A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Köszi a választ. Azért frissíteném a fw-t, mert idegesít, hogy a rádió nem írja a radiotextet, csak a csatorna nevét. A haver 10 éves Octaviajában lévő Swing (vagy Bolero, most nem emlékszem) is tudja.
Térkép frissítésnél berakod a lemezt majd megkérdezi, hogy másolja HDD-re vagy a lemezről akarsz navigálni, amennyiben elsőt választod az kb. 1h, csak követed az utasításokat. Firmware frissítést én még nem csináltam (abban van némi rizikó, ill. nem láttam okot).
Köszönöm a választ. Igen, az enyémben az 510-es van. Ha jól értem akkor a 810-eshez és az annak megfelelő Columbushoz jár a frissítés hivatalosan?
Ha mégis szeretném frissíteni, akkor az alant már említett oldalakról leszedem a térképet, vagy esetleg a frissebb firmware-t, kiírom jó lassan, beadom neki, és követem a képernyőn fellelhető utasításokat és kész?
A settings hosszan nyomva ezt mondja:
Delivery port number: 3T003568E
HW-Version: H61
SW-Version: 3984
Map version HDD: 7690
Az utolsó FW amit találtam hozzá (ha jól értelmezem a számozás logikáját) a 6276-os.
Térképből a V13-at találtam.
Ezeket tölthetem rá nyugodtan, vagy ettől azért bonyolultabb a frissítés?
Van egy 2012-es Superbem gyárilag szerelt Columbus fejegységgel. Szerettem volna frissíteni az updateportalon a térképet, de azt mondja hogy nincs frissítés az én autóm VIN-jéhez. Miért nem tudok frissíteni?
Ez a kérdés engem is érdekelne. Nekem is RNS 510-es fejegységem van(remekül működik). Mellekelem a rendszer információkat. Kérdéseim a következők lennének. Érdemes -e frissíteni? Ha igen akkor melyik frissítés való hozzá? Ugyanúgy kell frissíteni a rendszert,mint ahogyan a térkép szoftvert? (Lassú lemezírás, verbatim 8×dvd+r dl lemez)
Más! EU EAST V12 8196-os szoftvernel van már frissebb? Székesfehérvár -Győr -Sopron útvonalat elég érdekes módon határozta meg plusz nem ismerte még az m85-öst(ha jól emlékszem az van arra)
Nem rég vettem használtan egy RNS510-et. Minden működik rajta jól de pl. a radiotext az nem, nem tud hívástartást a bt stb. Raknék rá új fw-t, találtam is egy oldalt, de elvesztem benne.
Vettem egy VW Polot, RNS 310 vagy 315 van benne. A PHONE és a SETUP gombok megnyomása után nem jön föl a Bluetooth Settings opció csak a Factory Settings. A Bluetooth modult megtaláltam a jobb első ülés alatt.
Van ötletetek a probléma megoldására, mert így nem tudom párosítani a telefonomat.