Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Sajnos messze nem nyerte meg. 2000-ben (illetve '99 végén) hirtelen felmerült a megszüntetés, aminek a 4A az áldozatává vált, ami elég nagy visszhangot keltett a választásokon, így a 2004-es választásra már járműpark-cserét ígértek. Ez meg is történt, de jóval kevesebb új troli jött, mint ahány ZIU volt, összességében tehát csökkentették a trolihálózat kapacitását. Azóta meg eltelt 14 év, és ma már kevesebb ember foglalkozna azzal, ha a troli megszűnne. Pláne, ha addigra az elektromos buszokkal is előállnának.
Szóval, sajnos reális, hogy több trolibuszt nem vásárol az önkormányzat. Ne legyen igazunk.
Hát az eddigi hozzáállás alapján én nem úgy látom, hogy új trolikkal és bővítéssel, fejlesztéssel számolnának. Bár ezt szerintem több olvtárs is meg tudja erősíteni.
Végülis, ha eddig nem volt, akkor később sem várható. Bár manapság már semmi sem biztos. :D
Én mindenesetre örülök, hogy folyamatosan bővül a reptér kínálata. Ha ilyen ütemben fog nőni az utasszám, akkor Kassát is le fogja körözni. Nagyváradot már sikerült.
A reptérnél maradva, most olvasom, hogy jó pár járat itt landolt Budapest helyett. A kifutópálya sérült meg.
A Ferihegy Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett lakók panasza egyre erősebb a zaj miatt. Remélem, nem lesz ragadós a példa, mert itt méginkább beépített a repülőtér környezete. A Tégláskertet és a Kerekestelepet nehezebb lenne elköltöztetni :)
Rég járhattam arra, pedig egyszer direkt végigmentem a felújított úton :D
Akkor marad a Diószegi út mint negatív példa.
A reptéri megálló helyét is érte kritika, ha jól emlékszem, amikor "troli" járt a repülőtérhez (3-as tartalék a Nagyállomás és a reptér között), akkor mintha közelebb állt volna meg. Tényleg nem lenne rossz, ha nem a parkoló végében raknák le az utasokat.
Nem akarok kötözködni, de Pallag felé meg vannak csinálva a megállók buszöböllel, a két pallagi megállóban "üvegbódéval" (amiből már az egyik oldalon ki van törve az üveg, de az már más kérdés). :D
A balesettel kapcsolatban tegnap csak annyit észleltem, hogy a Tisza István utcáról nem lehetett a Széchenyi utcára kanyarodni, a rendőrség lezárta. Magáról az esetről csak az interneten tudtam tájékozódni. Először (amikor csak a szalagcímeket láttam) arra gondoltam, hogy egy 42-es rohant a villamosba, vagy elé fordult, mert máshogy egyszerűen nem érhettek össze.
Ha a villamos indul korábban (mialatt a Széchenyi utcán zöld jelzés van), a busz mellett pár autóba is belerohan(hatot)t volna.
Ha a busz indul korábban, akkor nem a busz hátulja tört volna össze.
Így már teljes a kép, úgy néz ki, mindkét járművezető rosszkor indult. A villamos még nem indulhatott volna el, a buszvezető már nem.
A terelésről annyit, hogy engem sokkal inkább az döbbentett meg, hogy a Monti Ezredes utca - Bethlen utca között egyetlen autóbusz sem jött velem szembe. Se olyan, ami menetrend szerint arra kell haladjon, se olyan, ami terelés miatt közlekedett arra. Biztos közrejátszott a hirtelen kialakult dugó is a városban.
Egy nappal az eset előtt volt egy cikk arról, hogy egy járművezető menet közben csevegett. Rá egy napra tragédia történik. Nem lesz ennek komoly visszhangja cégen belül? Gyakoribb ellenőrzések, stb.
Nem ötletet akarok adni, és nem is ítélkezem, de szerintem várható valami szigorítás.
Más:
Maradjunk a cívishíren, az általunk is sokszor kitárgyalt repülőtéri megállóról is írtak cikket. A kezdetek óta probléma.
Miközben dús kebellel állnak elő, hogy hány új irányba lehet eljutni, az ide érkező egy ilyen "megállóval" szembesül. Nem azt mondom, hogy fűtött, büfés megálló kell oda; de ne is nézzen úgy ki, mint egy Pallagi / Diószegi út menti megálló.
- Engedélyezési tervvel rendelkezik. - Építési engedéllyel rendelkezik. - Kiviteli tervvel rendelkezik. - Tenderdokumentációval rendelkezik. - Elindult a közbeszerzési eljárás.
MAZ 103T a dobozi ltp.n lerobanva.a DKV zrt miért nem vesz 4.generációs SOLARIS TROLLINOkat?amugy a nagyálomási központot fogják e csinálni mert nagy a csend.
Nem rág jöttem haza külföldi nyaralásból. Annyit láttam, hogy az önkéntesek éjszakája rendezvényhez különjárat is társult. A menetrendjében észrevettem, hogy a Baross utcán megállt. Hogy lett kivitelezve? Ideiglenes megálló (a régi megállókat nem használhatták a megfordult egyirányúsítás miatt)?
Örvendetes a bővízés, de az Airport 1-2 buszokkal tényleg volna teendő.
Kezdhetnék az elnevezéssel. Az nem gond, hogy nem 44R néven "fut" tovább (mert összekeverhető, megtévesztő, nehezebben megjegyezhető, stb), d 40-es simán lehetne.
A menetrenden is lehetne mit pontosítani, nincs olyan hét hogy ne legyen DKV-s bejegyzés azzal kapcsolatban, hogy változik a menetrend. Persze tudom, a menetrendnek a repülőhöz kell igazodni, de szerintem menne ez jobban is.
Harmadrészt az útvonalakkal sem vagyok teljesen megelégedve. A néhai Airport Debrecen viszonylat össze-vissza keringett, de legalább érintett fontos létesítményeket, első sorban hoteleket, campusokat.
Nem feltétlen baj, ha nap közben csak a Nagyállomásról indulnak a járatok, de késő este / éjszaka a 2-es villamos útvonala nem fed le mindent. Egy kombinált útvonal jobban festene, ami érintené a Nagyerdőt és az egyetemek környékét.
a citarokat miért nem használják sulis időszakban reggel meg este?napkőzben meg garázsba vinnék és a civisekel menne a napközi időszak.trolipotloként nagyon jól vedte a műszakot első ajtozni is tudot