Régóta fontolgattuk többen, hogy szükség lenne olyan topicra, amelyik a nagyobbacska (kb. 6-10 éves) gyerekekről szól, mert sok "régi" fórumozó gyerekeivel együtt "kiöregedett" a várandós-szoptatós-babázós-kisgyermekes topicokról. Pedig ahogy nőnek a gyerkőcök, egyre tágul a világ, egyre több megbeszélnivaló merül fel az emberben. Úgy gondoltam, hogy itt mindenről essék szó, ami ezt a korosztályt és szüleit érinti, vagyis lehet az iskola, szabadidő, különóra, evés, játék és minden, ami belefér...
Illdii, az én elsősöm ebből a könyvcsaládból (vannak még hozzá munkafüzetek is) tanul. Mikor megkaptuk szeptemberben és utánaolvastam, kicsit megijedtem, mert a legtöbb helyen nincsen igazán jó vélemény róla. A párhuzamos két első osztályban is másik könyvből tanulnak.
De nekünk bevált, Beniék szépen haladnak az olvasással-írással, bár elég haladósan. Szerintem nagyon tanítónéni függő az írás-olvasás tanítás. Ráadásul a mi tanítónénink már x éve ebből tanít, ehhez a könyvhöz kapcsolódóan van sokévi tapasztalata.
Jó, hogy írtad, mert éppen meg akartam rendelni. Szóval úgy érted, hogy a Villa peletti 8 évesnek még túl nehéz? Csak azért gondoltam rá, mert 8 éves kortól ajánlott és a Webtivity-n most nagyon jó árban van.
a szerző neve nagyon ismerős, de most nem tudom mihez kötni :( viszont elég rémisztőnek hangzik ( nekem, ebben maradinak tűnő szülőnek ) az a mondat, hogy a "....második félév meséi, versei, történetei...." .
Noaaa, villa paletti szvsz nagyon jó, de talán nem kilenc éveseknek...a make"n break, avgy annak az új változata, vagy celtica..vagy scotland yard..
nézd meg a fakopancs oldalát is - lehet, hoyg írtam -, jó kis bambusz társasok vannak ott is.
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni? A kiszemelt suliban ebből a könyvből tanulnak olvasni. Van aki ismeri? Mik a vélemények, tapasztalatok? Előre is köszi, ha tudtok infókat adni róla.
Ja igen, és én is gratulálok, oly nagyon tud duzzadni az ember szülői keble... :-))) Tényleg nagyon jó mindig olvasni a jó dolgokat, még akkor is, ha sablonszöveg.
stabilo is van postaironos. És a müller üzletekben van bőséges választék a tapadókorongos faber-castelból ( ami nálunk szintén szinte másfél hónap alatt elfogyott )
Noa: Múltkor beszéltünk a kő, papír, ollóról. Ma megállapítottam, hoyg két ugyanolyan nevű társasjáték van. Az egyik tényleg olyan, amit normál ember a kiskacsójával játszik. A másik viszont egy stratégiai játék.
Persze, ez a gyerektől is függ, tudod az enyémnek az a jó, ha terhelik órán, pörög az élet. Neki tehát pörgős, sok munkát adó tanítónéni a jó. A lassú, egyhelybenjáróssal nem tudott mit kezdeni. Ezért is, akadt ki a másik suliban októberre. Konkrétan: unatkozott. Most meg élvezi az életet, másodikos olvasókönyvből tanul önállóan, és tartja a kiselőadásokat a gyerekeknek. Külön harmadikos udvartartása van, a napköziben a harmadikos kisfiúk lökik a hintáját.:) Hát élni tudni kell:)
Ez az egy sulink van! De nem is a sulival van a baj, hanem ez a tanárnő... Alapból is kiabálva beszél. Eleve az volt náluk évkezdéskor a nagy pofon, hogy a barátnőket szétszedték; ez a kislány is szinte egyedül ment az ovijából ebbe az osztályba, pedig készült rá, várták a kis barátnőjével, hogy majd egymás mellett ülnek, stb. Erre teljesen szétszedték őket :(
Nem tudjátok véletlenül hol lehet vastag postaironból a Koh-i-noron kivül más márkát kapni? Nagyon elegem van már abból, hgoy eszik a postairont a suliban. A többi ceruzával semmi bajom, de az katasztrófa. Az 5-diknél tartunk.
Nálunk a nyílt órákhoz képest többször borult a dolog már szeptember 1-jéig is :(
Úgy hírdették magukat, hogy 3 osztály, 6 tanítónénit mutattak be. Aztán májusi szülőin 2 osztály, már csak 4 tanítónéni (önkormányzat beintett), aztán szeptember 1-jén 3 osztály indult 5 tanítónénivel (a +1 az nem volt benne a 6-ban, és hozzá került a fiam). Nem rossz a helyzet, meg összevont a napközi (29 és 30 fővel vannak), de nem erre készültünk.
a masodik szempont valoban nagyon fontos,erre kulon figyelni fogok....de megigerhetik nekem most siman,hogy ok lesznek egyedul a napkoziben,aztan oktoberre megis osszevonjak a masik osztallyal:((
ezek szamomra is szempontok,de erosen szkeptikus vagyok....Ha talalok egy szinpatikus tanitonenit,meg meg kell neznem ugye a napkozist..Ha ez alapjan valasztok iskolat,felevkor elmegy szulni a tanitoneni,a napkozist meg kinevezik valami fityfiritynek....
Ha most eloadjak,hogy milyen modszerrel fognak tanitani,hogy milyen tempoban haladnak,de rogton az elso honapban kiderul,hogy parasztvakitas volt.....
Probalok sok szempontot figyelembe venni,erosen olvaslak titeket es probalok tanulni abbol,amilyen tapasztalataitok nektek vannak.......