Az utoljára feltett képet munkahelyen tömörítettem MS Office Picture Managerrel, mert túl nagy volt, nem ment fel. Lehet, hogy az a gond.
Az első és a harmadik kép szándékosan ilyen szürke. Én lágynak szerettem volna láttatni őket. A második jobban be van sötétítve, ott több a bebukott rész, de az is szándékos volt.
A kilenc pont nem rossz, főleg, ha nem százas skálán. :)
Nekem is tetszik, hogy elmozdultal az f:11 szines portretol. Ha nem vagy teljesen biztos a kivagasban, kompozicioban, lodd korbe alaposan, hagyj magadnak teret az utolagos valogatashoz, az atertekeleshez. Nekem ezek a ff kepek szurkek, laposak, amin viszonylag egyszeruen lehet javitani. A sotet reszek rendre bebuknak, izohelias pixeles nyavajat mutatnak, ami lehet tomoritesi hiba is, eddig nem voltak ilyenek a fotoid.
Szerintem egyáltalán nem. Nem érzek semmi bajt ezzel, meg amúgyis, a túlzottan kimért képekben kevesebb az esetlegesség, és ezáltal kevesebb élet is. Az igazán zseniális képekben legtöbbször van egy kis "hiba", pici kiszámíthatatlanság, amitől megtelik lélekkel.
Most bajban vagyok, mert az élesség (elvileg) a jobb bimbóra van állítva. 85-össel csináltam 2.8-as rekesszel. Lehetett volna nyitottabb is, de így is nagyon kicsi az éles tartomány.
A köldökpiercinget legközelebb vetesd ki, kár elcsúfítani vele egy ilyen szép természetközeli művet ;-) és ahogy előttem már írták: játssz a DoF adta lehetőségekkel.
Benne van és mindamellett fényesen igazolja az állításomat mert szó szerint "fekszik" neked.
A téma.
De kritikus énem megint előre tolakodik : ha ismét megfekteted a témát lőj egy képet egészen nyitott vagy legalább is tág rekesszel , a közelebbi (jobb) mellbimbóra téve az élességet.
Alapvetően tetszik ez a felvétel , nagyon fekszik neked ez a műfaj.
Én valószinüleg egy kicsit szűkebbre vettem volna a kompozíciót mivel a kezek nem kapnak megvilágítást , hangsúlyt , árnyékban vannak , nem tesznek hozzá a képhez.
Tehát kezek nélkül , nekem.
Megint Bánhida így majális előtt , képeslapok álló formátumban.
Errefelé nincsenek sétáló emberek , egyedül mászkáltam.