En majdnem be....tam, akkorat orgonalt Joey!!!:-)
Elvezte is rendesen, es megcifrazta kulonbozo beallitasokkal, trukkokkel..talan mondhatjuk, hogy amit a Hammond orgonabol ki lehet hozni azt Ő most kis is hozta!
A regi hatvanas eveket idezo hangzassal, stilussal, es szamokkal operalt Francesco , Miles Davis nyitoszam, aztan Carlos Jobim Girl from Ipanema-ja....aztan csak Jimmy Smith, es jo hammond masszirozasok vegig a kedvenc hangzasommal...
Allt a Leslie nem forgott, es csak vibratoval a third percussion mint Jimmy Smith /McGriff bacsinal. Ez a csucs! Aztan kozben atvaltott presetet a full organ hangzasra, es tremolora porgette a Leslie-t amitol visitott, karcolt, es borzolta a hangulatot...
Fantasztikus elmeny volt, talan a legjobb Hammond orgonas koncertet hallhattam, lathattam testkozelbol.
A szabadtér helyett az esőhelyszín, a városi sportcsarnok lett végül. Tényleg esett, ez volt a megfelelő helyszín. Három jazzenészre megtelt a hely. Lazán, de megtelt, nem semmi.
Aki látta a tavalyi Joey koncertet, azt kell mondjam, semmit nem tud Joeyről. Az is jó volt, elment, de ez a koncert fényévekkel megelőzte azt.
Vittem a "szokásos" A100-amat a 142-es lezlivel. Köszönet a szállításbani segítségért Laurensnek, Kovács Gyulának és a Zöld Csillagos Böhönyének.
A lezlit egy 70centis dobozra raktam rá és a technikusok tiltakozása ellenére megint háttal kifelé. Azt mondták hogy néz ki? Jól néz ki. Márcsak azért is, mert egy lezli egy sportcsarnokban nem túl sok, főleg hogy ez a kisebb szekrényű. Így megmagasítva viszont akár 31H-nak is beillett.
(Joey háta mögé egyébként kettőt szokta ledobni a földre a réssel felé)
Ez oldalt volt, direktben kapott a fülébe egy sokkal definiáltabb, izmos hangot amire a túloldalán a kontroll is kicsit rásegített. Mindegyik zenész dícsérte a hangosítást. Köszönet érte Frenreisz Karesz bácsinak.
A 122 erősítőt Harangozó Misi az új vezérlés beültetésével, a régi, a hangra is rátelepített vezérlés kiiktatásával úgy feltuningolta, hogy kb. 20%-al hangosabb lett a szokásos 40W-osoknál. És mégegy fontos, az új vezérlésben már megtalálható a stop állás is középen. Értékelte Joey még az orgona szokásosnál kissé erősebben sziszegős, leakage-es hangját is, ami kiemeli az átlagos B3-ak közül. Ez gyakorlatilag meghatározta a hártalévő koncertet. Baromira tetszett neki az összeállítás hangja, a nagyobb dobozokkal megegyező basszusa, a teljesen néma motorvezérlés, nagyon jól visszahallott minden nüanszot.
És a legfontosabb, ráharapott a stop állásra. A lassú forgást az egész koncerten mellőzte, csak a stop/tremolo volt használatban, mint a régi '65 előtti egysebességes lezliken, meghát a legfinomabb jazzorgonás felvételeken. Egyszerűen fantasztikus a játéka!!! Csak a Mojo Working-öt játszotta a tavalyi műsorból, de abban is kétszer akkorát szólózott, a többiben meg a szólói most nagyon Jimmy-sek voltak (akár Smith, akár McGriff) Nagyobb szólók, nagyobb virgák, leheletfinom megoldások, óriás dinamika, színes előadás. Ez egy másik Joey volt!!!
A gitáros -Langley- ugyanaz, neki is volt egy kis önálló finom szólója. A dobos egy fiatal fehér srác (24éves). Úgy nézett ki mint egy hivatali gyakornok :-) Rendkívül furcsa, kitekeredett mozdulatokkal dobolt, de nekem sokkal jobban tetszett a játéka mint a tavalyi Byronnak. Ő hozzátett a zenéhez, nem csak szürkén kísért. És két-három számban Joey élettársa énekelt.
A beállásról, dedikálásról és az egész koncertről videóval "jegyzőkönyvet" vettem föl, de ígért a tv-s stáb is egy összevágott anyagot. Aki nem volt, most sokat vesztett.
Nagyon jó az a dvd, de látván a honlapját inkább a komplett csomagra kéne hajtani. Az 180, de 3 dvd, 6 cd, 1 cd-rom. A nyúB3-mal neki könnyű midifilét készíteni.
Nálam vannak a jegyek a Joey koncertre. Egymás mellé szólnak kategóriánként.
Ennyiért tudtam szerezni ha valakit érdekel egy Hammond fórumon:
6000 helyett 5000, 4500 helyett 3800, 3000 helyett 2500
Csüt. déltől már Veszprémben vagyok 06 20 347 9517
Én se mást mondtam. Viszont minden apró mozdulata is látszik amellett hogy milyen skálákat játszik, amit meg frankón be is mond... Nekem ez a nyulfarknyi video is elárult pár nüanszot. Norbi pajtás! Továbbra is várom a mailedet amit a multkor beszéltünk!
A felirat csak a DVD-t reklámozza. Leírja, hogy milyen skálákat mutat meg, milyen számokat játszik rajta, stb. egyszóval mit kapsz, ha megveszed a DVD-t :)
Nem tom láttátok-e már ezt...?
http://www.b3monaco.com/PICS/patterson.wmv
Részlet a srác oktató DVD-jéből. Nagyon jó látószögben mindent megmutat a Tony bácsi, mellesleg a Hammondja is kellemesen van bemikrofonozva vhol az otthonában...
Ha esetleg meg tudnánk dumálni, az ilyen magamfajta amatőr orgonistákkal közösen megrendelhetnénk ezt a DVDt, hogy végre lássuk is ne csak halljuk hogyan kell szakszerűen megtépni egy B-3-at... :)
Na jó, sokan itt biztos tudják is, főleg akinek van original Hammond is hozzá, de az ilyen Monacos, Francescos tenyeres talpazásokhoz biztos lehet egy-két pluszt még lesni róla, főleg hogy a video feliratában tömören leírja mikről oktat a filmen. Szóval? KarnEvil? stb...?
...THAT'S NICE!
Augusztus 3-án a Joey DeFrancesco koncertre jegyet lehet kapni Laurensnél a kecskeméti boltban ill. nálam, Budapesten, 18%-al kevesebbért, mint a helyszínen.
Hát igen... az asszony is mondja hogy két szinttel feljebb is rezegnek az ablaküvegek, redőny... pedig én el tudok képzelni még többet. Az az érdekes és ez tény, hogy messzebbről hangosabb, meg ha más játszik :-D A távolságot még értem a mélyek hullámai miatt :-) Ebből a fajtából azthiszem Harangozó Misi kihozta a maximumot a finom tuningjával. Többet a hangxórók nem bírnának. Igaz, csinált most egy 147-esből brutál tuningot új trafóval, a 40W helyett 60/90W jött ki belőle.
Te beszélsz? Ha jól emlékszem, olyan hangerőn küldted meg az orgonáidat, amikor nálad jártam, hogy majd' kiesett a fülem a helyéből...:)) Pedig én metálon nőttem föl...
Augusztus 3-án Veszprémben valóban Joey koncert lesz,
szepteber 9-én a Művészetek palotájában meg régi elektromos hangszer bemutató.
Martenot, Theremin, MR Modularmúgja, Mellotron, Calvinet, Rhodes, Hammond. Az előadók közül Szakcsiról és Fogarasiról hallottam. Úgy néz ki, mindkettőben érdekelt leszek.
Jó az az általános szintirack, csak drágább még a leves mint a hús. Várni kell :-)
Jó hallani hogy a Purple felfrissült. Nagy szám ekkora folyamatos terhelés során.
Igen, az a jó a szabadtéren, hogy nem zeng a hely. A legtöbb csarnokos koncerten fülsértő hangrő, ronda éles, visító, dübörgő basszusos hangkép a jellemző. Az egyik legszörnyűbb hangzás most pont az Emerson volt. Egyszerűen túl hangos volt úgy, hogy a rendszer sem bírta. A kevesebb általában több.
Hammond M-3 német gyártás, de jó hanggal, kevés karcolással az oldalán, beépített OrganMate rugós zengetővel. 295.000 Ft
Solton Dopplertone 150 nagy kétrotoros lezli. Frissen felújított 2 csatornás kb. 120 wattos erősítővel és szinte új hangszórókkal. A külseje hibátlan, nem sokat volt használva. 85.000 Ft
15 colos mélynyomó. képeket itt találtok: http://premecz.atw.hu/leslie
Hello Mindenkinek! Július 8-án Wiesenben Feleségemmel és 5 és fél éves fiammal sikerült járnom egy Deep Purple koncerten. Maradandó élmény volt, ezért gondoltam megosztom Mindenkivel. Ha járt már a fórumosok közül valaki ezen a helyen, az tudja, hogy valami különleges hangulata, atmoszférája van. Az erdő közepén egy sátor, egy színpad, mindez teljesen kultúr mikrokörnyezetben. Az adottságok ellenére kitűnő hangzás, akusztika. Nem beszélve az előadókról, akik a legjobb formájukat hozták, amit valaha is láttam, hallottam. A koncert a "Rapture of the deep" című legújabb lemezük turnéjának része volt, de mégis a régi számok domináltak, az előző "Bananas" LP-ről gyakorlatilag egy szám sem hangzott el (hál' Istennek). Kitűnő hangulatban volt mindenki, beleértve a DP-t is. Gillan valami hihetetlen vitalitásról adott tanúbizonyságot, a hangja félelmetesen jól szólt, a magasak is kijöttek úgy rendesen. Nyilván Ő is érezte, hogy igazán formában van, és szerencsére egyáltalán nem "biztonsági" éneklést produkált. A régiek között a Fireball úgy szólt, mintha az eredeti lemezt hallgattam volna. A Hush, Highway star, Pictures of home, Space trucking, Strange kind of woman, Lazy emelhető még ki. Talán kevésbé voltak hangosak, - lehet, hogy a szabad tér miatt tűnt úgy - ami különösen élvezhetővé tette a produkciót. Minden hangszert és az éneket kiválóan ki lehetett hallani. Don Airey szintén sziporkázott, Őt sem láttam még ilyen jónak. Úgy rendesen tépte C3-at, meg lenyomott egy bitang jó szólót. Szóval az esemény visszaadta a februári budapesti koncert után elvesztett hitemet. Azt hiszem, megyek még DP koncertre. Üdv.
Lizzi! Engem nagyon érdekelne hogy hogy tudtad beállítani ezt a KX drivert. Mi több helyen is próbáltuk, több gépen, de mindenhol olyan fagyás lett belőle, hogy utánna hiába vakartuk le egyenként a KX dll fájljait (uninstall mit sem ért neki), a komplett win re-install adott megoldást, mert még a gyári hangkaritelepítő lemezről sem tudta a winfos rendbevágni magát. Hogy ne itt taglaljuk ki a témát, írj már légyszi erre a címemre: deejuice@gmail.com Érdekelne a helyes telepítés menete. Köszi!
akit érdekel: -----------> 2006.07.22. - 22:30 Festspielsommer 40 Jahre Jazzfestival Montreux Fünfteilige Reihe mit den Highlights 4. Miles Davis - Quincy Jones - Herbie Hancock Präsentation: Kurt Aeschbacher (Erstsendung: 2.7.2006) <---
nekem sikerült felvetetni a Jimmy-Barbi koncertet videóra, de elég rossz minőségűre sikeredett (tompa a hang). Ha valakit érdekel megpróbálom valahogy másolni.
Más: én PII celeron 400-as pc-vel és SB live 5.1 Kx-driverrel használom a B4-et és 10ms alatt kitűnően fut. Gondolom a B4II már nem menne.
Amihez kevés az a másik kedvencem: VST Rhodes zongora. Sajnos ez már recseg, de ha valakinek jobb gépe van és tud VST plugin-t futtatni érdemes kipróbálni. Szerintem jó, nekem nagyon bejött. http://www.soundfonts.it/?a=read&b=18
Ha valaki tud segíteni PentiumIII slot1-es 550 vagy 600Mhz-es procit keresek 100Mhz-es FSB-vel. Ez a max amit tud az alaplapom:(
Ha csak VST-khez kell színpadra, akkor jelenleg az egyetlen és megbízható megoldás a Receptor. Én most vettem egy Toshiba laptopot, amit színpadon fogok használni, ha érdekel valakit, akkor majd szívesen leírom a tapasztalataimat.
Az Emo-koncert után autogram-osztás is volt, szerencse, mert így dedikáltathattam az önéletrajzot :) Emo már a 90-es évek óta szenved a kezével. Igazából soha nem kímélte fiatalkorában, régebben balesete is volt, és az agresszív játéktechnika sem tett neki jót. Szomorú, mindenesetre elismerésre méltó, hogy nem adja fel... A helyében én sem tenném.
Ha kis latency kell NEM ASIO támogatott hangkarcsihoz vkinek pl. B4-ezéshez mondjuk SB Audigy 2-n aluli cuccoknál NE! a KX drivert használjátok, hanem az ASIO4ALL-t!!! (KarnEvil jóvoltából :)
Más, nem vette fel vki tegnap, azaz ma hajnalban (AM 02:20) a Jimmy-Barbi koncertet a 3satról? Sajnos az álmosító francia-portugál meccs miatt bealudtam idejekorán és a videomat sem aktivizáltam. :(