Mert!?? Most mi a probléma? Én kifejtettem az én álláspontomat. Még az sem biztos,hogy el tudunk menni. De te azért ha ráérsz azon a hétvégén,miért ne mehetnél a terveid szerint?
Fish barátom!
Nem biztos,hogy tudunk menni,tehát ne várjál,semilyen előkészületeket mifelénk ne tegyél.
Tudom,hosszú hétvége lessz. De szerintem nem lesz alkalmas évadnyittóra. Én is csak szombaton délelőtt érkezek,és késő délután mán jövünk is haza. A Duna vízálása is magas,és hideg,zavaros. Fürdőzésre is alkalmatlan.
Az évadnyittót Solt on a Dudás éknál kéne tartani júniusban,mikor is az éjszaka közel 20 c fok körül alakul,és sátorban el lehet lenni. Szerintem egy hét végén kivitelezhető.
Legalábbis az én véleményem.
De azért találkozhatunk Benedeken,és megbeszélhetjük a tényállást.
Évente az öbölbe 3X telepítenek pontyot,és esetleg 1X rablóhalat,süllő,és csuka ivadékot. A pontyokat vegyesen hozzák,tükrös,tő,és nyurgát,de inkább az első kettőt. De már volt Cseh ponty,és Coil ponty is. A maradványukat,illetve elfajzott példányukat még most is lehet fogni.
a progress valszeg a sólyakocsiján marad augusztusig, utána szét fogom vele hajózni az agyamat, mert a tisza tavon lesz majd egyéves munkánk-munkahajó lesz a szentem.-)
a fish and chips a hét végén megy belkülmotoros átalakitásra szegény marcihoz (mindig megtalálom a hülyeségeimmel)
utána a vizen lesz egész ősz végéig remélem nagy nagy örömömre
Mondta a biztos,hogy az 5ös felszerelési kellék a kedvtelési hajókba,ha a befogadó képessége nem nagyobb 10-12 személynél, vitatott döntés volt,és még most sem tisztázódott a dolog. Épp ezért ami a kiadott hajólevélben szerepel felszerelési jegyzék,az a mérvadó a rendőrök részére is,és ők is az szerint vizsgáztatnak.
Az új CE típusú mentőmellényeket,az új Ce típusú mentőgyűrűt,illetve mentőpatkót. Csak a fröccsöntött műanyag mentőgyűrűt fogadta el. Hangjelzést,és mindegy,hogy elektromos,vagy légduda,vagy az arénákban használt szájjal fújós légduda,egy a lényeg megfelelően szóljon. Kérte még a tűzoltó készüléket,természetesen a hitelesítéssel együtt. Természetesen nem kérte az evezőket,és a mentő kötszeres dobozt,mert látta meglétüket. Kérte még a körkörös fehér fény bekapcsolását.
Látta, és azt mondta, a 2db horgony is megvan,és az adattábla (lakcímtábla) is megvan. Ami a lényeg! Nem kérte a fekete gömböt,mert a hajólevélben lévő felsorolásban nem szerepel,így nem kérheti,és a rendőrök sem kérhetik,amíg a 4 es biztonsági táblázatú felsorolás van a hajólevélben. Mondta,ez miatt nem vonják vissza a hajóleveleket,amíg van vizsgáztatási hely benne. Ugyanis nekik nincs joguk bármit is beleírni,kivéve az új vizsgáztatási időpontot.