Nem egészen: A családi pótlék 540,- + 555,- Sk. Az 555,-Sk feltétele, hogy adót vezess el, és legalább 6 ledolgozott hónapod legyen. Ez ugye <b>1 095,-Sk</b>, minden ellátatlan gyerekre.
A minimálbér 8 100,-Sk, és 98 496,-Sk-ig nem fizetsz adót.
A 4 560,-Sk a 270 nap után kapott anyasági, addig a bére 55%-át kapja az anya. Az első gyerek után 20 440,-Sk kap a szülő.
Szerintem egyszerűen azért, mert nincs 800.000 rokkantnyugdíjas, akinek a fele csaló, többszázezer segélyekből tengődő cigány (merthogy sokkal szigorúbb a segélyezés mint nálunk), egyáltalán az ilyen szociális ügyeket sokkal szigorúbban kezelik mint nálunk.
Brutális megtakarítást (és ezáltal adócsökkentést) lehetne itt is elérni ilyesmivel.
:-) Volt idő, amikor lehetett volna rá lehetőség egy ilyen bevezetésére. Eredetileg 2010-re tervezte a Fidesz. Aztán kiderültek a koala sitteskedései. KSH-manipuláció, kreatív könyvelés. "Hazudtunk stb" Most itt tartunk. Az utolsók vagyunk. Az én, de már a gyerekem nyugdíját is lenyúlta a szeretett koalád.
Ne félj itt is félt a kormány hogy mi lesz, de szerencsére bejött a számításuk. Kisebb adóval is sokkal több pénz folyt be az államkasszába. De ezt MEG KELLETT lépni. Na ezt csinálják meg MO.n A fidesz letépné az ajtót a parlamentről...
Igen. Most meg sokan nem kapnak, akiknek szükségük volna rá, viszont továbbra is sokan kapnak, akiknek nincs rá szükségük, csak jól rejtik a jövedelmet.
Sajnos a cigányokról sem tudok semmit mondani, bár szerintem itt is van gond velük. Régebben voltak a nagy balhék, amikor eltörölték a sok támogatást de azóta csend van...
Nem csodálkozom, hogy szégyenled az MNO-s forrásodat megjelölni, merthogy akkor mindenki tudná, hogy nem érdemes oda kattintani.
Válaszolnál?: El kellett volna fogadni a kormánynak Áderék javaslatát szerinted? Mer kb 350 ilyen stílusú volt az általad említett 400 közül. Nézz utána az Országgyülési iratokban.
Szerencsére nem elterjedt, de tudnak róla. Nem kell messze menni, itt az indexen is sok szlovák "barát" hozzászólás született...
Miben jobb SK mint MO? Adórendszerben tuti, bürokráciában, stb. Adó mindenkinek egyformán 19%, Áfa szintén, illetékek relatíve alacsonyak és legfőképpen gyorsak. Példa: új autó vásárláskor az autó illetéke 2000 Sk atírás illetéke 300 Sk vagy 1300 Sk ha cserélve lesz a rendszám. Nincs súlyadó, nincs regisztrációs adó stb És még sorolhatnám