is rossz...).
Az asztal egyenlőre terv,bár meg van a helye csak a melléképületre kell költeni sokat.Addig anyag gyűjtögetés folyik.Mozdonyból csak 12 van jelenleg amiből csak négy mávos a többi DB,Öbb és csak Ep II.-III.Szóval van még mit venni és nincs pénz rogyásig bár jó lenne.Tavaly felszámolt gyűjteményem árából vásárolgatok,de óvatosan és lehetőleg gazdaságosan.Sok dolog van már,felsővezeték,fordítókorong néhány épület,sínek,néhány váltó és négy digitalizált mozdony és úgy 60-70 vagon.Szerintem az én leendő asztalom nem nagy tavaly még Komárom állomást akartam meg csinálni 11x5méteren,de az iszonyú pénz.
Természetesen szívesen megnézném,mert nagyon érdekel a dolog.Jelenleg 3db vezérlőm (Look2-s) van,de ha találok még olcsón,akkor szeretném bővíteni a vezérlést.Válaszod köszönöm!Üdv: Gábor
Reggel 3.45h-kor megnézem az állomáson a plakátot, de leghamarabb csütörtökön, vagy pénteken tudom felírni ide, mert megyek Osztrákiába, hív a munka...
De, ha csibesz2 kolléga erre jár, majd csak felírja hamarabb. A VOKE-ban lesz, az állomásnál.
Ezeket próbálgattam csak négy mozdonnyal.Kettő még elment a két körön mivel nem voltak egymás útjába a másik kettővel egy tolató vágány és egy 250mm-es kitérő lett volna a cél,de gép megálíítás nélkül nem ment és vagonok ill. váltó állítás még sehol.Köszönöm a választ.