A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
Szerintem a fény hat a főld forgására, és közvetve a gravitációra. A cseik azt mondja , hogy a fény részecskéi okozzák a gravitációt. Remélem jól értelmeztem. Szerintem a nap sugarai okozzák a főld forgását.
Arra, hogy a gravitáció nem erőként hat a fényre, mert a fényhullámnak nincs tömege.
Nem a gravitáció téríti el a fénysugarat, hanem az inhomogén gravitációs mezőben a fény úgy viselkedik, mintha folyamatosan változó törésmutatójú közegben haladna.
Az inhomogén mezőben a fénysugár ugyanúgy elhajlik, mint ahogyan változó sűrűségű (változó törésmutatójú) levegőben is. Ez okozza a délibáb jelenségét.
szóval a gravitációs mező szerinted is eltéríti a fényt.
akkor mire alapozod azt az elképzelésedet, hogy nem létezhet olyan mértéku tömeg koncentráció ami már annyira erősen téríti el a fényt, hogy az nem tudjap elhagyni az objektumot?
A matematikai képletekből mindent ki lehet hozni, és mindennek az ellenkezőjét is.
Itt konkréten arról van szó, hogy a gravitációs fényelhajlásra még Newton elméletéből adódik egy képlet, amely hibás. Azért hibás, mert Newton téves feltételezése szerint a fény apró golyócskákból, fényrészecskékből áll.
Ezt a hibás elképzelést támasztotta fel újra Einstein. Első nekifutásra ugyanazt a képletet használta fel, amely Newton elméletéből származott, de másodikra a fényelhajlás mértékét megszorozta kettővel.
Ez is téves, de ezt használták fel a feketelyukak ötletéhez. Ennek a hibás képletnek köszönheti a feketelyuk a "létezését". Ha elég nagy a feltételezett feketelyuk tömege, akkor felcsavarja a fényt, így nem tud kijönni a feketelyukból. Ez persze egy orbitális baromság.
De a csillagászoknak nagyon jól jött a feketelyuk, mert ha valamit nem tudnak megmagyarázni, akkor előveszik a feketelyukakat.
Mi van a galaxis közepében? Hát feketelyuk.
Mi okozza a gravitációs hullámokat? Hát ütköző feketelyukak.
És ha nem elég egy feketelyuk a magyarázathoz, akkor többet feltételeznek.
Én csak találgatok. Te a másik topikban irtad, hogy a fekete lyuk , egy hibás matematikai képletnek köszönheti létezését. Ennyien nem értenek a matekhoz?
Én nem tudok rá válaszolni, mert eddig a fekete lyukak nem képezték az érdeklődési körömet, de megpróbálom.A fekete lyuk lehet egy örvényszerű képzödmény , - Az őrvény közepén van lyuk. amin nem hatol át a fény.