Keresés

Részletes keresés

t010traktor Creative Commons License 2013.03.19 0 0 265

Reméltem is hogy boldogulsz :-)

Na de az 1,4 az még egy kicsit soknak tűnik !

Smart 800 ???

Azon lehet valami turbó ?

Az cm3-ben elég közel van !?

Mondjuk az sajna merci így gondolom kb az arannyal vetekszik az ára !? :-(

Na ja de az nem olyan mint a víz, hogy azalatt a pár óra alatt megengedem mondjuk a kádat aztán elvan a család ! :-(

Áááá

Variáltok itt a karbival, de a turbó lesz a megoldás ! :-)

Ha más nem akkor egy ifa kompresszort felszerelünk az egyik kihajtásra és lesz állalndó levegő :-D

Előzmény: Lki1 (260)
józsika1986 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 264

Igen ez a 3 dolog volt ami épp elég volt ahhoz,hogy ne induljon :/

Igen örülök neki eelégedett is vagyok ,hogy hallottam ,mostmár ,hogy mi is van a birtokomban egyre jobban kezdem kedvelni :D

,hogy beindult járt de azért nem bizom el magam mivel,hogy tudom,hogy nem gyári a tömítés csak "barkács" de remélem ,hogy itt is beválik :)

Berugókar? hát nem tudom mondjuk nem lenne rossz ,mert csak esztétikusabb és biztonságosabb mint a madzagot tekergetni... csak mint irtam üzenetben,hogy mi a probléma :/ de végülis ha rá is tudnám szerkeszteni a trabi kupplungot akkor mondjuk akkuval nem bővelkedek, lehet jól jönne a berugó vagy a kurblit kialakítani

"néztem a zsiguli kurblianyát azon kisebb a menet bár lehet át lehetne fúratni rávalóra ha az anyagvastagság engedné :)"

Előzmény: Lki1 (263)
Lki1 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 263

Akkor végeredményben a rossz benzin, rossz hf tömítés, rossz gyújtási időpont miatt nem indult? 

Ez nem a legoptimálisabb kombináció!

Akkor most az elégedettség jóleső érzése lett rajtad úrrá! :DD

Akkor akarsz rá berúgókart?

Előzmény: józsika1986 (261)
józsika1986 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 262

Lesz az is :)

mihelyst hozok valahogy benzint :)

tervben volt most is csak nem volt kéznél a kamera .. :/

amúgy olyan értelemben 2 emberes a biztonság érdekében :) egyik ismerősöm tartja én pedig kezelem :D ha esetlegesen elkezdene ugrálni vagy valami de semmi, nem sétál,nem ugrál :)))

/de biztos ami biztos/ igy vagyok nyugodt amúgy nem nagoyn birja tartani mikor odarántom neki a gázt még billent :DDDD haver megijedt :D még az ugye én hozzávagyok szokva :) ő kőműves azt hát ugye mint laikus... ugrott akkorát mint egy kecskebéka mikor kiküldte a kék lángot :D

azért hiába 8-10 lóerős ez a motor de piszkosul nagy nyomatéka van :) ami köszönhető a "dupla lendkeréknek is :)

és a jó összeállításnak :)  /szerintem/

kíváncsi leszek rerhelés alatt remélem nem fogok benne csalódni valamikor ,bár a fogyasztása amitöl "félek" ... de hobbizni nekem jó :)

Előzmény: Lki1 (259)
józsika1986 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 261

Hát igen a szükség nagy úr :)

Iván pedig a Szükségre alkotott :D

Előzmény: Lki1 (258)
Lki1 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 260

Csak-csak boldogulok egy ilyen alkatrésszel.

Az 1,4-es motorokat meglepően kis feltöltővel szerelik. Nem tudom mekkora lenne az optimális méret.

Valahol láttam egy videót, ahol egy pannóniát pörgettek hülyére egy elég combos feltöltővel.

Mondta, hogy naponta néhány órát van áram. Beosztással kell élni. 

A másik irány egy kínai karbi felszerelése volt, de nem jött össze. Indult, és szép alapjárat volt vele, de sok kraft nem volt fordulaton.

Most nagyon csüggedt. Megvárja, hogy mire jutok az apró pócki karbival.

Előzmény: t010traktor (255)
Lki1 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 259

Videót! Videóóóót!!!  :)

Előzmény: józsika1986 (256)
Lki1 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 258

Nem hiába. 

Aki tud, az tud...

Előzmény: józsika1986 (257)
józsika1986 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 257

azt elfelejtettem ,hogy a hf-tömítést megoldottam :)

hozzávalók:

olló,kartonlap,régi hf tömítés,ipari sűrű zománc festék "mint a méz"és egy energiaitalos doboz :D kb fél óráig küszködtem 1-el de próbára szántam de amig birja nem nyúlok hozzá :)

a régi hf,tömítést feltakaritottam,és az átégett részre energiás dobozbol kivágott csíkot hajtottam majd összerakás előtt a henger tetejét,megkentem festékkel,ezutt jött a hf tömités,az alulemez/foltozással/, ezutt megint festék,aztán kartonpapír tömités "formára vágva," ezutt megint festék aztán a hengerfej kb 1 órát hagytam állni... 2x áthuztam a hf csavarokat...  ezutt összepakoltam a burkolatot,és kész  :)

Lehet van aki ki fog röhögni,vagy épp letol ,hogy tákolás... de nálam egy a módszer amúgy bevált ,a Hanomagon is így oldottam meg ! és bírja :)régebben a Ladán,Trabanton,kismotorokon bevált remélem ezen is befog :)

mondjuk az energiás alu dobozt mint "donort" most használtasm először...

Előzmény: józsika1986 (256)
józsika1986 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 256

Szép estét mindenkinek ! :)

Na haladtam :)

életre keltettem a kicsikét :)

ma délután gondoltam próbaképp nekivágok "már bevált technológia nálam a szükség"

a gyújtást mint irtam azt belőttem valameik nap, ma viszont a hengerfejek is helyükre kerültek :)

feltekertem a madzagot a tárcsára,és még jóformán le se ér a madzag már jár is a motor :)

na amire még rájöttem az a benzin ami a tankjában van az egyazegyben meg a selejtbe :/

"az is szivatott" ugyanis a karburátorbol leengedtem a benzint az úszóházbol mivel más nem volt itthol ,1:40-es keverékkel telenyomtam fecskendővel :)

gyönyörűen jár szépen indul.szépen veszi a fordulatot is meg miegymás ahogy illik,Ja és füst jóformán egyenlő a 0-val  annyi füstje van ami a keverékben van adalék...:)

,báááár még egy kis szelephang az van :/

akkor végülis mi lenne az a szelephézag érték ami jö lenne?

az inditást jótanácsot megfogadva "megúsztattam az úszóházat" szivató nélkül alapjáraton inditottam :)

mostmár majd egy légszűrőt mókolok rá,a légszűrő betét milyen anyag? mert van egy rotációskapa 3:1 szűröm /elve mint az MTZ-é:ciklon-olajtűkrös-szövetbetétes/ 25,ös csatlakozónyílással, az nem folytaná le nagyon, ? vagy vágok rá nagyobb lyukat aztán beleragasztok egy darab 32-es pvc csövet és porszívó gégecsővel összekötöm a karbutrátorral a karburátorra is csinálok,egy lemezböl és csőböl egy "átalakítót" amire rádugom a porszívócsövet :)

amire meg gondoltam még kipuffogót ha traktorba épitem két oldalra :D

/nagytraktorfeeling/ :)

aminek örülnék valóban a 2 ütemű trabant lendkerék passzolna mert akkor hamarosan neki is fognák az épitésnek :)

még egy kérdésem lenne,hogy valaki nem tudna fényképet felrakni ennek a motornak az adattáblájárol? ami a ventillátos burkolaton van kis alutábla UD2-M1 tipus... ennyit ki tudtam olvasni foszlányokbol ... vagyis az "UD2-" ig sikerült először aztán kiderült a teljes ipusa :) na még ma annyit fedeztem fel hogy 1977? létezne?

és az olajnyomásellenörző pöcök is kijön már épp,hogy kézzel megforgatom a lendkereket"kivett gyertyáknál" :)

kb 5-10 percet járattam egyhuzamban "fél gáznál tovább nem mertem pörgetni is is pörgött mint a rossznyavaja :D " na meg garázsban,(nyitott ajtónál :D) is marha nagy hangja volt :) amugy alapjában véve kisebb a hangja mint vártam így kipuffogó nélkül is :)

t010traktor Creative Commons License 2013.03.19 0 0 255

Esetleg egy jó kipufogős is tudna segíteni abban a szívó csonkban,

ha minden igaz Ő ilyesmi anyaggal dolgozik :-)

Ja hogy nem koplett cucc készül nálatok, csak részek !?

Ki kell nézni valami alkalmas cuccot és akkor bontó, nincs más lehetőség !

Egy C200 vagy C230 merci cucc még a hengerűrtartalmat is felfújná mint a lufit ! :-)

Valami kis okos cuccot kell kinézni ! :-)

Van tipped, hogy mi lehetne méretben és teljesítményben jó ?

Ja ott nála még mindig áramszünet van ????

Ez vicc ez az ország ! de komolyan !

Mi a másik irány, ha nem titok ?

Előzmény: Lki1 (254)
Lki1 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 254

Igen, nem okoz gondot, ha egy hattyúnyakon keresztül megy, és a keverék kóvályog benne.

Három darab colos patentívre gondoltam, és lenetebb kerülne a karbi. Első változat úgy is csak egy lesz felfelé.

Sűrítőház fedelet özönsokat gyártunk turbóhoz. Leginkább, mert egyre kissebb, és egyre nagyobb motorokat gyártanak etanol üzemmel. Ahhoz elengedhetetlen.

Biztos tolna a kicsikén tekintélyeset! :)) A hajtóműve biztos bírná. Inkább egy csavarkompresszor kellene, ami kis fordulaton lélegezteti. Ahhoz is gyártunk házat. Csak a bele hiányzik.! :DD

Amint összeáll a karbi, küldöm az egységcsomagot.

Reggel beszéltem Loadbetával. Neki is tele a zsacsija a karbival, csak nem tud jelen lenni, mert kevés a kraft feléjük!

Ő másik irányba indult kapott egy tippet, és hátha. Remélem összejön neki!

Előzmény: t010traktor (251)
Lki1 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 253

Benne vagyok.

Pénz, és szabadidő kérdése az egész!

Most jelenleg egyikkel sem bővelkedek...  :)

Előzmény: t010traktor (250)
t010traktor Creative Commons License 2013.03.19 0 0 252

Kicsit sok lett az AKKOR, így akkor bocsi érte :-D

A fedélről meg NEM Tőled kérek képet, hanem a tartalék tetőről.

Visszaolvasva ez AKKOR nem lett teljesen érthető :-D

t010traktor Creative Commons License 2013.03.19 0 0 251

Akkor kérek addig 1-2 képet a másik tetőről ha megy.

Akkor az alapján el lehet dönteni, hogy mi legyen vele.

Akkor mégse az igazi a felújított karbi se ?

Tényleg és ha egy kicsit alacsonyabbra lesz téve az új karbi az gond ?

Mert ugye mindenki azért vágja ki a tetőt, mert az M16 os az olyan felépítésű,

hogy a torok alatt van a szerkezet nagy része, a többi meg álltalában olyan hogy 

torok felett.

De mi van akkor ha a bekevert cucc egy kicsit hegynek felfelé szalad be a motorba ?

Elfárad vajon ?

Okozhat valami gondot ?

Tudom, az sose baj, ha rövid az út, de hátha.

Én tudod mire lennék sokkal sokkal kiváncsibb !

Egy jó turbó feltöltőre ! :-)

Komolyan !

Végül is azzal is el lehet tolni a keverési arányt !

Sokkal több levegő és mindjár nem fulad bele a benzinbe a kicsike !

Vagy ez nem működne ? Te ebbe jobban benne vagy ! :-)

Nagyon szépen köszönöm ! :-)

Előzmény: Lki1 (249)
t010traktor Creative Commons License 2013.03.19 0 0 250

Csak akkor tolatok max gázon, ha nem találok előremeneti sebességet hosszútávra ! :-)

De ha egyszer majd összehozunk egy nagy összejövetelt és oda mindenki eljön / elhozza a trakiját,

akkor szervezünk egy ilyen 2 sebességes tolató versenyt ! :-D

Előzmény: Lki1 (248)
Lki1 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 249

Még elválik. Elég rossz az én gépháztetőm, de csak akkor darabolom ki, ha tényleg jól fog duruzsolni a pócki karbi.

Egy remek állapotút nem szívesen alakítanák át.

Loadbeta megperselyezte nekem, de nem az igazi. Ha elzárom, nincs azaz igazi levett gáz feeling, és keveset ad.

Meg amúgy is ígértem neked egyéb dolgokat is, és azokkal együtt megkapod!

Előzmény: t010traktor (239)
Lki1 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 248

Hát, azon én is morfondíroztam, hogy minek a két közel azonos hátramenet...

Te szoktál tolatni max gázzal hosszú egyenesben? :DDD

Előzmény: t010traktor (243)
t010traktor Creative Commons License 2013.03.18 0 0 247

Mi se vagyunk lent folyamatosan :-)

Nekem párom szülei laknak ott, így ha hozzájuk megyünk akkor össze tudjuk talán hozni.

Ha gondolod ott az e-mail címem mindenhol, írj privát és ha megyünk előtte csörgök vagy valami !

Előzmény: maxer91 (246)
maxer91 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 246

Nagyon szépen köszönöm hogy itt mindenki olyan segítőkész rendben az jó lenne ha be tudnál ugrani csak annyira is h megnézzed vagy akár ki próbálni  csak annyi a gond hogy nekünk ott telkünk van szóval nem vagyunk ott mindig csak két hetente járunk le hétvégére  vagy akár ünnepekor .

Előzmény: t010traktor (244)
maxer91 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 245

Aha értem akkor lehet minden rendben van csak mi gondoltuk hogy rossz a váltó .

Előzmény: t010traktor (243)
t010traktor Creative Commons License 2013.03.18 0 0 244

Szárszó mellett elmegyünk rendszeresen.

Ha szeretnél segítséget szívesen lassítok ha megyek és egy kicsit elidőzhetünk a géppel :-)

Előzmény: maxer91 (242)
t010traktor Creative Commons License 2013.03.18 0 0 243

Na akkor előről !

Váltó olyan mint egy autóé.

Annyi a különbség hogy a 2-es és a 4-es fel van cserélve.

A plusz meg az, hogy a jobb hátul levő tolató fokozst előtt találsz még egy tolatót ami más fokozat.

Csak ugye azt ne feledd, hogy a fokozatok 3-4-5 km/ óra  sebességre vannak beállítva, 

így nagy különbség simán nincsen köztük, de egy hosszabb egyenesen max gáznál meg fogod érezni !

Előzmény: maxer91 (241)
maxer91 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 242

Szia !

Igen már meg találtam az oldalt de kód miatt nem nagyon tudtam meg nézni  ez Balatonszárszónál található , a képet nem sokára meg próbálom . kösziii

Előzmény: t010traktor (240)
maxer91 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 241

Hát ugyan az az összes fokozat előre is meg hátra is kb egyes meg a négyes amit mondtatok ott van egy kis különbség de kettes meg ilyenek mi azt nem találtunk rajta semmit nem tudunk erről a gépről :S de amugy nagyon jó kis szerkezet :) 

Előzmény: Lki1 (238)
t010traktor Creative Commons License 2013.03.18 0 0 240

Maxer !

A z oldalamat megtaláltad ?

www.t-010.mlap.hu 

Sok érdekes dolgot fogsz ott találni ! :-)

Somogyban hol ?

Én lellére szoktam sűrűn járni !

Ha a közelben vagy összebeszélhetümk és szívesen segítek !

Én simán PAINT-el kicsinyítek

Megnyitod, kijelölöd az egészet és vizszintes és függőleges %-ot beírva 

szépen összenyomja a képet és ekkor már tölthető !

Robi/t010traktor@gmail.com

Előzmény: maxer91 (236)
t010traktor Creative Commons License 2013.03.18 0 0 239

Lk1 !

Ha nagy a szar akkor tudok egy fedelet, nem új, de nem vágott !

ha a Tied jó állapotú akkor esetleg azt hagyd meg, mert amit Én tudok az levett, mert egy jobb ment helyére !

A karbid az meg van csinálva ?

Akkor érdelekhet :-)

t010traktor@gmail.com

Előzmény: Lki1 (232)
Lki1 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 238
4 előre, 2 hátra.

Ne kicsinyítsd le, hanem fel az indafotóra, beágyazás, és a linkek közül valamelyiket bemásolod ide.

Én Bács-Kiskunba vagyok.
Előzmény: maxer91 (236)
józsika1986 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 237

na igen nincs az a veszély hogy mittomén túlmelegedés és szakad szét minden ,ahhoz igencsak túl vannak méretezve a dolgok :)

Nem rossz :D

néztem a linket bár a szöveget sajnos nem nagyon értem csak foszlányokba... de a képek egyértelműek :)

pl hidrauliikaszivattyú ,a  lassító áttétel belsőfogazással :)))

Előzmény: Lki1 (235)
maxer91 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 236

Szia !

Köszönöm a segítséget igen akkor mi négyesbe használtuk de arra rájöttünk mi is hogy menet közbe nem jó váltani mert érdekes hangja van , de ezeket le számítva nagyon jó kis gép és hány sebbeséges ? meg a hány fokozat van hátra menetben ? Somogy megyébe használjuk amúgy itt a fórumon van aki Somogy környékén lakik ? legközelebb csinálok több képet ti mivel szoktátok a kép méretét kicsinyíteni mert nekem volt rá egy régebbi programom de nem tudom a nevét . De nagyon örülök hogy meg találtalak titeket . 

http://indafoto.hu/collectioneditor/549255

Előzmény: Lki1 (234)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!